Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 19:53

Λιβανός: Καρατομήθηκε επειδή τον συνέκρινε με τον Καραμανλή

Ο Λιβανός “πλήρωσε” την αλλεργία του Μητσοτάκη στον Καραμανλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε στη στιχομυθία του Σπήλιου Λιβανού με τον Πέτρο Δούκα λίγες εβδομάδες μετά την “πληγή” που άνοιξε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η διαχείριση του χιονιά στην Αθήνα την ευκαιρία να διώξει και κάποιον από την Κυβέρνηση…

Αφού δεν τόλμησε να αποπέμψει κάποιο από τα “πουλέν” του, όπως ο εκ μεταγραφής Χρ. Στυλιανίδης ή ο Υπουργός Επικρατείας Ακ. Σκέρτσος (Αρμόδιος για το… Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου), που συμμετείχε στο συντονιστικό που έγινε παραμονές του χιονιά στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καρατόμησε το Σπ. Λιβανό. Και λειτούργησε τόσο υποκριτικά ο Πρωθυπουργός που τάχα θίχτηκε από την ατάκα “κάνατε εποποιία” του παλιού του συμμαθητή, τη στιγμή που ο ίδιος έκανε πάνω-κάτω ότι ο Καραμανλής το 2007 με τις φωτιές στην Ηλεία, μοιράζοντας 2.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού με ένα τηλεφώνημα στον παραχωρησιούχο.

Φυσικά και αυτό που έγινε το 2007 επί Καραμανλή ήταν απαράδεκτο, να μοιράζονται δηλαδή χρήματα σε όποιον δήλωνε πυρόπληκτος με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, αλλά εν πολλοίς δεν έχουν αλλάξει και πολλά στη χώρα από τότε, όταν ο Πρωθυπουργός παίρνει τηλέφωνο μια ιδιωτική εταιρεία και τη “διατάζει” να δώσει το ποσό που… επιδίκασε ο ίδιος ως αποζημίωση στους εγκλωβισμένους του πιο σύγχρονου -υποτίθεται- αυτοκινητόδρομου της χώρας.

Ο Μητσοτάκης τρελάθηκε κυριολεκτικά με τη σύγκριση της κυβέρνησής του με αυτή του Κώστα Καραμανλή στο κομμάτι της διαχείρισης κρίσεων και των αποζημιώσεων! Τόλμησε δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διευκολυνθεί ο ίδιος να θεωρήσει ότι ο παλιός του συμμαθητής, που γνωρίζει ότι δεν θα ήταν ούτε βουλευτής ούτε Υπουργός χωρίς τον Κυριάκο αρχηγό της ΝΔ, υμνεί την καραμανλική εποχή. Θεώρησε δηλαδή τον παιδικό του φίλο περίπου ως “προδότη” και “προβοκάτορα”. Όμως ο παλιός συμμαθητής του Πρωθυπουργού είναι αρκετά έντιμος για κάνει κάτι τέτοιο. Και σίγουρα πολύ πιο έντιμος από τους Υπουργούς συνομιλητές υποδίκων. Σε αυτό ο Σπ. Λιβανός ήταν “άτυχος”, γιατί αν είχαν δημοσιευτεί sms του με υποδίκους, ίσως να διατηρούσε την καρέκλα του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το timing της καρατόμησης Λιβανού δεν είναι καθόλου άσχετο με τον υπόγειο πόλεμο που διεξάγει αυτή την εποχή το Μέγαρο Μαξίμου μέσω προσκείμενων media προς τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ την εποχή Kαραμανλή. Για παράδειγμα, πρόσφατα σε γνωστό δελτίο ειδήσεων δημοσιογράφος φιλοκυβερνητικού δημιογραφικού συγκροτήματος ισχυρίστηκε ότι το 2008 ο Προκόπης Παυλόπουλος άφησε την Αθήνα να καεί στα γνωστά γεγονότα, επειδή τάχα είχε έρθει σε μυστική συμφωνία με τον…. Τσίπρα του 3%, προκειμένου ο Τσίπρας το 2015 να τον επιλέξει για Πρόεδρο Δημοκρατίας….

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 506 φορές