Κυριακή, 2η Οκτωμβρίου 2022  2:57: πμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, πραγματοποίησε, σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, παρεμβάσεις με αφορμή την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας με τις πυρκαγιές, σε όλους τους Δήμους του Νομού και ήρθε σε επαφή με τις περισσότερες δημοτικές αρχές, αντίστοιχα και με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Απαίτησε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία, της περιουσίας του λαού και του φυσικού πλούτου, που είναι και σπάνιας περιβαλλοντικής αξίας, στο νομό. Μετέφερε τις προτάσεις του ΚΚΕ, που έχουν κατατεθεί και στα Δημοτικά Συμβούλια στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου.

Οι δημοτικές αρχές, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους, μια ετοιμότητα όμως που δε βασίζεται πάνω στα αναγκαία μέσα (υδροφόρες, μηχανήματα, δεξαμενές κ.α.), προσωπικό (τόσο για τη χρήση μηχανημάτων, όσο και για την παρακολούθηση, τις περιπολίες, στις εκάστοτε περιοχές).

Η οικονομική ενίσχυση των δήμων είναι πενιχρή, παρά τις προσπάθειες να φανερωθεί η αντίστροφη εικόνα.

Ο σχεδιασμός είναι υποτυπώδης, ανάλογος των μέσων και των πόρων, στηρίζεται στην προσπάθεια, σε σημαντικό βαθμό, στην εθελοντική πρωτοβουλία. Σημαντική πλευρά του σχεδιασμού είναι ότι υπάρχει σοβαρή αδυναμία-ανυπαρξία, ένταξης-ενημέρωσης του πληθυσμού για αυτόν.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού είναι σε επιφυλακή, με δυνάμεις τους να επιχειρούν και εκτός Αιτωλοακαρνανίας, με τα γνωστά, όμως, προβλήματα, που έχουν διαπιστωθεί όλες τις προηγούμενες χρονιές, να υφίστανται και να παραμένουν.

Οι ακάλυπτες ανάγκες και αυτή την αντιπυρική περίοδο είναι μεγάλες, κάτι που φαίνεται και στον τομέα της πρόληψης (τα δασαρχεία της χώρας ζήτησαν 17,7 εκ. ευρώ, για έργα αντιπυρικής προστασίας και έλαβαν 1,7 εκ. ευρώ).

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, εκφράζει την έντονη ανησυχία της και απαιτεί, για μια ακόμη φορά, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Απαιτεί άμεσα:

·         Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων, για να ανταπεξέλθουν στις έκτακτες συνθήκες.

·         Διάθεση των απαραίτητων πόρων από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

·         Ενημέρωση και ένταξη των κατοίκων, των επισκεπτών της θερινής περιόδου, στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στο Νομό μας, βρίσκονται σε ετοιμότητα, συγκροτούν ομάδες πυροπροστασίας και περιφρουρούν σε διάφορα σημεία των αστικών κέντρων και δασικών περιοχών του νομού, για την ενίσχυση της πυροπροστασίας. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της εξολοκλήρου αποζημίωσης όσων επλήγησαν από την πρόσφατη φωτιά, στο Θύριο και στο Δρυμό Βόνιτσας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιώργος Βαρεμένος προς τον υπουργό Εσωτερικών, αναφορικά με πρόσφατη Απόφασή του για τον επιμερισμό των ανθρωποωρών για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2021-2022.

Βάσει αυτής της Απόφασης, με τα ίδια κονδύλια και τις ίδιες ανθρωποώρες,οι Δήμοι μπορούν να προσλάβουν μέχρι και  6.008 καθαρίστριες και καθαριστές περισσότερες/ους σε σχέση με πέρυσι, ακόμα και με δίωρη απασχόληση!

