Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022

Σε εγρήγορση η ελληνική κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί ΚΥΣΕΑ, με τη συμμετοχή του Κώστα Σκρέκα.

«Αύριο στις 11:00 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα», αναφέρει η ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Προφανώς και η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με τη συμμετοχή του υπουργού ΥΠΕΝ έχει να κάνει με το να σταθμιστούν οι συνέπειες που θα έχει στον ενεργειακό τομέα η κρίση που μαίνεται στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Έτσι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η προγραμματισμένη για αύριο (22/2) συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον ΣΠΟΡ-FM αναβάλλεται.

Πηγή: iefimerida.gr

«Κύριε Γεωργιάδη, κλείσε τον θερμοσίφωνα κι άσε τις κοτσάνες», τιτλοφορείται η δήλωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου αναφορικά με την ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης για τη ΔΕΗ όπου ενέπλεξε και την εκτροπή του Αχελώου.

Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου:

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδης βάλθηκε να καταρρίψει την μεγαλοφυή θεωρία του κ. Σκρέκα ότι για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στο ρεύμα δεν πρέπει να ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Την ώρα που ο τρικαλινός πολιτικός μ’ αυτή την θεωρία φαίνεται να “χτυπάει” βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά, ήλθε ο υπουργός Ανάπτυξης να αποκαλύψει ότι για την ακρίβεια φταίει το γεγονός ότι δεν έγινε η εκτροπή του Αχελώου. Προφανώς ετοιμάζεται να συναντήσει και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είχε εκδώσει τις γνωστές αποφάσεις κατά της εκτροπής.

Κύριε Άδωνη Γεωργιάδη, κλείσε τον θερμοσίφωνα κι άσε τις κοτσάνες. Στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε πάψει προ πολλού να τρώμε βελανίδια. Εκτός κι αν ποντάρεις στο ότι συχνά το Νόμπελ Οικονομικών απονέμεται σε δύο….

ΥΓ: Μέσα στην στενοχώρια για το γεγονός ότι ο Αχελώος ρέει προς λάθος κατεύθυνση, πρέπει να αναγνωρίσει και κάτι καλό στην γειτονιά του ποταμού: Αν στα Ακαρνανικά Όρη δεν υπήρχαν κεραίες, πώς θα πληροφορούμασταν τέτοιου είδους μεγαλοφυείς ανακαλύψεις του Αδ. Γεωργιάδη;

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» που διοργανώθηκε στην Αμφιλοχία από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στον πρωτοποριακό θεσμό του «Open Mall», λέγοντας ότι θα οδηγήσει στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, στη διευκόλυνση των καταναλωτών και, τελικά, στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής.

Όπως είπε ο κ. Σπήλιος Λιβανός «η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου εδώ στην Αμφιλοχία, όχι μόνο θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά θα δημιουργήσει και μία ταυτότητα, ένα «brand» για την τοπική αγορά αλλά και την πόλη συνολικότερα. Θα αναβαθμίσει την πόλη συνολικά, κάνοντάς την πιο εμπορική αλλά και πιο ελκυστική».

Επιπλέον, ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης στα έργα υποδομής και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τονίζοντας ότι «Με έργα υποδομής, αλλά και τη στοχευμένη ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα στον νομό μας», και πρόσθεσε «Για να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και κοινωνία, για ενισχύσουμε τους επιχειρηματίες μας, να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας για τους νέους μας, προκειμένου να μείνουν στον τόπο μας».

Τέλος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας συνεχάρη το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμο Αμφιλοχίας για τη συνεργασία τους προκειμένου να υλοποιηθεί το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αμφιλοχίας» και ανέφερε χαρακτηριστικά «Στέκομαι στο πλευρό σας και σας στηρίζω σε κάθε τέτοια προσπάθεια ενίσχυσης των παραγωγικών δυνάμεων της Αιτωλοακαρνανίας μας».
 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο «επίκεντρο» της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις στο Μόναχο, βρέθηκε σύμφωνα με  πληροφορίες και μία ποινική υπόθεση, η οποία έχει έντονα έχει απασχολήσει και την ελληνική και την αμερικανική δικαιοσύνη. Η εκδίκαση της υπόθεσης για την δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε προσωπικά στην αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει την πορεία της υπόθεσης και να ενημερώσει σχετικά.

