Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  7:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022

Γιώργος Βαρεμένος: Για όλα έφταιγε ο Σπήλιος;

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την υπόθεση Λιβανού.

Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Ο συντοπίτης Σπήλιος Λιβανός ήταν ο υπουργός που, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, εφάρμοζε στον τομέα του την πολιτική του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.

Τώρα, δηλαδή, για όλα φταίει ο Σπήλιος;

–         Για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που προκαλούν ηλεκτροπληξία;

–         Για το τσουβάλι λίπασμα που, από 25 ευρώ, έφθασε στα 40 και τώρα θα μειωθεί κατά 2 ευρώ;

–         Για το γεγονός ότι φέτος υπάρχει κίνδυνος να μην καλλιεργηθούν εκτάσεις για ζωοτροφές επειδή είναι ασύμφορο;

–         Για το γεγονός ότι θα δοθούν μόνο 30 εκατ. ευρώ για το σύνολο της κτηνοτροφίας (αιγοπρόβατα, μοσχάρια, πουλερικά κλπ), ενώ το 2018 είχαν δοθεί 40 εκατ. μόνο για τα αιγοπρόβατα;

–         Για το γεγονός ότι ένας κτηνοτρόφος οδηγείται στο δικαστήριο από τράπεζα για το υπόλοιπο δανείου ύψους 1.600 ευρώ, ενώ θα μπορούσε να του γίνει η ρύθμιση με τις μικρότερες δυνατές δόσεις και λαμβάνοντας υπ’ όψη το εκκαθαριστικό του;

–         Για το γεγονός ότι σε όλες τις περιοχές δόθηκε το εβδομηντάρι για τις ελιές Καλαμών χωρίς προϋποθέσεις, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία ίσχυσε ο συμψηφισμός με την επιστρεπτέα προκαταβολή;

Είχε ο υπουργός λόγο να εξαιρέσει την περιφέρειά του;

Τα ερωτήματα αυτά, και πολλά άλλα, είναι ρητορικά και η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι προφανώς αρνητική.

Τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν μετά την απομάκρυνση του Σπήλιου Λιβανού, θα οξυνθούν, στον βαθμό που η αντιμετώπισή τους θα υπακούει σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης:Με τη μαθητική ομάδα ρομποτικής Minders η οποία κατέκτησε την 5η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι μαθητές της Β’ λυκείου Γιάννης Γκαμαλέτσος, Διονύσης Κανέλλης, Γιώργος Κλωνής και Θάνος Κοτσόκολος, μαζί με τον καθηγητή πληροφορικής και υπεύθυνο της ομάδας Δημήτρη Μωραΐτη, αφηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό την εμπειρία τους και του παρουσίασαν το «Project Airfield», με το οποίο έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 65 χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την ομάδα για την επιτυχία της, σημειώνοντας ότι έχουν πλέον γίνει παρεμβάσεις ώστε οι μαθητές στα ελληνικά σχολεία να αποκτούν εξοικείωση με την πληροφορική και τις εφαρμογές της από πολύ μικρή ηλικία.

Στο πλαίσιο αυτό θεσμοθετήθηκαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα οποία εντάσσονται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου, αποβλέποντας μεταξύ άλλων στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, η διδακτέα ύλη σε σειρά μαθημάτων όπως η Πληροφορική, η Φυσική και η Χημεία εκσυγχρονίζεται, συνδέει τη θεωρία με την πράξη και αποκτά διαθεματικό και διεπιστημονικό χαρακτήρα.

«Έχουμε στηρίξει πολύ τη ρομποτική, αρχίζει πια και μπαίνει ως πιλοτικό μάθημα σε πολύ μικρότερες βαθμίδες. Φαντάζομαι ότι δεν το περιμένατε, όταν ξεκινήσατε, ότι θα αρχίσει να διδάσκεται σε πολύ νεότερες ηλικίες στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Αλλά μάς κάνει πάντα πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση το πόσο πολύ και τα μικρά παιδιά αγκαλιάζουν τη ρομποτική», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που συνολικά η ρομποτική αρχίζει και μπαίνει δυναμικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Και το γεγονός ότι έχουμε διακρίσεις εντός αλλά και εκτός Ελλάδος είναι εξαιρετικά σημαντικό και νομίζω πιστοποιεί το πόσο πολύ αγαπάτε αυτό που κάνετε», πρόσθεσε.

