Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:04: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021

Βαρεμένος για Πανεπιστημιακά Τμήματα: «Άκρα του τάφου σιωπή σε θεσμικούς ή άλλους φορείς του Νομού»

Δεν είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ο μόνος που σχολιάζοντας την επίδραση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής Γιώργος Βαρεμένος στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της περιοχής επέκρινε εκτός από την κυβέρνηση και τη σιωπή… θεσμικών και άλλων φορέων της περιοχής.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ο προμελετημένος και, ως εκ τούτου, αναμενόμενος όλεθρος στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, είναι πλέον μία θλιβερή πραγματικότητα.

Ακόμη πιο ζοφερό γίνεται το τοπίο από την άκρα του τάφου σιωπή που επικρατεί σε θεσμικούς ή άλλους φορείς του Νομού για το τί πρέπει να γίνει και τί τέλος πάντων θα διαδεχθεί τον αναμενόμενο θάνατο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Η υπουργός κ. Κεραμέως ισχυρίζεται ότι απεγκλώβισε τους νέους από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Σε ποια ακριβώς παγίδα εγκλωβίζονται οι προοπτικές της Περιφέρειάς μας από άποψη Παιδείας και Ανάπτυξης, το βλέπει κάποιος; Και τί έχει να προτείνει ή να αντιτάξει σ’ αυτό το σκοτεινό μέλλον; Υδροκεφαλισμός και ολιγαρχικός σχεδιασμός παντού; Η λύση είναι τα ΙΕΚ; Ίδωμεν Επιτέλους Κύριοι του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στα Σκόπια οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Δένδιας και Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Η πλήρης, συνεπής και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το απαραίτητο θεμέλιο, η απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθούν περισσότερο ακόμη οι σχέσεις μας και να υλοποιηθεί το κοινό μας όραμα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Δένδιας εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να είναι ο στενότερος σύμμαχος της Βόρειας Μακεδονίας και ο καλύτερος φίλος της. Η Ελλάδα, ως άμεσος γείτονας, έχει κάθε λόγο και συμφέρον να εξασφαλισθεί η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευημερία της χώρας σας και του λαού σας. Και πάντα λέμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι τα Δυτικά Βαλκάνια δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνουν ποτέ ξανά η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων», σημείωσε ο κ.Δένδιας, απευθυνόμενος στον κ.Οσμάνι.

Αναφέρθηκε δε στη δέσμευση της Βόρειας Μακεδονίας να ακολουθήσει το δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και να αφήσει πίσω τους αναχρονισμούς του παρελθόντος.

«Θεωρούμε ότι έχετε επιλέξει ως κυβέρνηση να εγκαταλείψετε οριστικά την Βαλκανιοποίηση του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα και να προσχωρήσετε στο κοινό ευρωπαϊκό όραμα του 21ου αιώνα. Ότι έχετε απορρίψει αποφασιστικά αναχρονιστικά οράματα, αντιλήψεις που ανατρέχουν σε άλλους καιρούς, σε παλιές εποχές. Άλλοι, στην ευρύτερη περιοχή μας, προπαγανδίζουν αδιέξοδη επιστροφή σε αυτοκρατορίες του χθες, σε ζώνες νεο-οθωμανικής επιρροής, παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, κατέχουν παράνομα εδάφη άλλων χωρών, προσπαθούν να απομακρύνουν τα Δυτικά Βαλκάνια από την Ευρωπαϊκή οδό», υπογράμμισε ο κ.Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι η πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας δημιούργησε κάποια ερωτηματικά στην Ελλάδα, όμως, όπως προσέθεσε έλαβε τις απαραίτητες διευκρινίσεις από τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

Ακόμη, ο κ.Δένδιας ευχαρίστησε τη Βόρεια Μακεδονία για την απόφασή της να στηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας την περίοδο 2025-26 και για τη δήλωση της με την οποία καταδικάζει τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν και για τα κοινά ενεργειακά σχέδια, όπως την πρόσφατη συμφωνία για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών και την πρόθεση της Βόρειας Μακεδονίας να συμμετάσχει σε ενεργειακά σχέδια στην Αλεξανδρούπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις ελληνικές επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επενδύσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία και έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία πάνω από 20.000 θέσεων εργασίας στη χώρα, ενώ το διμερές εμπόριο πέρυσι και παρά την πανδημία ανήλθε σχεδόν στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη, ο κ.Δένδιας εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα, που περιλαμβάνει και την επιτήρηση του εναερίου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, που εκτελεί η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά και στον πολιτιστικό τομέα, φέροντας ως παράδειγμα την πρόσφατη συμφωνία για τη διατήρηση και την προστασία βυζαντινών και μετα-βυζαντινών μνημείων στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις τελευταίες συμβολικές κινήσεις της Βόρειας Μακεδονίας, όπως είναι η πρόσφατη αλλαγή της ονομασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου των Σκοπίων, το οποίο από «Αρχαιολογικό Μουσείο Μακεδονίας» μετονομάστηκε σε «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόρειας Μακεδονίας» και η αφαίρεση της πινακίδας στην οδό όπου στεγάζεται το υπουργείο Εξωτερικών, η οποία έφερε το όνομα του Φιλίππου Β΄.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη και προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας του, καθώς και για το γεγονός ότι η Ελλάδα απέστειλε 120.000 εμβόλια κατά του κορονοϊού, ενέργεια, που όπως είπε συμβάλει αποφασιστικά στην ανοσοποίηση του πληθυσμού της χώρας του.

