Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Τη Δευτέρα, 21  Φεβρουαρίου 2022, τα μέλη της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου (Φ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Μέλη για το νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγησαν οι:

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΗΜΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Μετά από συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου η σύνθεσή του είναι:

Πρόεδρος:         ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αντιπρόεδρος:   ΚΑΡΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Γραμματέας:      ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ταμίας:             ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μέλος:              ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ως τακτικά μέλη αυτού και:

ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ως αναπληρωματικό μέλος αυτού.

Υπεύθυνος site της ΦΕΑ : ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Νέο Δ.Σ. για την Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Μια αδιανόητη κίνηση έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Ξάνθη, καθώς πέταξε κάτω την ελληνική σημαία σαν σκουπίδι και την παράτησε εκεί! 

Η συγκεκριμένη κίνηση έλαβε χώρα σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Εβραίους της Ξάνθης που εξοντώθηκαν από τους ναζί.

Εκεί η Ν.Κεραμέως και οι άλλοι επίσημοι τράβηξαν με άγαρμπο τρόπο την αιματοβαμμένη γαλανόλευκη σημαία από το μνημείο για να το ξεσκεπάσουν, στη συνέχεια την άφησαν βιαστικά να σύρεται στο έδαφος και στη συνέχεια την τοποθέτησαν δίχως ίχνος σεβασμού, τσαλακωμένη, κάτω, δίπλα στο μνημείο, λες και πρόκειται για κάποιο απλό πανί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρεται ότι η εθνική σημαία, μεταξύ άλλων, «δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα εθνικά χρώματα».

Δυστυχώς, όμως, η Ν.Κεραμέως ούτε αυτό φάνηκε να γνωρίζει, αλλά ούτε το αυτονόητο που μαθαίνουν τα παιδιά του δημοτικού, να σέβεται την ιερή σημαία της πατρίδας μας, για την οποία έχει χυθεί τόσο αίμα στο πέρασμα των αιώνων.

pronews.gr

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ πλέον μιλούν για εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, με τον Μπάιντεν να αναμένεται να ανακοινώσει κυρώσεις στις ΗΠΑ στις 21.00

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις για την κατάσταση αναφορικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία στις 21.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα σε απάντηση για την εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Ένας κορυφαίος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφαση της Ρωσίας να στείλει στρατεύματα σε δύο αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας συνιστά «εισβολή» στη χώρα και υποδεικνύει ότι θα υπάρξουν «σημαντικές κυρώσεις» κατά της Μόσχας.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι, ναι, η αρχή μιας εισβολής, η τελευταία εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο κύριος αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζόναθαν Φάινερ κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο CNN.

«Και βλέπετε ήδη την αρχή της απάντησής μας που έχουμε πει ότι θα είναι γρήγορη και αυστηρή», συνέχισε.

Ο Φάινερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να ανακοινώσει περισσότερες κυρώσεις την Τρίτη ως απάντηση στην επιθετικότητα της Ρωσίας, οι οποίες θα «στρέφονται απευθείας κατά της Μόσχας».

Ο Φάινερ αρνήθηκε αργότερα ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της «αρχής μιας εισβολής» και μιας «εισβολής». «Η εισβολή είναι εισβολή και αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε.

Οι παρατηρήσεις αυτές αντιπροσώπευαν μια αποφασιστική στροφή για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία τη Δευτέρα δεν χρησιμοποίησε τον όρο εισβολή, γεγονός που θα σηματοδοτούσε σαρωτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έστειλε στρατεύματα στην περιοχή αφού αναγνώρισε ως ανεξάρτητες τις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ. Οι περιοχές στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας ελέγχονται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία από τότε που ο Πούτιν εισέβαλε στη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία το 2014.

«Θα πρόκειται για σημαντικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Φάινερ για τις επικείμενες κυρώσεις, υποδεικνύοντας ότι τα μέτρα θα επιβληθούν κατά κύματα εάν η Ρωσία συνεχίσει «να ακολουθεί μια πορεία προς τον πόλεμο».

