Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:57: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Σπίτια, επιχειρήσεις και δάσος έγιναν στάχτη, συνθέτοντας το θλιβερό σκηνικό της επόμενης ημέρας

Τεράστια θλίψη προκαλούν οι εικόνες που τραβήχτηκαν από drone πάνω από τη Βαρυμπόμπη την οποία έπληξε η καταστροφική φωτιά την Τρίτη

Σπίτια, επιχειρήσεις και δάσος έγιναν στάχτη, συνθέτοντας το θλιβερό σκηνικό της επόμενης ημέρας.

Δείτε το βίντεο

Το χρονικό της φωτιάς

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και πήρε μέσα σε λίγες ώρες μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και μεγάλη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον της Αττικής, αφού μετέτρεψε σε στάχτες έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου. Η Πολιτική Προστασία, με μήνυμα από το 112, ενημέρωσε τους κατοίκους σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες να εκκενώσουν ενώ, λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, η φωτιά επεκτάθηκε δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν εκατοντάδες πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως του ήλιου συνέδραμαν ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Αργά το απόγευμα, διακομίστηκαν με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης ενώ ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251. Οι υγειονομικές δομές της περιοχής βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα και σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ. Λόγω της έκτακτης κατάστασης, σε εφημερία τέθηκαν τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ.

Η αστυνομία σε συνεργασία με την πυροσβεστική, πόρτα-πόρτα επισκέπτονταν τους κατοίκους ώστε να τους βγάλουν από τα σπίτια τους. Κάποιοι, αρνούνταν να εγκαταλείψουν την κατοικία τους που με κόπο έχτισαν. Εκατοντάδες ήταν οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς αλλά και από κόσμο που ανησυχούσε για τους δικούς του ανθρώπους.

Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις και ομίλους κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους, ενώ παιδιά εκκένωσαν κατασκηνώσεις με τους γονείς τους να τρέχουν ώστε να παραλάβουν τα παιδιά τους. Η εκτίμηση της ζημιάς σε κατοικίες θα μπορέσει να γίνει αφού σβήσουν όλα τα μέτωπα. Ωστόσο, η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη καθώς, μεγάλη έκταση δάσους έχει γίνει στάχτη.

Μεγάλη επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη ώστε να σωθούν εκατοντάδες άλογα των ιππικών ομίλων. Όσοι από τους ιδιοκτήτες προσπάθησαν νωρίτερα να φτάσουν στους ομίλους, προκειμένου να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση αλλά και τι θα κάνουν με τα ζώα τους, δεν τα κατάφεραν καθώς η αστυνομία είχε κόψει την κυκλοφορία. Εν τω μεταξύ, εμφανώς αποπροσανατολισμένα τα άλογα βγήκαν από τις εγκαταστάσεις των ιππικών ομίλων και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους της Βαρυμπόμπης, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Ενώ εκκενώθηκαν Αδάμες, Ολυμπιακό Χωριό, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες καθώς και μεγάλο τμήμα του Κρυονερίου, υπήρξε ανησυχία για τα λεγόμενα «βασιλικά κτήματα» στο Τατόι. Η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχώρησε σε προληπτική μεταφορά κάποιων από τα χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται εντός του πρώην βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Μετρούν όσα έχασαν στις φλόγες οι κάτοικοι – Δείτε φωτογραφίες

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη από την τεράστια χθεσινή πυρκαγιά, η οποία έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα στο πέρασμά της.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 27/07/2021

Των:    Βιλιάρδου Βασιλείου, βουλευτή Επικράτειας

Αλεξοπούλου Αναστασίας - Αικατερίνης, βουλευτού Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Αθανασίου Μαρίας, βουλευτού Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών

Βαγενά Δημήτριου, βουλευτή B3‘ Νοτίου Τομέα Αθηνών

Ασημακοπούλου Σοφίας - Χάιδως, βουλευτού Β’ Πειραιώς

Αντώνιου Μυλωνάκη, βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής

Απόστολου Αβδελά, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης

Χήτα Κωνσταντίνου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης

Μπούμπα Κωνσταντίνου, βουλευτή Σερρών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Σκηνοθεσία της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα από τον Ατζούν Ιλίτζαλι»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Την σκηνοθεσία της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, στα κατεχόμενα ανέλαβε προσωπικά ο Ατζούν ίλίτζαλι, παραγωγός της ελληνικής έκδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος «Survivor», ο οποίος διατηρεί στενές οικογενειακές σχέσεις με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Μάλιστα, ανέλαβε και την οργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο «Ατατούρκ», του κατεχόμενου τμήματος της Λευκωσίας μεταξύ διάσημων και πολιτικών, που θα παρακολουθήσει ο ως άνω Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξή του και ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων Ερσίν Τατάρ. Ο κ. Ιλίτζαλι θα παίξει με τους διάσημους και ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με τους πολιτικούς. Ο κ. Ιλίτζαλι κάνει δουλειές στην Ελλάδα από τις οποίες έχει κέρδη και ταυτόχρονα, σκηνοθετεί τους εορτασμούς της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου με όλες τις συνέπειες της (ψονευθέντες, πρόσφυγες, αγνοούμενοι, λεηλασίες περιουσιών, κατοχικός στρατός, έποικοι κλπ.). Η Ελλάδα οφείλει να προστατευτεί από τέτοιου είδους ανθρώπων, ακολουθώντας το παράδειγμα της πατρίδας του Τουρκίας, η οποία, από την 8Π Φεβρουάριου 2021, συνέταξε κατάλογο ανεπιθύμητων Ελλήνων επικίνδυνων για την εθνική της ασφάλεια και εφαρμόζοντάς τον, ήδη προχώρησε σε απελάσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουονοί:

1- Προτίθεσθε στο Υπουργείο Εξωτερικών να θεωρήσετε τον κ. Ατζούν Ιλίτζαλι ανεπιθύμητο στην Ελλάδα και επικίνδυνο για την εθνική της ασφάλεια, όπως πράττει η πατρίδα του η Τουρκία για τους Έλληνες;


2. Τι εισοδήματα δηλώνει από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα και τι φόρο καταβάλλει ο ανωτέρω τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός; Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του ανωτέρω επιβεβλημένου φόρου από τον ως άνω υπόχρεο, είναι νόμιμη η προσωποκράτησή του στην χώρα μας, ως μη συμμορφούμενου με τις κατά νόμον υποχρεώσεις ενός αλλοδαπού; Αν όχι, τι θα πράξετε περί τούτου και με ποιο τρόπο θα εισπράξετε τα οφειλόμενα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΑΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ - ΧΑΪΔΩ

ΒΑΓΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτά είναι τα μέτρα που σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση για να αποφύγει ένα νέο γενικευμένο lockdown

Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2022, κατάργηση των δωρεάν τεστ για όσους θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί, αυστηρούς περιορισμούς για μη εμβολιασμένους και επικοινωνιακή εκστρατεία προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι να εμβολιαστούν, περιλαμβάνει το σχέδιο του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Γερμανία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown όπως αυτά των προηγούμενων μηνών.

«Ανακοινώνεται ένα τέταρτο κύμα – παρότι ακόμη (!) σε χαμηλό επίπεδο», αναφέρεται σε εξασέλιδο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας υπό τον τίτλο «Ασφαλείς το φθινόπωρο και τον χειμώνα – προετοιμαζόμαστε τώρα» που έχει στη διάθεσή της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται αφενός στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό και αφετέρου στο γεγονός ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σχεδόν όπως πριν από την πανδημία.

Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει – ανεξαρτήτως της εξέλιξης του αριθμού των κρουσμάτων – την υποχρέωση χρήσης ιατρικής μάσκας στα καταστήματα, τα μαζικά μέσα μεταφοράς και άλλους κλειστούς χώρους, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο, τουλάχιστον έως την επόμενη άνοιξη. Στο έγγραφο διευκρινίζεται ακόμη ότι κάποιοι περιορισμοί πρόσβασης σε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να συνεχιστούν και ενδεχομένως να διευρυνθούν, ανεξαρτήτως της επιδημιολογικής κατάστασης. «Από την αρχή/τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 η συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις σε όλη την Γερμανία θα πρέπει γενικά να είναι δυνατή μόνον εφόσον τηρούνται οι κανόνες που αφορούν όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει ή έχουν υποβληθεί σε τεστ που ήταν αρνητικό. Σε αυτές τις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται αθλήματα εσωτερικού χώρου, εκδηλώσεις και μεγάλα γεγονότα, σε εξωτερικούς και εξωτερικούς χώρους», αναφέρει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στο έγγραφο, προτείνεται η αναστολή της παροχής δωρεάν τεστ για κορονοϊό από τις 11 ή τις 18 Οκτωβρίου, καθώς η δυνατότητα εμβολιασμού παρέχεται πλέον σε όλους. Πρόσβαση σε δωρεάν τεστ θα διατηρήσουν μόνο όσοι δεν μπορούν για άλλους λόγους να εμβολιαστούν, οι έγκυες και οι ανήλικοι.

Δεδομένης της προόδου που έχει σημειωθεί στον εμβολιασμό του πληθυσμού, επισημαίνει το υπουργείο, οι προσπάθειες προστασίας θα μπορούσαν να είναι πιο μετριοπαθείς από ό,τι τον προηγούμενο χειμώνα. «Ένα δραστικό lockdown όπως στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι πλέον απαραίτητο», αναφέρεται στο κείμενο, αλλά διευκρινίζεται ότι αυτό δεν αφορά τους μη εμβολιασμένους. Για αυτούς, υπογραμμίζεται, «μπορεί να χρειαστούν εκ νέου περιορισμοί, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν περιορισμό ή και αποκλεισμό από εκδηλώσεις, καταστήματα λιανικής πώλησης και εστίασης». Όσοι έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει θέτουν κατά κανόνα τον εαυτό τους και τους άλλους σε περιορισμένο κίνδυνο και επομένως δεν θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, σημειώνεται.

Στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας τονίζεται ακόμη η ανάγκη για δυναμικότερη επικοινωνιακή πολιτική προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για τον εμβολιασμό. «Πρέπει να ενημερώσουμε για τις προφανείς επιτυχίες της εκστρατείας εμβολιασμού, ενώ είναι σημαντικό να ενισχυθεί η πεποίθηση ότι μετά τον δύσκολο χειμώνα υπάρχει η χαρά του καλοκαιριού και ταυτόχρονα να ζητηθεί από τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί και να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες και να προετοιμαστούν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα», επισημαίνεται.

Μέχρι σήμερα, 32 από τα 83 εκατομμύρια κατοίκους της Γερμανίας δεν έχουν εμβολιαστεί, ανάμεσά τους και 9 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 12 ετών, για τα οποία δεν υπάρχει προς το παρόν εγκεκριμένο εμβόλιο. Από τα 4,5 εκατομμύρια μεγαλύτερα παιδιά, το 21% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά, ενώ το 10% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στη Βαρυμπόμπη βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες που προκάλεσαν τη φωτιά και την κατάσταση που επικρατεί τώρα.

Όμως ο κ. Λέκκας έγινε έξαλλος ενώ ήταν καλεσμένος στον αέρα πρωινής εκπομπής του OPEN, καθώς όπως είπε οι παρουσιαστές τον άφησαν να περιμένει για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο, χάνοντας μάλιστα πολύτιμο χρόνο ερευνητικού έργου.