Ο κ. Οσμάνι εκτίμησε ότι η επίσκεψη του κ. Δένδια συμβάλει στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία με τη σειρά της, όπως είπε έχει θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεών τους. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Ο κ. Δένδιας στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια συναντήθηκε ακόμη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Στέβο Πεντάροφσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι ο Στέβο Πεντάροφσκι θα επισκεφθεί στις αρχές Οκτωβρίου την Αθήνα. Η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα.

«Αυτές οι επαφές είναι δείγμα της πρόθεσης της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, της ελληνικής κυβέρνησης, για την εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων. Και βεβαίως, είναι ένδειξη της πλήρους υποστήριξης της χώρας σας στην ευρωπαϊκή της προοπτική», όπως σημείωσε ο κ.Δένδιας κατά την έναρξη των κοινών δηλώσεων με τον κ.Οσμάνι. Ακόμη, ο κ .Δένδιας το απόγευμα θα συναντηθεί και με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, στην επίσκεψή του αυτή στα Σκόπια συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη.

Η σημερινή, είναι η δεύτερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στα Σκόπια με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019.

protothema.gr

foto protothema.gr

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο ΥΠΑΑΤ, η τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου για την Αλιευτική Πολιτική από την απερχόμενη υφυπουργό κ.  Φωτεινή  Αραμπατζή στον κ. Σίμο Κεδίκογλου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, τον υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου, των Γ.Γ. Χριστιάνας Καλογήρου, Κώστα Μπαγινέτα, και Δημήτρη Παπαγιαννίδη καθώς και του υπηρεσιακού Γραμματέα κ. Δημήτρη Τσαγκαλίδη.

Σε δήλωσή του, ο ΥΠΑΑΤ ευχαρίστησε την απερχόμενη υφυπουργό κ. Φ. Αραμπατζή για την εργατικότητα και τη μεθοδικότητα με την οποία προώθησε τα θέματα της αρμοδιότητάς της, ενώ υποδέχθηκε τον φίλο, όπως τον χαρακτήρισε, Σίμο Κεδίκογλου, η παρουσία του οποίου στο ΥΠΑΑΤ, όπως σημείωσε, έχει συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία, καθώς εκπροσωπεί  μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πρόσφατες πυρκαγιές, την πληγωμένη Εύβοια.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σπήλιου Λιβανού είναι η εξής:

«Στον απόηχο της δύσκολης συγκυρίας που πέρασε ολόκληρη η χώρα μας και ιδιαίτερη οι περιοχές, οι οποίες καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, έχουμε αναλάβει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανασυγκρότηση των κατεστραμμένων περιοχών.

Βεβαίως προτεραιότητά μας ήταν- και ήδη ξεκίνησε- η στήριξη των πολιτών, οι οποίοι επλήγησαν και η ταυτόχρονη εκπόνηση ενός άμεσου σχεδίου  για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, αλλά και τη διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού πλαισίου, το οποίο θα αναζωογονήσει τις πληγείσες περιοχές  και ευχόμαστε να διορθώσει και πολλές από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. 

Σε αυτή την πορεία των τελευταίων ημερών η συμμετοχή της Φωτεινής Αραμπατζή ήτανε ουσιαστικότατη σε όλα τα επίπεδα της προετοιμασίας και κυρίως στη διαχείριση του φλέγοντος ζητήματος των ζωοτροφών, τόσο στην Εύβοια, όσο και στην Πελοπόννησο, αλλά και σε όλη την προετοιμασία την οποία κάναμε για να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας.

Όμως εκτός αυτού,  τους τελευταίους οκτώ μήνες, που  έχω την τιμή να ηγούμαι του  ΥΠΑΑΤ,   είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την κ. Αραμπατζή, η οποία ήταν απολύτως στους τομείς ευθύνης της: στην αλιεία που είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για την εθνική μας οικονομία, στην κτηνοτροφία, αλλά και στα ζητήματα του εξορθολογισμού της αγοράς  που είναι προμετωπίδα της πολιτικής μας.

Επίσης, θέλω να πω ότι η πολιτική οξυδέρκεια της Φωτεινής και η καθαρή της ματιά , ήτανε πάντοτε χρήσιμη σε όλα τα πολιτικά ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίσαμε αυτό το διάστημα και τολμώ να πω ότι θα μου λείψει πολύ η καθημερινή καλή συνεργασία που είχαμε, που όμως είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί, για να υλοποιήσουμε μαζί και με τους υπόλοιπους συνεργάτες  τα κοινά μας οράματα και για την πολιτική της αγροδιατροφής, αλλά και συνολικά τους στόχους της κυβέρνησής μας.

