Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  5:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022

Δ. Κωνσταντόπουλος: «Οι νόμοι αλλάζουν, οι ποινές αυστηροποιούνται, αλλά η βία παραμένει, το ίδιο και το αίσθημα της ατιμωρησίας»

Ολόκληρη η παρέμβασής του:

Ενώ η αποτελεσματική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι «κοινός σκοπός», υπάρχουν τεράστιες διαφορές, καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με αποσπασματικές πρωτοβουλίες και αμφίβολης αποτελεσματικότητας μέτρα.

Πριν από μόλις οκτώ μήνες, νομοθέτησε με τον 4809/2021, έφερε αλλαγές στη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων, τις οργανωμένες μετακινήσεις τους και την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, με την επαναφορά του ιδιώνυμου αδικήματος, χωρίς όμως ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα.

Οι νόμοι αλλάζουν, οι ποινές αυστηροποιούνται, αλλά η βία παραμένει, το ίδιο και το αίσθημα της ατιμωρησίας.

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι πώς εφαρμόζεται ο Νόμος, πως αποτρέπονται οι εγκληματικές ενέργειες και πως επιβάλλονται οι ποινές.

Η περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών για την οπαδική βία και η επέκταση του ιδιώνυμου δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία ενός κώδικα δεοντολογίας όλων των παραγόντων (ομάδων, συνδέσμων, ιδιοκτητών, θεσμικών οργάνων αθλητισμού και αρχών διοργάνωσης αθλητικών διοργανώσεων), ώστε να συμβάλει στην σύνταξη ενός αθλητικού – κοινωνικού συμβολαίου συνευθύνης.»

Αν δούμε μακροσκοπικά και σωρευτικά τα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών θα δούμε ότι ο σύγχρονος χουλιγκανισμός δεν φαίνεται να προκαλείται από γεγονότα στον αγωνιστικό χώρο.

Εκτός γηπέδου, η συχνότητα της βίας είναι γενικά μεγαλύτερη μετά τον αγώνα παρά πριν από αυτόν.

Το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, έχει επισημάνει ότι η οπαδική βία έχει, εδώ και χρόνια, σταματήσει να αφορά στενά τον αθλητισμό. Διαπλέκεται με το οργανωμένο έγκλημα, εντείνοντας την επικινδυνότητά του.

Οι βίαιοι χούλιγκανς δεν έχουν αποκλειστικά σχέση με φιλάθλους. Δεν συμπλέκονται απλά για οπαδικούς λόγους.

Αντίθετα, συνιστούν ένα σύστημα, ένα μόρφωμα οπαδισμού, που στρατολογούν νεαρά μέλη, κατευθύνουν και φανατίζουν και εντέλει μέσω του μίσους που αναπαράγεται αποτέλεσμα είναι πολλές φορές ο θάνατος νέων ανθρώπων και ανυποψίαστων πολιτών.

Για τη δημιουργία του Ψηφιακού Μητρώου Φιλάθλων τίθεται το ερώτημα, ποιος θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση και τον έλεγχό του; Χρειάζεται διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των συνδέσμων και το προσωρινό κλείσιμό τους έως τις 31/7 υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, τονίζατε ότι οι λέσχες των φιλάθλων πρέπει να λειτουργούν στο πλαίσιο που  θέτει ο νόμος.

Σήμερα, μετά την τραγική δολοφονία του Άλκη Καμπανού, σπεύσατε να κάνετε ελέγχους, να εντοπίσετε μαχαίρια, λοστούς και άλλα αντικείμενα για να δηλώσετε 657 ελέγχους και το κλείσιμο 67 Συνδέσμων. Καθυστερημένα αντανακλαστικά.

Χρειάζεται να επενδύσουμε στην πρόληψη της βίας στον χώρο του αθλητισμού. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση του αθλητισμού.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος όσων συμμετέχουν σε τέτοια επεισόδια εξακολουθεί να είναι μεταξύ 15-25 ετών, χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στην εκπαίδευση και στην καλλιέργεια μιας άλλης κουλτούρας γύρω από τον αθλητισμό.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό τον ρωσικό έλεγχο έχει τεθεί το 45% του εδάφους της Ουκρανίας όπως φαίνεται στον χάρτη, μετά από μόλις 11 ώρες επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων!