Πρόκειται για την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού νεαρού Μπακαρί Χέντερσον, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια.

Η δίκη για την υπόθεση επρόκειτο να αρχίσει σήμερα στην Πάτρα και διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022. Σε πρώτο βαθμό με συνολικά εννέα κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο, η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Η πρωτοβάθμια δίκη έληξε με την οικογένεια του θύματος να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την απόφαση. Η μητέρα του, τότε,  μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε. «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε και ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και επανέφερε την υπόθεση για εκδίκαση εκ νέου.

Πηγή: newsit.gr

Έκτακτη συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας – «Σήμερα η απόφαση για Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ» – «Οι κάτοικοι στο Ντονμπάς δέχονται bullying εδώ και χρόνια» – «Ο Μπάιντεν διαβεβαιώνει πως η Ουκρανία δεν θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ» – Η κατάσταση στο Ντονμπάς κλιμακώνεται για τρίτη φορά με ευθύνη του Κιέβου»

Για τις εξελίξεις στα ουκρανικά σύνορα μίλησε τη Δευτέρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενώπιον της έκτακτης συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε πως «αν η Ρωσία αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η απειλή για τη χώρα μας θα αυξηθεί ουσιαστικά», ενώ πρόσθεσε πως στο Κίεβο δεν σκοπεύει να εκπληρώσουν τις συμφωνίες του Μινσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως θα εξετάσει το αίτημα να γίνουν ανεξάρτητες οι περιοχές των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, το οποίο κατέθεσαν οι αυτονομιστές ηγέτες τους, τονίζοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να το τονίσω αυτό, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη, δέχονταν bullying, τους βομβάρδιζαν και τους είχαν αποκλεισμένους από τα πάντα. Παράλληλα υποχρέωναν οικογένειες να ζουν σε άσχημες συνθήκες, σε υπόγεια». «Η απόφασή μας θα ανακοινωθεί σήμερα» πρόσθεσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως έχει δεχτεί απειλές κι εκβιασμούς από τη Δύση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμα πως ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν του είπε, στη συνομιλία που είχαν, πως η Ουάσινγκτον έχει αλλάξει στάση απέναντι στα αιτήματα της Μόσχας για εγγυήσεις ασφαλείας, χωρίς να γνωρίζει περισσότερα. «Συνάδελφοί μου από άλλες χώρες μου λένε πως ο Αμερικανός συνάδελφος έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή αύριο από το ΝΑΤΟ» σημείωσε και πρόσθεσε πως «στη Ρωσία δεν το θεωρούν σαν παραχώρηση, αλλά, απλώς, σαν υλοποίηση των σχεδίων της Δύσης». «Πιστεύετε ότι πρέπει να περιμένουμε και να προετοιμάσουμε την Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Λοιπόν, αυτό είναι μορατόριουμ. Όχι για εμάς, αλλά για τον εαυτό σας», είπε ο Πούτιν.

Επιπλέον, ανέφερε την πρόθεση της Ρωσίας για ειρηνική επίλυση της διαμάχης στο Ντονμπάς, ωστόσο «οι αρχές του Κιέβου πραγματοποίησαν δύο φορές στρατιωτικές τιμωρητικές επιχειρήσεις σε αυτά τα εδάφη» και «η κατάσταση κλιμακώνεται για τρίτη φορά».

Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επαφή με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς σε μια προσπάθεια η διπλωματία να βάλει την ύστατη ώρα φρένο σε δραματικές καταστάσεις.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 14:14

H «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» έκοψε τη βασιλόπιτα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean Palace, με περισσότερους από 200 παρευρισκόμενους, το Σάββατο 19 του μηνός, η Τοπική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του συνασπισμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» έκοψε τη βασιλόπιτά της.
Ο συνασπισμός, που αποτελείται από τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ», με Πρόεδρο τον Θάνο Τζήμερο, και τη «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ», με Πρόεδρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη, παρουσιάζει συνεχή άνοδο, σε πανελλήνιο επίπεδο, η οποία καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, με ποσοστά πάνω από 2%. Στόχος του συνασπισμού είναι, κατά τις επόμενες εθνικές εκλογές, να εκπροσωπήσει στη Βουλή τον υγιή φιλελεύθερο πατριωτισμό.
Αυτές τις δύο έννοιες ανέλυσε στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνασπισμού, Θάνος Τζήμερος, ο οποίος συνδύασε την παρουσία του στη Μακεδονία και με περιοδεία στο Κιλκίς και στη Βέροια.