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση προχωράει σε μία κοινωνικά ανάλγητη αναδιανομή της φτώχειας, σε μία κατηγορία εργαζομένων με ήδη πενιχρά εισοδήματα και με αυξημένο έργο λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Καλείται ο υπουργός Εσωτερικών να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση πριν αρχίσουν να βγαίνουν οι Προκηρύξεις και να προχωρήσει στην μόνη αποδεκτή λύση: την αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων για την σχολική καθαριότητα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Θέμα:   «Ο υπουργός να ανακαλέσει άμεσα την Απόφαση για τους εργαζόμενους καθαριότητας των σχολικών μονάδων»

Με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 56982/30.7.2021 έγγραφό του, το Υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε στους Δήμους όλης της χώρας τον επιμερισμό των ανθρωποωρών για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2021-2022. Με την απόφαση αυτή, για πρώτη φορά φέτος, δεν καθορίζεται ο αριθμός των θέσεων των απασχολουμένων, στη βάση και του περσινού επιμερισμού των 5.500 θέσεων πλήρους απασχόλησης και των 4.474 θέσεων μερικής απασχόλησης, αλλά φαίνεται ότι, για να κατευνάσει  τους Δημάρχους -που δικαίως ζητούν επιπλέον προσλήψεις στη σχολική καθαριότητα για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων των Δήμων τους- επινόησε ένα απαράδεκτο τέχνασμα σε βάρος φτωχών εργαζομένων, καθαριστριών και καθαριστών.

Πιο συγκεκριμένα:

Κατά το σχολικόέτος 2020-2021 εγκρίθηκαν συνολικά 45.922 ημερήσιες ανθρωποώρες για τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων της χώρας. Για όσο διαρκούσε το σχολικό έτος, 5.500 καθαρίστριες και καθαριστές πλήρους απασχόλησης (6,5 ωρών ημερησίως) και 4.474 μερικής απασχόλησης (3 ωρών ημερησίως) είχαν επιφορτιστεί με το έργο αυτό. Φέτος όμως, το Υπουργείο, για να αποφύγει προφανώς τις πιέσεις των Δημάρχων, τους δίνει τη δυνατότητα με τα ίδια κονδύλια και τις ίδιες ανθρωποώρες, να προσλάβουν μέχρι και 15.482 καθαρίστριες και καθαριστές (αριθμός αυξημένος κατά 6.008 άτομα) ακόμα και με δίωρη απασχόληση (!), ενώ αριθμός των ανθρωποωρών αυξάνεται κατά μόλις 499 ημερησίως, από τις 45.922 ανθρωποώρες στις 46.421.

Με λίγα λόγια,  γίνεται μία αναδιανομή των μηνιαίων εισοδημάτων των υφιστάμενων σχολικών καθαριστριών και καθαριστών, των 250 έως 600€, και τεμαχίζονται σε μισθούς των 180€ με δίωρη πλέον απασχόληση.

Πρόκειται για μία κοινωνικά ανάλγητη αναδιανομή της φτώχειας. Η μόνη λύση, ειδικά μάλιστα εν όψει των αυξημένων απαιτήσεων καθαριότητας που απαιτεί η πανδημική συνθήκη, είναι η αύξηση των προσλήψεων εργαζομένων στην καθαριότητα μέσω της αύξησης των διατιθέμενων κονδυλίων. Τα προβλήματα δεν λύνονται με αλχημείες εις βάρος του, ήδη πενιχρού, εισοδήματος των καθαριστριών/στών.

Επειδή οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων της χώρας αντιμετωπίζονται μόνο με την αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων,

Επειδή αναδιανομή της φτώχειας δεν μπορεί να αποτελεί την απάντηση, ειδικά κατά την φάση ανάκαμψης από την πολλαπλή κρίση που προκάλεσε η πανδημία,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

·         Σκοπεύει να ανακαλέσει άμεσα την επίμαχη, με αριθ. Πρωτ. 56982/30.7.2021, Απόφαση πριν αρχίσουν να βγαίνουν οι προκηρύξεις;

·         Σκοπεύει να προωθήσει την μοναδική κοινωνικά δίκαιη λύση στο πρόβλημα της αντιμετώπισης των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων, δηλ. στην αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λόγοι άμεσης παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης!

Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα, ουσιαστικά παρέδωσε τη χώρα στις φλόγες, αφού αυτή τη στιγμή την πλευρά της κυβέρνησης δεν δίνεται καμία μάχη, το μόνο που κάνουν είναι να στέλνουν SMS και να εκκενώνουν χωριά. Παράλληλα οι κάτοικοι των καμένων περιοχών ουρλιάζουν γιατί πολλοί από αυτούς δεν έχουν δει πυροσβέστη ούτε για δείγμα (δεν συζητάμε καν για εναέρια μέσα). 

Και πως να δουν πυροσβέστη, όταν η κυβέρνηση έδιωξε 5000 εκπαιδευμένους στο πρόγραμμα δασοπυρόσβεσης, και δασοπροστασίας, αφού οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν. Συγκεκριμένα, 5066 συμβάσεις απασχόλησης για την δασοπροστασία, δεν ανανεώθηκαν πέρυσι τέτοιον καιρό..

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι πυροσβέστες μας καταρρέουν, και στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχουν ανάλογες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ουρλιάζουν για πυροσβέστες την ώρα που τα σπίτια τους καίγονται! 

Στα πλαίσια λοιπόν των «μεταρρυθμίσεων» Μητσοτάκη, η Ελλάδα έμεινε στο έλεος της φωτιάς. Ήταν οι ίδιες μεταρρυθμίσεις που ετοίμαζε και για τον τομέα της δημόσιας υγείας. Θυμάστε τις πρόσφατες δηλώσεις του εν μέσω μάλιστα πανδημίας, για κλείσιμο νοσοκομείων! Ευτυχώς, δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει κι αυτή τη μεταρρύθμιση, διότι σε αυτή την περίπτωση, κυριολεκτικά θα πεθαίναμε στους δρόμους.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον Στέφανο Κολοκούρη, έναν άνθρωπο ο οποίος τη στιγμή που μιλάμε είναι κατηγορούμενος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ως αρχηγός της ΕΜΑΚ, η οποία έφτασε στην περιοχή με πρωτοφανή καθυστέρηση! 

Εδώ τον βλέπουμε να διασκεδάζει σε πάρτι με ημίγυμνες χορεύτριες,

Αλήθεια κύριε Μητσοτάκη γιατί κάνατε έναν άνθρωπο που είναι κατηγορούμενος για την μεγαλύτερη πύρινη καταστροφή που συνέβη στην Ελλάδα αρχηγό της πυροσβεστικής και ο οποίος μάλιστα προκαλεί την οργή των πυρόπληκτων και χαροκαμένων με την υπερασπιστική γραμμή που έχει και οι οποίοι πριν 2 μήνες με μία συγκλονιστική επιστολή σας είχαν προειδοποιήσει και είχαν ζητήσει την αποπομπή του; 

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί καίγεται η Ελλάδα; 

Μόνο για τις παραπάνω αποφάσεις ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί ΧΘΕΣ, καθώς φέρει βαρύτατες ευθύνες για την πύρινη καταστροφή που σαρώνει την Ελλάδα.

Πλέον έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση, αφού οι πολίτες είναι εξοργισμένοι μαζί του και όχι για τις βαρύτατες και κύριες ευθύνες που φέρει για τις πυρκαγιές, αλλά για όλη του τη διακυβέρνηση, η οποία έχει φέρει στον λαό μόνο φτώχια και αυταρχισμό. 

Ακολουθεί η επιστολή των πυρόπληκτων στο Μάτι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον κ. Κολοκούρη, τον «εκλεκτό» του, με ημερομηνία 10/5. 

«ΕΜΑ: Αίτημα αποπομπής του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο υπόδικος, νυν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και Διοικητής της ΕΜΑΚ την 23η Ιουλίου 2018, Στέφανος Κολοκούρης, υπέβαλε, νέο, συμπληρωματικό υπόμνημα, στον Ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση. Στην υπερασπιστική του τακτική, επιλέγει να στηρίζει το απίστευτο υποθετικό σενάριο, ότι ακόμη και αν είχε μεταβεί στην περιοχή έγκαιρα, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τον ασύλληπτο αριθμό νεκρών και τον τραυματισμό ανθρώπων, επειδή δεν αναφέρονται οι ώρες, που τα θύματα έχασαν τη ζωή τους, ή, προκλήθηκαν οι τραυματισμοί.

