Τετάρτη, 19η Ιουνίου 2024  4:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 10:01

Νικηφόρο κλίμα στην ομιλία του Μίλτου Ζαμπάρα στην Αμφιλοχία

Σε νικηφόρο κλίμα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του  υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μίλτου Ζαμπάρα στην Αμφιλοχία. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε και άκουσε την ομιλία , η οποία αρκετές φορές διακόπηκε από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κράτος κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής του για την εξάλειψη των ανισοτήτων. την υλοποίηση του κοινωνικού μισθού, την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Σχετικά με την φροντίδα για το παιδί, δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με διευρυμένο 10ωρο ωράριο και δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, δωρεάν χορήγηση σχολικών γευμάτων καθημερινά σε όλα τα παιδιά του δημόσιου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου και νομοθετική ρύθμιση που θα ενισχύσει την ενημέρωση των Υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας για περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης παιδιού. Για την ένταξη των αναπήρων και των ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων προβλέπεται η αύξηση του αναπηρικού επιδόματος κατά 20%, εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή ή βοηθού για 70.000 ωφελούμενους και εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κ.λπ) σε όλους τους δικαιούχους χωρίς επιβαρύνσεις.

Στο μέτωπο της Υγείας, ο Μίλτος Ζαμπάρας ανέφερε ότι κυβέρνηση της ΝΔ το απαξίωσε με στόχο να δώσει χώρο στην αγορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ στην Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εγγυάται ένα νέο όραμα για την Υγεία , με στόχο ένα σύγχρονο και ισχυρό ΕΣΥ.

Τέλος ανέφερε ότι εκτός από τις φορολογικές παρεμβάσεις ενίσχυσης του εισοδήματος που προβλέπονται στο πρόγραμμα των 50 πρώτων ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται και για θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενός άδικου φορολογικού βάρους που επιβαρύνει οριζόντια επαγγελματίες και επιχειρήσεις.