Ο κ. Τζήμερος υπογράμμισε ότι, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία, υπάρχουν πολίτες που υποστηρίζουν έναν πολιτικό φορέα, ο οποίος τους υπόσχεται ότι δεν θα τους διορίσει στο Δημόσιο, δεν θα τους δώσει δημόσια έργα, δεν θα ικανοποιήσει κανένα αίτημα προσωπικού, τοπικιστικού ή συντεχνιακού χαρακτήρα, αλλά θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο ασφάλειας, ισονομίας, ευταξίας και αξιοκρατίας για όλους τους Έλληνες, ώστε κάθε πολίτης να προκόψει ανάλογα με τις ικανότητές του.

Ο Θάνος Τζήμερος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δυσφημεί και δαιμονοποιεί την φιλελεύθερη αντίληψη, «βαφτίζοντας» φιλελεύθερες τις σοβιετικού χαρακτήρα παρεμβάσεις της στην Οικονομία, οι οποίες στρεβλώνουν την Αγορά, στραγγαλίζουν το επιχειρείν και υπερφορολογούν το σύνολο των Ελλήνων, ώστε το κράτος να συνεχίσει να συντηρεί τους κομματικούς στρατούς, που συνεχώς πληθύνονται. Υπογράμμισε ότι η χώρα, και ειδικά η Μακεδονία και η Θράκη, υφίστανται τις συνέπειες του ανταγωνισμού των διπλανών κρατών, τα οποία, έχοντας βιώσει τη σοσιαλιστική παράνοια, έχουν σήμερα χαμηλή φορολογία, Πληροφορική παντού, γρήγορες και εύκολες διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων και φτηνά προϊόντα, με αποτέλεσμα να αποτελούν πόλο έλξης για επιχειρήσεις και καταναλωτές.

«Η χώρας μας σήμερα θα πρωταγωνιστούσε στην ανάπτυξη, αν είχε υιοθετήσει, από την αρχή της κρίσης, φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Αντιθέτως, όλα τα κόμματα επιμένουν στο μοντέλο του «φιλάνθρωπου» (με τα λεφτά των άλλων) κράτους «πατερούλης», το οποίο, όπου κι αν εφαρμόστηκε, προκάλεσε οικονομική κατάρρευση, φτώχεια και δυστυχία.» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο. κ. Τζήμερος.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σε διαδικτυακό χαιρετισμό του, εξήρε την άψογη συνεργασία των δύο κομμάτων και τον κοινό πατριωτικό στόχο τους, που αφορά την Ελλάδα τού σήμερα και του αύριο, κι όχι μια στείρα προγονολατρεία, στα όρια της γραφικότητας, που χαρακτηρίζει τα ονομαζόμενα πατριωτικά κόμματα. «Για να είναι ισχυρή η χώρα μας, σεβαστή στους φίλους και τρομερή στους εχθρούς, για να μείνουν εδώ οι νέοι της, για να ευημερούν οι πολίτες της, πρέπει να έχει ισχυρή Οικονομία, αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και σύγχρονα εξοπλισμένες Ένοπλες Δυνάμεις, με τη μέγιστη δυνατή αποτρεπτική ισχύ.» επεσήμανε ο κ. Κρανιδιώτης.

Και οι δύο Πρόεδροι υπογράμμισαν ότι οι μεγαλύτεροι εσωτερικοί εχθροί της Χώρας είναι ο κρατισμός, η πελατειακή διαχείριση της εξουσίας και η θεσμική ανομία –δηλαδή η αντίληψη, ότι τα κόμματα μπορούν να παρανομούν ατιμώρητα.
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή Νέων, κάτω  των 30 ετών, με τους οποίους ο Θάνος Τζήμερος είχε μια ιδιαίτερη συνάντηση, το πρωί της Κυριακής, σε καφέ της Πλατείας Αριστοτέλους.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, κ.κ. Βασίλης Πανίδης και Ηλίας Κωστόπουλος.
 
 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