Ακόμη κι αν κανείς αγνοήσει την επίορκη επιχειρηματολογία του κ.Κολοκούρη, ως προς την υποχρέωση δια της θέσεως του να επεμβαίνει και αντιμετωπίζει καταστροφές, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, πουθενά, δεν αναφέρει στο πολυσέλιδο συμπληρωματικό του υπόμνημα, τον ουσιαστικό ρόλο, που θα επιτελούσε στη διαχείριση της κρίσης με την έγκαιρη παρουσία του. Δηλώνει, δηλαδή, ο τότε διοικητής της ΕΜΑΚ και ΝΥΝ αρχηγός του ΠΣ, ως παντελώς αμέτοχος, και ανεύθυνος για το χάος που δημιουργήθηκε και την ανικανότητα της Υπηρεσίας του, να προλάβει τις αναφερθείσες απώλειες και τους τραυματισμούς των ανθρώπων. Ο κ. Κολοκούρης διατηρώντας μια από τις σημαντικότερες θέσεις που αφορούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους.

Από μια φωτιά, η οποία έκαιγε, επί μία ώρα και, σε χαμηλή βλάστηση, προτού φτάσει στον πρώτο Οικισμό, από τους 5 συνολικά όμορους, που έπληξε. Μόνο κάποιος δίχως ίχνος συνείδησης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος του –εφόσον ήταν εδώ-θα ήταν εξαιρετικά σημαντικός στη βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ στους ανθρώπους που αφέθηκαν να πεθαίνουν στους δρόμους. Όπως και των λέμβων της ΕΜΑΚ, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονταν στη θάλασσα, επί ώρες. Ούτε αυτές ο κ Κολοκούρης δεν έδωσε εντολή να επέμβουν. Ίσως γιατί δεν γνώριζε τι ώρα κατέληξαν οι κυνηγημένοι από την φωτιά άνθρωποι στη θάλασσα! Ο διοικητής της ΕΜΑΚ όφειλε να φτάσει άμεσα, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, σε ένα πραγματικό πεδίο πολέμου και όχι απλώς πεδίο μάχης, με δεκάδες εγκαυματίες και τους 100 και πλέον νεκρούς.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι η υπερασπιστική τακτική του κ. Κολοκούρη, υπερβαίνει τα εσκαμμένα ενός υπόδικου, και συνιστά προσβολή στους νεκρούς μας και κατάχρηση του δικαιώματος κάποιου να αποδείξει ότι είναι αθώος. Με το δεδομένο, όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα, της διάκρισης εξουσιών και ότι η πολιτική ηγεσία δεν δύναται να επέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ για ΑΝΗΘΙΚΗ και ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗτων νεκρών μας, των εγκαυματιών, των συγγενών, και όλων όσων εκείνη την μέρα εγκαταλειφθήκαμε να αγωνιζόμαστε ολομόναχοι να σώσουμε τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας. 

Εμείς, δεν ζητάμε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, απαιτούμε όμως να μας απαλλάξετε από το αίσθημα οργής, απογοήτευσης και θλίψης που προκαλεί η παραμονή του κ. Κολοκούρη σε μία τόσο κρίσιμη και σοβαρή θέση. Πώς άλλωστε μπορεί να αντιμετωπίσει ως Αρχηγός του ΠΣ, μία άλλη, ανάλογη, αλλά ακόμη και μικρότερη κρίση, όταν «κρύβεται», για την ανικανότητά του, πίσω από ισχυρισμούς, όπως η ώρα που χάθηκαν οι άνθρωποί μας; 

Με εκτίμηση,

Εκ των Συγγενών Θυμάτων

Εκ των Εγκαυματιών

Εκ των Κατοίκων των Πληγεισών Περιοχών»

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 18:18

Ένα κράτος που μισεί τους Έλληνες

Παναγιώτης Αποστόλου
 

Είμαι πολύ πικραμένος, πολύ στεναχωρημένος, πολύ οργισμένος με όσα συμβαίνουν στον τόπο μας στα δυο χρόνια που κυβερνάει αυτή η νεοφιλελεύθερη παράταξη, η πάλαι ποτέ δεξιά, που σήμερα έχει χάσει ολοσχερώς τον προσανατολισμό της και δεν εκφράζει ποια ούτε κατ΄ ελάχιστον τους νοικοκυραίους, την μεσαία αστική λαϊκή τάξη! 

