Δευτέρα, 21η Οκτωμβρίου 2024  9:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022

«500.000 ακίνητα θα αλλάξουν χέρια μέσω πλειστηριασμών. Πού θα καταλήξουν;». Το ερώτημα εκφράζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος. Η δήλωση αναλυτικά:

Πάνω από 30.000 ακίνητα βρίσκονται αυτή την στιγμή στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών μέσω των πλειστηριασμών, ενώ εκτιμάται ότι οι πλειστηριασμοί δεν έχουν αγγίξει την κορύφωσή τους, πράγμα που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή που τα funds αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις τράπεζες ως προς τον αριθμό των ακινήτων που θα καταλήξουν στα χέρια τους μέσα από αυτή την διαδικασία.

Έγκυρος περί το θέμα τραπεζικός παράγοντας μου έλεγε ότι αυτή την στιγμή τρέχουν οι διαδικασίες για την πώληση, από μέρους των τραπεζών, ακινήτων όχι ένα-ένα αλλά κατά χιλιάδες. Μία τράπεζα πουλάει, λ.χ., 1.000 ακίνητα, άλλη 2.000, άλλη 5.000 ακίνητα. Ποιοί τα αγοράζουν; Μεγάλες εταιρείες επενδύσεων, όπως μία μεγάλη αραβική εταιρεία, που μεταξύ άλλων εξαγόρασε μία αντίστοιχη ελληνική. Μπορεί τον μήνα Φεβρουάριο οι πλειστηριασμοί να ήταν 1.500, το σύνολό τους όμως αναμένεται να φθάσει τις 500.000, όπως έχει γίνει γνωστό.

Σύμφωνα με το news 24/7, ακολουθούν 10.800 τεμάχια, 9.500 οικόπεδα με κτίσμα, 6.700 καταστήματα, 2.900 γραφεία, 2.100 βιομηχανικοί χώροι, 750 ξενοδοχεία αλλά και 127 πλοία. Επίσης δεκάδες χιλιάδες αποθήκες, γκαράζ, θέσεις στάθμευσης κλπ.

Διαπιστώνει, δηλαδή, κανείς ότι μιλάμε για μία κολοσσιαία μεταφορά περιουσίας, η οποία -εγώ, που δεν είμαι οικονομολόγος- δεν ξέρω πού θα καταλήξει. Ως προς την μεσαία τάξη, δεν ξέρω τί θα της απομείνει στα χέρια, μετά από αυτή την διαδικασία ρευστοποίησης της περιουσίας της και, τελικά, της ίδιας.

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο με μάχες να σημειώνονται σε διάφορα σημεία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αλλά και στα περίχωρα ενώ δυο πύραυλοι έχουν χτυπήσει περιοχές νοτιοδυτικά του Κιέβου.

Ένας πύραυλος έπληξε πολυκατοικία ενώ άλλο προσγειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο. Από αυτές τις επιθέσεις δεν υπάρχουν νεκροί όμως σύμφωνα με τον υπουργείο Υγείας στην Ουκρανία 198 πολίτες έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά.

Οι μάχες εκτός από το Κίεβο μαίνονται σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικλάιβ και Οδησσό, σύμφωνα με σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τον Υδροηλεκτρικό σταθμό του Κιέβου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το Σάββατο, επικαλούμενο το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας.

Επίσης μάχες ξεκίνησαν ξανά στην πόλη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, με την τοπική διοίκηση να καλεί τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι.

Οι Ρώσοι λένε πως κατέλαβαν τη Μελιτόπολ

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και εκτοξευόμενους από πλοία πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ρωσικά στρατεύματα έπληξαν εκατοντάδες στόχους στρατιωτικών υποδομών και κατέστρεψαν αρκετά αεροσκάφη και δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και οχήματα πυροβολικού.

Ζελένσκι: Να ενταχθούμε άμεσα στην ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε να ληφθεί άμεσα απόφαση για να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ευρωπαική Ένωση.

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για να κλείσουμε μια για πάντα τη μακροχρόνια συζήτηση και να αποφασίσουμε για την ένταξη της Ουκρανίας στην #ΕΕ», έγραψε στο Twitter πριν από λίγο.

«Συζήτησα με τον Σαρλ Μισέλ για περαιτέρω αποτελεσματική βοήθεια και τον ηρωικό αγώνα των Ουκρανών για το ελεύθερο μέλλον τους», πρόθσεσε.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε σήμερα (26.02.2022) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε εκτενή συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο Υγείας αποστέλλεται ιατροφαρμακευτικό υλικό προς την Ουκρανία.

Πηγή: newsit.gr

«ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ χρειάζεται να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργούν με διαφάνεια και αντικειμενικότητα προς όφελος των πραγματικών αγροτών!» τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του σχετικά με την επίκαιρη επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα

Τα βασικά σημεία της ομιλίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου:

Σχετικά με τη δυνατότητα των αγροτών και των ΤΟΕΒ να αξιοποιήσουν τις ΑΠΕ

Για εμάς, το Κίνημα Αλλαγής, αποτελεσματικές λύσεις είναι τα προληπτικά μέτρα στην ενεργειακή πολιτική. Προληπτικά μέτρα, είναι οι επενδύσεις στο δίκτυο. Να μπορούν οι αγρότες και οι ΤΟΕΒ να αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να στηριχθούν οι ενεργειακές κοινότητες για υλοποίηση μικρών αποκεντρωμένων συστημάτων ΑΠΕ. Να μπορούν και αυτοί να αξιοποιήσουν το net metering και όχι μόνο οι μεγαλοεπενδυτές. Θυμίζω ότι ο ν. 4414/2014 Νόμος ΠΑΣΟΚ- νόμος Μανιάτη, δίνει κατά προτεραιότητα δυνατότητα σύνδεσης στους ΤΟΕΒ. Κι όμως, αυτή την ευκαιρία μόνιμης μείωσης του κόστους και βελτίωσης των εισοδημάτων τους την χάνουν οι αγρότες.

