Τετάρτη, 4η Οκτωμβρίου 2023  6:34: πμ
maue poy psifizeis  μάθε που ψηφίζεις  
  rss button fb button fb button

σελιμας γιαννης

χηρας τρυφωνας

κωστακοπουλος χρηστος

κουτσουπιά κατερίνα

κωστας πιστιολας

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021

Ανοιχτή  μια νέα προσφυγική κρίση στην ΕλλάδαΤης Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους και προς όλους τους αποδέκτες διαμηνύει ότι θα αντιδράσει σ ένα νέο ενδεχόμενο κύμα προσφύγων, δεν θα επαναλάβει την κατάσταση του 2015 και δεν θα μεταβληθεί σε αποθήκη προσφύγων της ΕΕ.

Και πολύ καλά τα λέει.  Το θέμα όμως είναι ποιος την ακούει και κυρίως, πώς η ίδια θα αποτρέψει μια τέτοια αρνητικότατη εξέλιξη.

Στην περίπτωση κατά την οποία – σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς- τουλάχιστον 500-700 χιλιάδες Αφγανών προσφύγων περάσουν στο Ιράν ,( στον δρόμο για τη Δύση), η Τεχεράνη, που έχει στο έδαφος της ήδη 3 εκατ. περίπου Αφγανούς πρόσφυγες στα σύνορα, έχει αρχίσει να διαμηνύει ότι δεν θα τους κρατήσει. Γι’ αυτό άλλωστε, με τη βοήθεια της φίλης γειτονικής Άγκυρας, η Τεχεράνη αρχίζει να προειδοποιεί την ΕΕ , ότι για να αναθεωρήσει το Ιράν την στάση του ,οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ξαναδούν τις κυρώσεις και απαγορεύσεις σε βάρος του Ιράν .

Στην περίπτωση που  αρκετές χιλιάδες Αφγανών προσφύγων περάσουν στην Τουρκία, η Άγκυρα και δικαίως διαμηνύει ότι δεν μπορεί να προσθέσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων στα ήδη 3 εκατ. προσφύγων και μεταναστών όλων των ειδών και προελεύσεων που έχει στο έδαφος της.

Γι΄αυτό και ο Ερντογάν διαμηνύει στην ΕΕ ότι η χώρα του δεν θα γίνει «αποθήκη προσφύγων της ΕΕ», αναγκάζοντας την Κομισιόν και το Βερολίνο να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Άγκυρα , αναζητώντας διευθέτηση του προβλήματος. Με τον Ερντογάν να ζητά εδώ και τώρα «τα λεφτά του» που του οφείλει η ΕΕ για το προσφυγικό από το 2016..

ΟΙ ΗΠΑ ενδιαφέρονται και αυτές  για το νέο προσφυγικό πρόβλημα που ξέρουν ότι δημιουργείται. Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου έχουν καθημερινή σχεδόν επαφή για το σύνολο του προβλήματος, αλλά και για το προσφυγικό ρεύμα.

Χωρίς να χάσουν μάλιστα χρόνο, Μπλίνκεν  και Ερντογάν- πίσω από την πλάτη της Αθήνας -συμφώνησαν στα γρήγορα να μεταφέρουν 20.000 και 10.000 πρόσφυγες από την Τουρκία , σε Τίρανα και Σκόπια αντιστοίχως και όλα αυτά συνοδεύθηκαν από επίσημες ανακοινώσεις και ευχαριστίες του Στέητ Ντιπάρτμεντ. Επιπροσθέτως, καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν αναφέρει ότι αυτή «η φουρνιά» των 30.000 Αφγανών προσφύγων θα είναι η πρώτη και η μοναδική  που θα φτάσει στις χώρες αυτές.

Με τις διευθετήσεις αυτές στην πλάτη της Ελλάδας, το ενδεχόμενο μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ελλάδα δεν κλείνει , αντιθέτως ανοίγει. Και τούτο διότι ουδείς λογικός πιστεύει ότι αυτοί οι πρόσφυγες ( και πόσοι άλλοι)  θα είναι διατεθειμένοι να περάσουν τη ζωή τους στην Αλβανία και τα Σκόπια, όταν σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η ΕΕ και μάλιστα η ευρωζώνη, δηλαδή το ελληνικό έδαφος. Η φύλαξη των βορειοδυτικών συνόρων της Ελλάδας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ενώ απαιτεί μεγάλες δυνάμεις στρατού και αστυνομίας  για την φύλαξη της μεγάλης αυτής συνοριακής γραμμής, που δεν υπάρχουν.

