Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  6:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021

Η ευτυχής κατάληξη της οικογένειάς της.

Mετά τη φωτογραφία με την 81χρονη Παναγιώτα Νουμίδη που αφήνει πίσω της το σπίτι της στην Εύβοια όταν η φωτιά που πλήττει το νησί για 9η ημέρα πλησιάζει, το στιγμιότυπο με τη μικρή Βαλεντίνα έγινε επίσης viral.

Στη φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη φαίνεται το μικρό κοριτσάκι μέσα σε ένα αυτοκίνητο να κοιτάζει από το παράθυρο τη φωτιά να απειλεί το σπίτι, το χωριό και όλη της τη ζωή. Η φωτογραφία της, μαζί με εκείνη της κυρίας Παναγιώτας, έγιναν σύμβολα του πόνου και της απόγνωσης που προκάλεσαν οι φωτιές στους πληγέντες.

Το θλιμμένο πρόσωπο του μικρού κοριτσιού, που πέρα από την ταραχή της μεγάλης αναστάτωσης και αλλαγής που βιώνει, ζει και με τον φόβο για τη ζωή του πατέρα της, ο οποίος έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους, δεν αφήνει ασυγκίνητο όποιον το αντικρίζει.

Μια αχτίδα ελπίδας μέσα στη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε, μας έδωσε ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ αφού όπως ενημερώνει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μικρό κορίτσι είναι καλά, βρέθηκε με τον πατέρα της και το σπίτι τους σώθηκε από τη φωτιά.

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει. H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπεί μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε. Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε απο το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πώς να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!».

Το δημοσίευμα της Bild για την οικογένεια της Βαλεντίνας

Αναλυτική αναφορά στις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα και ιδίως στην ιστορία της μικρής Βαλεντίνας έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο τίτλος στο δημοσίευμα της εφημερίδας (σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο), το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφίες τόσο της καταστροφής όσο και της επανένωσης της οικογένειάς, αναφέρει «Η μικρή Βαλεντίνα νόμιζε πως ο μπαμπάς της έχει καεί».  Διάβασέ το εδώ.

Πηγή: marieclaire.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι οι σεναριογράφοι την… πάτησαν το 2007 με τον Κ. Καραμανλή, αφού δεν υποψιάζονταν καν ότι θα προσέφευγε σε πρόωρες κάλπες αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που η Ελλάδα καίγεται έρχεται και ένα σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, για να καεί και αυτό λίγο αργότερα… Οι σεναριογράφοι βέβαια ξεχνούν ότι ο Καραμανλής μπορεί να κέρδισε τις εκλογές του 2007, στην πράξη όμως αποδείχθηκε λίγο αργότερα πως ήταν ο χαμένος, αφού συρρικνώθηκε η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Πράγματι το φθινόπωρο δεν θα είναι εύκολο για την κυβέρνηση από κοινωνικής απόψεως. Η εξέλιξη της πανδημίας, αφού το τείχος ανοσίας δεν θα έχει χτιστεί στο επιθυμητό ποσοστό, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία και η όποια δυσαρέσκεια υπάρχει για τη διαχείριση της κρίσης των πυρκαγιών – εφόσον αυτή αποτυπωθεί και δημοσκοπικά γιατί μέχρι τούδε καταγράφεται μόνο στις απ’ ευθείας συνδέσεις των καναλιών από τα μέτωπα της φωτιάς- είναι συνθήκες που θεωρητικά δυσκολεύουν την κυβέρνηση. Όμως όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν το αίτιο με το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης θα δικαιολογήσει τις πρόωρες εκλογές. Γιατί σε μεγάλο βαθμό και τα τρία είναι αίτια που έχουν προοπτική ήττας και κυβερνητικών ευθυνών.

Ένα μόνο προσφέρει το ευνοϊκότερο «γήπεδο» για τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: είναι η θετική ατζέντα της οικονομίας, η ανάπτυξη. Και επειδή στο τομέα αυτό η κυβέρνηση έχει σχέδιο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα λόγο να πάει τώρα σε εκλογές.

Αντιθέτως έχει κάθε λόγο να το κάνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας, όταν το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» δεν θα είναι ένα θεωρητικό κείμενο, άλλα όταν θα υπάρχουν κάποια λίγα ίσως αλλά χειροπιαστά παραδείγματα, με τα οποία ο Κ.Μητσοτάκης θα πείθει ότι τουλάχιστον έχει σχέδιο εφαρμόσιμο για την ανάπτυξη έναντι του Αλ. Τσίπρα.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