Αυτή θα είναι η αυστηρή και ταχεία απάντηση των κυρώσεών μας σε μια ρωσική εισβολή και θα διατηρήσουμε το δικαίωμα να επιβάλουμε πρόσθετα μέτρα, πρόσθετες κυρώσεις, εάν η Ρωσία συνεχίσει να προχωράει», δήλωσε ο Φάινερ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ, αλλά απέφυγε να εκδώσει τις τιμωρητικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ εάν η Μόσχα εισβάλει στην Ουκρανία.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί νομοθέτες ζήτησαν να επιβληθούν κυρώσεις αφού ο Πούτιν διέταξε στρατεύματα να εκτελέσουν «ειρηνευτικές επιχειρήσεις» στις περιοχές.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, εάν οποιαδήποτε πρόσθετα ρωσικά στρατεύματα ή δυνάμεις πληρεξουσίων περάσουν στο Ντονμπάς, η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας δεν πρέπει να διστάσουν να επιβάλουν συντριπτικές κυρώσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Γερουσίας Εξωτερικών Σχέσεων Μπομπ Μενέντεζ (D-N.J.), σε δήλωσή του το βράδυ της Δευτέρας. «Πρέπει να υπάρξει απτό, εκτεταμένο και σημαντικό κόστος για τη Ρωσία ως απάντηση σε αυτή την αδικαιολόγητη πράξη».

Νωρίτερα την Τρίτη, η Γερμανία σταμάτησε την πιστοποίηση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, αφού ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι το έργο του αγωγού θα σταματήσει σε περίπτωση ρωσικής εισβολής.

Ο Μπάιντεν «κατέστησε σαφές ότι αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα ενεργήσουμε μαζί με τη Γερμανία για να διασφαλίσουμε ότι ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει», έγραψε την Τρίτη στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. «Είχαμε στενές διαβουλεύσεις με τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της νύχτας και χαιρετίζουμε την ανακοίνωσή τους. Θα ακολουθήσουμε με τα δικά μας μέτρα σήμερα».

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε κυρώσεις με στόχο Ρώσους ολιγάρχες και τράπεζες την Τρίτη. Οι ΗΠΑ έχουν συντονιστεί με τους συμμάχους τους για το πακέτο κυρώσεων και η επικείμενη ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν την Τρίτη είναι πιθανό να μοιάζει με εκείνες των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει περιγράψει λεπτομερώς τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ένα πακέτο κυρώσεων, αλλά αξιωματούχοι έχουν επισημάνει ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και κρατικές επιχειρήσεις, καθώς και σε πρόσωπα που συνδέονται με το Κρεμλίνο. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επίσης προβλέψει ότι σχεδιάζει να επιβάλει ελέγχους εξαγωγών στη Ρωσία για να εμποδίσει τη Μόσχα να αποκτήσει βασικές τεχνολογίες των ΗΠΑ.

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Άρματα μάχης και μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις καταφτάνουν στο Ντονμπάς, στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να διατάξει «ειρηνευτική επιχείρηση» στην ανατολική Ουκρανία.

Συνολικά παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατέγραψαν σε 48 ώρες πάνω από 3.200 νέες παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υποτίθεται ότι εφαρμόζεται στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, ανεβάζοντας κι άλλο τον κίνδυνο του πολέμου στην Ουκρανία.

Από το βράδυ της Παρασκευής ως το βράδυ της Κυριακής, οι παρατηρητές κατέγραψαν 2.158 παραβιάσεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και άλλες 1.073 σε αυτή του Λουγκάνσκ.

Οι φιλορώσοι αντάρτες μίλησαν για τρεις άμαχους νεκρούς σε βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 61.000 άμαχοι «εκκενώθηκαν» από τις περιοχές των αυτονομιστών, μεταφέρθηκαν στο δικό της έδαφος.

Οι δύο περιφέρειες αυτές, βρίσκονται στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών που πολεμούν με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου από το 2014.

Με δύο εκτελεστικά διατάγματα τα οποία υπέγραψε έπειτα από τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και έδωσε διαταγή στο υπουργείο Άμυνας να αναπτύξει στρατεύματα σε αυτές για να αναλάβουν «ειρηνευτικό» ρόλο.

Δεν διευκρινίζεται ούτε το εύρος, ούτε η διάρκεια της ανάπτυξης του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία.

Σε μακροσκελή ομιλία του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Πούτιν αρκετές στιγμές φαινόταν να έχει καταληφθεί από οργή, απαίτησε το Κίεβο να σταματήσει αμέσως «τις στρατιωτικές επιχειρήσεις» του εναντίον των αυτονομιστών προειδοποιώντας το πως θα έχει την αποκλειστική «ευθύνη για τη συνέχιση της αιματοχυσίας».

