Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021

Ο  Γ. Βαρεμένος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνέταξε το ακόλουθο άρθρο: 

Με τις ντροπιαστικές εικόνες από την Καμπούλ να θυμίζουν Σαϊγκόν του 1975, αλλά σε ένα νέο παγκοσμιοποιημένο τοπίο, ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από το μετεκλογικό του καβούκι ζητώντας από τον Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί. Φαντάσου τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ο δύστροπος μεγιστάνας από τον πολιτικό του αντίπαλο,αν δεν είχε πάρει αυτοπροσώπως ο ίδιος την απόφαση για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν! Φαντάσου, επί πλέον, την εμπλοκή των ΗΠΑ στο απόκοσμο σφαγείο του Αφγανιστάν -που στοίχισε την ζωή σε 8.800 Αμερικανούς στρατιωτικούς και ακαθόριστο αριθμό ντόπιων αμάχων, όπως και τον Μισισιπή σε δολάρια- να μην την είχε στηρίξει μία σειρά Αμερικανών προέδρων…

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπερτόνιζε την σημασία του πολέμου στο Αφγανιστάν, προκειμένου να πέσει στα μαλακά το “νεανικό του αμάρτημα” να ταχθεί εναντίον του πολέμου στο Ιράκ, ώστε να γίνει αποδεκτός από το αμερικανικό κατεστημένο και να μην αποτελέσει ο ίδιος παράπλευρη απώλεια “αλλόκοτων απόψεων”. Όπως ομολογεί ο Μπαράκ στην αυτοβιογραφία του, είναι θαυμαστής της εξωτερικής πολιτικής του πατρός Μπους.

Διαβάζοντάς τον, θυμήθηκα μία συνάντηση με το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό λόμπυ της Ουάσιγκτον. Ρώτησα τους ανθρώπους με τα διαπεραστικά βλέμματα πού βρίσκονταν απέναντι, τί θα συνέβαινε στο Ιράκ αν στην θέση του Ομπάμα ήταν ο Μιτ Ρόμνεϊ. Ένας ηλικιωμένος, που φαινόταν να παίζει εξέχοντα ρόλο στο εν λόγω λόμπυ, πήρε πρώτος τον λόγο: «Βρίσκομαι εδώ, είπε ο σοφός γέρων, 60 χρόνια και ποτέ δεν διαπίστωσα κάποια σημαντική διαφορά στην εξωτερική πολιτική των διαφόρων Προέδρων.»

Αυτή λοιπόν η πολιτική, που φαίνεται να χαράσσεται από μία αθέατη υπερκυβέρνηση και να υπηρετεί τις στοχεύσεις ενός αυτονομημένου συμπλέγματος, οδήγησε στο Βατερλώ του Αφγανιστάν, που η σημασία του παίρνει πλανητικές διαστάσεις. Πέρα από το θέατρο σκιών των πολιτικών αντιπαραθέσεων με φόντο μία τραγωδία, η οποία όσον αφορά τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας οδηγεί σε έναν Μεσαίωνα.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεωνέγινε για εσωτερικούς λόγους και άρα οι εσωτερικοί αμερικανικοί λόγοι αποτελούν την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σπουδαία στάση! Η Ρωσία επιχειρεί να καλύψει το κενό που αφήνουν πίσω τους οι δυτικοί, ασχέτως αν οι Σοβιετικοί -που κατά την εισβολή τους επιχείρησαν και αυτοί να εισάγουν στοιχεία εκσυγχρονισμού- οδηγήθηκαν σε οδυνηρή ήττα, που επιτάχυνε την κατάρρευσή τους.

Η Realpolitikθεωρεί υποσημειώσεις της ιστορίας τις ιδεολογικές πτυχές των διεθνών σχέσεων. Οι Ταλιμπάν στρέφονται προς την Τουρκία ως μία συνεργάσιμηχώρα, με υπόβαθρο την παρουσία χιλιάδων Αφγανών στην γειτονική χώρα και ο Ερντογάν δηλώνει πρόθυμος να συναντήσει τους ηγέτες της νέας κατάστασης στην Καμπούλ.

Εδώ στην Ελλάδα η φωτεινή λόγω της λάμψης των πυρκαγιών κορυφή του επιτελικού κράτους, τί σκέφτεται άραγε γι’ αυτήν την νέα κατάστασης Ωραία ερώτηση. έχετε καμμία άλλη ερώτηση;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΚΕ – Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας για πυρκαγιές: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»

«Εδώ και ένα μήνα ο λαός μας σε όλη τη χώρα δοκιμάστηκε από τον πύρινο εφιάλτη. Ακόμη και σε περιοχές που δεν κάηκαν οι λαϊκές οικογένειες, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες ζούσαν με την αγωνία, έμεναν νύχτες ολόκληρες ξύπνιοι μην τυχόν και πιάσει φωτιά, βλέποντας τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις τεράστιες ελλείψεις στην πρόληψη και δασοπυρόσβεση.

