Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 17:49

Ανασχηματισμός – Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Η πνευμονολόγος και πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Μίνα Γκάγκα, αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Η πνευμονολόγος, Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα, αναλαμβάνει υπουργικό χαρτοφυλάκιο ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης, στην θέση του Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επιλογή της κ. Γκάγκα εντάσσεται στο στόχο της αξιοποίησης προσώπων εγνωσμένου κύρους και διακομματικής αναγνώρισης, με σημαντική εμπειρία και προσφορά την πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυρία Μίνα Γκάγκα ασχολείται με την έρευνα και κυρίως με μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Έχει υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP), ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας την εξέλεξαν πρόεδρο της Εταιρείας.

Ποια είναι η Μίνα Γκάγκα

Η ίδια, όταν ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε στο βιογραφικό της:

Είμαι Πνευμολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2006. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσα διδακτορικές σπουδές και μετεκπαιδεύτηκα στο Λονδίνο. Είμαι κλινική Ιατρός, ωστόσο ασχολούμαι με την έρευνα και ιδίως με μελέτες μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα. Έχω υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP) ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τίμησαν εκλεγοντάς με Πρόεδρο της Εταιρείας.

Παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού των νοσοκομείων, βιώνουμε καθημερινά την έλλειψη κεντρικού προγραμματισμού για την Υγεία, τις αναμονές των ασθενών για βασικά θεραπευτικά μέτρα όπως η ακτινοθεραπεία, το άδειασμα των Νοσοκομείων από προσωπικό, την έλλειψη υποδομής για βοήθεια στο σπίτι ή τους χρονίως πάσχοντες, τη μετανάστευση των νέων ιατρών στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι με σωστό προγραμματισμό και οδικό χάρτη στην Υγεία η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί δραστικά, και να έχουν ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό σωστές συνθήκες περίθαλψης και εργασίας. Οι άνθρωποι και ο τόπος χρειάζονται συγκροτημένο αλλά και φιλόδοξο σχέδιο για το μέλλον, και αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να συστρατεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: thetoc.gr