Έτσι, Ουάσιγκτον, Άγκυρα, Τίρανα και Σκόπια είναι πολύ πιθανόν «να ξεφορτώνουν» Αφγανούς πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι άγνωστο για την ώρα αν η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις ή συμφωνίες με τα Τίρανα και τα Σκόπια…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε με πρωτοβουλία της και πιεζόμενη από τα γεγονότα να επικοινωνήσει με τον Τ. Ερντογάν. Η συνάντηση αυτή δεν απέδωσε συγκεκριμένους καρπούς, με τους Μητσοτάκη και Ερντογάν να λένε μεταξύ τους και ο καθένας προς την ΕΕ ότι οι χώρες τους δεν θα γίνουν «αποθήκη προσφύγων για την ΕΕ».

Φυσικά, τέτοιες δηλώσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, ούτε διασφαλίζουν την Ελλάδα από τον εν δυνάμει κίνδυνο που διατρέχει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαμηνύει ότι ασφαλίζει τον Έβρο με τα οχυρωματικά έργα και δι’ αυτού του τρόπου ενδεχομένως έρχεται σε συνεννόηση με τον Ερντογάν να μην δημιουργηθεί νέα διασυνοριακή προσφυγική κρίση, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Όμως ούτε κάτι τέτοιο διασφαλίζει την Ελλάδα από νέο προσφυγικό κίνδυνο. Και τούτο διότι ουδείς μέχρι στιγμής έχει διασφαλίσει ότι το ενδεχόμενο προσφυγικό ρεύμα από την Τουρκία θα περνά τα σύνορα με τη Βουλγαρία και από εκεί μέσω των ευρωπαϊκών ελληνοβουλγαρικών συνόρων, μέσα στην Ελλάδα…

agrinionews.gr

φωτο: efsyn.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Γ.Ν.Αεροπορίας, Γιώργος Καρυστινός:

Υπάρχει σκοπούμενος δόλος και απάτη πίσω από το covidbusiness”.Με το θέμα του covid έχει γίνει το εξής: Η συγκεκριμένη ομάδα ιών τύπου corona (ΔΕΝ είναι 1 ιός, αλλά ομάδα, κάτι σαν να λέμε αιλουροειδή) υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια και προκαλούν λοιμώξεις αναπνευστικού.... Κάθε χρόνο μεταλλάσσονται, αφού τα προηγούμενα στελέχη έχουν ήδη προκαλέσει την παραγωγή αντισωμάτων σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό πληθυσμού κι αν δεν μεταλλαχθούν ώστε να μπορούν να ξαναπροσβάλλουν, απλά θα εξαφανιστούν από τη γη γιατί ο γενικός πληθυσμός που έχει αναπτύξει αντισώματα δεν μπορεί να ξαναπροσβληθεί, ώστε να αναπαραχθεί ο ιός (δηλ πρακτικά η ετήσια μετάλλαξή τους είναι μέθοδος επιβίωσής τους).

Οι ιοί προσβάλλουν μόνο ένα είδος κυττάρων ο καθένας, όχι πολλά είδη κυττάρων, έχουν δηλαδή “εξειδίκευση”.

Όταν εισβάλλουν, ρίχνουν το ανοσοποιητικό (ειδικά τα λευκά αιμοσφαίρια), όπως ξέρουμε από φοιτητές (θα θυμάσαι ότι αν σε γενική αίματος είναι λίγο χαμηλά τα λευκά, ο ιατρός ρωτάει: μήπως πέρασες γρίππη τελευταία?).

Προκαλούν όμως ήπια ως ηπιο-μέτρια συμπτώματα.

Όμως το ότι ρίχνουν το ανοσοποιητικό (λευκά), δίνει συχνά την ευκαιρία σε μικρόβια (εδώ: συχνότερα στο μυκόπλασμα) να εισβάλλουν και να προκαλέσουν μικροβιακή πνευμονία (το μυκόπλασμα προκαλεί την λεγόμενη άτυπη πνευμονία).

Η κομπίνα που έχει στηθεί είναι ότι τα χαρακτηριστικά της επιλοίμωξης με μικρόβια και ειδικά από μυκόπλασμα τα πλασσάρουν ότι δήθεν είναι του ιού ενώ ΔΕΝ είναι του ιού, αλλά των μικροβιακών επιλοιμώξεων (με πιο χαρακτηριστικές αυτές από μυκοπλάσμα)!

Τα μικρόβια μπορούν να προσβάλλουν πολλά όργανα, όχι οι ιοί! Ομοίως και να προκαλέσουν αιμορραγικά ή θρομβωτικά φαινόμενα, έκκριση κυτοκίνης κλπ, απότοκα υπερβολικής γενικευμένης αντίδρασης του ανοσοποιητικού (ενδεχομένως λόγω και “πανικού” του ανοσοποιητικού, αφού ενστικτωδώς το σώμα αντιλαμβάνεται ότι έχει προσβληθεί από πολύ ισχυρότερο λοιμογόνο αίτιο σε σχέση με ιό).

