Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 19:29

Στο Αγρίνιο ψάχνουν τις κουρτίνες του δημαρχείου και στη Νίκαια ετοιμάζονται για τον πόλεμο των Λιντζέρη

Οι εκλογές της «κλειστής μύτης» και το μυστήριο των δημοσκοπήσεων

Με την προεκλογική εκστρατεία να μπαίνει στην τελική ευθεία, οι δημοσκοπήσεις και οι δημοσκόποι επιμένουν να το έχουν δίπορτο.
Από τη μία δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, άλλοτε καθαρό και μεγάλο, άλλοτε πιο μετριασμένο.

*** Αλλά την ίδια ώρα, οι ίδιοι οι δημοσκόποι αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις και σημειώνουν ότι όλα είναι ανοιχτά…
Κι αυτό διότι, όλες οι έρευνες καταγράφουν ένα μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μία κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος θα αποφασίσει την τελευταία ώρα. Είτε για το ποιο κόμμα θα ψηφίσει, είτε για το εάν θα πάει στις κάλπες, ή θα προτιμήσει την αποχή.

**** Έτσι λοιπόν, μέσα σε αυτό το κλίμα υπάρχει αυτό που λέμε «ψήφος αντίδρασης». Ή «ψήφος με τη λογική του μικρότερου κακού».
Εσχάτως δε, κυκλοφορεί η έκφραση «θα ψηφίσω με κλειστή μύτη», που θέλει να αποδώσει τη διάθεση πολλών ψηφοφόρων να επιλέξουν ένα κόμμα, το οποίο δεν θα ήθελαν στην πραγματικότητα, αλλά το κάνουν για να τιμωρήσουν κάποιο άλλο.   Και ο νοών νοείτω.

***Στο μεταξύ στα αυτοδιοικητικά μαθαίνω ότι γίνεται… γλέντι σε δύο περιοχές. Σε πολλές γίνεται δηλαδή, αλλά σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο, το Αγρίνιο και τη Νίκαια-Ρέντη.

**** Στο Αγρίνιο ψάχνουν, μου λένε, να βρουν και να θαυμάσουν τις κουρτίνες που προμηθεύτηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου για το γραφείο του. 75 τμ κουρτίνες είναι αυτά και μάλιστα με πλέξιμο ζακάρ θα πρέπει να ομορφαίνουν το τεράστιο γραφείο του δημάρχου με τις… μεγάλες μπαλκονόπορτες, έτσι δεν είναι;

*** Στη Νίκαια από την άλλη, η κόντρα των αδελφών Λιντζέρη θα δώσει ρυθμό και ένα ιδιαίτερο χρώμα στη δημοτική μάχη.

Ο Δημήτρης, παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπερνικήσει τον Αντώνη, εάν θέλει να κερδίσει το δήμο, καθώς θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ο Αντώνης έχει στρατευτεί με τον Κανέλλο Τούντα, εκ των βασικών διεκδικητών του δήμου.

Ο Δημήτρης βέβαια ήθελε να τρέχει τώρα για τις εθνικές εκλογές, καθώς ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος στη Β’ Πειραιά. Αλλά για κάποιο λόγο η Χαριλάου Τρικούπη τον έκοψε. Δεν τα συνδέω αυτά τα πράγματα – βουλευτικές εκλογές και δήμο – αλλά κάτι μου λέει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο…

otamagazine.gr