Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 18:34

Μπακαρί Χέντερσον: Η Κάμαλα Χάρις ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της δίκης

Στο «επίκεντρο» της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις στο Μόναχο, βρέθηκε σύμφωνα με  πληροφορίες και μία ποινική υπόθεση, η οποία έχει έντονα έχει απασχολήσει και την ελληνική και την αμερικανική δικαιοσύνη. Η εκδίκαση της υπόθεσης για την δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε προσωπικά στην αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει την πορεία της υπόθεσης και να ενημερώσει σχετικά.

Πρόκειται για την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού νεαρού Μπακαρί Χέντερσον, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια.

Η δίκη για την υπόθεση επρόκειτο να αρχίσει σήμερα στην Πάτρα και διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022. Σε πρώτο βαθμό με συνολικά εννέα κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο, η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Η πρωτοβάθμια δίκη έληξε με την οικογένεια του θύματος να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την απόφαση. Η μητέρα του, τότε,  μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε. «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε και ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και επανέφερε την υπόθεση για εκδίκαση εκ νέου.

Πηγή: newsit.gr