Η πρωτεύουσα Κίεβο, όπου βρίσκεται η έδρα της φιλοδυτικής κυβέρνησης Ζελένσκι, έχει αλωθεί εν μέρει, το αεροδρόμιο «Νικολάγιεφ» της πόλης έχει καταληφθεί από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν διεισδύσει στην πόλη και βρίσκονται γύρω από το ουκρανικό προεδρικό μέγαρο διαπραγματευόμενοι την παράδοση της προεδρικής φρουράς.

Ο ίδιος ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι είναι άγνωστο που βρίσκεται (το διάγγελμα το έκανε μέσω κινητού τηλεφώνου) και είναι πολύ πιθανό να έχει μεταφερθεί στην πόλη Λβιβ στα δυτικά (πρώην πολωνική πόλη που προσαρτήθηκε από την Σοβετική Ένωση στον Β'ΠΠ και δεν υπάρχει μεγάλη ρωσική μειονότητα), η οποία επίσης δέχθηκε πυραυλικές επιθέσεις στις υποδομές και την έδρα της στρατιωτικής φρουράς της.

Οπως φαίνεται στον χάρτη και από βορρά προς νότο η περιοχή από τα προάστια του Κιέβου, ανατολικά την περιφέρεια Τσερνίχιβ, την Πολτάβα, το Χάρκοβο, όλο το Ντονμπάς, το μεγαλύτερο μέρος του Ντνιπροπετρόφσκ, το Ζαπορίζια και την Μαριούπολη, ολόκληρη τη Χερσώνα, το Μικολάεφ και την Οδησσό, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι μεγάλες μάχες γίνονται στις περιφέρειες του Κιέβου και του Χάρκοβου με τις ουκρανικές δυνάμεις να δίνουν μάχες οπισθοφυλακής και να προσπαθούν να καθυστερήσουν την προέλαση στα δυτικά.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι Ρώσοι έχουν κτυπήσει και στα δυτικά στο Λβιβ, αλλά είναι απίστευτο το ότι έχουν προελάσει στο Κίεβο τόσο σύντομα. Ο ίδιος ο Ζελένσκι που πολιορκείται από τους Spetsnaz σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστριακό καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ, δήλωσε ότι φοβάται για την ζωή του.

«Είχαμε μία δραματική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», είπε χαρακτηριστικά ο Καρλ Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι «ο Ουκρανός ηγέτης μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του και για την τύχη της χώρας του».

Η πρώτη οριστική απώλεια εδάφους ήρθε από την νότια Ουκρανία. Τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν νικηφόρα και εν τέλει ανακοινώθηκε από ουκρανικής πλευράς ότι η ιστορική «ελληνική» περιοχή της Χερσώνα «δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας».

Η Χερσώνα η διοικητική περιφέρεια της Χερσώνας στην Ουκρανία έπεσε ενωρίς το μεσημέρι. Οι περισσότεροι κάτοικοι έτσι ή αλλιώς είναι ρωσόφωνοι.

Επίσης ο δήμαρχος του Genichesk παραδέχθηκε ότι η πόλη καταλήφθηκε από ρωσικά στρατεύματα.

Δείτε αερομεταφορά ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Χερσώνα με Mil Mi-17 υπό την κάλυψη Ka-52:

Στρατιώτες της Ουκρανίας παρατάνε τα όπλα και σπεύδουν να παραδοθούν στα ρωσικά εδάφη, αναφέρει η Ρωσία, λίγες ώρες μετά την έναρξη της εισβολής.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο tass.com, πάνω από 40 Ουκρανοί συνοριοφύλακες κατέθεσαν τα όπλα και εισήλθαν στο έδαφος της Ρωσίας μέσω της περιφέρειας Μπριάνσκ και της Κριμαίας.

Επίσης 26 στρατιώτες της Ουκρανικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους στο έδαφος της Ουκρανίας, εμφανίστηκαν στις 11:15 ώρα Μόσχας στο σημείο ελέγχου Troebortnoye στην περιφέρεια Bryansk της Ρωσίας.