«Έχω πάθει σοκ, έχω πολλούς συγγενείς στην ανατολική Ουκρανία, είμαι από το Ντονέτσκ αλλά ζω στο Κίεβο εδώ και οκτώ χρόνια, κι αυτές οι ειδήσεις είναι οι πιο τρομακτικές των τελευταίων οκτώ ετών», είπε ο Αρτέμ Ιβασένκο, κάτοικος Κιέβου.

Ζελένσκι: Παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε σήμερα απευθύνοντας έκτακτο διάγγελμα στο έθνος την παραβίαση «της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας.

«Η Ουκρανία θεωρεί τις τελευταίες ενέργειες της Ρωσίας παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας», τόνισε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε πως οι Ουκρανοί βρίσκονται «στα εδάφη τους», δεν «φοβούνται τίποτα και κανέναν» και δεν θα εκχωρήσουν «ούτε σπιθαμή γης της χώρας» σε κανέναν.

Δήλωσε σήμερα ότι αναμένει από τους δυτικούς συμμάχους «ξεκάθαρη» και «αποτελεσματική» υποστήριξη της χώρας του απέναντι στη Ρωσία μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα των αυτοανακηρυγμένων λαϊκών δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία.

«Αναμένουμε από τους εταίρους μας βήματα ξεκάθαρης και αποτελεσματικής υποστήριξης», τόνισε στο διάγγελμά του προς τους Ουκρανούς. «Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τώρα ποιος είναι αληθινός φίλος μας», πρόσθεσε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους».

Έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

Τα δυτικά κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασαν εκτάκτως για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Οι χώρες που υπέβαλαν το αίτημα – βάσει επιστολής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ – είναι κυρίως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Αλβανία, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές.

Ωστόσο, επαφίεται τυπικά στη χώρα που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, που τον Φεβρουάριο είναι η Ρωσία, να προγραμματίσει τη συνεδρίαση.

«Τα ουκρανικά σύνορα δε θα αλλάξουν»

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Σεργκέι Κίσλιτσια τόνισε παρεμβαίνοντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι «τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα» της χώρας του «παραμένουν αμετάβλητα, ανεξαρτήτως των ανακοινώσεων και των ενεργειών» της Ρωσίας.

Το Κίεβο απαιτεί η Μόσχα «να ακυρώσει την απόφαση της αναγνώρισης» των δύο αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητων κρατών, να «επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και να προχωρήσει «σε άμεση και επαληθεύσιμη απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής» πάραυτα, πρόσθεσε ο Ουκρανός διπλωμάτης.

«Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στη διπλωματία»

Η Μόσχα δεν έχει κλείσει την πόρτα στη «διπλωματία» για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά εννοεί να αποτρέψει το επαπειλούμενο «λουτρό αίματος» στις περιφέρειες που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές τόνισε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος πρεσβευτής στον διεθνή οργανισμό, ο Βασίλι Νεμπένζια.

«Παραμένουμε ανοικτοί στη διπλωματία, υπέρ της διπλωματικής λύσης Ωστόσο, δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτρέψουμε να διαπραχθεί λουτρό αίματος στο Ντονμπάς», είπε ο ρώσος διπλωμάτης απευθυνόμενος στους ομολόγους του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τόνισε πως η Μόσχα δεν μπορούσε να επιτρέψει τους νέους «στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς» του Κιέβου.

Ο Βασίλι Νεμπένζια προειδοποίησε εξάλλου τις δυτικές δυνάμεις να το «σκεφτούν δύο φορές» προτού προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες θα επιδείνωναν την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Οι επόμενες μέρες και ώρες είναι κρίσιμες»

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδια για τις πολιτικές υποθέσεις, η Ρόουζμερι Ντικάρλο, εξέφρασε τη «λύπη» του οργανισμού για την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών της ανατολικής Ουκρανίας.

«Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι κρίσιμες. Ο κίνδυνος μείζονος σύρραξης είναι πραγματικός και πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», πρόσθεσε κατά την έναρξη της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ουκρανική κρίση, που συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος κυρίως δυτικών κρατών-μελών του.

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι δεσμευμένα στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου, καθώς και των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, πρόσθεσε η Ντικάρλο.

