Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 23:33

Τσίπρας: Να μετατρέψουμε το Συνέδριο σε ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ως «ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή» χαρακτήρισε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας τα μέλη του, με την εναρκτήρια ομιλία που απευθύνει αυτήν την ώρα στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο).

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα συνέδριο που αποτελεί «αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», ενώ κάλεσε όλους τους συνέδρους να απλώσουν «το κόμμα παντού όπου αναπνέει η αντίσταση στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές». «Να δώσουμε το μήνυμα της νίκης. Να μετατρέψουμε την οργή σε ορμητικό ρεύμα αλλαγής. Να μετατρέψουμε την απόγνωση σε ελπίδα. Και μαζί να δώσουμε τη μάχη να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι “αυτή είναι η μεγάλη ιστορική ευθύνη, που όλους εμάς εδώ σε αυτό το στάδιο μας βαραίνει».

Συγκεκριμένα, μίλησε για «ευθύνη απέναντι στη κοινωνική πλειοψηφία που για άλλη μια φορά βρίσκεται σε συνθήκες λεηλασίας», «ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη που πάνω στις θυσίες της χτίστηκε η προοπτική του τόπου», «ευθύνη απέναντι στη μεσαία τάξη που αισχρά εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές».

«Η ευθύνη μας κυρίως απέναντι στις νέες και στους νέους, στις επόμενες γενιές που θα κληθούν να πάρουν στις δικές τους πλάτες το μέλλον αυτού του τόπου», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην αναγκαστική καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία στην πραγματοποίηση του συνεδρίου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι “ίσως το Συνέδριο να γίνεται τελικά σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που είχαμε” όταν είχε εξαγγελθεί.

«Η διαρκώς εντεινόμενη κλιματική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση διαμορφώνουν έναν περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων και πρωτόγνωρων προκλήσεων. Αλλά σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον μεγαλώνουν και οι ευθύνες των δυνάμεων της Προόδου που υπερασπίζονται το όραμα μιας κοινωνίας ελευθερίας και ισότητας», είπε, δίνοντας το στίγμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:


Καθημερινή