Ταυτόχρονα έχω τη χαρά να καλωσορίζω στον Υπουργείο έναν έμπειρο και αποτελεσματικό συνάδελφο, με τον οποίον ξεκινήσαμε μαζί τα πρώτα μας βήματα στην ενεργό πολιτική το 2004 και είναι μεγάλη χαρά να έχουμε μπροστά μας να έχουμε μπροστά μας ένα πεδίο συνεργασίας για το επόμενο διάστημα .

Αυτούς τους οκτώ μήνες είχαμε στενή συνεργασία με τον Σίμο Κεδίκογλου ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον πρωτογενή τομέα τεχνοκρατικά, αλλά αφουγκράζεται και τον παλμό της κοινωνίας,  επενδύει  τη σκέψη του με βάση την ενσυναίσθηση και άρα μπορεί να αντιμετωπίζει και πολιτικά τις κρίσεις που δυστυχώς ήταν πολλές αυτό το διάστημα .

Βεβαίως η συμμετοχή του Σίμου στην ομάδα μας θα είναι πολύ – πολύ σημαντική και για την αναδιάρθωση της Εύβοιας και για τη στήριξη, την άμεση, των πληγέντων συμπολιτών μας, αλλά και τη διαμόρφωση ενός σχεδίου ανασυγκρότησης που είναι πραγματικά πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Εύβοια, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Με αυτές τις σκέψεις σε καλωσορίζω εκ μέρους όλων των συνεργατών εδώ στο Υπουργείο και εύχομαι να έχουμε μια πολύ δημιουργική και γόνιμη συνεργασία».

Από την πλευρά της, η απερχόμενη υφυπουργός κ. Φ. Αραμπατζή, δήλωσε :

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή και την  εμπιστοσύνη, με την οποία με περιέβαλε αυτούς τους 25 μήνες ως Υφυπουργό αρμόδια για την Κτηνοτροφία, την Αλιεία και τα Τρόφιμα στο δυναμικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους Υπουργούς, Μάκη Βορίδη και Σπήλιο Λιβανό, τους Υφυπουργούς Κώστα Σκρέκα, Γιάννη Οικονόμου και Γιώργο Στύλιο, τους Γενικούς Γραμματείς Γιώργο Στρατάκο, Κώστα Μπαγινέτα, Χριστιάνα Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τον Υπηρεσιακό Γραμματέα Δημήτρη Τσαγκαλίδη. Ευχαριστώ τους Προέδρους των Εποπτευόμενων Οργανισμών, τον Δημήτρη Μελά, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Σέρκο Χαρουτουνιάν, τον Αντώνη Ζαμπέλα. Κυρίως όλα τα στελέχη, τους Γενικούς Διευθυντές των Διευθύνσεων των οποίων είχα τη χαρά να προΐσταμαι,  τους εργαζόμενους του Υπουργείου και των Οργανισμών. 

Θέλω να καλωσορίσω τον έμπειρο συνάδελφο, Σίμο Κεδίκογλου, στον οποίο παραδίδω τη σκυτάλη γνωρίζοντας ότι εκτός από τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, επωμίζεται και το «βαρύ» έργο να συμβάλει στην αναγέννηση του αγροτικού, κτηνοτροφικού και μελισσοκομικού τομέα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Εύβοια, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Χρησιμοποιώ τη φράση «παραδίδω τη σκυτάλη» διότι θεωρώ πως όλοι, είμαστε στο στίβο της πολιτικής αγωνιζόμενοι, ως μέλη μιας ομάδας, ως μέλη της μεγάλης δημοκρατικής, φιλελεύθερης παράταξης της ΝΔ για το καλό της πατρίδας μας. Και θέλω πραγματικά να αναδείξω, ότι αυτούς τους 25 μήνες το έργο, που παρήχθη με εργώδη προσπάθεια συνολικά στο Υπουργείο και ειδικότερα στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου, φέρει τη σφραγίδα του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφέρομαι προφανώς στη μεγάλη προσπάθεια, που κάναμε με τον Μάκη αρχικά και τον Σπήλιο στη συνέχεια με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και βεβαίως τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για ν’ αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα των «ελληνοποιήσεων». Δύο στοιχεία αναφέρω μόνο κι είναι χαρακτηριστικά:

-ενώ στα προηγούμενα χρόνια επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε επιβληθεί μόλις ένα πρόστιμο 10.000 ευρώ, επί των δικών μας ημερών, αυτούς τους 25 μήνες, έχουν επιβληθεί πρόστιμα 425.000 ευρώ για παραβάσεις στη φέτα, 

έχουν ανακληθεί οι άδειες βιολογικών προϊόντων για αυγά και κοτόπουλα, έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα για το μέλι και τις πατάτες, στους παραβάτες, που ευτυχώς αποτελούν την «εξαίρεση στον κανόνα». Έχει θεσμοθετηθεί το αυστηρότερο, κυρωτικό πλαίσιο για τις ελληνοποιήσεις, έγιναν οι περισσότεροι, οι πιο συντονισμένοι, οι πιο ολιστικοί έλεγχοι. Το Υπουργείο «περπάτησε» ψηφιακά. Με το ψηφιακό, κτηνιατρικό πιστοποιητικό Easy Agro Expo, οι εξαγωγές κτηνιατρικών προϊόντων από μέλι, αλιεύματα, κρέας μέχρι  και αυγά, σε περισσότερες από 31 Τρίτες χώρες γίνονται πλέον με ένα κλικ. 