Που μετά από 4-5 χρόνια διακυβέρνησης της Πατρίδος μας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα ήταν η σημερινή κυβέρνηση πολύ χειρότερη από εκείνη της σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μια κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη ζωή, τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα!

Μια αδιάφορη και ανίκανη κυβέρνηση που εγκληματεί κατά συρροή κατά του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών!

Μια ασεβής κυβέρνηση που προσπαθεί να ξεριζώσει από τις καρδιές των Ελλήνων την πίστη τους στον Χριστό!

Μια κυβέρνηση που αποδομεί τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους!

Μια κυβέρνηση που πληγώνεται βαθύτατα από ότι φωνάζει Ελλάς, Έλλην!

Διέγραψαν την Ελλάδα, “Έλληνες”…

Προ ολίγων ημερών στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο της Ιαπωνίας αγωνίζονταν και οι super τενίστες μας, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκαρη! Δεν μετείχαν σε κάποιο από τα πολλά διεθνή τουρνουά τένις, όπου η συμμετοχή είναι ατομική, αλλά σε Ολυμπιακούς αγώνες που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης και ο αθλητής εκπροσωπεί την Πατρίδα του! Στην προκειμένη περίπτωση, οι Τσιτσιπάς και Σάκαρη εκπροσωπούσαν την Ελλάδα!

Όποιος όμως ξένος παρακολουθούσε τους δυο Έλληνες αθλητές, δεν μπορούσε να καταλάβει πως εκπροσωπούσαν την Ελλάδα, αφού στην φανέλα τους δεν υπήρχε το χαρακτηριστικό “Hellas” ή έστω το εθνόσημο!

Βέβαια αυτά για την κυβέρνηση και τον εξουσιασμένα φιλοκυβερνητικά Μέσα είναι ψηλά γράμματα. Υπάρχουν όμως δυστυχώς γι΄ αυτούς, Έλληνες που ενοχλήθηκαν βαθύτατα με αυτήν την “αβλεψία”!

Τόσο πολύ, που ανάγκασαν την ύποπτη και εφησυχάζουσα ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) να ξυπνήσει και να μας ενημερώσει ότι σε επόμενους αγώνες θα φοράνε τα ελληνικά εμβλήματα!

Αυτό όμως το κακόγουστο αστείο είχε ακόμη πιο ηχηρή συνέχεια. Αφού σε αντίθεση με τους αθλητές όλων των άλλων χωρών, οι δικοί μας αθλητές στίβου δεν είχαν στο στήθος τους το “Hellas”, αλλά και τα παραδοσιακά της χρώματα. Ευτυχώς θυμήθηκε η ΔΟΕ να βάλλει στις φανέλες των αθλητριών και αθλητών μας το εθνόσημο!

Ωστόσο οι αθλητές/ιές μας παρέμειναν χωρίς όνομα κράτους και χωρίς τα παραδοσιακά γαλάζια χρώματά μας!

Τώρα οι δικαιολογίες περί της εταιρείας που “έντυσε” τους αθλητές μας και τις αθλήτριές μας, είναι δικαιολογίες για μικρά παιδιά!

Και ίσως να δικαιολογούσαμε τον ΣΕΓΑΣ και την ΔΟΕ, αν λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου 2021 στο Προεδρικό Μέγαρο, στην εορτή της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) δεν έβγαζαν την παραδοσιακή φωτογραφία, απούσας της ελληνικής Σημαίας!

Ενέργεια, που με προκάλεσε ώστε να γράψω” “καμαρώστε τους ηγέτες μιας …άλλης χώρας, χωρίς όνομα”!