Τα μικρόβια όμως, χτυπιούνται με αντιβιοτικά. Πλασσάροντας ότι δήθεν τα συμπτώματα επιλοίμωξης (με ξαφνική επιδείνωση κλινικής εικόνας με δύσπνοια-πτώση κορεσμού) είναι του ιού, ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ τον κόσμο να πάρει αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα τα μικρόβια και ειδικά το μυκόπλασμα που είναι πολύ επιθετικό, να αφήνονται ανεξέλεγκτα να δρουν! Κάπως έτσι καταλήγουν οι ασθενείς σε διασωληνώσεις η/και θανάτους!

Τι πρέπει να γίνει, είναι πολύ απλό: Αντιβιοτικά με ΕΝΑΡΞΗ συμπτωμάτων:

Co-amoxiclav (Augmentin) 1gr ανά 12ωρο για 7-8 μέρες ΚΑΙ Azithromycin (Zithromax) 500mg 1 φορά τη μέρα για 5-7 μέρες (λαμβάνονται και τα δύο αντιβιοτικά ταυτόχρονα).

Επί αλλεργίας στο Augmentin, δίδεται clarithromycin 500 mg ανά 12ωρο για 5-7 μέρες.

Επί επιδείνωσης με δύσπνοια-πτώση κορεσμού: stop τα ανωτέρω και έναρξη moxifloxacin (avelox) 400mg 1 φορά ημερησίως για 5-7 μέρες (πολύ πιο αποτελεσματικό).

Υπ’όψιν ότι η υδροξυχλωροκίνη που “διαφημίστηκε”, εκτός ότι έχει σοβαρές παρενέργειες (περαιτέρω μείωση λευκών αιμοσφαιρίων και πρόκληση παράτασης διαστήματος QT στο καρδιογράφημα-προκαλεί κοιλιακές ταχυκαρδίες που συχνά είναι θανατηφόρες) και δεν προσφέρει τίποτα, αν ληφθεί απαγορεύεται ο ασθενής να πάρει avelox (το πολύ δραστικό αντιβιοτικό)!

Πρέπει να διακοπεί η υδροξυχλωροκίνη για 2-3 μέρες και μετά μπορεί να δοθεί avelox (που θα είναι πολύ αργά, αφού τα μικρόβια και ειδικά το μυκόπλασμα, θα αφεθούν να δρουν ανεξέλεγκτα αυτές τις επιπλέον 2-3 μέρες, με καταστροφικές συνέπειες).

Βοηθητική επίσης των συμπτωμάτων επί μικροβιακής επιλοίμωξης είναι και η χορήγηση κορτιζόνης.

Υπ’όψιν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία, υπό την προϋπόθεση ότι τα αντιβιοτικά θα ξεκινήσουν ΕΓΚΑΙΡΑ και όχι καθυστερημένα! Γι’αυτό από 1/9/20 αυστηροποίησαν τη συνταγογράφησή τους με κριτήρια (ακτινογραφία θώρακος+ εξετάσεις αίματος+καλλιέργειες αίματος), που για να πληρούνται, ο ασθενής πρέπει να πάει νοσοκομείο να τα κάνει ή σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο, όπου όμως λόγω συμπτωμάτων ΔΕΝ θα του τα κάνουν, γιατί θα του πουν να πάει σπίτι του και να μείνει εκεί βάσει (αθλίων) οδηγιών του ΕΟΔΥ και να έρθει μόνο όταν εμφανίσει δύσπνοια (δηλ όταν πλέον θα έχει καταρρεύσει το αναπνευστικό από μικροβιακή επιλοίμωξη!).

Κάπως έτσι “πέτυχαν” την αύξηση των σοβαρώς επιδεινούμενων ασθενών αυτό το Φθινόπωρο-Χειμώνα. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημά τους (στα τόσα που έχουν διαπράξει ήδη).

Ελπίζω να βοήθησα να ξεκαθαρίσει το τοπίο”.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Γεώργιος Καρυστινός γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Ιατρικού τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Έχει αποφοιτήσει από τα σχολεία: Αεροπορικής Ιατρικής, Υπερβαρικής – Καταδυτικής Ιατρικής και από το σχολείο Πυρηνικής, Βιολογικής, Χημικής Ιατρικής και Άμυνας. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ως στρατιωτικός ιατρός και κατέχει το βαθμό του Σμηναγού.πηγη

φωτο: tovima.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