Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 00:14

Κ. Ζαχαριάδης από Αγρίνιο: «Διεκδικούμε μεγάλη διόρθωση του αποτελέσματος» (Φωτογραφίες,βίντεο)

Διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με τον Κώστα Ζαχαριάδη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και δια στόματος Αλέξη Τσίπρα δόθηκε το «σύνθημα» για ανασυγκρότηση , ενότητα και μάχη. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και το μέλος της Κ.Ε. και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης που βρέθηκε στο Αγρίνιο.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος επί της ουσίας είναι σε επαγρύπνηση με τις Νομαρχιακές Επιτροπές να «χαρτογραφούν», υπό την ευθύνη των κεντρικών στελεχών, τα νέα βήματα του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της νέας Εκλογικής Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από στελέχη του κόμματος  της νέας γενιάς όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης που βρέθηκε στο Αγρίνιο, έχουν ως στόχο, όπως και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, να συνομιλήσουν με τους πολίτες διορθώνοντας τα λάθη του προγραμματικού λόγου του κόμματος, με απώτερο σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει τη «διόρθωση» του αποτελέσματος των εκλογών.

Από το Αγρίνιο ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία είναι μια περιοχή με πολύ ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράδοση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε ένα σημαντικό κομμάτι των ποσοστών του και της εκλογική του δύναμης, αλλά παρ’ όλα αυτά κρατήθηκε ψηλά σε σχέση με το πανελλαδικό εκλογικό αποτέλεσμα. Έχουμε αντιληφθεί πλήρως το μήνυμα που μας έστειλαν οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες, οι πολίτες από το χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς και αριστεράς και θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους και πρώτα απ όλα να τους ακούσουμε. Ξέρουμε πως πολλούς απ’ αυτούς τους στεναχωρήσαμε, τους απογοητεύσαμε, αλλά δεν τους προδώσαμε και είμαστε εδώ από κοινού ξανά να μπορέσουμε να οργανώσουμε σωστά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Ήδη το κόμμα μας βρίσκεται σε διαδικασία πολιτικής και εκλογικής ανάταξης. Για να είμαστε δίκαιοι και μεταξύ μας και με τους ψηφοφόρους μας υπάρχουν κινήσεις που γίνονται για να διορθωθούν τα λάθη που είναι αποτέλεσμα ημερών, τα λάθη που είναι αποτέλεσμα εβδομάδων και αυτά που είναι αποτέλεσμα μηνών. Μέχρι και τις εκλογές θα γίνουν παρεμβάσεις στα δύο πρώτα επίπεδα, θα γίνουν δηλαδή παρεμβάσεις στο επίπεδο των ημερών και των εβδομάδων. Στη συνέχεια όμως θα γίνει αναλυτική και σε βάθος συζήτηση και στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και με τον κοινωνικό και εκλογικό περίγυρο του κόμματος, προκειμένου να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα. Προφανώς έχουμε καταλάβει το ηχηρό και αρνητικό αποτέλεσμα του κόμματος που φάνηκε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, δεν το υποτιμούμε, δεν το απαξιώνουμε και δεν το ξεχνάμε. Έχουμε όμως μπροστά μας μια νέα εκλογική μάχη και αν σε κάτι συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη είναι πως αυτή η κάλπη ξεκινά απόλυτα από το μηδέν. Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε με το πρόγραμμά μας σε κάθε πολίτη και με θετικό τρόπο να ζητήσουμε την ψήφο του. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, όμως με την ψήφο των πολιτών διεκδικούμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου μια μεγάλη μετατόπιση, μια μεγάλη διόρθωση του αποτελέσματος που υπήρξε στις 21 Μαΐου. Θεωρούμε σε κάθε περίπτωση ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί της 21ης Μαΐου και πρέπει οι πολίτες με την τοποθέτησή τους στην κάλπη να διαμορφώσουν ένα τοπίο μη απόλυτης κυριαρχίας της ΝΔ και να καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό πόλο ελέγχου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάρα την εκλογική του καθίζηση ήταν και παραμένει ένα κόμμα εξουσίας, ένα κόμμα με κυβερνητικό προσανατολισμό. Κυβερνητικά κόμματα είναι είτε αυτά που ασκούν τη διακυβέρνηση, είτε αυτά που από το λαό τους ανατίθεται, με μεγάλη κυβερνητική δύναμη, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ελέγχου.

Στις εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική  οι σχέσεις όλων των κομμάτων είναι ευθέως ανταγωνιστικές. Η εκλογική και πολιτική στόχευση είναι να βάλουμε φρένο στην απόλυτη παντοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, όπου ήδη ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης, έδειξε τις βλέψεις τους για την επόμενη μέρα αναφορικά με το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Θεωρούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια αντιπολίτευση, η οποία δεν θα έχει χαρακτηριστικά κόμματος διαμαρτυρίας, αλλά δεν θα έχει και χαρακτηριστικά πιθανής κυβερνητικής ενσωμάτωσης. Θυμίζω ότι πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Ανδρουλάκης, που εσχάτως έβαλε όριο στη μη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση με τη ΝΔ, έλεγε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να μην είναι επικεφαλής του σχήματος ο κ. Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας. Πόση φερεγγυότητα και πόση συνέπεια έχει η στάση του κ. Ανδρουλάκη; Πως θα ήταν το πολιτικό τοπίο της χώρας και πριν τις 21 Μαΐου, αν ο κ. Ανδρουλάκης δήλωνε αυτό που δηλώνει σήμερα, δηλαδή ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ.

Έχουμε χρέος να συζητήσουμε, να ακούσουμε κυρίως και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη όσων μας ψήφιζαν τα τελευταία χρόνια και για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να μας στείλουν ηχηρό μήνυμα μέσα από το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Επειδή πολλά ακούγονται για το  ποιος φταίει για αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα  να τονίσω πως: είναι σύνθετο και πολυπαραγοντικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως τις δικές μας ευθύνες εμείς τις αναλαμβάνουμε και δεν προσπαθούμε να τις μεταβιβάσουμε αλλού, να μην τις αναγνωρίσουμε ή να τις εξωραΐσουμε. Δυστυχώς, φάνηκε καθαρά από το εκλογικό αποτέλεσμα ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά εμείς στραβά αρμενίζαμε. Επίσης, προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ότι την ευθύνη για το δικό μας αποτέλεσμα την έχει ο λαός. Ο λαός ήταν αυτός που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ισχυρή αντιπολίτευση το 2012 και το 2019, ο λαός ήταν αυτός που μας έκανε κυβέρνηση δύο φορές το 2015, ο ελληνικό λαός είναι αυτός που θα μας δώσει πολύ μεγαλύτερη δύναμη στις εκλογές τις 25ης Ιουνίου και ο λαός είναι αυτός ο οποίος μας καθιστά ρυθμιστικό παράγοντα στο πολιτικό σύστημα της χώρας».

sinidisi.gr