Το δεύτερο.

Παραλάβαμε την τιμή του πρόβειου γάλακτος στα 80 λεπτά και τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμαστε όλοι με χαρά, για συμφωνίες τυροκόμων με αιγοπροβατοτρόφους της τάξης του 1,20 και του 1,22 ευρώ/Kg Αύξηση 50% στην τιμή του γάλακτος! Tην ώρα, που οι εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων έχουν εκτιναχθεί και μάλιστα το 2020, είναι η πρώτη χρονιά, μετά το 1984, που έκλεισε με πλεόνασμα κατά μισό δις ευρώ περίπου, στο ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων. Όλα αυτά φέρουν τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του, που μας στήριξαν ποικιλότροπα ώστε αυτές οι μεγάλες τομές να πραγματοποιηθούν. Όπως ισχύει και με το Σχέδιο Νόμου, που με πολύ κόπο ετοιμάσαμε για τις σταβλικές εγκαταστάσεις και το οποίο είναι έτοιμο προς νομοθέτηση, προκειμένου να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στην πλειοψηφία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τα πρόχειρα καταλύματα, αφαιρώντας «αχρείαστη γραφειοκρατία» και κάνοντας έως και 7 φορές οικονομικότερη την ίδρυση μιας κτηνοτροφικής μονάδας…

Τη σφραγίδα του ιδίου του Πρωθυπουργού φέρει και το μεταρρυθμιστικό μας έργο στον τομέα της αλιείας στην κατεύθυνση επίλυσης του θαλάσσιου χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του τομέα. Αρκεί μόνο να αναφέρω ότι παραλάβαμε από το ΣΥΡΙΖΑ 24 σχέδια Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), που «λίμναζαν στα συρτάρια». Τρεις (3)  αποτελούν πλέον Νόμο του Κράτους ενώ έξι (6) εξ αυτών οδεύουν από το επισπεύδον Υπουργείο Περιβάλλοντος προς το ΣτΕ ενώ οι υπόλοιπες ακολουθούν με «οδηγό» το σχέδιο π.δ.,  που καταρτίσαμε με το ΥΠΕΝ επιλύοντας διαφορές και αγκυλώσεις χρόνων. 

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός, που ανέδειξε τη σημασία του τομέα της Αλιείας στην εθνική οικονομία μέσω συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πολλοί ίσως απόρησαν, όμως η επιλογή αυτή δικαιώνεται από την δυναμική του τομέα.

Και δεν ήταν μόνο η Αλιεία. Η μελισσοκομία και η αυγοπαραγωγή σταμάτησαν να είναι ο «φτωχός συγγενής» αλλά τις θέσαμε στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας. Εθνικό Ηλεκτρονικό, Μελισσοκομικό Μητρώο, ισοζύγιο στο μέλι, ισοζύγιο τύπου ΑΡΤΕΜΙΣ στα αυγά, οι μεγάλες παρεμβάσεις μας. Κλείνω με μια προσωπική αναφορά: Είναι ακλόνητη πεποίθησή μου ότι όλοι μας, είμαστε  μέλη μιας ορχήστρας με μαέστρο τον Πρωθυπουργό,  Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός δίνει τον τόνο και τον ρυθμό, αυτός συναθροίζει τις ψηφίδες του δικού μας έργου στη μεγάλη εικόνα του έργου της Κυβέρνησης. Δική μας δουλειά είναι να εργαζόμαστε, να προσφέρουμε, από όποιο πόστο, εκεί που ο Πρωθυπουργός μας ορίζει. Να είμαστε χρήσιμοι στον άνθρωπο και τον τόπο. Αυτός ήταν και παραμένει ο γνώμονας της δικής μου αποστολής. Θα είμαι στο πλευρό της Κυβέρνησης θα είμαι στο πλευρό όλων σας εδώ, στο Υπουργείο διότι πραγματικά πιστεύω με πάθος  στις δυνατότητες και τις προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα -άλλωστε προέρχομαι από έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό και κτηνοτροφικό Νομό, τις Σέρρες.

Όπως πιστεύω και στο μεγάλο έργο, που έχει παραχθεί και το οποίο αποδίδει ήδη καρπούς και θα αποδώσει ακόμη περισσότερους στο μέλλον.  Διότι οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές πάντοτε χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό. Θα είμαι, όπως μέχρι τώρα, στο πλευρό κάθε Σερραίας και κάθε Σερραίου, για τις μεγάλες αλλαγές και τα μεγάλα έργα αλλά και όλα όσα τους απασχολούν, στην καθημερινότητά τους.

Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη συνεργασία και εύχομαι ολόθερμα κάθε επιτυχία στο δύσκολο όσο και σημαντικό έργο του Υπουργείου μας».