Όπου μεταξύ άλλων έγραφα:

…Αυτή η απόφαση της κ. Σακελλαροπούλου, που επιζητά την ανανέωση του πληθυσμού των Ελλήνων με την αντικατάστασή του από αλλοδαπούς, οι περισσότεροι των οποίων είναι παράνομοι μετανάστες, σόκαρε τους Έλληνες! Μα τόσο μίσος προς αυτήν την Σημαία, Σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων; Σύμβολο της ελεύθερης Ελλάδος που έχει βαφτεί με αίμα;

Πώς τόλμησαν και δέχτηκαν αυτό το ανθελληνικό εγχείρημα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης;

Αλλά θα μου πείτε είναι συνέχεια της αισχρής αποκαθήλωσης του Εθνικού μας Συμβόλου κι από το γραφείο της κυρίας Προέδρου, όπου δέχεται τους υψηλούς επισκέπτες της!

Χαλεποί καιροί! Ο ανθελληνισμός υποστηρίζεται εκ των έσω! Αυτούς πως να τους αντιμετωπίσεις;

Ο πάτος του βαρελιού τρύπησε και οι σημερινοί πολιτικοί βάλθηκαν να δηλητηριάσουν όχι μόνο τις ρίζες του δέντρου της Ελλάδος, αλλά και το χώμα που τις τρέφει!

Η λάμψη του χρυσού μεταλλίου του Τεντόγλου “φώτισε” τα “σκοτεινά πρόσωπα” του κράτους…

Στα τέλη Μαΐου 2021 ο πρωταθλητής μας Ευρώπης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου “πετούσε” στα 8,60μ. και σημείωνε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και την δεύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από το 8,66 μ. του Λούη Τσάτουμα!

Αυτό το άλμα γέμιζε αισιοδοξία τον ίδιο και τον προπονητή του για ένα εξ ίσου καλό άλμα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο που θα τον έθεταν υποψήφιο ενός μεταλλίου!  

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, και επίσης, πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου το 2021.

Και τελικά το παλικάρι μας από την Θεσσαλονίκη τα κατάφερε και στην Ολυμπιάδα, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και ανεβάζοντας για άλλη μια φορά ψηλά την ελληνική Σημαία, κάνοντας τους Έλληνες να ριγήσουν στο άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου!

Κάτι που δεν μπορεί να πετύχει κανένας μα κανένας πολιτικός!

Ωστόσο, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης μας, λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2021 επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με κρεμασμένο στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο, αντί να πετάει από την χαρά του και να γνωρίζει ότι η Πολιτεία του έχει εξασφαλισμένες όλες τις ανέσεις προκειμένου να φέρει από το Τόκιο άλλο ένα μετάλλιο, εκείνος ήταν λυπημένος, συνοφρυωμένος και δήλωνε με πόνο:     

«Επόμενος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να είμαι εκεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Εκεί είναι όπως κανένας άλλος αγώνας, εκεί πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ προετοιμασμένος. 

Όλα για μας φέτος ήταν πολύ δύσκολα. Όλα ήταν εναντίον μας. Η πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια, όλοι άπαντες ήταν απέναντί μας. 

Ακόμα και τώρα δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας κι έτσι έχουμε συνηθίσει γι’ αυτό κι εγώ έχω μάθει να μην τους υπολογίζω. 

Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά την δεδομένη στιγμή, γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί»!

Ναι, ο πρωταθλητής μας κατήγγειλε, πως η Ελλάδα δεν λειτουργεί! Το κράτος δηλαδή δεν λειτουργεί! Όλα εκείνα τα θεσμικά κρατικά όργανα με τους παχυλούς μισθούς και τις εκατοντάδες διευκολύνσεις στη ζωή τους, που είναι εντεταλμένα να παρέχουν όλες τις ανέσεις στους πρωταθλητές/ιές μας, τους αφήνουν στην κακή τους μοίρα!

Όλα τα παχύδερμα της Πολιτείας απέναντι στους πρωταθλητές μας.

Και εκείνα ως γνήσια Ελληνόπουλα σηκώνουν ψηλά την περήφανη Ελληνική Σημαία! Που δεν κηλιδώνεται από όλη την πολιτική βρωμιά!