ΗΠΑ: Ανοησίες τα όσα λέει η Ρωσία 

Οι διαταγές της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας που κάνουν λόγο περί ανάπτυξης «ειρηνευτικών δυνάμεων» στην ανατολική Ουκρανία είναι «ανοησίες», ανέφερε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ουκρανική κρίση η αμερικανίδα πρεσβευτής Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Επανέλαβε την κατηγορία της Ουάσινγκτον ότι η αναγνώριση των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών των φιλορώσων αυτονομιστών αποτελούν πρόσχημα προκειμένου η Μόσχα να προχωρήσει σε περαιτέρω εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

«Οι συνέπειες των ενεργειών της Ρωσίας θα είναι τρομερές στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο και η ανθρωπιστική κρίση θα κλιμακωθεί πολύ εάν η Ρωσία πράγματι προχωρήσει σε περαιτέρω εισβολή» πρόσθεσε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

«Η Ε.Ε θα επιβάλλει κυρώσεις»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων, που θα είναι «αναλογικές», μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανατολική Ουκρανία, διεμήνυσε η γαλλική προεδρία.

«Ο κατάλογος βρίσκεται υπό κατάρτιση, θα βάλουμε στο στόχαστρο έναν ορισμένο αριθμό δραστηριοτήτων στο Ντονμπάς που συνδέονται άμεσα με τα ρωσικά συμφέροντα και θα προσαρμοστούμε στις εξελίξεις της επικαιρότητας», ανακοίνωσε το Παρίσι, διευκρινίζοντας ότι οι κυρώσεις των Βρυξελλών θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα.

Εντολή να φύγουν και οι τελευταίοι Αμερικανοί διπλωμάτες

Οι αμερικανοί διπλωμάτες που παρέμεναν στην Ουκρανία μετακινήθηκαν στην Πολωνία για «λόγους ασφαλείας», ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας.

«Για λόγους ασφαλείας, το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που βρισκόταν στο Λβιβ θα περάσει τη νύχτα στην Πολωνία», ενημέρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με ανακοίνωσή του.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Μ. Σερασκέρης, αναγνώρισε ότι, με 30 εφημερίες τον μήνα, το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της εξουθένωσης, αναφέρει σε ανακοίνωση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Βαρεμένος μετά τη συνάντησή του με το νέο διοικητή του νοσοκομείου:

«Τα ακανθώδη προβλήματα που σοβούν στο νοσοκομείο Αγρινίου και τα μέτρα που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την φθίνουσα πορεία του, ώστε να μην τρωθεί περαιτέρω το κύρος ενός ιδρύματος τόσο καίριου για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, συζήτησε ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος με τον νέο διοικητή κ. Σερασκέρη.

Σε κλίμα γόνιμης συζήτησης. ο κ. Βαρεμένος του ευχήθηκε καλή επιτυχία, αλλά για να πιάσει τόπο η ευχή, επισήμανε ότι αν συνεχισθεί η απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας για άμεση λήψη μέτρων στο ορατό μέλλον το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο κατάρρευσης ζωτικών λειτουργιών του. Βγήκαν, είπε, στην σύνταξη 7 γιατροί και άλλοι 3 βγαίνουν τώρα, χωρίς κάν να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναπλήρωσής τους, για να μην μιλήσουμε για ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Ο κ. διοικητής αναγνώρισε ότι, με 30 εφημερίες τον μήνα, το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της εξουθένωσης, ενώ εκκρεμεί η πληρωμή ρεπό και αδειών. Στο θέμα της ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού γίνεται το εξής –που ενώ αποτελεί ασπιρίνη, ταυτόχρονα συμβάλλει σε μία πορεία απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου, με απρόβλεπτες συνέπειες: στην θέση διοικητικού-λειτουργικού προσωπικού, προσλαμβάνονται 25 νοσηλευτές, με πιθανό το ενδεχόμενο, ακόμη και μ’ αυτή την ανεπαρκή ενίσχυση, να εξακολουθήσουμε να έχουμε ελλιπέστατο ιατρικό και νοσηλευτικό σύστημα και, ταυτόχρονα, να προχωρά μέσω της ιδιωτικοποίησης η εξασθένιση των υπόλοιπων λειτουργιών του νοσοκομείου.