«Πριν μου κάνετε την ερώτηση, θέλω να σας πω ότι είστε απαράδεκτοι γιατί περιμένουμε εδώ και τρία τέταρτα, έχασα τρία τέταρτα ερευνητικού χρόνου στην περιοχή. Και ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών από το στούντιό σας» είπε ο κ. Λέκκας.

Και συνέχισε: «Ήταν ανοησίες αυτά που άκουγα και με εξόργισαν. Αν η πολιτική νοοτροπία είναι αυτή που άκουσα, πραγματικά, μας αξίζουν αυτά τα χάλια. Δεν πρόκειται ποτέ οι πολιτικοί να αλλάξουν».

«Δεν μας σέβεστε, μαζί με τον ρεπόρτερ, δεν μας σέβεστε, τρία τέταρτα μέσα στον ήλιο και έχετε την άνεση των πολιτικών, να παρουσιάζεται πολιτικούς μισή ώρα και να τους ακούμε μέσα στον ήλιο χάνοντας και ερευνητικό χρόνο, και εγώ και οι συνεργάτες σας εδώ που είναι» είπε με τους παρουσιαστές να του ζητούν συγγνώμη.

Πηγή: newsbeast.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε ενημέρωση για τα μέτωπα της πυρκαγιάς λέγοντας ότι είναι σε ύφεση.

Στη Βαρυμπόμπη, τα τέσσερα μέτωπα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έχουν περιοριστεί σε ένα, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέτωπα είναι σε ύφεση. Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς υπάρχει νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Κουρκουλοί.

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι κάηκαν 12.500 στρέμματα ενώ μία πρώτη εκτίμηση για τις ζημιές είναι 76 σπίτια με σοβαρές και 15 σπίτια με μερικές ζημιές, ακόμα ζημιές έχουν υποστεί 27 επιχειρήσεις, ενώ 82 οχήματα εχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ 64 οχήματα μερικές ζημιές.

Ακόμα είπε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: Newsbeast.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 11:01

Μητσοτάκη πρόσεξε!

Πρωθυπουργέ της χώρας πρόσεξε! Ακολουθείς μια εξωφρενικά αρνητική πορεία στην αντιμετώπιση όλων των βασικών θεμάτων που απασχολούν την πατρίδα και τον λαό της.

Συνεχής υποχώρηση στις ορέξεις, τις προκλητικές κινήσεις και την διεκδικητική ρητορική των Τούρκων, απόλυτη απαξίωση της χώρας μας στα διεθνή φόρα (ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΕ), πλήρης και ντροπιαστική αποδοχή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, απόλυτα προδοτική στάση στον σταδιακό εποικισμό της χώρας μας από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους εισβολείς οπαδούς του Ισλάμ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γίνεσαι φανατικός υποστηρικτής της επαίσχυντης εργαλειοποίησης του λεγόμενου κορωνοϊού από τους γνωστούς ζάμπλουτους και ισχυρούς της γης, καταστρέφοντας την οικονομία των πολιτών και της χώρας, φέροντας σε σύγχυση όλη τη ιατρική κοινότητα και διχάζοντας αδίστακτα και καταστροφικά τον Ελληνικό λαό, εφαρμόζοντας μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα του φόβου του θανάτου με τα σκανδαλωδώς καλοπληρωμένα από την κυβέρνησή σου ΜΜΕ.

Πρόσεξε! Δεν έχεις το δικαίωμα να καταπατείς το Σύνταγμα και τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο όνομα δήθεν της προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι νόμοι και τα διατάγματα που βγάζεις καθημερινά για να καλύψεις τις ενέργειές σου και τις ενέργειες αυτών που σε ακολουθούν, είναι διεθνώς και εθνικά παράνομα και αντισυνταγματικά.

Αυτοί που ακολουθούν εσένα και τις επιταγές της κυβέρνησής σου, το κάνουν καθαρά από κομματικό ή προσωπικό συμφέρον ή γιατί τους εξαφάνισες κάθε κριτική σκέψη με την απίστευτη -σταλινικού τύπου- προπαγάνδα, μη αφήνοντάς τους άλλη επιλογή. Κανείς επομένως δεν σε πιστεύει ότι ξαφνικά μας λάτρεψες και θέλεις να μας σώσεις και μάλιστα με τη βία!