Σχετικά με τα προβλήματα φορέων και υπηρεσιών άσκησης αγροτικής πολιτικής

Ο ΕΛΓΑ χρειάζεται εκσυγχρονισμό για να ανταποκρίνεται στην κλιματική αλλαγή. Ζούμε όλο και πιο συχνά μεγάλες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα που συνδέονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή. Αλλά ο κανονισμός ασφάλισης του ΕΛΓΑ δεν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που φέρνει η κλιματική κρίση. Αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής κάλυψη των ζημιών. Ούτε όμως έχει θωρακιστεί στελεχειακά για τις αυξημένες ανάγκες των εργασιών του. Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων. Η Αιτωλοακαρνανία, για παράδειγμα, βιώνει ολοένα και πιο έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα και κατ’ επέκταση ζημιές στην παραγωγή. Να σας θυμίσω την καταιγίδα Μπάλλος στις 18 Οκτωβρίου. 4 μήνες μετά, οι παραγωγοί ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ χρειάζεται να λειτουργεί με διαφάνεια και αντικειμενικότητα προς όφελος των πραγματικών αγροτών. Αντί όμως να στέκεται δίπλα στους αγρότες, τους ταλαιπωρεί και τους δημιουργεί συνεχόμενα προβλήματα. Πρόσφατα η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, ανέδειξε τη μεγάλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των καλλιεργητών και κτηνοτρόφων. Χιλιάδες παραγωγοί σε ομηρία. Χιλιάδες παραγωγοί είδαν τις δηλωθείσες εκτάσεις να εμφανίζονται ως μη επιλέξιμες, παρότι ήταν κανονικά επιλέξιμες κατά την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Βρέθηκαν εκτός ενισχύσεων, χωρίς να γνωρίζουν το λόγο κι όλα αυτά, λόγω του αιφνιδιαστικού και λανθασμένου τρόπου διασταύρωσης του ΑΤΑΚ των αγροτεμαχίων. Και λίγο αργότερα, λόγω της αυθαίρετης απαίτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για ηλεκτρονικά και μόνο ενοικιαστήρια.

Αιφνιδιασμοί που προκαλούν αναστάτωση, ανασφάλεια και αυξημένο κόστος σε χιλιάδες μικρούς παραγωγούς. Να αναφέρω και το πιο εξοργιστικό…Για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης του 2021, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι θα γίνουν γεωχωρικοί διασταυρούμενοι έλεγχοι με βάση τις καταγραφές στο Κτηματολόγιο. Όμως δεν έγιναν! Γιατί; Για χάρη των καταπατητών μεγάλων εκτάσεων βοσκοτόπων που ζητούσαν εθνικό απόθεμα 2021. Αποτέλεσμα, το εθνικό απόθεμα να κατανεμηθεί σε μεγάλες καταπατημένες εκτάσεις δημόσιων και ιδιωτικών βοσκοτόπων. Με τους καταπατητές να μην είναι καν κτηνοτρόφοι, να μην έχουν καν ζώα!

Έτσι όμως η κυβέρνηση μετέφερε ενισχύσεις από τους παραγωγικούς κτηνοτρόφους σε άτομα που δεν έχουν καμία παραγωγική δραστηριότητα ούτε καν την ιδιότητα του ενεργού αγρότη!!! Ενέργειες που οδήγησαν στη μείωση της βασικής ενίσχυσης όλων των αγροτών κατά 2,5% και θα οδηγήσουν και σε νέα μείωση των ενισχύσεων για τους πραγματικούς κτηνοτρόφους από 18,9 ευρώ το στρέμμα σε 16,8 ευρώ με βάση το εθνικό στρατηγικό σχέδιο από το 2022. Οι κτηνοτρόφοι είναι εξοργισμένοι με αυτήν την επιπλέον 10% κρυφή μείωση! Και το ερώτημα παραμένει, πως θα αξιοποιηθεί το Κτηματολόγιο για να ελεγχθούν οι καταπατήσεις μεγάλων δημόσιων εκτάσεων και ιδιωτικών βοσκοτόπων;

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο μήνυμα στους πολίτες της Ουκρανίας απέστειλε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους δρόμους του Κιέβου το Σαββάτο το πρωί.

Ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε μέσω βίντεο πως ο ουκρανικός στρατός δεν έχει παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει τη μάχη απέναντι στην ρωσική εισβολή.

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση.Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

zelenski 26 2 2022

Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε την προσφορά της Ουάσιγκτον για να διαφύγει από την Ουκρανία σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ.

«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το όσα είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Ζελένσκι με ένα νυχτερινό μήνυμα προς τους πολίτες είπε πως «όταν μας επιτίθεστε, θα βλέπετε τα πρόσωπά μας, όχι τις πλάτες μας. Είμαστε όλοι εδώ. Και θα μείνουμε εδώ» διεμήνυσε.

Μάχες σε όλη τη χώρα

Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

“Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. “Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί”.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε ακόμη 3 πόλεις

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Εξάλλου, βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή.

Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ουκρανία ανέφερε νωρίτερα επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στο κέντρο της πόλης η οποία όπως είπε αποκρούστηκε.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