«Στις 12:10 ώρα Μόσχας, 16 ακόμη στρατιώτες από την Ουκρανική Κρατική Συνοριακή Υπηρεσία, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους στο έδαφος της Ουκρανίας, έφτασαν στο σημείο ελέγχου Dzhankoy στην Κριμαία», αναφέρει το γραφείο Τύπου.

Παράλληλα, προσθέτει πως «οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες εγκαταλείπουν τους μόνιμους χώρους υπηρεσίας τους και φτάνουν στο έδαφος της Ρωσίας». Μάλιστα, το FSB ανέφερε νωρίτερα, ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες άρχισαν να εγκαταλείπουν τις μόνιμες θέσεις ανάπτυξής τους κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης του Κιέβου δηλώνει η Μόσχα, λίγες ώρες μετά τη στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια.Με ανακοίνωσή του, μέσω του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ουκρανίας και να καταλήξουν στους όρους παράδοσης της χώρας.

«Ο πρόεδρος -σ.σ. Βλαντίμιρ Πούτιν- είναι έτοιμος να δηλώσει τι περιμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ενώ τόνισε ότι «με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανία, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της».

Την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δώσει διαταγή για αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε μια ειδική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας.

Ο κ. Πούτιν επεσήμανε ότι η Μόσχα παραμένει κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας και δεν σχεδιάζει να πλήξει το σύστημα στο οποίο ανήκει. Ζήτησε, δε, από τους εταίρους της Ρωσίας να το κατανοήσουν αυτό και να μην σπρώξουν τη Μόσχα έξω από αυτό το σύστημα.

eleftherostypos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μια δραματική τηλεφωνική συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αυστριακός Καγκελάριος, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε ότι φοβάται για την ζωή του, αλλά και για την τύχη της χώρας του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε να μιλάει στο τηλέφωνο, δίνοντας ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στη χώρα του, σε μία χώρα που, όπως είπε, δεν ξέρει πλέον πόσο καιρό θα υπάρχει ακόμη, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει για πόσο ακόμη ο ίδιος θα είναι ζωντανός.

«Στη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, μου ζήτησε να βοηθήσουμε τη χώρα του», είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε κατά την δραματική του συνομιλία με τον Καρλ Νεχάμερ ότι στην χώρα του σημειώνονται σφοδρές μάχες. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και νεκροί», ενώ φέρεται να ζήτησε και την βοήθεια της Ευρώπης αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «άκρως δραματική… η Αυστρία καταδικάζει σθεναρά τις ενέργειες της Ρωσίας και υποστηρίζει τις σκληρές κυρώσεις της ΕΕ», κατέληξε ο Καρλ Νεχάμερ.

Τόσο ΝΑΤΟ όσο και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη καταδικάσει τις ρωσικές ενέργειες ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

newsbomb.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο είναι η ελληνική πλευρά.

«Πρώτη μας προτεραιότητα, είναι η ασφάλεια των ναυτικών μας. Ήδη από τα ξημερώματα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και σε διαρκή επικοινωνία με τους πλοιάρχους των πλοίων που βρίσκονται στη Βόρεια Μαύρη Θάλασσα και έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες. Συνομίλησα ο ίδιος με τους πλοιάρχους των πλοίων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού και τους διαβεβαίωσα ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε όποια δράση τυχόν απαιτηθεί για την ασφάλεια των ιδίων και των πληρωμάτων τους» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται 8 πλοία με ελληνική σημαία, καθώς και ένα Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Μάλτας.

Στα εννέα αυτά πλοία υπηρετούν 66 Έλληνες ναυτικοί.

Από τα οκτώ Ελληνικά εμπορικά πλοία τα δύο βρίσκονται στην Οδησσό, τα τρία στο Στενό του Κερτς και τα τρία στο Νοβοροσίσκ. Το Ελληνόκτητο πλοίο βρίσκεται στην Οδησσό.
Επίσης από τα οκτώ πλοία με Ελληνική σημαία τα τρία είναι φορτηγά και τα πέντε δεξαμενόπλοια. Το Ελληνόκτητο πλοίο είναι φορτηγό.

Η κινητοποίηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν άμεση.