Το Σύνταγμα και διάφοροι σχετικοί νόμοι, έτσι όπως τους δομήσατε εσείς οι πολιτικές φατρίες τις τελευταίες δεκαετίες, σου παρέχουν τη δυνατότητα της μονοκρατορίας. Ένας πρωθυπουργός στη Ελλάδα, δυστυχώς, μπορεί να κάνει ότι θέλει, αφού κατέχει την εκτελεστική εξουσία και ελέγχει απόλυτα την νομοθετική και την δικαστική! Αυτό όμως δεν πρέπει να σε φουσκώνει με «φανφαρονισμό» τύπου Μουσολίνι. Μην οδεύεις προς πλήρη φασισμό, -είναι πολύ εύκολο με τον δρόμο που έχεις πάρει-, γιατί αυτό θα σε καταστρέψει, συμπαρασύροντας και την χώρα μας.

Πρόσεξε! Οι σοφοί παππούδες μας έλεγαν πως όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (πολιτική, στρατιωτική ή οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο -που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση-, διέπραττε «ὕβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους και στη συνέχεια την σκληρή τιμωρία του υβριστή.

Επιπλέον ο παππούς μας Αγάθων είπε το εξής ρεαλιστικό-σοφό: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι. Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμοις άρχει και τρίτον ότι ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ=δεν διοικεί πάντα». Όλοι οι σκληροί άρχοντες διαχρονικά νόμιζαν ότι θα κυβερνούν για πάντα, αλλά τελικά όλοι έπεσαν προκαλώντας πάταγο!

Δεν ξέρω τι εντολές πιθανόν έχεις πάρει από τις γνωστές Λέσχες, αλλά να έχεις υπόψη σου ότι, εδώ δεν είναι ένα οικόπεδο που μπορείς να το παίξεις στο διεθνές πολιτικοοικονομικό χρηματιστήριο. Εδώ είναι η Ελληνορθόδοξη Ελλάδα! Και η Ελλάδα έχει αφεντικό, κι αυτό είναι ο κάθε Έλληνας πολίτης! Δεν ανήκει σε εσένα ούτε σε κανένα άλλο πολιτικό.

Εσύ, όπως και οι άλλοι πολιτικοί ταγοί, τους οποίους εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του, είσαι διαχειριστής της εξουσίας, όχι αφεντικό της Πατρίδας. Και έχεις χρέος να εργαστείς σκληρά για την πρόοδό της και να την παραδόσεις καλύτερη από ότι την παρέλαβες.

Πρόσεξε! Εδώ δεν είναι μια τυχαία χώρα του πλανήτη. Εδώ είναι χώρα ορόσημο, πατρίδα των θεών, των ηρώων, των σοφών, κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού, λίκνο της Δημοκρατίας, μητέρα των ιδεών και των επιστημών. Τα χώματα  δε αυτά που πατάμε είναι ιερά, είναι ποτισμένα από αρχαία και πρόσφατα αίματα προγόνων, φυσικό λίπασμα του δέντρου της λευτεριάς.

Και μη μας «κουνάς το δάκτυλο», μην απειλείς, μην εφαρμόζεις βία, ούτε καν απειλή βίας. Ο Έλληνας υπακούει αλλά μέχρι ενός σημείου. Και όταν ξεσηκώνεται δεν μπορείς να τον συγκρατήσεις. Σαρώνει τα πάντα σε παραλήρημα χαράς!

Μητσοτάκη πρόσεξε! Συμβουλή σου δίνω σαν μεγαλύτερος και σαν απόστρατος Στρατηγός, με εγχώρια και διεθνή εμπειρία ζωής και εργασίας.

Νίκος Ταμουρίδης

Αντιστράτηγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ  

φωτο: lifo.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