Τετάρτη, 19η Ιουνίου 2024  5:03: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 14:47

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: Παίρνουμε ΚΑΘΑΡΗ θέση στις συγκρούσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας!

5Η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι δικαίως από τις πιο προβεβλημένες Παγκόσμιες Ημέρες και δικαίως. 
Η πολλαπλή και αναμφίβολα πλέον ανθρωπογενής κρίση των ισορροπιών του γήινου οικοσυστήματος, κρίση κλιματική, κρίση κατάρρευσης της βιοποικιλότητας, κρίση φυσικών πόρων, θέτει την ανθρωπότητα μπροστά σε πρωτοφανή προβλήματα, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι δεν είναι επιλύσιμα εντός των συνόρων των κρατών ή και ενοτήτων κρατών.
ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ως τμήμα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος είμαστε υπαρξιακά ταγμένοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να τεθούν οι προτεραιότητες που επιβάλλει η πολλαπλή, όπως την περιγράψαμε, κρίση και να γίνει «ότι χρειαστεί» για να ανακοπεί αυτή η πορεία προς το γκρεμό χωρίς φρένα.
Εν όψει και των ευρωεκλογών θεωρούμε ότι εκείνο που προέχει είναι να ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ τα πεδία των πολιτικών συγκρούσεων που προκύπτουν, εκ των πραγμάτων, σήμερα, ώστε να τεθούν σωστά τα προτάγματα.
Στο εντελώς θεμελιώδες επίπεδο η σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων που στηρίζουν το «ότι χρειαστεί» και εκείνων που προβάλλουν αντιρρήσεις οικονομικών ή στενών εθνικών συμφερόντων είναι σύγκρουση μεταξύ της αλήθειας των γεγονότων και ανορθόλογων αυταπατών. ¨Όσοι εμφανίζονται ως εθνικά υπερήφανοι κραδαίνοντας σημαίες με συνθήματα «πρώτα η χώρα  μου» απλώς αδυνατούν να αντιληφθούν ότι είμαστε στο ίδιο πλοίο και δεν πρέπει να το αφήσουμε να έχει την τύχη του Τιτανικού.
Αν το ειδικεύσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι πολιτικές δυνάμεις που πιέζουν για αναβολή των αγροπεριβαλλοντικών πολιτικών ή ρίχνουν άμμο στα γρανάζια της εφαρμογής του νόμου για την «αποκατάσταση της ευρωπαϊκής φύσης», θέλουν πολυετείς παρατάσεις των πυρηνικών εργοστασίων, ή νέες εξορύξεις, είναι εκείνες που εθελοτυφλούν. 
Αντίστοιχα στο εθνικό μας επίπεδο, οι δυνάμεις που θέλουν τις πολιτικές προστασίας της μοναδικής ελληνικής φύσης να μένουν στο επίπεδο της επιφάνειας και της τήρησης των προσχημάτων, οι δυνάμεις που θέλουν να δώσουν χρόνο στους επενδυτές που (άφρονα) υπερεπένδυσαν σε εργοστάσια φυσικού αερίου να τα αποσβέσουν, καθυστερώντας την αναγκαία στροφή των επενδύσεων στα Δίκτυα μεταφοράς και την  αποθήκευση (μπαταρίες και αντλησιοταμίευση), είναι δυνάμεις που οπισθοδρομούν.
Εμείς είμαστε ρεαλιστές. Ζητούμε και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο τα αντίθετα από τα παραπάνω, ζητούμε όχι εκείνα που ΒΟΛΕΥΟΥΝ προσωρινά αλλά εκείνα, που μοιάζουν δύσκολα αλλά αφήνουν βάσιμες ελπίδες ότι τα παράλληλα στοιχήματα της ανακοπής της απώλειας βιοποικιλότητας, της στροφής 100% και το ταχύτερο στην καθαρή ενέργεια, χωρίς πυρηνικά, της πραγματικά κυκλικής οικονομίας που σώζει πόρους και για τις επόμενες γενιές, ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΟΥΝ.
Η Ημέρα Περιβάλλοντος δεν είναι ημέρα «εορτασμού»  είναι η κατάλληλη μέρα για να σκεφτούμε ΚΑΘΑΡΑ την ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση του πλανήτη και να προωθήσουμε σε όλα τα επίπεδα την πολιτική του «ότι χρειαστεί» για να διατηρηθεί ζωντανό στο διηνεκές το πολύτιμο γήινο οικοσύστημα που περιέχει και εμάς μαζί με τις ελπίδες και τις αυταπάτες μας.
Στις 9 Ιουνίου, στηρίζουμε στην Ευρώπη τις πιο συνεπείς δυνάμεις του «ότι χρειαστεί», τις δυνάμεις του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, στην Ελλάδα το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ στο οποίο συμμετέχουμε με οκτώ υποψηφίους.

Δείτε εδώ τους υποψήφιούς μας
 
 
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.