Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:51: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 14:14

H «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» έκοψε τη βασιλόπιτα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean Palace, με περισσότερους από 200 παρευρισκόμενους, το Σάββατο 19 του μηνός, η Τοπική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του συνασπισμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» έκοψε τη βασιλόπιτά της.
Ο συνασπισμός, που αποτελείται από τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ», με Πρόεδρο τον Θάνο Τζήμερο, και τη «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ», με Πρόεδρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη, παρουσιάζει συνεχή άνοδο, σε πανελλήνιο επίπεδο, η οποία καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, με ποσοστά πάνω από 2%. Στόχος του συνασπισμού είναι, κατά τις επόμενες εθνικές εκλογές, να εκπροσωπήσει στη Βουλή τον υγιή φιλελεύθερο πατριωτισμό.
Αυτές τις δύο έννοιες ανέλυσε στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνασπισμού, Θάνος Τζήμερος, ο οποίος συνδύασε την παρουσία του στη Μακεδονία και με περιοδεία στο Κιλκίς και στη Βέροια.

Ο κ. Τζήμερος υπογράμμισε ότι, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία, υπάρχουν πολίτες που υποστηρίζουν έναν πολιτικό φορέα, ο οποίος τους υπόσχεται ότι δεν θα τους διορίσει στο Δημόσιο, δεν θα τους δώσει δημόσια έργα, δεν θα ικανοποιήσει κανένα αίτημα προσωπικού, τοπικιστικού ή συντεχνιακού χαρακτήρα, αλλά θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο ασφάλειας, ισονομίας, ευταξίας και αξιοκρατίας για όλους τους Έλληνες, ώστε κάθε πολίτης να προκόψει ανάλογα με τις ικανότητές του.

Ο Θάνος Τζήμερος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δυσφημεί και δαιμονοποιεί την φιλελεύθερη αντίληψη, «βαφτίζοντας» φιλελεύθερες τις σοβιετικού χαρακτήρα παρεμβάσεις της στην Οικονομία, οι οποίες στρεβλώνουν την Αγορά, στραγγαλίζουν το επιχειρείν και υπερφορολογούν το σύνολο των Ελλήνων, ώστε το κράτος να συνεχίσει να συντηρεί τους κομματικούς στρατούς, που συνεχώς πληθύνονται. Υπογράμμισε ότι η χώρα, και ειδικά η Μακεδονία και η Θράκη, υφίστανται τις συνέπειες του ανταγωνισμού των διπλανών κρατών, τα οποία, έχοντας βιώσει τη σοσιαλιστική παράνοια, έχουν σήμερα χαμηλή φορολογία, Πληροφορική παντού, γρήγορες και εύκολες διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων και φτηνά προϊόντα, με αποτέλεσμα να αποτελούν πόλο έλξης για επιχειρήσεις και καταναλωτές.

«Η χώρας μας σήμερα θα πρωταγωνιστούσε στην ανάπτυξη, αν είχε υιοθετήσει, από την αρχή της κρίσης, φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Αντιθέτως, όλα τα κόμματα επιμένουν στο μοντέλο του «φιλάνθρωπου» (με τα λεφτά των άλλων) κράτους «πατερούλης», το οποίο, όπου κι αν εφαρμόστηκε, προκάλεσε οικονομική κατάρρευση, φτώχεια και δυστυχία.» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο. κ. Τζήμερος.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σε διαδικτυακό χαιρετισμό του, εξήρε την άψογη συνεργασία των δύο κομμάτων και τον κοινό πατριωτικό στόχο τους, που αφορά την Ελλάδα τού σήμερα και του αύριο, κι όχι μια στείρα προγονολατρεία, στα όρια της γραφικότητας, που χαρακτηρίζει τα ονομαζόμενα πατριωτικά κόμματα. «Για να είναι ισχυρή η χώρα μας, σεβαστή στους φίλους και τρομερή στους εχθρούς, για να μείνουν εδώ οι νέοι της, για να ευημερούν οι πολίτες της, πρέπει να έχει ισχυρή Οικονομία, αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και σύγχρονα εξοπλισμένες Ένοπλες Δυνάμεις, με τη μέγιστη δυνατή αποτρεπτική ισχύ.» επεσήμανε ο κ. Κρανιδιώτης.

Και οι δύο Πρόεδροι υπογράμμισαν ότι οι μεγαλύτεροι εσωτερικοί εχθροί της Χώρας είναι ο κρατισμός, η πελατειακή διαχείριση της εξουσίας και η θεσμική ανομία –δηλαδή η αντίληψη, ότι τα κόμματα μπορούν να παρανομούν ατιμώρητα.
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή Νέων, κάτω  των 30 ετών, με τους οποίους ο Θάνος Τζήμερος είχε μια ιδιαίτερη συνάντηση, το πρωί της Κυριακής, σε καφέ της Πλατείας Αριστοτέλους.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, κ.κ. Βασίλης Πανίδης και Ηλίας Κωστόπουλος.