Γέφυρα μεταξύ καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Το project αφορά την ανάπτυξη μιας εναέριας ανεμογεννήτριας, η οποία ίπταται χάρη σε μία κατασκευή που χρησιμοποιεί ήλιο. Η ανεμογεννήτρια αξιοποιεί τους πιο ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε υψόμετρα πάνω από το επίπεδο όπου φτάνουν οι

τυπικοί πυλώνες που χρησιμοποιούνται στα αιολικά πάρκα. Στη συνέχεια, τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια ένα θερμοκήπιο με αυτοματοποιημένες λειτουργίες, ενισχύοντας την αποτελεσματική πράσινη μετάβαση στον χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Οι τέσσερις μαθητές και ο κ. Μωραΐτης στάθηκαν στις ανάγκες του project από πλευράς προγραμματισμού, ενώ επισήμαναν ότι ιδιαίτερη σημασία είχε η και επιχειρηματική διάσταση του έργου, ώστε να αναπτυχθεί μία πρόταση η οποία είναι καινοτόμα μεν αλλά ταυτόχρονα έχει πρακτική χρησιμότητα.

«Η γέφυρα μεταξύ της ερευνητικής καινοτομίας, αλλά και της δυνατότητας η ιδέα να μετατραπεί σε μία βιώσιμη επιχείρηση η οποία θα έχει έσοδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι μπαίνετε σε αυτή τη λογική. Δεν είναι μόνο η καινοτομία για την καινοτομία -η οποία από μόνη της έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον- είναι η καινοτομία για να βελτιώσει, τελικά, τις ζωές μας, πόσω μάλλον σε ένα αντικείμενο τόσο επίκαιρο όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Ελληνική τεχνογνωσία και ελληνικά μυαλά, παγκοσμίως ανταγωνιστικά

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα ότι το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων που έχει πλέον αναδυθεί στην Ελλάδα προσφέρει όλο και περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργία και απασχόληση, ενώ διακρίνεται από έναν νέο συμμετοχικό πολιτισμό που επιτρέπει τη διάχυση των οφελών σε όλους του εργαζόμενους.

«Έχουμε ελληνικές εταιρείες, με ελληνική τεχνογνωσία, ελληνικά κεφάλαια, ελληνικά μυαλά, που αναπτύσσουν εφαρμογές και προϊόντα που είναι παγκοσμίως ανταγωνιστικά. Και γι’ αυτό μπορούν και προσελκύουν κεφάλαια από το εξωτερικό, εξαγορές από το εξωτερικό. Και νομίζω ότι όλο αυτό το οικοσύστημα των startups, πέραν του ότι είναι πολύ δημιουργικό είναι και πολύ συμμετοχικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα βρεθεί πριν από λίγες ημέρες στη Viva, της οποίας η JPMorgan εξαγόρασε ένα σημαντικό ποσοστό και το ενδιαφέρον πάντα με όλες αυτές τις επιχειρήσεις είναι ότι ο ιδρυτής, ο εργαζόμενος, όλοι ουσιαστικά είναι μέτοχοι, συμμέτοχοι αλλά και μέτοχοι, σε μια προσπάθεια. Και όλοι θα έχουν όφελος εάν αυτή η προσπάθεια τελικά ευοδώσει», συμπλήρωσε.