Μπορεί ο ίδιος ο κ. διοικητής να βρήκε εν εξελίξει την διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας και φύλαξης σε εργολάβους έως την 31η Μαρτίου, αυτό όμως δεν παύει να αποτελεί πρόκληση και αγνωμοσύνη προς τα προσωπικό που έδωσε την μάχη στην πιο σκοτεινή περίοδο της πανδημίας και του αρνήθηκαν έστω την παράταση των συμβάσεων, όπως έγινε με το επικουρικό ιατρικό προσωπικό. Σοκ και δέος για τους ανθρώπους αυτούς, για το οποίο η πολιτική ηγεσία θα κληθεί να δώσει λόγο.

Με λίγα λόγια, ακόμη και σε περίπτωση τέλους της πανδημίας, από την οποία εξακολουθούμε να πληρώνουμε βαρύ φόρο απώλειας ανθρώπινων ζωών, το νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει απότομη αύξηση του φόρτου από άλλες νοσηρότητες, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονταν το προηγούμενο διάστημα. Τί θα γίνει λοιπόν τότε; Θα αναζητηθούν εξιλαστήρια διοικητικά θύματα και η ζωή θα τραβήξει την δυσπρόσιτη ανηφόρα της; Μακάρι να μην γίνει αυτό, είπα στον κ. διοικητή, αλλά για να μην γίνει πρέπει να αντιμετωπισθούν όσα αναφέρθηκαν στο διάστημα της συζήτησης».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δήλωση στήριξης του αγώνα και των διεκδικήσεων των νοσοκομειακών γιατρών της Αιτωλοακαρνανίας προέβη ο βουλευτής του Νομού και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που δεν έλαβαν καμία ουσιαστική ενίσχυση και στήριξη, είναι οι πραγματικοί ήρωες της υγειονομικής κρίσης, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο Νομό μας», ανέφερε. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η Αιτωλοακαρνανία εγκαταλείφθηκε πλήρως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τα δύο Νοσοκομεία και τους γιατρούς τους να δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα».

«Στεκόμαστε αυτονόητα στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών της Αιτωλοακαρνανίας», υπογράμμισε, τονίζοντας τη στήριξη στον αγώνα τους. Κλείνοντας τη δήλωσή του ο βουλευτής επεσήμανε πως «τα αιτήματά τους πρέπει να γίνουν πράξη». 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Οι αλλοτινοί ήρωες με τις λευκές μπλούζες, στους οποίους η κυβέρνηση έδωσε ένα χειροκρότημα στα μπαλκόνια πριν από δύο χρόνια, αφέθηκαν στο έλεος της πανδημίας. Φορτώθηκαν δυσανάλογο βάρος, στο οποίο ανταποκρίθηκαν ηρωικά και με επιτυχία, υπερβάλλοντας εαυτούς. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που δεν έλαβαν καμία ουσιαστική ενίσχυση και στήριξη, είναι οι πραγματικοί ήρωες της υγειονομικής κρίσης, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο Νομό μας. 

Η Αιτωλοακαρνανία εγκαταλείφθηκε πλήρως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τα δύο Νοσοκομεία και τους γιατρούς τους να δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο το Νομό, να βοηθήσουν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, να δώσουν δύναμη σε όλες και όλους μας. 

Σε αυτούς, τους ήρωες της πρώτης γραμμής, χρωστάμε πάρα πολλά. 

Στεκόμαστε, λοιπόν, αυτονόητα στο πλευρό τους σ’ αυτόν τον αγώνα. Ενάντια στην απαξίωση, τόσο της προσφοράς τους, όσο και της Δημόσιας Υγείας, με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη χτίζει το αφήγημα για το τερατώδες Νέο ΕΣΥ, δρομολογώντας συγχωνεύσεις, ντιλς με εργολάβους και ΣΔΙΤ. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Νομού μας έχουν δίκιο.

