Σάββατο, 22η Ιουνίου 2024  10:50: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 10:19

Το τρικ του «άγνωστου» υποψηφίου της Ελληνικής Λύσης που τον εκτόξευσε στους 110.000 σταυρούς

Aπό τους 369.727 ανθρώπους που επέλεξαν την Ελληνική Λύση στις Ευρωεκλογές, περίπου το ⅓ σταύρωσε τον νυν Ευρωβουλευτή του κόμματος, τον Εμμανουήλ Φράγκο, κτηνίατρο από τη Χίο που μόλις στα 30 του χρόνια ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν μη τι άλλο, το να έχει το ⅓ των ψηφοδελτίων της Ελληνικής Λύσης τον ίδιο σταυρό είναι κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι μιλάμε για έναν νεότατο άνθρωπο που δεν έχει ούτε τρομερή προβολή από την τηλεόραση, ούτε έτοιμα πολιτικά δίκτυα, ούτε κάποια μεγάλη πολιτική σταδιοδρομία.

Έχει όμως το όνομα. Δεν εννοούμε ότι κατάγεται από κάποιο παλιό πολιτικό τζάκι.

Αν παρατηρήσατε το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, δίπλα στο όνομα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΣ έχει προστεθεί σε παρένθεση ένα (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ), το οποίο σίγουρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξηγηθεί από το μικρό όνομα. Το Φραγκούλης δεν υπάρχει ούτε στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γιατί όμως ασχολούμαστε με αυτό; Ο Φραγκούλης Φράγκος υπήρξε αρχηγός ΓΕΣ, πλέον επίτιμος αρχηγός, και είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ μεγάλο εκτόπισμα στον πατριωτικό χώρο. Οι απόψεις του και οι παρέμβασεις του συνήθως τραβάνε την προσοχή χιλιάδων πολιτών.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι με έναν μαρκετίστικο τρόπο, ο νεαρός βουλευτής της Ελληνικής Λύσης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την περίπου συνωνυμία του με τον Φραγκούλη Φράγκο, να φτιάξει ένα δήθεν μικρό όνομα και τελικά να κάνει χιλιάδες ψηφοφόρους να θεωρήσουν ότι ο Φραγκούλης Φράγκος (δηλαδή ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ) κατεβαίνει με την Ελληνική Λύση.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Ο πραγματικός Φραγκούλης Φράγκος δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Λύση, πράγμα το οποίο φρόντισε να τονίσει και με νέα ανάρτηση που έκανε στα social media χθες.

«Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ έχει βάλει σε παρένθεση το όνομα Φραγκούλης, καθότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνομα (sic).

Δεν ήμουν υποψήφιος, δεν υπήρξα ποτέ και παρακαλώ θερμά, όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ».

Παρόμοιες παρεμβάσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν από τον ίδιο τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, ενώ λίγες μέρες μετά τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτης της Ελληνικής Λύσης, Σάββας Γεωργιάδης, που είχε βγει τρίτος σε σταυρούς, είχε κάνει ένσταση για τα αποτελέσματα.

Αυτό από ό,τι φαίνεται δεν απάσχολησε ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσηςπου έδωσαν στον Εμμανούηλ Φράγκο δεκάδες χιλιάδες σταυρούς. Δεν γνωρίζουμε βέβαια πόσοι σταυροί οφείλονται στην πορεία του στην Ευρωβουλή και πόσοι στη συνεπωνυμία. Σίγουρα όμως θα πήρε ένα boost από το δεύτερο.

Το ακόμα καλύτερο; Στη δεύτερη θέση με 51.000 σταυρούς βγήκε η επίσης «άγνωστη» Αλεξανδράκη Γαλάτω, η οποία πιθανόν να εκλέχθηκε επειδή είναι το πρώτο όνομα στο ψηφόδελτιο. Αλφαβητικά.

www.reader.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 10:20

Πολυμέσα