Ναι, χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου! Συναγωνιζόμενος αθλητές που τα θεσμικά όργανα των χωρών τους, παρέχουν όλες τις ανέσεις στους αθλητές τους, προκειμένου να είναι απερίσκεπτα αφοσιωμένοι στο έργο τους, πρώτευσε! Πού να πει στους ξένους συναθλητές του, με ποιες συνθήκες κατάκτησε αυτό το χρυσό μετάλλιο;

Ο Γιώργος Πομάσκι ξεβράκωσε το ανθελληνικό κράτος…

Ο Γιώργος Πομάσκι είναι ο προπονητής του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου. Έλληνας προπονητής του στίβου, Βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος έχει εξειδίκευση στα άλματα. Αθλητές του, από το 1995 έως και σήμερα, έχουν επιτύχει σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις. Ο προπονητής αυτός τυγχάνει σήμερα ευρείας αναγνώρισης στον τομέα του στίβου και θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών όλων των εποχών. Εγκατέλειψε τη Βουλγαρία το 1988 και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Από τότε ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως προπονητής στίβου για περισσότερα από τριάντα χρόνια, με ειδίκευση στα άλματα, ιδίως, άλμα εις μήκος και τριπλούν.

Υπό την προπονητική εποπτεία του, επέλεξε, καθοδήγησε και ανέδειξε πολλούς Έλληνες αθλητές σε πρωταθλητές επιπέδου!

Όπως ο Σπύρος Βασδέκης, η Νίκη Ξάνθου, η Βούλα Τσιαμήτα, η Βούλα Πατουλίδου, ο Λάμπρος Παπακώστας, ο Λούης Τσάτουμας κ.α.

Αθλητές οι οποίοι έφτασαν σε διεθνείς διακρίσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο!

Αυτός λοιπόν, ο τεραστίων δυνατοτήτων προπονητής, που έχει χαρίσει στην Πατρίδα δεκάδες μετάλλια, δήλωσε μετά την τεραστίων διαστάσεων επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου, πως:

«Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μίλτος. Να’ ναι καλά τα 3 μαγειρεία στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και τρώμε. Έψαχνα να βρω, δωρεάν, επιδέσμους»!

Τα ακούσατε συν Έλληνες! Τα ακούσατε;

Και δεν συγκλονιστήκατε; Και δεν αγανακτήσατε;

Τι τους τηράτε ωρέ, θα έλεγε ο Μέγας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

Αλλά, αν δεν αγανακτήσατε ακόμη, διαβάστε παρακάτω το σύνολο των δηλώσεων του Γιώργου Πομάσκι, που είναι πιο λεβέντης και πιο Έλληνας από όλο αυτό το πολιτικό σκουπιδαριό:

«Στον τελευταίο αγώνα που ήμουνα καθίσαμε με τον υπεύθυνο (σ.σ. προφανώς της Πολιτείας) και του είπα, σας παρακαλώ να μετρήσουμε έξη σειρές από τρεις λάμπες, 18 λετ, 120 ευρώ και 200 – 300 μ. καλώδιο δεν έχουμε! Συνεχίζουμε να πλημυρίζουμε, φέτος πλημυρίσαμε πάλι. Δεν έχουμε χώρο να γυμναστούμε. Δώδεκα χρόνια είμαστε σε ένα μικρό κλειστό, σαν το δικό σας (σ.σ. προφανώς εννοεί το στούντιο όπου έκανε την ενημέρωση στα Μέσα), στο Ολυμπιακό στάδιο. Και κρύβομαι μέσα, ζώντας στην Ελλάδα. Κάνουμε μόνο κλειστό. Μια φορά πήγαμε στην Τουρκία, να ναι καλά οι σπόνσορες και η μικρή βοήθεια από την ομοσπονδία και πήγαμε προετοιμασία πριν τρία χρόνια...