Και τα αιτήματά τους πρέπει να γίνουν πράξη».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκ νέου επίσκεψη πραγματοποίησε,  όπως είχε δεσμευτεί, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ  κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης παρουσία  του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, κ. Ευθύμιου Λέκκα, στις πληγείσες περιοχές της Μακρυνείας από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αγρινίου υπεύθυνος για το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ευθύμιος Γρίβας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αγρινίου κ. Τζιώλης Δημήτριος.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καραγκούνης πραγματοποιώντας τη δέσμευσή του για εκ νέου εκτίμηση των καταστροφών από τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, προκειμένου να αρχίσει το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση τους, επισκέφθηκε με τους ως άνω, αρχικά την περιοχή της Άνω Μακρυνούς και μετέπειτα της Μεσάριστας, όπου ο καθηγητής εξέτασε ξανά τις κατολισθήσεις, καθιζήσεις και τις εν γένει καταστροφές σε οικίες και διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και διαπίστωσε ότι με την σταδιακή αποστράγγιση των υδάτων, τέλος του μήνα-αρχές του επομένου θα μπορέσει να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών στα εκεί σημεία.

Εν συνεχεία επισκέφθηκαν  το Άνω Κεράσοβο, όπου ο κ. Λέκκας σε συνεργασία με τους αρμοδίους εκτίμησαν τη μεγάλη κατολίσθηση και την ανάγκη να δημιουργηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, μια παράκαμψη του καταστραμμένου δρόμου ούτως ώστε να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο και να καταστεί εφικτή η μετάβαση των κτηνοτρόφων και λοιπών επαγγελματιών στις εργασίες τους.

Οι πρόεδροι των ως άνω τοπικών κοινοτήτων, κ. Βασίλειος Γαλατσίδας, κ. Κωνσταντίνος Δασκαλής και κ. Νικόλαος Σιάσος καθώς και κάτοικοι που παρευρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές κατά την επίσκεψη του καθηγητή , τον ενημέρωσαν ενδελεχώς για το σύνολο της καταστροφής και τον αντίκτυπο αυτού στη καθημερινότητά τους.

Από την πλευρά του ο κ. Λέκκας κατανόησε και εκτίμησε το μέγεθος της καταστροφής και σε συνεργασία με τον κ.Καραγκούνη ενημέρωσαν και τους αρμοδίους για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών.

agriniopress.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ο προσυνεδριακός διάλογος, οι θεματικές ενότητες του 14ου Συνεδρίου και οργανωτικά θέματα.

Συνεδρίασε σήμερα 22.02.2022 η Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του π. Προέδρου της Βουλής, π. Προέδρου της ΝΔ και Ευρωβουλευτή Ευάγγελου Μεϊμαράκη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Γιάννη Μπρατάκου, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη και των υπολοίπων μελών της.

Θέματα της συνεδρίασης ήταν ο προσυνεδριακός διάλογος, οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου και λοιπά οργανωτικά ζητήματα.

agrinionews.gr

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 18:44

Το τέλος της Τουρκίας!

Είναι πασιφανές ότι η Τουρκία ακολουθεί μια ιδιαίτερα ξέφρενη και αλαζονική πορεία στο διεθνές γεωπολιτικό πεδίο. Ο σημερινός ηγέτης της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στηριζόμενος κυρίως στην ισχύ των Ενόπλων του Δυνάμεων, στο μέγεθος και τον πληθυσμό της χώρας και εκμεταλλευόμενος την προϊούσα ισλαμοποίηση της «ηλίθιας ουμανιστικής» Ευρώπης, τις σχέσεις με τον διαρκώς αυξανόμενο ισλαμικό κόσμο και την μερική μετατόπιση των γεωπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ ανατολικότερα, δομεί τον τουρκικό αναθεωρητισμό, σε συνδυασμό με την εσωτερική όσμωση κεμαλισμού-ισλαμισμού, προωθώντας την Τουρκία στο βάθρο της περιφερειακής δύναμης. Αυτό θα είναι το εφαλτήριο για την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας με τελικό σκοπό να καταστεί μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο σύστημα ισχύος!

Ο εμβληματικός αυτός ηγέτης της γείτονος, εκτιμώντας ότι η ιστορία δεν του παρέχει επαρκή χρόνο, επέλεξε την οδό της «ταχείας εξέλιξης των γεγονότων», κάτι το οποίο όμως αναμένεται να φέρει αντίθετα αποτελέσματα  και η Τουρκία να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο από ότι κράτησε ζωντανό ο Μουσταφά Κεμάλ μετά από τις ήττες στους Βαλκανικούς πολέμους καθώς και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι αυτό διότι οι βασικές αιτίες που οδήγησαν στην διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δομούνται και πάλι στην διάδοχό της, την σύγχρονη Τουρκία.