Ήδη από τα ξημερώματα με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους Πλοιάρχους των εν λόγω πλοίων, όσο και με τους Υπευθύνους Ασφαλείας (DPI), των ναυτιλιακών εταιριών υπό την διαχείριση των οποίων βρίσκονται τα πλοία αυτά.

Η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή του Lloyd’s Market Association (LMA) κατέταξε τα ρωσικά και ουκρανικά ύδατα της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας στον κατάλογο περιοχών αυξημένων στρατιωτικών, πειρατείας, τρομοκρατίας και συναφών κινδύνων.

Με βάση την ανωτέρω ανακοίνωση της LMA, αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφάλισης των πλοίων κατά κινδύνων πολέμου που βρίσκονται στην υπόψη περιοχή και θα αποτελούν αντικείμενο ειδικής διαπραγμάτευσης μεταξύ πλοιοκτητών και ασφαλιστών.

Όσον αφορά στους ναυτικούς, η ανακοίνωση δεν επηρεάζει προς το παρόν τους όρους ναυτολόγησής τους.

Από το ΥΝΑΝΠ ενημερώθηκε ήδη η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα (ΝΕΕ, ΕΕΕ και ΕΕΝΜΑ) και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η ΠΕΠΕΝ για την ανωτέρω εξέλιξη. Επίσης, από πλευράς Κλάδου Ελέγχου Πλοίων εξετάζεται η αύξηση του επιπέδου ασφαλείας των υπό ελληνική σημαία πλοίων κατά Διεθνή Κώδικα Aσφαλείας ISPS.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Βάσης Αστακού του ΚΚΕ με αφορμή τον ελλιμενισμό του πλοίου Euroferry Olympia στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

Η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ ζητά από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου να ενημερώσει το λαό της περιοχής και να πάρει μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος για «να μη γίνει το Πλατυγιάλι χώρος συγκέντρωσης και ταφής των αποβλήτων».

Η ανακοίνωση:

Μετά από πέντε μέρες έρευνας για επιζώντες και προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο “Euroferry Olympia” κοντά στην Κέρκυρα, η εφοπλιστική εταιρεία και το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισαν να ρυμουλκηθεί το πλοίο δεκάδες ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου ενώ ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι, ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο για την ανεύρεση των εγκλωβισμένων επιβατών.

Από την πρώτη στιγμή η πλοιοκτήτρια εταιρεία έσπευσε να ρίξει το βάρος των ευθυνών στους επιβάτες, να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες των εφοπλιστών και του Υπουργείου Ναυτιλίας που, στο βωμό της κερδοφορίας, θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Η απόφαση αυτή για τη μεταφορά του πλοίου στο Πλατυγιάλι Αστακού και ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι επιβάτες, δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις από τις οικογένειες των αγνοουμένων αλλά και δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής του Αστακού για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη μεταφορά του καμένου πλοίου σε κλειστό κόλπο.

Για ακόμα μια φορά οι εφοπλιστές και το Υπουργείο Ναυτιλίας βάζουν το κέρδος τους πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, άμεσα θα πρέπει να ενημερώσει το λαό της περιοχής, να πάρει θέση και να απαιτήσει να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος, να γίνουν με ασφάλεια όλοι οι έλεγχοι και να απομακρυνθεί το πλοίο σε κατάλληλο χώρο για την εκφόρτωση των αποβλήτων.

Να μη γίνει το Πλατυγιάλι χώρος συγκέντρωσης και ταφής των αποβλήτων.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 21/02/2022