Αυτή είναι η ολυμπιακή προετοιμασία του Τεντόγλου. Φέτος δεν έχει έρθει ένας να μου δώσει μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μίλτος. Και σας το λέω πολύ ειλικρινά. Μένουμε στην Καλαμάτα, να είναι καλά τα μαγειρεία σας στην αγορά, παραγγέλνουμε, πηγαίνουμε, παίρνουμε και περνάμε! Περιμένουμε τα λεφτά για να πληρώσουμε (;;;)…

….Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει ένας προπονητής, τόσο πιο πολύ φτωχαίνει…

Εγώ έχω κάνει φέτος με τον Μίλτο 26 PCR από 60 ευρώ, για να ταξιδεύουμε… ήταν τραυματίας και έψαχνε επιδέσμους! Το καταλάβατε καλά;»! 

Πολιτικές καριέρες χτισμένες στον ανθρώπινο πόνο…

Αλήθεια, καταλάβατε όλοι για το πόσο ανθελληνικό είναι αυτό το κράτος;

Καταλάβατε πως κάθε ημέρα για μας είναι ημέρα πένθους;

Με την ανεργία, την φτώχια, την πείνα, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τις φωτιές που κατακαίγουν την Ελλάδα (θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο μου)!

Κι αυτοί, οι πολιτικοί, χτίζουν πολιτικές καριέρες χωρίς να έχουν δουλέψει μια ημέρα.

Αλήθεια πως δικαιολογούνται τα αμύθητα πλούτη τους και τα οποία δηλώνουν στο πόθεν έσχες;                  

Αμέτρητα ακίνητα, όταν ο απλός πολίτης προσπαθεί να σώσει από τους ληστές το σπίτι του, την πρώτη του κατοικία. Όταν δεκάδες πολίτες για μια ακόμη φορά έχασαν τα σπίτια τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία από την κυβερνητική αμέλεια (;;;)!

pronews.gr

ΦΩΤΟ: freepen.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα παραδόθηκε στο έλεος της φωτιάς και η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα πύρινα μέτωπα, τη στιγμή που οι υποστελεχωμένες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ακόμα και με κίνδυνο τη ζωή τους. 

Οι πολίτες ξεσπούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταγγέλοντας την κυβέρνηση για απραξία, αδιαφορία και παντελή ολιγωρία!

«Μας κυβερνούν αλήτες και ανεύθυνοι σε όλα τους» ξέσπασε ένας πολίτης που είδε το σπίτι του να γίνεται στάχτη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και μίλησε σε ζωντανή σύνδεση του ΣΚΑΪ. Έσπευσε μάλιστα να προλάβει τη δημοσιογράφο και να ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι οργή, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση σε αυτό το ελληνικό κράτος. Καμία. Και λυπάμαι και απογοητεύομαι που το λέω».

Όπως κατήγγειλε μάλιστα, οι αρχές στέλνουν τους κατοίκους προς Κάλαμο ή Ωρωπό, χωρίς να υπάρχει κάποια οργάνωση.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παρεμβάσεις, της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με αφορμή την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας με τις πυρκαγιές, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Αυγούστου, σε όλους τους Δήμους και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παρεμβάσεων, όπως αυτό κοινοποιήθηκε στον Τοπικό Τύπο:

Στις 9πμ, στο Μεσολόγγι, στο δήμο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με επικεφαλής το Θύμιο Γερολυμάτο, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τον Κώστα Δρόσο, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
Στις 10πμ, στον Αστακό, στο δήμο, με επικεφαλής το Δημήτρη Κομπλίτση, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στις 10πμ, στην Αμφιλοχία, στο δήμο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με επικεφαλής την Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στις 10:30πμ, στη Ναύπακτο, στο δήμο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με επικεφαλής την Ντίνα Μπούρη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
Στις 11πμ, στο Αγρίνιο, στο δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με επικεφαλής το Βασίλη Θεοδωρόπουλο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας & του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το Γιάννη Καρναβιά, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στις 11πμ, στη Βόνιτσα, στο δήμο, με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στις 11πμ, στο Θέρμο, στο δήμο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με επικεφαλής το Γιάννη Τριανταφυλλάκη, στέλεχος του Κόμματος.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