O νέος υφυπουργός, αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική κ. Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε :

«Εγώ δεν έχω πολλά λόγια να πω, είναι η ώρα της δουλειάς. Όμως θέλω κατ΄αρχάς να ευχαριστήσω τη Φωτεινή Αραμπατζή με την οποία είχαμε συνεργασία σε σειρά θεμάτων όλο τον προηγούμενο διάστημα, όπως και με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό. Αποτελεσματική δουλειά έχει γίνει και θέλω να τη συγχαρώ γιατί μου παραδίδει δρομολογημένες σωστά τις καταστάσεις στον τομέα αρμοδιότητάς της και πρώτο μου καθήκον είναι να φροντίσω αυτές οι μεταρρυθμίσεις να συνεχίσουν να είναι αποτελεσματικές στο πλαίσιο του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Φωτεινή γιατί όταν καιγόμασταν κυριολεκτικά,  βοήθησε να σωθούν τα κοπάδια στην Εύβοια που λιμοκτονούσαν, οργάνωσε ένα σύστημα παροχής ζωοτροφών κάτω από έκτακτες συνθήκες και έσωσε χιλιάδες κεφάλια του ζωικού μας δυναμικού .

Οπότε το πρώτο μου καθήκον είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό σχέδιο. Είμαι όμως και βουλευτής Εύβοιας . Ο τόπος μου υπέστη μια τεράστια καταστροφή και θεωρώ ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι κομβικό για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για τη Β. Εύβοια. Δεν είναι μόνο –γι αυτό και είμαι σίγουρος ότι και με τον Σπήλιο και με το Γιώργο θα δουλέψουμε σκληρά για να δούμε όλο το φάσμα. Η Εύβοια έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και στον αγροτικό τομέα και στον κτηνοτροφικό και στον αλιευτικό. Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξανασταθεί στα πόδια του, αλλά πρέπει να διαμορφώσουμε και τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα στην Εύβοια, έτσι ώστε να έχει την καλύτερη προοπτική μέλλοντος.

Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα και κύρια τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλους τους ανθρώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τους οποίους χρόνια τώρα συνεργάζομαι: τους γεωτεχνικούς, το στελεχικό δυναμικό του Υπουργείου. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να  πετύχουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεται η χώρα και επιτρέψτε μου να ξαναναφερθώ στον τόπο μου. Η Εύβοια χρειάζεται  πρέπει μπορεί και θα ξανασταθεί στα πόδια της και θα πάει ακόμη καλύτερα με πολύ σκληρή δουλειά από όλους μας».

 

To βιογραφικό του νέου υφυπουργού

Τόπος και ημερομηνία Γέννησης

14 Νοεμβρίου 1963 στην Αθήνα

Οικογενειακή Κατάσταση

Έγγαμος με ένα παιδί

Επάγγελμα

Δημοσιογράφος

Ξένες Γλώσσες

Ρωσική, Αγγλική, Γαλλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Ευβοίας με τη Ν.Δ στις εκλογές του 2004, 2007, 2009, 2012, 2015 και 2019.

Διετέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το διάστημα 2012 έως 2014.

Είναι μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Επίσης, είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Πολιτικές/ Κοινωνικές Δραστηριότητες

Έχει διατελέσει πολιτικός, κοινοβουλευτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΧΩΡΑ». Παράλληλα παρουσίασε και συμμετείχε σε εκπομπές σειράς τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών (ΕΡΤ, MEGA, FLASH κα). Υπήρξε για πολλά έτη συνεργάτης της εκπομπής World Report του CNN International, ενώ συνεργάστηκε σε εκπομπές επικαιρότητας και στην εκπομπή “Q&A” του CNN, στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 20:11

Ο Εχθρός!

Η Προπαγάνδα διοχετεύει ιδέες και συνθήματα γεμάτα δυναμισμό, που διεγείρουν το πολεμικό ένστικτο των μαζών. Έτσι, οι άνθρωποι καλούνται να δίνουν πάντα μάχες εναντίον εχθρών, που πάντοτε πρέπει να υπάρχουν. Χωρίς εχθρό δεν υπάρχει συσπείρωση στον αγώνα. Ο εχθρός ενώνει και δίνει διέξοδο!

Αυτή είναι η λεγόμενη «Αρχή της πολεμικότητος» και εφαρμόζεται πιστά και σήμερα από τους πολιτικούς εγκληματίες κατά των λαών.

Πρέπει πάντα να υπάρχει ο εχθρός! Αυτή την εποχή, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι οι «ανεμβολίαστοι», αυτοί που για διαφόρους λόγους δεν επιθυμούν  να εμβολιαστούν με τα πειραματικά anti-covid εμβόλια. Αύριο μπορεί να είναι οι «εμβολιασμένοι» που δε φορούν μάσκα ή που δε κάνουν την τρίτη ή την τέταρτη δόση ή που δεν να δεχτούν να φορέσουν το ειδικό «βραχιόλι εμβολιασμένου». Μεθαύριο μπορεί να είναι αυτοί που δεν δέχονται το χάραγμα στο μέτωπο ή στο χέρι για να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά και αυτόματα.