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Υγείας

Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:           «Ανάγκη ανέγερσης ενός υπερσύχρονου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Ελλάδα»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, έκδηλη και απαραίτητη στην περιοχή τους είναι η ανέγερση ενός υπερσύχρονου και κατάλληλα εξοπλισμένου παιδιατρικού νοσοκομείου. Όπως λένε συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ευαίσθητο, κοινωνικό αλλά και υγειονομικό ζήτημα το οποίο αποτελεί χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Πρόσφατα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου, φορείς της 6ης ΥΠΕ επανέφεραν το αίτημα στο προσκήνιο. Δυστυχώς, η «επάρατη νόσος» δεν κάνει διακρίσεις και προσβάλλει ακόμη και μικρά παιδιά. Είναι ελπιδοφόρο και παρήγορο ότι το 70%-80% των παιδικών νεοπλασιών ξεπερνιούνται και αποκαθίστανται χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η ύπαρξη ενός υπερσύχρονου και κατάλληλα εξοπλισμένου παιδιατρικού νοσοκομείου στην περιοχή θα μπορεί να καλύψει τις συνολικές ανάγκες διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με νεοπλασίες. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας είναι υποχρεωμένοι για τέτοιου είδους περιπτώσεις να καταφεύγουν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και δη στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία», το πιο καλά οργανωμένο και στελεχωμένο παιδιατρικό νοσοκομείο που λειτουργεί με την ανάπτυξη εξειδικευμένων τμημάτων στην παιδική ογκολογία και τον ογκολογικό ξενώνα

«ΕΛΠΙΔΑ». Αναφορικά με τη Δυτική Ελλάδα, οι μικροί ήρωες της ζωής, τα παιδιά που δοκιμάζονται από τις διάφορες μορφές νεοπλασιών, καθημερινά, μέσα και έξω από τις νοσηλευτικές μονάδες έχουν ανάγκη από ένα υπερσύχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο παιδιατρικό νοσοκομείο. Εκτός από τον θαυμασμό μας για το ψυχικό σθένος τόσο των ίδιων όσο και των γονιών τους για τον αγώνα τους μέχρι να φτάσουν την απόλυτη ίαση, έχουν ανάγκη από την έμπρακτη αρωγή και μέριμνα της Πολιτείας. Μια Πολιτεία που θα εξασφαλίσει για κάθε παιδί, ανεξαρτήτου καταγωγής, χρώματος, οικονομικής και κοινωνικής τάξης, άμεση πρόσβαση σε ένα πλήρως οργανωμένο υγειονομικό σύστημα που θα του προσφέρει την καλύτερη ιατρική περίθαλψη. Το δικαίωμα αυτών των ξεχωριστών μικρών ασθενών για τη ζωή δε χαρίζεται, αλλά κατακτιέται και η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στον αγώνα τους, εξασφαλίζοντας για αυτά οργανωμένο υγειονομικό σύστημα και καλύτερη ιατρική περίθαλψη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να εξασφαλίσετε για τα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας άμεση πρόσβαση σε ένα πλήρως οργανωμένο υγειονομικό σύστημα που θα τους προσφέρει την καλύτερη ιατρική περίθαλψη;
  1. Συνειδητοποιείτε πόσο δύσκολο είναι για μια οικογένεια από τη Δυτική Ελλάδα να καταφεύγει στην πρωτεύουσα, προκειμένου να καλύψει ανάγκες διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης παιδιού με νεοπλασία, αφού η περιοχή τους δε διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένο παιδιατρικό νοσοκομείο;
  1. Για ποιους λόγους οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας δεν απολαμβάνουν υπηρεσίες υγείας για τα παιδιά τους αντάξιες και ανταποδοτικές των φόρων που επί σειρά ετών έχουν πληρώσει;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 21/02/2022

Των:              Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:           «Ανάπλαση του οικισμού εργατικών κατοικιών Ενορίας Αγίου Αντωνίου και Ρηγανά Αγρινίου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Συσσωρευμένα και χρονίζοντα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών της Ενορίας Αγίου Αντωνίου και της ευρύτερης περιοχής του Ρηγανά Αγρινίου. Τα προβλήματα αυτά δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους με αποτέλεσμα να έχουν επιδεινωθεί πλέον σημαντικά και να υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών της συγκεκριμένης περιοχής. Συγκεκριμένα, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων κρίνεται επιβεβλημένη τόσο στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού όσο και στις κάθετες οδούς, καθώς η ύπαρξη πελώριων λάκκων και εκτεταμένων ανωμαλιών στο οδόστρωμα δημιουργεί αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας ως προς την πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων μεταξύ των διερχόμενων αυτοκινήτων αλλά και των πεζών. Αντίστοιχα επίσης πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και χωρίς κινδύνους μετακίνηση των πεζών. Αναγκαία κρίνεται επίσης και η αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού σε ολόκληρο τον οικισμό, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής φωτισμός για την αποφυγή πιθανών δυστυχημάτων. Η απουσία αποχετευτικού συστήματος ομβρίων και αντιπλημμυρικών έργων έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή καταγραφή φθορών και καταστροφών έργων υποδομής, όπως δρόμων και πεζοδρομίων. Αποτέλεσμα αυτών είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η δυσκολία στην κίνηση των πεζών, ειδικά πέριξ των σχολικών κτηρίων. Απαραίτητος είναι επίσης και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από εκτεταμένες φθορές στους παλιούς και κακοσυντηρημένους αγωγούς ύδρευσης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνές διαρροές ύδατος αλλά και μεγάλης διάρκειας διακοπές της υδροδότησης των οικιών, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να αναπλαστεί ο οικισμός εργατικών κατοικιών της Ενορίας Αγίου Αντωνίου και της ευρύτερης περιοχής του Ρηγανά Αγρινίου στα παρακάτω σημεία, όπως αποκατάσταση οδικού δικτύου, πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού, κατασκευή αποχετευτικού συστήματος ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης,