Οι μαθητές μίλησαν στον Πρωθυπουργό για τις φιλοδοξίες τους και τις σπουδές που θέλουν να ακολουθήσουν και ο κ. Μητσοτάκης τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μελλοντικά εγχειρήματά τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης MInders μαθητική ομάδα ρομποτικής

sinidisi.gr

Ο Λιβανός “πλήρωσε” την αλλεργία του Μητσοτάκη στον Καραμανλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε στη στιχομυθία του Σπήλιου Λιβανού με τον Πέτρο Δούκα λίγες εβδομάδες μετά την “πληγή” που άνοιξε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η διαχείριση του χιονιά στην Αθήνα την ευκαιρία να διώξει και κάποιον από την Κυβέρνηση…

Αφού δεν τόλμησε να αποπέμψει κάποιο από τα “πουλέν” του, όπως ο εκ μεταγραφής Χρ. Στυλιανίδης ή ο Υπουργός Επικρατείας Ακ. Σκέρτσος (Αρμόδιος για το… Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου), που συμμετείχε στο συντονιστικό που έγινε παραμονές του χιονιά στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καρατόμησε το Σπ. Λιβανό. Και λειτούργησε τόσο υποκριτικά ο Πρωθυπουργός που τάχα θίχτηκε από την ατάκα “κάνατε εποποιία” του παλιού του συμμαθητή, τη στιγμή που ο ίδιος έκανε πάνω-κάτω ότι ο Καραμανλής το 2007 με τις φωτιές στην Ηλεία, μοιράζοντας 2.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού με ένα τηλεφώνημα στον παραχωρησιούχο.

Φυσικά και αυτό που έγινε το 2007 επί Καραμανλή ήταν απαράδεκτο, να μοιράζονται δηλαδή χρήματα σε όποιον δήλωνε πυρόπληκτος με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, αλλά εν πολλοίς δεν έχουν αλλάξει και πολλά στη χώρα από τότε, όταν ο Πρωθυπουργός παίρνει τηλέφωνο μια ιδιωτική εταιρεία και τη “διατάζει” να δώσει το ποσό που… επιδίκασε ο ίδιος ως αποζημίωση στους εγκλωβισμένους του πιο σύγχρονου -υποτίθεται- αυτοκινητόδρομου της χώρας.

Ο Μητσοτάκης τρελάθηκε κυριολεκτικά με τη σύγκριση της κυβέρνησής του με αυτή του Κώστα Καραμανλή στο κομμάτι της διαχείρισης κρίσεων και των αποζημιώσεων! Τόλμησε δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διευκολυνθεί ο ίδιος να θεωρήσει ότι ο παλιός του συμμαθητής, που γνωρίζει ότι δεν θα ήταν ούτε βουλευτής ούτε Υπουργός χωρίς τον Κυριάκο αρχηγό της ΝΔ, υμνεί την καραμανλική εποχή. Θεώρησε δηλαδή τον παιδικό του φίλο περίπου ως “προδότη” και “προβοκάτορα”. Όμως ο παλιός συμμαθητής του Πρωθυπουργού είναι αρκετά έντιμος για κάνει κάτι τέτοιο. Και σίγουρα πολύ πιο έντιμος από τους Υπουργούς συνομιλητές υποδίκων. Σε αυτό ο Σπ. Λιβανός ήταν “άτυχος”, γιατί αν είχαν δημοσιευτεί sms του με υποδίκους, ίσως να διατηρούσε την καρέκλα του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το timing της καρατόμησης Λιβανού δεν είναι καθόλου άσχετο με τον υπόγειο πόλεμο που διεξάγει αυτή την εποχή το Μέγαρο Μαξίμου μέσω προσκείμενων media προς τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ την εποχή Kαραμανλή. Για παράδειγμα, πρόσφατα σε γνωστό δελτίο ειδήσεων δημοσιογράφος φιλοκυβερνητικού δημιογραφικού συγκροτήματος ισχυρίστηκε ότι το 2008 ο Προκόπης Παυλόπουλος άφησε την Αθήνα να καεί στα γνωστά γεγονότα, επειδή τάχα είχε έρθει σε μυστική συμφωνία με τον…. Τσίπρα του 3%, προκειμένου ο Τσίπρας το 2015 να τον επιλέξει για Πρόεδρο Δημοκρατίας….

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Γεωργία Μπίκα, μόλις λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη που έκανε ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, ότι βρέθηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ στις τοξικολογικές της, έστειλε ευχαριστώ ενώ τόνισε ότι «ο δεύτερος βιασμός είναι εξίσου οδυνηρός».

