Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:19: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, με την Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δήμου Ξηρομέρου Καλάμου Αιτωλοακαρνανίας και Καστού Λευκάδας ενάντια στην υπό ίδρυση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος και ο Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε στην Επιτροπή Αγώνα «τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ακύρωση της σχεδιαζόμενης ”Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών” (ΠΟΑΥ) στις Εχινάδες Νήσους και την Αιτωλοακαρνανία, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής. Η δημιουργία ΠΟΑΥ θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής για ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κ.ά».

Τόνισε ο κ.Κουτσούμπας «την ανάγκη να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι για τη δραστική μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον από τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες και ότι καμία απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή και τη συμφωνία των κατοίκων και φορέων της περιοχής, όπως δικαίως διεκδικεί και η Επιτροπή Αγώνα».

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ευχαρίστησαν το Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Βουλευτή του νομού Νίκο Παναστάση  για «την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του λαού της περιοχής».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος στη βία και τον χουλιγκανισμό ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε ομιλία του σε εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας Σερρών

«Την πρώτη μέρα, μετά την ανείπωτη τραγωδία της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν διάφορες φωνές ότι η αστυνομία δε πρόκειται να βρει τους ενόχους, ότι προτίθεται να χαριστεί σε κάποιους, διότι έχει σχέσεις ο κόσμος των χούλιγκανς με την αστυνομία ή ότι είναι ανίκανη να τους βρει. Όλη η Ελλάδα είδε μέσα σε πέντε ημέρες ότι η Ελληνική Αστυνομία και θέλει, και ξέρει, και μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Κι αυτό έκανε και σε αυτή την περίπτωση και θα συνεχίσει να το κάνει συνέχεια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας Σερρών.

Όπως ξεκαθάρισε, «ο χουλιγκανισμός δεν μπορεί να έχει θέση στη ζωή μας. Οι αθλητικές ομάδες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους στρατούς χούλιγκαν δεν είναι δύναμη είναι ντροπή. Οι χούλιγκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη μας στην ομάδα, με την αγάπη στον αθλητισμό. Οι σύλλογοι έχουν ανάγκη από νέες και νέους που αγωνίζονται, έχουν ανάγκη από οικογένειες, τις οικογένειες όλων μας που θέλουν να πάνε στο γήπεδο να δούνε το αγαπημένο τους άθλημα, με ειρήνη, με φιλία, με κέφι με ασφάλεια. Αυτή είναι η μόνη στήριξη που χρειάζονται, η μόνη στήριξη που έχει νόημα».

Ο υπουργός εξέφρασε τη θλίψη του και τη στήριξή του στην οικογένεια Καμπανού, σημειώνοντας πως «αυτό το γεγονός θα μπορούσε να έχει συμβεί οπουδήποτε. Στην Αθήνα ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας. Δυστυχώς, ο χουλιγκανισμός είναι ένα φαινόμενο που απειλεί και τον αθλητισμό και τις ομάδες και την κοινωνία. Είναι μία μάστιγα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αποφασιστικά και χωρίς κανείς να δικαιούται να κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει».

Όπως επισήμανε, η Ελληνική Αστυνομία μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες έχει κλείσει πάνω από 20 παράνομους συνδέσμους που λέγονται φιλάθλων αλλά δεν είναι, τους σφράγισε και δεν πρόκειται να ξανά ανοίξουν. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ασχοληθεί με λεπτομέρειες για το θέμα και τις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνουν νέες σημαντικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του χουλιγκανισμού, ανέφερε.

«Περιμένω όμως ότι και οι ιδιοκτήτες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και οι αθλητικοί παράγοντες θα αποφασίσουν να βάλουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια αφήνοντας το χτες τις ομάδες των χούλιγκαν και των βιαιοτήτων. Και πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη οφείλει τώρα να δείξει το πανέμορφο πρόσωπο της πόλης, με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη, με υψηλό πολιτισμό και ανοιχτούς ορίζοντες και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν και να κάνουν πράξη αυτό που πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η άποψη σχεδόν όλων των θεσσαλονικιών και όλων Μακεδόνων, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και ο αθλητισμός ενώνουν τους Έλληνες και δεν μπορεί να τους διχάζουν σε βόρειους και νότιους ούτε ανάμεσα σε ομάδες της ίδιας πόλης. Είμαστε όλοι οι Έλληνες, είμαστε όλοι αδέρφια και οφείλουμε όλοι να το δείχνουμε με τις συμπεριφορές μας. Πάντως αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, αυτή τη λογική να την κάνει πραγματικότητα και στο χώρο των γηπέδων» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

naftemporiki.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Βαρεμένος: Ο Παναιτωλικός, ο Φρόυντ και οι άλλοι

Μετά από κάθε αγώνα του Παναιτωλικού, ο προπονητής του Γιάννης Αναστασίου δηλώνει μονότονα: «Αδικήσαμε τον εαυτό μας!» Αναλογίσθηκα, μετά από τόσες αδικίες, πώς θα αντιδράσει τελικά ο εαυτός μας. Υπάρχει περίπτωση να τα βάλει άσχημα με την πάρτη μας και να έχουμε κακά ξεμπερδέματα.