Όμως ο λαός μας δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια! Έχει μάθει να παλεύει και να αγωνίζεται! Για μια ακόμη φορά μέσα από τους μαζικούς του φορείς, απέδειξε με τη μαχητική, ηρωική του στάση τόσο μέσα στην πύρινη λαίλαπα, όσο και με ομάδες πυροπροστασίας και περιφρούρησης του φυσικού πλούτου, πως μπορεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να σώσει ο ίδιος τον εαυτό του, τη λαϊκή περιουσία και τα δάση.

Μπήκε μπροστά από την πρώτη στιγμή στις μεγάλες φωτιές στην Πάτρα, στον Ερύμανθο, στη Ζήρια και την Ηλεία, στην Αιτωλοακαρνανία δίνοντας μάχη σώμα με σώμα με τα πύρινα μέτωπα μαζί με τους πυροσβέστες, τους φαντάρους αλλά και άλλους εθελοντές. Την ίδια στιγμή ο λαός της περιοχής μας στάθηκε στο πλευρό όλων αυτών που δοκιμάζονται, που έχασαν τα σπίτια και τα χωράφια τους, οργάνωσαν την αλληλεγγύη σε όλους αυτούς. Είναι συγκινητική σήμερα όλη αυτή η προσπάθεια και ανταπόκριση, οι δεκάδες αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης σε Εύβοια και Ηλεία.

Αυτή τη φορά να μην επιτρέψει ο λαός να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ αλλά και όλων των κυβερνήσεων.

Καλούμε το λαό να μην παρασυρθεί από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις ψεύτικες υποσχέσεις των αποζημιώσεων. Ούτε από τις δήθεν “επιτροπές ανασυγκρότησης” που στοχεύουν στο να εξυπηρετήσουν την είσοδο επιχειρηματιών στα δάση. Τίποτα από όλα αυτά δεν ικανοποιεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Ανακοίνωσε στεγαστική συνδρομή, που όχι μόνο δεν καλύπτει την ανάγκη στέγασης, αλλά κατά 20% οδηγεί τους πυρόπληκτους στην ομηρία των τραπεζών και των δανείων. Εμπαίζει τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους καθώς αντί για διαγραφή χρεών, προβλέπει ολιγόμηνη αναστολή. Υπάρχει πείρα από προηγούμενες φυσικές καταστροφές, που ακόμα δεκάδες οικογένειες περιμένουν αποζημιώσεις.

Ταυτόχρονα, οι υποκριτικές συγγνώμες και τα περί αστοχιών που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου κόμπαζε για την ετοιμότητα και το σχέδιο της, στόχο έχουν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της, ευθύνες που μοιράζονται όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στο κάδρο των εγκληματικών ευθυνών. Όλοι έχουν ευθύνη για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, που αφήνει τα δάση απροστάτευτα, το πυροσβεστικό σώμα και τη δασική υπηρεσία υποστελεχωμένα με απαρχαιωμένες υποδομές, τους κατοίκους πλήρως εκτεθειμένους σε κάθε φυσικό φαινόμενο και καταστροφή. Ο ένας κόβει κι άλλος ράβει για να βγάλουν “λάδι” το σύστημα που οι κυβερνήσεις τους υπηρετούν, το οποίο, ακριβώς επειδή ζει και αναπνέει για το κέρδος, αντιμετωπίζει ως “κόστος” την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πρόθυμος να «βάλει πλάτη», ζητώντας συναίνεση και συνεννόηση με την κυβέρνηση, σχετικά με την αναδιάρθρωση της δομής της πολιτικής προστασίας, για να αντιμετωπίζονται οι συνέπειες της «κλιματικής αλλαγής», κρύβοντας ότι αυτό αποτελεί πρόσχημα για να καλύψει την πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων να μην παίρνουν μέτρα προστασίας της ζωής του λαού απέναντι στις καταστροφές.

Καλούμε το λαό να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς. Ο θυμός, η αγανάκτηση και η οργή του λαού μας, αλλά και η λαϊκή πρωτοβουλία μπορούν τώρα να γίνουν οργανωμένη διεκδίκηση και δράση για να εξασφαλιστεί η πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων, για να προστατευτεί ο φυσικός πλούτος, για να θωρακιστεί ο λαός μας από νέες φυσικές καταστροφές.

