Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 19:54

Αήθης επίθεση στελέχους της ΝΔ στην Μ.Καρυστιανού: «Χρησιμοποιεί το θάνατο του παιδιού της για να ανέβει πολιτικά»

Ο Νίκος Κατράνης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο πραγματοποίησε αήθη επίθεση στην Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2024».

Την κατηγόρησε πως «εργαλειοποιεί» τον θάνατο του παιδιού της, με στόχο την κομματική της ανέλιξη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με την τοπική οργάνωση του κόμματος να την καταδικάζει.

Μάλιστα, το στέλεχος της ΝΔ ανάμειξε στη δημοσίευσή του, την δολοφονία Θ.Αξαρλιάν, τις δολοφονίες των υπαλλήλων στη Μαρφίν, τους νεκρούς από τα εγκλήματα στο Μάτι και στη Μάνδρα, μέχρι και τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα!

«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι» αναφερόταν στην ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Λέσβου.

Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει μνημείο υποκρισίας την ανακοίνωση της τοπικής Ν.Δ

«Η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης ΝΔ, περί δήθεν καταδίκης δημόσιας ανάρτησης του στελέχους της Νικολάου Κατράνη, δεν είναι μόνο μνημείο υποκρισίας, αφού πλήθος στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και υποψήφιος Βουλευτής, αντέδρασαν με like και καρδούλες στην ανάρτηση αυτή, αλλά αποτελεί και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών και του αγώνα των συγγενών τους, χαρακτηρίζοντας τα όσα συνταρακτικά έχουν αποκαλυφθεί για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος, ως “θεωρίες συνωμοσίας”.

Δεν θα ασχοληθούμε με τον κύριο Κατράνη και τα όσα χυδαία ανέφερε στην ανάρτησή του, γιατί θα του δώσουμε αξία. Περιμένουμε όμως από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρο, να θυμηθεί ότι δεν εκλέχθηκε ως στέλεχος της ΝΔ, ούτε ως υποψήφιος αυτής και να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του Δήμου, αποπέμποντας τον κ. Κατράνη από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη».

H ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ

«Κύρια Καρυστινού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι.

Εργαλειοποιείτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας ( για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια ) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη .

Πού ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμένες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; –

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνειγια τα τραγικά θύματα της Μaρφίν;

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους ” γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω Κορωναίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα) .

Κ.Καρυστιανου είστε Γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας.Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμμένες , όπως εσείς μάνες;

Λυπάμαι κ.Καρυστιανου για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορευεστε.

Κάποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρία σας.
Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος .

Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ.»