Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 18:37

Α. Σπυρόπουλος από Αγρίνιο: «Να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την μάχη των Ευρωεκλογών» (εικόνες – video)

Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και Γραμματέας της Κεντρικής Προεκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (01/06/24) στο Αγρίνιο, σε γνωστό καφέ της πλατείας Δημοκρατίας όπου μίλησε. Στη συνέχεια αναχώρησε για το Μεσολόγγι όπου επρόκειτο να έχει σειρά επαφών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, η οποία τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει και γι αυτό οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ τόνισε πως θα αποδειχθεί ότι θα είναι και ιστορικές.

Η Ελλάδα έχει περάσει δύσκολα και οφείλει να προχωρήσει μπροστά ακόμη δυνατότερη και ενωμένη σημείωσε ο κ.Σπυρόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να δουλέψουμε όλοι μαζί για την χώρα μας και για το μέλλον της, αλλά και για την θέση της μέσα στην Ευρώπη.

«Μπορούμε να είμαστε μια ισχυρή χώρα μέσα στην Ευρώπη και γι αυτό πρέπει να καλέσουμε την ελληνική κοινωνία να ψηφίσει σ αυτές τις ευρωεκλογές» τόνισε συγκεκριμένα, αναφερόμενος και στα μεγάλα θέματα για τα οποία η Ελλάδα πρέπει να δώσει μάχη στην Ευρώπη με πλάνο 10ετίας.

Η άμυνα της χώρας είναι ένα από τα θέματα αυτά σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος σημείωσε: «η Ευρώπη που θέλουμε που είναι; Είναι αμήχανη και ανίκανη και συνεχίζει να ανέχεται την προκλητική στάση του κ. Ερντογάν. Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την συμπεριφορά αυτή, όταν μάλιστα σύμμαχοί μας εξοπλίζουν την γείτονα χώρα; Πρέπει να υπάρξει εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία και να δημιουργεί ευρωστρατός» σχολιάζοντας και το επόμενο μεγάλο θέμα το οποίο είναι η κλιματική κρίση.

«Να επιβάλλουμε στην Ευρώπη πολιτικές πρόληψης, γιατί η κλιματική κρίση, η κλιματική αλλαγή, είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας πλέον. Η Θεσσαλία είναι το παράδειγμα για το πως μια χώρα δεν προστατεύει τους πολίτες απέναντι στα ακραία φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο πρωτόγεννης τομέας για το ΠΑΣΟΚ και για τον κ. Σπυρόπουλο είμαι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ξεκινάει η συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ στην Ευρώπη, αλλά το ζήτημα είναι να μην μείνουμε μόνο στις επιδοτήσεις, αλλά να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε τα κίνητρα, ώστε να παραμείνουν οι αγρότες στην ελληνική ύπαιθρο. Πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε κίνητρα για να ασχοληθούν με την γη και νέοι αγρότες και η εξασφάλιση των κινήτρων αυτών  περνά από την Ευρώπη. Για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας είπε ο κ. Σπυρόπουλος, όπως προαναφέραμε, ο οποίος εκτός των άλλων σημείωσε πως η Ελληνική επαρχεία πεθαίνει επειδή δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης προς όφελός της και αυτό σε συνάρτηση με την κατάσταση στον αγροτικό τομέα επηρεάζει στο μέγιστο την υπογεννητικότητα και την μείωση του πληθυσμού!

Ένα θέμα που αφορά την καθημερινότητα όλων των ελλήνων πολιτών και στο οποίο ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε βάση είναι το βοιωτικό επίπεδο των Ελλήνων. Επί του θέματος τόνισε: «είναι βασικό ζήτημα. Και πάνω στο θέμα αυτί έχει δημιουργηθεί χάσμα που συνεχώς μεγαλώνει μεταξύ των ελλήνων και των υπόλοιπων ευρωπαίων. Πληρώσαμε τα τελευταία 12 χρόνια πολύ περισσότερο όλες τις κρίσεις που περάσαμε. Χιαζόμαστε μέτρα ανάπτυξης για να συγκλίνουμε με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης».

Η υγεία και η κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας είναι μέγιστο ζήτημα. Ελάχιστοι πόροι πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος είπε ότι: «μόνο το 4% πήγε στο ΕΣΥ, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι προτείνει το 10%, ποσοστό που κατεύθυναν στον τομέα αυτό και άλλες χώρες της Ε.Ε».

Η ενέργεια στην Ελλάδα είναι για λίγους και ισχυρούς και όχι για όλο τον κόσμο ανέφερε από το Αγρίνιο ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «ο αγώνας για την μετάβαση πρέπει να είναι συλλογικός για να επωφεληθεί όλος ο κόσμος και όχι ελάχιστοι ή 6 - 7 μεγάλες εταιρείες. Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ, όπως επίσης και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

Επέμενε επίσης στο ζήτημα της κερδοσκοπίας δηλώνοντας ότι: «η Κυβέρνηση δεν έχει την βούληση για να προστατέψει το λαό, προστατεύει τους λίγους και ισχυρούς σε βάρος του ελληνικού λαού και αυτή είναι η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και την διαφορά αυτή την έχει δείξει η ιστορία του κόμματος».

{youtube}vcq_xZZl7NI{/youtube}

sinidisi.gr