Αυτή η αρχή της Προπαγάνδας, τη σημερινή «εποχή του Κορωνοϊού», συνδυάζεται απόλυτα και με την «Αρχή της επιθέσεως», εκμεταλλευόμενη την συντριπτική καθήλωση και την κατακλυσμιαία χειραγώγηση των μαζών μέσω των καλοπληρωμένων συστημικών ΜΜΕ.

Όποιος επιτίθεται, έχει την πρωτοβουλία και το μεγαλύτερο μέρος από την προσοχή της κοινής γνώμης. Η επιθετικότητα εξάλλου δημιουργεί αίσθηση ισχύος, που είναι απαραίτητη για να πείσει τόσο τους υποστηρικτές όσο και τους αρνητές του «υποχρεωτικού πειραματικού εμβολιασμού». Στόχοι της επίθεσης εναντίον του «ανεμβολίαστου» αντιπάλου είναι η πλήξη του ασθενέστερου σημείου του, η γελοιοποίηση αυτού (ψεκασμένος κλπ) και των θέσεών του (π.χ. συνωμοσιολογίες), απομόνωση των θέσεών του και η πλήξη κάθε μιας ξεχωριστά. Αυτή είναι μια βασική αποστολή όλων των εργαζομένων στα συστημικά ΜΜΕ.

Επιπλέον, στα πλαίσια της Προπαγάνδας εφαρμόζεται και η Τεχνική του «δυο βήματα εμπρός, ένα πίσω». Έτσι, λαμβάνει χώρα πόλεμος νεύρων με επιδίωξη το «σπάσιμο», δηλ. εκφοβισμός με απειλές-επιδείξεις δυνάμεως και δημιουργία κλίματος ισχύος, αλλά και συνεχής αλλαγή της απειλής με υποχωρήσεις και χαμόγελο, καθώς και χρήση της αρχής της «ασάφειας», καθόσον η άγνοια των πραγματικών προθέσεων διασπά τους αντιπάλους.

Τέλος, ο στόχος βάλλεται με όλα τα υπάρχοντα μέσα, σύμφωνα με την «Αρχή των συγκεντρωμένων πυρών». Διασπορά του φόβου του θανάτου, πλαισιωμένη από την προστασία της δημόσιας υγείας, διαχωρισμός του λαού σε «εμβολιασμένους» και «ανεμβολίαστους», συνεχείς απειλές, εφαρμογή βίας, εξοντωτικά πρόστιμα, αποκλεισμός από την κοινωνική ζωή, απειλή απώλειας εργασίας και απόλυση από την εργασία, εκβιαστικά και εξοντωτικά οικονομικώς τεστ, εμβολιασμός των παιδιών για να γίνουν αποδεκτά στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλα πολλά που μόνο νοσηροί νόες του ναζισμού και άλλων αυταρχικών καθεστώτων μπορούσαν να επινοήσουν για να πετύχουν τον στόχο τους.

Και όλα αυτά, για ένα ιό που έκανε τον κύκλο του, διήλθε τις σταδιακά εξασθενούσες μεταλλάξεις του και σε λίγο χρόνο θα περάσει στην ιστορία. Τα τσιράκια όμως της παγκοσμιοποίησης επιμένουν στο «πρόγραμμα» και έχουν βάλει ως στόχο να εμβολιάσουν μέχρι και τα βρέφη, με ένα πειραματικό εμβόλιο με άγνωστες άμεσες και ιδιαίτερα μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Η Ιστορία θα γράψει με τα πλέον μελανά χρώματα την προσπάθεια αυτή ελέγχου του παγκόσμιου πληθυσμού προς χάριν της εγκαθίδρυσης μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης από τα φερέφωνα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Αυτοί όμως δεν θα σταματήσουν την προσπάθειά τους. Έρχονται νέοι «κορωνοϊοί» με την λεγόμενη Μεγάλη Επανεκκίνηση (The Great Reset) και ο πιο κοντινός φαίνεται να είναι αυτό που ονομάζουν «Κλιματική Αλλαγή», θαρρείς και ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει το κλίμα της γης. Ισχυροί καύσωνες και μακρόχρονες ξηρασίες και καταστροφικές πλημμύρες και λιώσιμο (αλλά και σχηματισμός) πάγων υπήρχαν πάντοτε στην μακραίωνη ιστορία αυτού του πλανήτη. Τόσο διαβολικοί νόες όμως, τόσοι πολλοί μαζί σε μια μικρή χρονική περίοδο, όπως τα τελευταία 30 χρόνια, πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν. 

Οψόμεθα και «στώμεν καλώς», κατά την ρήση του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εν μέσω των αγγελικών Ταγμάτων!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
 
φωτο: pentapostagma.gr
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η πνευμονολόγος και πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Μίνα Γκάγκα, αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Η πνευμονολόγος, Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα, αναλαμβάνει υπουργικό χαρτοφυλάκιο ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης, στην θέση του Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επιλογή της κ. Γκάγκα εντάσσεται στο στόχο της αξιοποίησης προσώπων εγνωσμένου κύρους και διακομματικής αναγνώρισης, με σημαντική εμπειρία και προσφορά την πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυρία Μίνα Γκάγκα ασχολείται με την έρευνα και κυρίως με μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Έχει υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP), ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας την εξέλεξαν πρόεδρο της Εταιρείας.