Μελετώντας την ιστορία, ας δούμε τα κύρια αίτια κατάρρευσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας τον περασμένο αιώνα. Αυτά είναι:

-Η θρησκεία, το Ισλάμ, που αποτελούσε την βασική Αρχή του κράτους, με τον Σουλτάνο, εκτός από κοσμική εξουσία με τον ανώτερο αυτοκρατορικό τίτλο Πατισάχ (=κύριος βασιλέων) να κατέχει και την θρησκευτική εξουσία ως Χαλίφης (=διάδοχος του Μωάμεθ).

-Η οικονομική κατάρρευση, λόγω κυρίως της αδυναμίας εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της αχανούς αυτοκρατορίας και του συνακόλουθου δανεισμού από τις τότε ισχυρά οικονομικές δυνάμεις της Δύσης (11 δάνεια από το 1858 μέχρι το 1875 και πλήρης χρεωκοπία το 1876).

-Η ιμπεριαλιστική πολιτική της Ρωσίας, η οποία πάντοτε ήθελε να κατέβει στις «θερμές θάλασσες» μέσω των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων.  Εδώ υπήρξε και το πρόσχημα της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών, αλλά ιδιαίτερα η περίφημη διαθήκη του Μεγάλου Πέτρου περί διαμελισμού της Τουρκίας!

-Η εξασθένηση της κεντρικής εξουσίας και οι συνακόλουθες  επαναστάσεις των εθνικών οντοτήτων εντός της αυτοκρατορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το γένος των Ρωμιών (το Ελληνικό Έθνος), που υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε πάρει στα χέρια του μεγάλο μέρος της πολυκεντρικής εξουσίας και ταλάνιζε την αυτοκρατορία με συνεχείς εξεργέσεις.

Ερχόμαστε τώρα στο παρόν, στην Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή επί 19 συναπτά έτη, ήτοι από το 2003 όταν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, ενώ από τον Αύγουστο του 2014 είναι Πρόεδρός της. Ο ιδιότυπος αυτός «δικτάτορας» των Τούρκων δεν μπορεί να ζήσει υπό την σκιά του Κεμάλ και επιθυμεί να τον ξεπεράσει σε δόξα! Ήδη τον ξεπέρασε σε χρόνια εξουσίας (ο Κεμάλ μεσουρανούσε στην Τουρκία επί 18 συναπτά έτη, από το 1920 μέχρι το 1938).

Έτσι, ο Ερντογάν, ωθώντας τις εξελίξεις με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα, τελικά θα αποδειχθεί ο μοιραίος ηγέτης και, αντί της αναβίωσης, θα έχουμε περαιτέρω διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την κατάρρευση της διαδόχου Τουρκικής «Δημοκρατίας», γιατί τα αίτια και οι συνθήκες διαμορφώνονται παρομοίως και πάλι, ως εξής:

-Η θρησκεία (Ισλάμ) καθίσταται το πιο βασικό πολιτικό εργαλείο του νεο-οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού, η μαντήλα έχει γίνει σήμα κατατεθέν της νέας Τουρκίας, και ο παντοδύναμος πολιτικός ηγέτης Ερντογάν ονειρεύεται τον τίτλο του «Χαλίφη».

-Η οικονομική κατάρρευση είναι πλέον θέμα χρόνου! Η τουρκική λίρα καταρρέει  λόγω των τρομερών ποσών που δαπανώνται για την τουρκική πολεμική μηχανή, την εξωτερική πολιτική και τις μυστικές υπηρεσίες, σε συνδυασμό με την εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας και το κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργεί, καθώς και τις άτυπες κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Έτσι, ενώ το 2005 με την εμφάνιση του νέου νομίσματος το ευρώ είχε 1,7 λίρες, σήμερα έχει 15,5 λίρες! Εάν δε, διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία) δεν βρίσκονταν δεσμευμένες με δάνεια-επενδύσεις συνολικά πλέον των 150 δις ευρώ εντός της Τουρκίας, τώρα αυτή θα είχε ήδη παντελώς καταρρεύσει!

-Η πολιτική της Ρωσίας, που δεν ξεχνά την διαθήκη του Μ. Πέτρου, δεν αλλάζει. Παρότι φαίνεται να έχει συνάψει μια προσωρινή υβριδική συμμαχική σχέση, αυτή είναι πολύ εύθραυστη, καθώς νοιώθει πλέον να απειλείται κι αυτή από τον μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας (βλ. κινήσεις-απαιτήσεις Τουρκίας για ισλαμικό τόξο τουρκόφωνων κρατών π. Σοβ. Ένωσης, Κριμαία, Ουκρανία κλπ). Η Ρωσία έχοντας αποκτήσει ήδη σημαντικές προσβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται τελικά να δράσει υπονομευτικά και σημαντικά εναντίον της Τουρκίας.

-Τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, τα οποία τιθασεύονται προς το παρόν λόγω των πολεμικών εμπλοκών της χώρας, αναμένεται να γιγαντωθούν, καθόσον με την ήδη υπάρχουσα στο Β. Ιράκ Κουρδική κρατική οντότητα και την οσονούπω δημιουργία της επόμενης στη Β. Συρία, δεν θα αργήσει να δονείται και το εσωτερικό της Τουρκίας από τα είκοσι περίπου εκατομμύρια Κούρδους που χρόνια τώρα επιθυμούν και αγωνίζονται να έχουν κι αυτοί το δικό τους κράτος.

-Η Ελλάδα, που παρά τις όποιες αδυναμίες της, συνεχίζει να αποτελεί, λόγω της γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής και παγκόσμιας πολιτισμικής της αξίας, το μεγάλο εμπόδιο στον νέο-οθωμανικό μεγαλοϊδεατισμό. Αυτήν, την Ελλάδα κατατάσσει η ιστορική μοίρα και αυτή αναμένεται να δώσει ακόμη ένα «μάθημα» στον εξ ανατολών επιβουλέα, όπως έπραξε με την Επανάσταση πριν 200 χρόνια και ατύχησε να το κάνει ολοκληρωτικά το 1919-1922, λόγω διαφόρων τραγικών λαθών.

Αυτή είναι λοιπόν η πορεία της σημερινής Τουρκίας, η οποία με ευθύνη του ηγέτη της Ταγίπ Ερντογάν βαδίζει στην κυριολεξία «στην κόψη του ξυραφιού»! Πολύ σύντομα θα λάβουν χώρα τα γεγονότα εκείνα, που θα ανατρέψουν τα όνειρα της γείτονος χώρας, που με την διαχρονική αρπακτική νοοτροπία και αλαζονική πολιτική της, δεν επέτρεψε (και δεν επιτρέπει) την εδραίωση της ειρήνης, προς όφελος του λαού της και των άλλων γειτονικών λαών.

Η διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται! Έρχεται το τέλος της Τουρκίας!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
 
πηγή φωτο: NewsBomb.gr
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας αποδοκιμάζει τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για την εκτροπή του Αχελώου χαρακτηρίζοντάς την όνειδος για την περιοχή.

Η δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη

«Σας θυμίζει κάτι το φράγμα του Αχελώου; Εκτός από την χρησιμότητα του για την ύδρευση θα είχε και μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα που όμως οι διαρκείς πρόσφυγες στο ΣτΕ σταμάτησαν και τώρα στερούμαστε αν και το Κράτος έχει ξοδέψει εκατομμύρια. Μπορείτε να υπολογίσετε ποσό φθηνό ρεύμα έχουμε χάσει και χάνουμε καθημερινά από αυτό και μόνον;», δήλωσε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας αναφέρεται:

Μια ντροπιαστική δήλωση – πρόκληση για:

• Κάθε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑ, που επί δεκαετίες αγωνίζεται ενάντια σε αυτό το βαρύνουσας σημασίας περιβαλλοντικό έγκλημα.

• Την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, η οποία για περισσότερο από 30 χρόνια μάχεται ενάντια στο φαραωνικό έργο της «Εκτροπής της Λογικής».

• Τους Συλλογικούς Φορείς και τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, που χρόνια τώρα μάχονται με κάθε τρόπο ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Όμως ο πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, με αυτή τη δημόσια προκλητική δήλωση προσβάλει και τη νοημοσύνη μας, αφού ισχυρίζεται πως η μη εκτροπή του Αχελώου συμβάλλει στο να μην έχουμε φθηνό ρεύμα σήμερα!

Αποτελεί καθήκον για:

• Τα Δημοτικά Συμβούλια της Αιτωλοακαρνανίας

• Το Περιφερειακό Συμβούλιο

• Τους Συλλογικοί Φορείς και τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις

ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ:

ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές προσπάθειες Εκτροπής του Αχελώου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2