Απευθύνθηκα στον γερο-Φρόυντ, ο οποίος συνοφρυώθηκε και φάνηκε να δυσκολεύεται πολύ με την περίπτωσή μας και με παρέπεμψε σε άλλους σοφούς. «Μαγεία, λέει ο Γκαίτε, είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα.» Αν όχι τα πάντα -λέω εγώ στον εαυτό μου-, τουλάχιστον να προκριθείς στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του, και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος αν έχει κάποιο πρόβλημα με τον εαυτό του, είναι ότι πάσχει από κρίση μεγαλείου.

Ο M. Δουκίδης μας τα έκανε πιο λιανά: «Στους εσωτερικούς μονολόγους σου, ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοποιείς την φράση “είμαι μαλάκας”.» Μόνο που τελευταία φαίνεται να μην κάνoυμεάλλη δουλειά, εγώ κι ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Μ. Δουκίδης επέμενε: «Μην ανέχεσαι να σου τα πρήζουν. Είναι καλύτερα να τους τα πρήζεις εσύ.»

Κάποια στιγμή, εκεί, στο Καραϊσκάκη, όταν άκουσα τους οπαδούς του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν έξαλλα, ρώτησα τον εαυτό μου: «Για να κάνουν έτσι, μήπως εμείς, ο Παναιτωλικός, είμαστε σημαντικοί;» Ο εαυτός μου, σε μόνιμη αντίθεση μ’ εμένα, μου αντέκρουσε: «Μην παρασύρεσαι. Αυτοί, όποιον και να νικούσαν, το ίδιο θα έκαναν. Δεν θέλουν να νικά κανένας άλλος.»Τελικά σκέφθηκα ότι οι γιατροί είναι πιο πρακτικοί απ’ όλους και απευθύνθηκα στον καρδιολόγο: «Γιατρέ μου, του λέω, έπαθα σοκ. Αυτός που μας έκλεισε το σπίτι στο 92ο και στο 118ο λεπτό, είναι ο γιός του φίλου μου, του Χρήστου Μασούρα!» «Ηρέμησε, μου λέει ο γιατρός. Αφού πέρασες κι αυτό το τέστ κοπώσεως, και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη, μην φοβάσαι τίποτε.»

Συμπέρασμα: τα πράγματα με την ζωή είναι πολύ απλά: ή δοκάρι και μέσα ή δοκάρι κι έξω. «Μήπως δεν είναι τόσο απλή η διαφορά μεταξύ του καθ’ έξιν νικητή και του looser;» επιμένει ο μονίμως ριγμένος εαυτός μου. «Σταμάτα, του λέω, γιατί του τα παραέχουμε σκοτίσει του γερο-Φρόυντ.»

Εκεί, όμως, που έπαθε πλάκα ο εαυτός μου, είναι όταν διάβασε τον Επίσκοπο Δωδώνης Χρυσόστομο να δηλώνει ότι ήταν κατάντια της ΑΕΚ που έχασε από τον Παναιτωλικό. «Ποιό Ευαγγέλιο, μου λέει οργισμένος, μας διδάσκει ότι είναι κατάντια ο Δαυίδ να νικά τον Γολιάθ;» Δεν απάντησα στον εαυτό μου, για να μην τον αδικήσω για άλλη μιά φορά.

ΥΓ1: «Η πιο δύσκολη εμπορική πράξη στην ζωή, είναι να πουλάς τον εαυτό σου στον ίδιο σου τον εαυτό.» – Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

ΥΓ2: «Αυτοπεποίθηση είναι ελπίδα σε ενεστώτα χρόνο» – Κίρκεγκωρ

Καμμιά φορά, και χωρίς την ελπίδα είσαι λεύτερος.

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Στον ΣΚΑΙ «επιστρέφει», δυόμισι χρόνια μετά, το πρωί της Δευτέρας στις 10 π.μ. ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αυτή τη φορά όχι στην Σία Κοσιώνη και στον Αλέξη Παπαχελά, αλλά στους «Αταίριαστους», Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως αρχικώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, αλλά η παρουσίαση της -αμφιλεγόμενης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- δημοσκόπησης της Abacus από τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, έφερε ματαίωση αυτής της συνέντευξης.