Την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram έκανε η Γεωργία Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία Μπίκα, μόλις λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη που έκανε ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο Reader, ότι βρέθηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ στις τοξικολογικές εξετάσεις της, η 24χρονη ευχαριστεί όλους όσοι την έχουν στηρίξει και συμπληρώνει πως ο «ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης είναι εξίσου οδυνηρός και αυτό που ζητάει είναι η δικαίωση της ψυχής και η ηρεμία για την ίδια και για κάθε γυναίκα που φοβάται».

Αναλυτικά το μήνυμά της: «Έπειτα από έναν καταιγισμό αγάπης και “αγκαλιάς” από όλους εσάς, έχω να πω μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν αυτές τις δύσκολες μέρες. Δεν είμαι μόνο η Γεωργία του Λαγκαδά. Είμαι η γυναίκα Γεωργία η οποία διεκδικεί το δίκιο και την αξιοπρέπειά της. Ο δεύτερος βιασμός εκείνος της αμφισβήτησης είναι εξίσου οδυνηρός. Θα τον αντιμετωπίσω όμως όπως και τον πρώτο με μια διαφορά: Με τις αισθήσεις μου και τα μάτια μου ανοιχτά. Με την δική σας αγάπη και συμπαράσταση, γιατί όλοι εσείς είσαστε η δική μου μεγάλη οικογένεια.

Αληθινή αγάπη και σεβασμός αυτό είναι που θέλω να πετύχω, δικαίωση ψυχής και ηρεμία. Για εμένα και για κάθε γυναίκα που φοβάται… Ευχαριστώ που με αγκαλιάσετε».

Γαλεντέρης στο Reader: Βρέθηκε σημαντικό ποσοστό αλκοόλ στις τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

Στοιχεία που ενδεχομένως θα αλλάξουν τα δεδομένα της υπόθεσης του καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος μίλησε στο Reader. Σύμφωνα με τον κ. Γαλαντέρη, «δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ όπως βιάστηκαν πολλοί να περιγράψουν. Τα ποσοστά κατανάλωσης αιθανόλης ήταν σημαντικά», τονίζει και προσθέτει ότι «ήταν εντελώς λάθος αυτό το συμπέρασμα. Τα ποσοστά αιθανόλης σύμφωνα με τις τοξικολογικές προκύπτουν σημαντικά, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες στη συνείδηση».

«Δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ όπως βιάστηκαν πολλοί να περιγράψουν. Τα ποσοστά κατανάλωσης αιθανόλης ήταν σημαντικά» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γαλεντέρης στο Reader κι εξηγεί ότι ύστερα από προσεκτική ανάγνωση του τελικού πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων διαπίστωσε ότι: «Δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ ή η ελάχιστη όπως βιάστηκαν να δηλώσουν από την πλευρά των φερόμενων ως κατηγορουμένων. Ηταν εντελώς λάθος αυτό το συμπέρασμα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τα ποσοστά αιθανόλης να είναι ικανά ώστε να προκαλέσουν απώλεια συνείδησης είπε ότι θα χρειαστεί η ενδελεχής μελέτη των εξετάσεων για να αποδειχθεί αν το αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της Γεωργίας Μπίκα είναι ικανό ώστε να προκαλέσει «κενά μνήμης» ή «απώλεια συνείδησης».

reader.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Για την αποπομπή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού μετά την άμεση αντίδραση από τον πρωθυπουργό μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η στάση του Λιβανού με λύπησε πάρα πολύ, παρασύρθηκε από κλίμα μια πλάκας στο τραπέζι και δεν αντέδρασε, όπως θα έπρεπε να αντιδράσει. Δυστυχώς για αυτόν και μόνο τον λόγο θα έπρεπε να φύγει από το Υπουργείο, ένας άξιος και έντιμος άνθρωπος με ικανότητες.

Έδειξε έλλειψη ενσυναίσθησης και δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ενσυναίσθηση. Δεν μπορείς να κάνεις χαβαλέ με τέτοιου είδους καταστροφές. Για αυτό υπήρξε και η ταχύτατη αντίδραση του πρωθυπουργού, είναι κόντρα σε ο,τιδήποτε πιστεύουμε και ακυρώνει την λογική της παράταξης εδώ και πολλά χρόνια από την ίδρυσή της».