ούτως ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αιδώς Αργείοι» …   Δεν είμαστε  «μουρλοί»  οι Αιτωλοακαρνάνες κύριε Γεωργιάδη ...

Αλγεινή εντύπωση  μας προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη … σε κάποιους "μουρλούς" που τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα και για αυτό έχουμε ακριβό ρεύμα…

Είναι προφανές ότι ο κ. Γεωργιάδης όφειλε:

     1. Να γνωρίζει εκ της θέσεώς του, πέραν του απρεπούς και χυδαίου χαρακτηρισμού του,  ότι η θέση που εξέφρασε είναι παντελώς αβάσιμη και αντιεπιστημονική.
    2. Να γνωρίζει οτι η Επιτροπή κατά της εκτροπής του Αχελώου απαρτίζεται από  Δημάρχους, εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Θεσμικών οργάνων που αντιπροσωπεύουν όλους τους Αιτωλοακαρνάνες. 

     3. Να σέβεται τις αποφάσεις  του Συμβουλίου της Επικρατείας,  που  έχουν  δικαιώσει την Επιτροπή κατά της εκτροπής του Αχελώου.

    4. Να σέβεται τους Αιτωλοακαρνάνες και να γνωρίζει ότι η Αιτωλοακαρνανία υδροδοτεί σε μεγάλο βαθμό την πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθήνα δηλαδή τον μισό περίπου πληθυσμό της χώρας,  Το νερό του Μόρνου μεταφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στην Αθήνα. Μεγάλο μέρος των νερών του Ευήνου συλλέγεται στο φράγμα του Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια κατευθύνεται και αυτό προς την Αθήνα. Τα νερά αυτά σίγουρα λείπουν από το φυσικό περιβάλλον και  από τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η υδάτινη αφαίμαξη που πραγματοποιείται εις βάρος του νομού μας γίνεται με μηδενικά ανταποδοτικά οφέλη με αποτέλεσμα η Αιτωλοακαρνανία να παραμένει ο πιο παραμελημένος νομός της Ελλάδας. 

     Τέλος  θα έπρεπε να σέβεται τον Θεσμικό του ρόλο ως Υπουργός της Κυβέρνησης και να μην «επενδύει» στον διχασμό και στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Φώτης Σκληρός
Μέλος του Μητρώου Στελεχών,  της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων,  του Τομέα Παιδείας,  του Τομέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Ν.Δ. 

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, θα ζητήσει ο Κ. Μητσοτάσκης στην Σύνοδο Κορυφής όπως ανακοίνωσε σχετικά με την παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ

Πιο αναλυτικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ που συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τουσκ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτάκτως και εκπρόσωποι ουκρανικών κομμάτων της Κεντροδεξιάς και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας.

Και αυτό αφορά τόσο την επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και την ανάγκη να μην είναι η Ευρώπη εξαρτώμενη από τις διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου και να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Για την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός επίσης υπογράμμισε την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη στην Ουκρανία, η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της οποίας έχει παραβιαστεί.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας», υπογράμμισε συγκεκριμένα.

newsit.gr

Σελίδα 1 από 2