CNN

«Χαστούκι» από την Κομισιόν στον Τσαβούσογλου σε ζήτημα κυριαρχίας σε ελληνικά νησιά μετά από αίτημα της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση

Χαρακτηειτικά:

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος έθεσε ζήτημα κυριαρχίας σε ελληνικά νησιά με πρόφαση το αίτημα της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση.

Ειδικότερα, ο Πίτερ Στάνο αναφέρει ότι «τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε πρόσφατη συνέντευξη, που αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα από τα νησιά της, είναι αντιπαραγωγικά και έρχονται σε αντίθεση με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που ζητούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις 23 Μαρτίου και τις 24-25 Ιουνίου. 2021».

«Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαμφισβήτητη. Η Τουρκία θα πρέπει να το σεβαστεί, να απέχει από προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες ως προς αυτό, να δεσμευτεί απερίφραστα σε σχέσεις καλής γειτονίας και να εργαστεί για την ειρηνική επίλυση τυχόν διαφορών. Οι διεθνείς συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προέβη σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας, φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητήσει για ακόμη μία φορά την κυριαρχία της χώρας μας στα νησιά του Αιγαίου, θέτοντας ως πρόφαση το αίτημα της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση.

Όλα συνέβησαν στην συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, όπου και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπενθύμισε πως η Άγκυρα έχει στείλει την περιβόητη επιστολή στον ΟΗΕ, για την οποία έχει λάβει απάντηση από την Αθήνα, στην οποία τονίζεται ότι μπορεί να εγείρεται μέχρι και θέμα κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου εφόσον η Αθήνα έχει επιλέξει να τοποθετήσει στρατεύματα σε αυτά παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες. «Στον ΟΗΕ στείλαμε δύο επιστολές, τις στείλαμε επειδή η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947 με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης τους. Όμως η Ελλάδα άρχισε να παραβιάζει αυτό το καθεστώς από τη δεκαετία του 1960» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Στην επιστολή που γράψαμε αναφέραμε πως η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους των συνθηκών, αυτά τα νησιά δόθηκαν υπό όρους, και σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση τότε είναι συζητήσιμη η κυριαρχία των νησιών αυτών. Διότι παραβιάζονται οι όροι. Στείλαμε τις επιστολές μας. Θα παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό. Αν χρειαστεί θα κάνουμε τις τελευταίες μας προειδοποιήσεις και μετά ξεκινάει αυτή η συζήτηση».

Στην συνέχεια ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεπερνά τα όρια για ακόμη μία φορά λέγοντας, αναφερόμενος στο Κυπριακό πως η ελληνοκυπριακή πλευρά «έχει παραβιάσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα μας 9 φορές».

«Κάποιες από αυτές τις πρωτοβουλίες μπλοκαρίστηκαν διπλωματικά και κάποιες από το ναυτικό μας στο πεδίο. Κάνοντας τις απαραίτητες προειδοποιήσεις, δεν αφήσαμε αυτά τα πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας τόσο στα νότια όσο και στα δυτικά. Η αποφασιστικότητά μας είναι ξεκάθαρη. Μόνο εάν συνεργαστείτε με την Τουρκία μπορεί να γίνει το ο,τιδήποτε εδώ. Πρόκειται για επιστημονική έρευνα; Μόνο αν πάρεις άδεια από την Τουρκία. Η στάση μας σε αυτό το θέμα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την υφαλοκρηπίδα μας», είπε χαρακτηριστικά.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στις 11-02-2022 στα γραφεία του Κ.Κ.Ε στον Περισσό, μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στις Εχινάδες Νήσους, στις ακτές Αιτωλ/νίας και στις Νήσους Καλάμου και Καστού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, κ. Γιάννη Ζαφείρη, συνάντησαν τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, παρουσία του Βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Νίκο Παπαναστάση και του υπεύθυνου του τομέα Περιβάλλοντος της Κ.Ε κ. Αντώνη Ραλλάτο.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, αφού εξέθεσαν με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στην ίδρυση της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ, καταδίκασαν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΚΙΝ.ΑΛ, που «εναγκαλιζόμενοι» με τους επιχειρηματίες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, προχωρούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους, αγνοώντας επιδεικτικά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε στην Επιτροπή Αγώνα τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ακύρωση της σχεδιαζόμενης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στις Εχινάδες Νήσους και την Αιτωλοακαρνανία, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής. Η δημιουργία ΠΟΑΥ θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής για ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κ.ά.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι για τη δραστική μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον από τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες και ότι καμία απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή και τη συμφωνία των κατοίκων και φορέων της περιοχής, όπως δικαίως διεκδικεί και η Επιτροπή Αγώνα.

Τέλος τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ευχαρίστησαν τον Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Βουλευτή του νομού μας, κ. Νίκο Παναστάση, για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του λαού της περιοχής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ

ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