Ακόμη, αναφορικά με τη δήλωση του Πέτρου Δούκα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων στην Ηλεία, σχολίασε ότι «Απολύτως εξοργιστική. Ήταν μια εικόνα που παρέπεμπε σε όλα τα κακά στερεότυπα της πολιτικής, ήταν λογική Μαυρογιαλούρου».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου ή Φλεβάρη επί το κομμουνιστικότερον, το ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με το ομιλητή του Γενικό Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό της Αερογέφυρας στο Αγρίνιο και είναι μάλιστα η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτική συγκέντρωση και μάλιστα με ομιλητή αρχηγό κόμματος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Δ. Κουτσούμπας εγκαινιάζει την άτυπη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην οποία κατά τα φαινόμενα έχει εισέλθει η χώρα. Η επιλογή της Αιτωλοακαρνανίας από την πλευρά του ΚΚΕ σε μια από πρώτες «εξορμήσεις» του Δ. Κουτσούμπα στην επαρχία για το 2022 μόνο τυχαία δεν είναι.

Είμαστε σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος στη χώρα συνολικά βρίσκεται σε αναβρασμό. Ακόμη και αν τα μπλόκα των αγροτοσυνδικαλιστών του ΚΚΕ ατονίσουν τις επόμενες ημέρες, οι αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία, ακόμη και αυτοί που έχουν το τρακτέρ στο χωράφι και όχι στις εθνικές οδούς, δεν παύουν να είναι πολύ προβληματισμένοι με την αύξηση του κόστους παραγωγής.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 20/02/2022 και ώρα 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών φρουράς Ι.Π. Μεσολογγίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Η σχετική ενημέρωση τονίζει ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα Covid-19 (Εμβολιασμός ή Rapid test 48 ωρών). Σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθούν στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα την Κυριακή 27/02/2022.

Υποψηφιότητες κατατίθενται έως Δευτέρα 14/02/2022 στο ιατρείο του Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Ανδρέα Ζάννου (Δνση Βενιζέλου 22 Μεσολόγγι-τηλ. 2631028343).

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ο Σπήλιος Λίβανος ήταν στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., όταν έλαβε το τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συνομιλία ήταν σε έντονο ύφος από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όταν είδε το σχετικό βίντεο με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα να επαίρεται για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν επί κυβέρνησης Καραμανλή (τότε ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών) στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, και τον Σπήλιο Λίβανο του όχι μόνο να μην αποδοκιμάζει αλλά να μιλά και για… “εποποιία”, εξανέστη.

«Η αντίδραση σου ήταν απαράδεκτη» είπε, μεταξύ άλλων στον Σπήλιο Λιβανό, σημειώνοντας με νόημα ότι… τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές. «Θα έπρεπε να είχα αντιδράσει διαφορετικά» φέρεται να απάντησε ο υπουργός, σπεύδοντας να δηλώσει ότι εφόσον δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση θα αποστείλει επιστολή παραίτησης. Όπως κι έγινε. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν… μονόδρομος για τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος. Αλλά αυτά που είπε για ένα τόσο τραγικό γεγονός ο κ. Δούκας είναι εκτός του αξιακού πλαισίου του πρωθυπουργού. Η αντίδραση του υπουργού έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική. Ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένα θέμα παραμονής στην κυβέρνηση» δήλωναν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα «μηνύματα» του πρωθυπουργού προς πάσα κατεύθυνση…

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι στέλνει δύο ξεκάθαρα μηνύματα…

Πρώτον, ότι όλοι οι υπουργοί και αξιωματούχοι της κυβέρνησης οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους και με πράξεις ή παραλείψεις τους να μη “λαβώνουν” την εικόνα της κυβέρνησης.

Δεύτερον, ότι κανένας συνεργάτης του πρωθυπουργού, ακόμη και αυτοί με τους οποίους τους συνδέει προσωπική φιλία, δεν είναι στο απυρόβλητο.