Ποια είναι η Μίνα Γκάγκα

Η ίδια, όταν ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε στο βιογραφικό της:

Είμαι Πνευμολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2006. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσα διδακτορικές σπουδές και μετεκπαιδεύτηκα στο Λονδίνο. Είμαι κλινική Ιατρός, ωστόσο ασχολούμαι με την έρευνα και ιδίως με μελέτες μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα. Έχω υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP) ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τίμησαν εκλεγοντάς με Πρόεδρο της Εταιρείας.

Παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού των νοσοκομείων, βιώνουμε καθημερινά την έλλειψη κεντρικού προγραμματισμού για την Υγεία, τις αναμονές των ασθενών για βασικά θεραπευτικά μέτρα όπως η ακτινοθεραπεία, το άδειασμα των Νοσοκομείων από προσωπικό, την έλλειψη υποδομής για βοήθεια στο σπίτι ή τους χρονίως πάσχοντες, τη μετανάστευση των νέων ιατρών στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι με σωστό προγραμματισμό και οδικό χάρτη στην Υγεία η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί δραστικά, και να έχουν ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό σωστές συνθήκες περίθαλψης και εργασίας. Οι άνθρωποι και ο τόπος χρειάζονται συγκροτημένο αλλά και φιλόδοξο σχέδιο για το μέλλον, και αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να συστρατεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: thetoc.gr

Ναι στον καθολικό εμβολιασμό, όχι στις απολύσεις εργαζομένων, λέει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας υπογραμμίζοντας ότι τάσσεται κατηγορηματικά κατά του διαχωρισμού εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι “η κατάσταση στο Νομό μας παραμένει τραγική. Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου παραμένει κλειστή με τον Νομό μας να είναι εντελώς αθωράκιστος υγειονομικά εν αναμονής του 4ου κύματος της πανδημίας”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Λίγο πριν το τέταρτο κύμα που θα βρει πάλι αθωράκιστο το ΕΣΥ, η κυβέρνηση συνεχίζει τις σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού που στοχοποιούν τους υγειονομικούς και δημιουργούν διχαστικό κλίμα στο ήδη κουρασμένο και εξαντλημένο προσωπικό.

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού γίνεται κυρίαρχη και η πίεση στο ΕΣΥ εντείνεται, από αύριο χιλιάδες υγειονομικοί θα οδηγηθούν στην αναστολή εργασίας.
Την βασική ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού (57%) σε σχέση με άλλες χώρες έχει η κυβέρνηση, που ούτε εξασφάλισε τις απαραίτητες εμβολιαστικές υποδομές ούτε υποστήριξε αποφασιστικά μια καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς για την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού. Αντίθετα, δημιούργησε διστακτικότητα στους πολίτες με τις αντιεπιστημονικές της παλινωδίες και τα μπρος-πίσω στη διαχείριση της πανδημίας εδώ και ενάμιση χρόνο. Η ίδια η κυβέρνηση εργαλειοποίησε την πανδημία, προώθησε τον κοινωνικό αυτοματισμό και το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης».
Την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πανδημίας στη χώρα μας έχει η κυβέρνηση, όπως και για την «παράλληλη κρυφή πανδημία» των υπόλοιπων νοσημάτων/θανάτων εξαιτίας της μετατροπής των Νοσοκομείων σε μονοθεματικά νοσοκομεία Covid εδώ και δύο χρόνια.
Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Νομό μας παραμένει τραγική. Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου παραμένει κλειστή με τον Νομό μας να είναι εντελώς αθωράκιστος υγειονομικά εν αναμονής του 4ου κύματος της πανδημίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ τασσόμαστε κατηγορηματικά κατά του διαχωρισμού εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων που επιχειρεί η κυβέρνηση, όπως επίσης και κατά των τιμωρητικών μέτρων που θα αποψιλώσουν το ήδη αποστελεχωμένο σύστημα υγείας.

Η σημερινή υπουργοποίηση στη θέση του Υπουργού Υγείας του ακροδεξιού Θ. Πλεύρη έρχεται να επιβεβαιώσει παρά να διαψεύσει τους φόβους μας.

