Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 19:49

Πρόβα Γ’ ΠΠ: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αιφνιδιαστική εκτόξευση δύο διηπειρωτικών πυραύλων (ΙCBM) με πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αιφνιδιαστικά ανακοίνωσαν ότι θα εκτοξεύσουν δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Minuteman III στις αρχές Ιουνίου, σε μία σαφή προειδοποίηση προς την Ρωσία του τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ή κατά ευρωπαϊκού κράτους!

Η προειδοποίηση προς τη Ρωσία αποτελεί μέρος των διεθνών πρωτοκόλλων για τη μείωση του κινδύνου κλιμάκωσης και παρεξηγήσεων.

Σύμφωνα με την Στρατηγική Αεροπορική Διοίκηση των ΗΠΑ (SAC) «H δοκιμή είναι σημαντική για την αξιολόγηση της ικανότητας των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενη πυρηνική απειλή» μια ανακοίνωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για την αμερικανική αποφασιστικότητα.

Ο LGM-30G Minuteman III είναι βασικό στοιχείο του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ και η εμβέλειά του υπερβαίνει τα 13.000 χιλιόμετρα, γεγονός που του επιτρέπει να πλήττει στόχους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μπορεί να φέρει έως και τρεις ατομικές κεφαλές W78 ή W87, εξασφαλίζοντας μεγάλη καταστροφική ικανότητα.

Ο Minuteman III διαθέτει επίσης σύστημα προώθησης τριών σταδίων, το οποίο του επιτρέπει να επιτύχει τις μεγάλες ταχύτητες και εμβέλειες που απαιτούνται για τις αποστολές του.

pronews.gr

 

Διαβάστηκε 165 φορές