Σε εγρήγορση η ελληνική κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί ΚΥΣΕΑ, με τη συμμετοχή του Κώστα Σκρέκα.
«Αύριο στις 11:00 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα», αναφέρει η ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Προφανώς και η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με τη συμμετοχή του υπουργού ΥΠΕΝ έχει να κάνει με το να σταθμιστούν οι συνέπειες που θα έχει στον ενεργειακό τομέα η κρίση που μαίνεται στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Έτσι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η προγραμματισμένη για αύριο (22/2) συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον ΣΠΟΡ-FM αναβάλλεται.
Πηγή: iefimerida.gr
«Κύριε Γεωργιάδη, κλείσε τον θερμοσίφωνα κι άσε τις κοτσάνες», τιτλοφορείται η δήλωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου αναφορικά με την ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης για τη ΔΕΗ όπου ενέπλεξε και την εκτροπή του Αχελώου.
Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου:
Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδης βάλθηκε να καταρρίψει την μεγαλοφυή θεωρία του κ. Σκρέκα ότι για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στο ρεύμα δεν πρέπει να ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Την ώρα που ο τρικαλινός πολιτικός μ’ αυτή την θεωρία φαίνεται να “χτυπάει” βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά, ήλθε ο υπουργός Ανάπτυξης να αποκαλύψει ότι για την ακρίβεια φταίει το γεγονός ότι δεν έγινε η εκτροπή του Αχελώου. Προφανώς ετοιμάζεται να συναντήσει και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είχε εκδώσει τις γνωστές αποφάσεις κατά της εκτροπής.
Κύριε Άδωνη Γεωργιάδη, κλείσε τον θερμοσίφωνα κι άσε τις κοτσάνες. Στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε πάψει προ πολλού να τρώμε βελανίδια. Εκτός κι αν ποντάρεις στο ότι συχνά το Νόμπελ Οικονομικών απονέμεται σε δύο….
ΥΓ: Μέσα στην στενοχώρια για το γεγονός ότι ο Αχελώος ρέει προς λάθος κατεύθυνση, πρέπει να αναγνωρίσει και κάτι καλό στην γειτονιά του ποταμού: Αν στα Ακαρνανικά Όρη δεν υπήρχαν κεραίες, πώς θα πληροφορούμασταν τέτοιου είδους μεγαλοφυείς ανακαλύψεις του Αδ. Γεωργιάδη;
agrinionews.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε προσωπικά στην αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει την πορεία της υπόθεσης και να ενημερώσει σχετικά.
Πρόκειται για την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού νεαρού Μπακαρί Χέντερσον, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια.
Η δίκη για την υπόθεση επρόκειτο να αρχίσει σήμερα στην Πάτρα και διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022. Σε πρώτο βαθμό με συνολικά εννέα κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο, η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.
Η πρωτοβάθμια δίκη έληξε με την οικογένεια του θύματος να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την απόφαση. Η μητέρα του, τότε, μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε. «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε και ξεσπώντας σε κλάματα.
Ο εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και επανέφερε την υπόθεση για εκδίκαση εκ νέου.
Πηγή: newsit.gr
Έκτακτη συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας – «Σήμερα η απόφαση για Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ» – «Οι κάτοικοι στο Ντονμπάς δέχονται bullying εδώ και χρόνια» – «Ο Μπάιντεν διαβεβαιώνει πως η Ουκρανία δεν θα γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ» – Η κατάσταση στο Ντονμπάς κλιμακώνεται για τρίτη φορά με ευθύνη του Κιέβου»
Για τις εξελίξεις στα ουκρανικά σύνορα μίλησε τη Δευτέρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενώπιον της έκτακτης συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε πως «αν η Ρωσία αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η απειλή για τη χώρα μας θα αυξηθεί ουσιαστικά», ενώ πρόσθεσε πως στο Κίεβο δεν σκοπεύει να εκπληρώσουν τις συμφωνίες του Μινσκ.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως θα εξετάσει το αίτημα να γίνουν ανεξάρτητες οι περιοχές των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, το οποίο κατέθεσαν οι αυτονομιστές ηγέτες τους, τονίζοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να το τονίσω αυτό, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη, δέχονταν bullying, τους βομβάρδιζαν και τους είχαν αποκλεισμένους από τα πάντα. Παράλληλα υποχρέωναν οικογένειες να ζουν σε άσχημες συνθήκες, σε υπόγεια». «Η απόφασή μας θα ανακοινωθεί σήμερα» πρόσθεσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως έχει δεχτεί απειλές κι εκβιασμούς από τη Δύση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο Πούτιν ανέφερε ακόμα πως ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν του είπε, στη συνομιλία που είχαν, πως η Ουάσινγκτον έχει αλλάξει στάση απέναντι στα αιτήματα της Μόσχας για εγγυήσεις ασφαλείας, χωρίς να γνωρίζει περισσότερα. «Συνάδελφοί μου από άλλες χώρες μου λένε πως ο Αμερικανός συνάδελφος έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή αύριο από το ΝΑΤΟ» σημείωσε και πρόσθεσε πως «στη Ρωσία δεν το θεωρούν σαν παραχώρηση, αλλά, απλώς, σαν υλοποίηση των σχεδίων της Δύσης». «Πιστεύετε ότι πρέπει να περιμένουμε και να προετοιμάσουμε την Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Λοιπόν, αυτό είναι μορατόριουμ. Όχι για εμάς, αλλά για τον εαυτό σας», είπε ο Πούτιν.
Επιπλέον, ανέφερε την πρόθεση της Ρωσίας για ειρηνική επίλυση της διαμάχης στο Ντονμπάς, ωστόσο «οι αρχές του Κιέβου πραγματοποίησαν δύο φορές στρατιωτικές τιμωρητικές επιχειρήσεις σε αυτά τα εδάφη» και «η κατάσταση κλιμακώνεται για τρίτη φορά».
Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επαφή με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς σε μια προσπάθεια η διπλωματία να βάλει την ύστατη ώρα φρένο σε δραματικές καταστάσεις.
|
|
|
|
|