Κυριακή, 26η Μαρτίου 2023  8:22: πμ
rss button rss button fb button fb button
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 01:12

«Βράζει» η τουρκική προπαγάνδα με τη δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη για Rafale και Viper

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί ευθέως με πόλεμο τη χώρα μας όμως η τουρκική προπαγάνδα στοχεύει σταθερά στο να παρουσιάσει την Ελλάδα ως επιτιθέμενη χώρα προκειμένου να δικαιολογηθεί μία στρατιωτική επιχείρηση εις βάρος της στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας. Για το λόγο αυτό, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας επιχειρούν καθημερινά να κάνουν το άσπρο-μαύρο διαστρεβλώνοντας την αντικειμενική πραγματικότητα, που διέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της Αγκυρας.

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει αντίδραση στα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την ξεκάθαρη απειλή πολέμου του Τούρκου προέδρου, «θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά». Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία στη συντονισμένη προσπάθεια να χρεωθεί στην ελληνική πλευρά η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, κόντρα στην αυταπόδεικτη αλήθεια των πραγματικών γεγονότων, παρουσίασε ως απόδειξη της «επιθετικότητας» της χώρας μας τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η δήλωση Αδωνι που «αγρίεψε» τους Τούρκους

Ειδικότερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας, τόνισε: «Κάθε φορά, που ακούμε τον Ερντογάν να λέει αυτές τις ανοησίες πως θα έρθει νύχτα, μας πιάνουν τα γέλια. Θέλω να πως στον κύριο Ερντογάν πως αν τολμούσε να έρθει νύχτα, μεσημέρι, πρωί ή απόγευμα, τα Rafale και τα Viper θα συνέτριβαν την τουρκική πολεμική αεροπορία και μετά έχοντας την πλήρη αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο, θα ήταν στο έλεός μας η Τουρκία. Δεν έχουμε καμία πολεμική διάθεση, δεν παίρνουμε τα αεροσκάφη για να κάνουμε πόλεμο στην Τουρκία.

Πιστεύουμε όμως στο αρχαίο ρωμαϊκό ρητό, πως αν θέλεις ειρήνη, να είσαι έτοιμος για πόλεμο. Λέω λοιπόν στον Ερντογάν πως με την Ελλάδα δεν μπορείς να τα βάλεις. Ηρθε ο Μητσοτάκης και οι Ενοπλες Δυνάμεις ενισχύθηκαν, πήραμε τορπίλες, παραγγείλαμε φρεγάτες, κάναμε συμμαχία με τη Γαλλία, με την Αμερική, αγοράσαμε τα Rafale, συνεχίζουμε με ταχύτητα την αναβάθμιση των Viper, στείλαμε αίτηση για να μπούμε στα F-35 και όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισε».


Διαστρεβλώνει τα πάντα η τουρκική προπαγάνδα

Η αυτονόητη τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ότι δηλαδή η Ελλάδα όχι μόνο δε θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια εάν απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία αλλά θα αντιδράσει προκαλώντας συντριπτικό πλήγμα σε όποιον διανοηθεί να της επιτεθεί, προκάλεσε ενόχληση στην Τουρκία. Θεωρήθηκε ως μία ακόμα «σκανδαλώδης δήλωση» από τους μηχανισμούς της τουρκικής προπαγάνδας, στη μακρά αλυσίδα, όπως ισχυρίζονται, των θέσεων, που αναπτύσσουν Ελληνες αξιωματούχοι στοχοποιώντας τη γείτονα και πυροδοτώντας περαιτέρω αύξηση της έντασης στο Αιγαίο.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι έχουν επιλέξει όταν αναφέρονται στην ωμή απειλή πολέμου του Τούρκου προέδρου να μιλούν για «προειδοποίηση» ενώ αποδίδουν επιθετική διάθεση στην ελληνική και στρατιωτική ηγεσία στις περιπτώσεις, που ερωτάται για τον τρόπο αντίδρασης της χώρας μας εάν δεχτεί επίθεση. Η τουρκική προπαγανδιστική προσέγγιση όμως δεν μπορεί να κρύψει τον βασικό παράγοντα προβληματισμού της Αγκυρας, που δεν είναι άλλος από την στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας.

Το καθεστώς Ερντογάν και οι επιτελείς του δεν μπορούν να αποδεχτούν την αστραπιαία αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων τη στιγμή, που η τουρκική στρατιωτική μηχανή προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να διατηρήσει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω του αμερικανικού εμπάργκο όπλων.


Οι συμφωνίες, που έχει υπογράψει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν θορυβήσει την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, αναγκάζοντας τη να βρει το συντομότερο δυνατό απαντήσεις στο πεδίο. Είναι λογικό λοιπόν, όλα τα δημοσιεύματα, που εξυπηρετούν την προπαγάνδα της τουρκικής προεδρίας, να καταλήγουν ως εξής: «Ενώ η Ελλάδα δαπάνησε 500 εκατ. ευρώ το 2019, 530 εκατ. ευρώ το 2020, 2,52 δισ. ευρώ το 2021 για εξοπλισμούς, ο αριθμός αυτός έφτασε τα 3,37 δισ. ευρώ το 2022. Η διοίκηση της Αθήνας ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο του 2019 έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 14,4 δισ. ευρώ για 172 εξοπλιστικά προγράμματα».

reader.gr

Διαφημιστικό τμήμα EklogesDytika.gr
Υπέυθυνος: Εταιρεία RESET - Αρης Αγραφιώτης - τηλ. 6940650401
Διαχείρηση περιεχομένου
Υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Σαμψών - τηλ. 6932210099