Ναι στον καθολικό εμβολιασμό. Είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και συλλογικής ευθύνης

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ήταν όλοι εκεί για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πατέρα δύο παιδιών από το Μορφοβούνι Καρδίτσας, που έπεσε κοντά στη Σκύρο, όταν επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Από μικρό παιδί ακούγοντας τα αεροπλάνα να σκίζουν τον ουρανό έτρεχε στην άκρη του χωριού για να τα δει καλύτερα και κάθε φορά έδινε την υπόσχεση ότι θα γίνει και αυτός πιλότος. Και τα κατάφερε με το παραπάνω, αφού κατά γενική ομολογία των συναδέλφων του, ο ήρωας Σμηναγός Γιώργιος Μπαλταδώρος, ήταν ένας από τους καλύτερους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (30-08-2021), στην πλατεία στον οδικό κόμβο Μορφοβουνίου, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Καρδιτσιώτη σμηναγού. Με τη συμπλήρωση τριών ετών από το χαμό του ήρωα πιλότου οι φίλοι του δημιούργησαν ένα βίντεο, με την σκέψη στην οικογένειά του, στους δικούς τους ανθρώπους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Σύμφωνα με το lamiareport.gr το βίντεο αυτό περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον Εθνικό μας εναέριο χώρο, έχει επίσης πλάνα από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

Το συγκινητικό και εντυπωσιακό βίντεο επιμελήθηκε ο Ηλίας Κλέτσας της alphafilmworks / aviationfilms.net

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσκληση σε αποστασία, και όχι συνεννόηση είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση υπουργοποίησης του κ. Αποστολάκη, σύμφωνα με διάλογο που διαρρέει η Κουμουνδούρου.

Το περιεχόμενο τηλεφωνήματος ανάμεσα στον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα διαρρέουν πηγές της Κουμουνδούρου, φτάνοντας να σημειώσουν ότι στον μεταξύ τους διάλογο ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε να κάνει λόγο για «αποστασία».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου,  ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά.

Κατά τις ίδιες διαρροές, ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς.

Και η Κουμουνδούρου σημειώνει: «Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη.

Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη ανατροπή με τον ανασχηματισμό

Την απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με δήλωσή του στην τηλεόραση του OPEN. «Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τον ανασχηματισμό. Όπως ανέφερε ο Χρήστος Τσιγουρής στην τηλεόραση του OPEN, ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε πως δεν πληρούνται οι όροι που είχε θέσει για την αποδοχή της πρότασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή, να επιτευχθεί διακομματική συναίνεση στο πρόσωπό του.

Ο απόστρατος Ναύαρχος, εξηγούσε σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως «επειδή δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε».

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι λέει ο πρωθυπουργός για τους φοιτητές που δεν αποφοιτούν από τα ΑΕΙ που έχουν περάσει – Ποιες σπουδές προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση – Δείτε βίντεο και εικόνες

Με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αναφορά στα «επαγγέλματα του μέλλοντος» και στην σημασία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Σε βίντεο τα οποία έχουν δημοσιευθεί ως stories στο Instagram εμφανίζονται ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ οι οποίες προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά. Μερικές από αυτές είναι, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας, τεχνικός μαγειρικής τέχνης κ.α.

Τα παραπάνω επαγγέλματα εμφανίζονται ως αυτά που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας, ή προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης ή ακόμα και έχουν μέλλον.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Παράλληλα με το βίντεο, ο πρωθυπουργός δημοσιεύει και γραφήματα στα οποία γίνονται αναφορές στο αντίκρυσμα των πτυχίων που χορηγούνται από τις σχολές, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και στην αναβάθμιση των δημοσίων ΙΕΚ.

Όπως αναφέρεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μαζί με την αναβάθμιση των Δημοσίων ΙΕΚ θα οδηγήσει στην επαγγελματική αποκατάσταση για τους νέους. Στο ερώτημα «γιατί είναι σημαντική η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» η απάντηση που δίνεται είναι «διασφαλίζει πως οι φοιτητές των ΑΕΙ μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της κάθε σχολής. Σήμερα 30% των φοιτητών δεν αποφοιτούν ποτέ. Ενώ πολλοί φοιτούν σε σχολές για τις οποίες δεν έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αυτοί οι φοιτητές και οι οικογένειές τους επενδύουν σε χρόνο και χρήμα σε μία διαδρομή που αποδεικνύεται τελικά αδιέξοδη».

 

Στο ερώτημα γιατί είναι σημαντική η αναβάθμιση των δημοσίων ΙΕΚ η απάντηση που δίνεται είναι: «η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία ανάμεσα σε πτυχιούχους ΑΕΙ στην ΕΕ, ενώ το 36% των επιχειρήσεων δηλώνει πως δεν βρίσκει τα στελέχη που έχει ανάγκη. Κι όμως οι απόφοιτοι των δημοσίων ΙΕΚ κατά μέσο όρο βρίσκουν δουλειά σε 7 μήνες από την αποφοίτησή τους. Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα το 25% των σπουδαστών ΙΕΚ έχουν πτυχίο ΑΕΙ».

Συνεχίζουν οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού λέγοντας: Τα δημόσια ΙΕΚ δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάσταση, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Παραδείγματα σπουδών:

  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,
  • Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ,
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας,
  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων,
  • Τεχνικός Φωτογραφίας,
  • Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων
  • Πηγών Ενέργειας,
  • Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ

«Οι νέοι μας αξίζουν καλύτερα. Αξίζουν να σπουδάζουν σε πεδία που τους ενδιαφέρουν. Να αποφοιτούν, γιατί μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σπουδές. Να έχουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και μέσω σπουδών σε ποιοτικά Δημόσια ΙΕΚ» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Δείτε τις αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πηγή: protothema.gr

Σελίδα 1 από 2