Η επιστολή παραίτησης του Σπήλιου Λιβανού
Οι δύο άντρες έκλεισαν το τηλέφωνο χωρίς ο πρωθυπουργός να έχει απαντήσει για τις προθέσεις του και λίγο αργότερα, λαμβάνοντας την επιστολή παραίτησης του υπουργού του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδιδε την ανακοίνωση απομάκρυνσης του κ. Λιβάνου από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην επιστολή παραίτησης του ο Σπήλιος Λίβανος μιλά για… ειρωνική διάθεση από πλευράς του απέναντι σε όσα εκστόμισε ο Πέτρος Δούκας.

«Η μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας απέχουν πολύ από το περιεχόμενο διαλόγου με τον Δήμαρχο Σπάρτης, το οποίο κατεγράφη εν αγνοία μου και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα. Παρά την εμφανώς ειρωνική μου διάθεση απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτησή του, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω παρερμηνεία η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις αρχές της μεγάλης και φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» ανέφερε στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βγάζει στη σέντρα» και τον Γ. Γεωργαντά

Πριν ακόμη δεχτεί τα συγχαρητήρια φίλων και συναδέλφων του για την αναβάθμιση του σε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε κατά του κ. Γιώργου Γεωργαντά…. Κοινοποίησε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2012, μιλώντας σε “γαλάζια” στελέχη, να τους προτρέπει να… υπενθυμίσουν σε όσους «ωφελήθηκαν» από τη Ν.Δ, με προσλήψεις, συμβάσεις ή προγράμματα stage κλπ, να στηρίξουν το κόμμα στις εκλογές.

Τι απαντά το Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για «γνωστή κοπτοραπτική του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να βρει ντε και καλά κάτι για να πλήξει τα στελέχη της κυβέρνησης».

Πρόκειται, σημειώνουν, για απόσπασμα ενός βίντεο από την προεκλογική περίοδο του 2012, στην οποία απευθύνεται σε κομματικά στελέχη και τους ζητάει να κινητοποιηθούν. «Το να το κάνει θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όταν η κ. Χριστοδουλοπούλου μιλάει για έλεγχο του κράτους κατά το πρότυπο των “πρασινοφρουρών” του 1981, ενώ ο Πολάκης και ο Τσίπρας ζητούν “έλεγχο των “αρμών”, το μόνο που δείχνει είναι πολιτική απελπισία» προσθέτουν με έμφαση.

Εκτός ΝΔ ο Πέτρος Δούκας

Νωρίς το βράδυ η ΝΔ ανακοίνωνε τη διαγραφή και του πρώην υπουργού και βουλευτή της, σημερινού δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα από μέλος της παράταξης, καταλογίζοντας του ότι οι δηλώσεις του εκτός «ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και της αξίες της ΝΔ», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μοσχάτου.

Πηγή: newsit.gr

Έντονη ήταν η αντίδραση του  δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου στις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Σπάρτης και  πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρο Δούκας  για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας και τις αποζημιώσεις.

«Ανεπιθύμητος στην Ηλεία ο δήμαρχος Σπάρτης, μετά τα όσα είπε χλευάζοντας τους Ηλείους και προσβάλλοντας βάναυσα τα θύματα των φονικών πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία. Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Λυμπέρης πρέπει να σταματήσει κάθε συνεργασία με τον δήμαρχο Σπάρτης και να σταματήσει κάθε μεταφορά στερεών απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά».

«Ξεπέρασαν κάθε όριο απρέπειας και προσβολής νεκρών και καταστάσεων. Αυτοί οι… μεγαλοσχήμονες, γαλαζοαίματοι, άνθρωποι του συστήματος καταλαβαίνεις πόσο ανύπαρκτο ήθος έχουν και πόσο… χοντρόπετσοι είναι… Ας τα δει ο λαός… » σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος όπως αναφέρει το patrisnews.gr, που προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη «…γιατί εδώ έχουν ειπωθεί πράγματα, είπαν πως ήρθαν και μοίραζαν τσάντες με λεφτά… είναι αδίκημα αυτό… με τι λεφτά μαύρα; εξαγόραζαν ψήφους;» έθεσε μεταξύ πολλών άλλων.

real.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