Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 11:44

Ξαφνικά, θυμήθηκαν τα επιδόματα...

Πάνω που είχαμε πειστεί ότι η πολιτική των επιδομάτων είναι αδιέξοδη και "κρατά και τον πληθωρισμό ψηλά", ήρθε η κυβέρνηση να θυμηθεί ότι μπορεί να πάρει τα "υπερκέρδη" των διυλιστηρίων και να τα δώσει στον κοσμάκη.

Πρώτα και κύρια έχουν ενδιαφέρον αυτά τα υπερκέρδη των πετρελαιάδων γιατί οι κακές γλώσσες λένε ότι πολλές παραγγελίες εκτελούνται ανοιχτά της Πύλου, μεσοπέλαγα, και αφορούν λεφτουδάκια του θείου Βλαδίμηρου, αλλά δεν είναι της παρούσης αυτό...

Το μέρισμα θα δοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, πριν τα Χριστούγεννα φυσικά και θα προέλθει από τα έσοδα ύψους 300 εκ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από την έκτακτη εισφορά 33%. Πηγές αναφέρουν πως από το συνολικό ποσό των 300 εκ. ευρώ θα διατεθούν τα 250 εκ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα και τα υπόλοιπα 50 εκ. θα παραμείνουν στον προϋπολογισμό για να ενισχύσουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Μόλις ξεκαθαρίσει, όμως, το εύρος των δικαιούχων συνταξιούχων τότε θα φανεί και σε ποιες άλλες ευάλωτες ομάδες μπορεί να διευρυνθεί το κοινωνικό μέρισμα. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, εφόσον «πληρωθεί» το κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους και προκύψει υπόλοιπο από το συνολικό ποσό των 300 περίπου εκατομμυρίων, να δοθεί κάποια έξτρα παροχή σε ειδικές κατηγορίες που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό της χώρας, όπως ανασφάλιστοι υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια άνεργοι και οικογένειες χαμηλόμισθων.

Κι εδώ θα βρεθούμε μπροστά στο γνωστό ερώτημα: ποιοι είναι οι χαμηλόμισθοι, αυτοί που φαίνονται στις αυτόματες(πια) φορολογικές δηλώσεις;
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με άλλα λόγια, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 274 φορές