Η λαϊκή πρωτοβουλία, η αυταπάρνηση των νέων και κατοίκων κάθε περιοχής, που έσωσαν τα σπίτια και τα χωριά τους, είναι άξια συγχαρητηρίων και παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει ο λαός μας.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε σε όλα τα πύρινα μέτωπα, θα είναι στο πλευρό του λαού ώστε να διεκδικήσει:

Άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών που έχασαν το σπίτι τους, τις καλλιέργειές τους, τα ζώα τους και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις των καταστροφών. Να απαλλαγούν από τα χρέη στις τράπεζες, στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ιδιαίτερα για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους χρειάζεται να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι, για την καταστροφή που υπέστησαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, γεωργικές εκτάσεις (μελίσσια, ελαιώνες, αμπέλια κ.ά.), ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες και άλλες υλικοτεχνικές υποδομές. Να εξασφαλιστεί άμεσα εισόδημα για όλους αυτούς.
Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ολοκληρωμένα – εκτεταμένα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά μέτρα. Αναβάθμιση των έργων υποδομής στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης που είναι ήδη πλήρως υποβαθμισμένα.
Οργανωμένο – επιστημονικό σχέδιο αναδάσωσης όλων των δασικών εκτάσεων που έχουν καεί με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι να μοιράζει η κυβέρνηση σε ιδιώτες «αναδόχους» την αναδάσωση των δασικών εκτάσεων, ανοίγοντας το δρόμο να προχωρήσουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια στις καμένες περιοχές.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας, σε κάθε χωριό, γειτονιά και πόλη να πάρει την κατάσταση στα χέρια του! Οργανώνοντας Επιτροπές Αγώνα, αλληλεγγύης, διεκδίκησης και περιφρούρησης της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι έχουν καεί πάνω από 1.200.000 στρέμματα.

«Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη. Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας πως αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους και η ασφάλεια που «υποσχέθηκε» ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα, τα Βίλια. Τραγικοί σταθμοί μιας “ανεξέλεγκτης” πύρινης διαδρομής.

Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη. Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο.

Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του πανάκριβου επιτελικού του κράτους. Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζει. Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας.

‘Αλλωστε, το σχέδιο του επιτελικού κράτους εφαρμόζεται πάντα απρόσκοπτα: Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα».

Πηγή: protothema.gr

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 15:55

Λέτε να διαφέρουμε απο τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ;;;

- ΕΜΕΙΣ οι χριστιανοί εννοώ! Εκείνοι ό,τι κάνουν, τό κάνουν, γιατί τό πιστεύουν, εφαρμόζουν τον ισλαμικό νόμο στην πιο σκληρή του μορφή (σαρία), το καθεστώς τους είναι θεοκρατικό και γι' αυτό μπορούν να φτάσουν και σε επιθέσεις αυτοκτονίας ακόμα! Φυσικά και αυτά που πιστεύουν και πράττουν, δεν έχουν καμία σχέση με τον 21ο αιώνα και με Μεσαίωνα μοιάζουν. Όμως δεν είναι από εκείνους που άλλα πιστεύουν και άλλα πράττουν...
 
- ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ όμως και σ' εμάς τους χριστιανούς ορθόδοξους;; Το Χριστό, στον οποίο πιστεύουμε, τόν ακολουθούμε αλήθεια ή όχι;; Μήπως είμαστε μεγάλοι υποκριτές και Φαρισαίοι, πιστεύοντας μόνο του θεαθήναι, ενώ το μέσα μας είναι ένας βούρκος γεμάτος από βρώμα και δυσωδία;; Φανερωθήκαμε τούτες τις μέρες το τι είμαστε, έφτανε μόνο ένα παράδειγμα: Το ισχαιμικό κάποιου που τυχαίνει να είναι υφυπουργός, αλλά και άνθρωπος, όπως όλοι μας. Ωραία, ως πολιτικός που μάς κουνούσε το δάκτυλο την κάθε μέρα και μάς εξαγρίωνε με τις αποφάσεις του, έγινε μισητός, πολύ μισητός! Κι εχθρός μας, κατανοητό! Ως άνθρωπος όμως;; Τα όσα έχω διαβάσει, αναρτήσεις και σχόλια γι' αυτόν, μάς υποβιβάζουν ως ανθρώπους και περισσότερο ως χριστιανούς. Δεν υπονοώ πως εγώ είμαι καλύτερος και κρίνω τους "κριτές", όχι! Κι εγώ πολλές φορές τόν κατηγορούσα, τόν έλεγα "δικτάτορα", "σερίφη" κι ένα σωρό άλλα κοσμητικά! Όταν όμως ήταν στη δουλειά του και γερός, όχι όταν μπήκε στο νοσοκομείο! Όταν μπαίνει κανείς εκεί, ακόμα και πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος να είναι, παύει να έχει την ιδιότητα αυτή, είναι ένας απλός άνθρωπος και μόνο...
 
- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είπε εκείνο το: "Αγαπάτε τους εχθρούς υμών"! Όχι μόνο τους φίλους και καλούς, αλλά και τους εχθρούς μας! Δεν είναι εύκολο, μα καθόλου εύκολο αυτό. Αν ήταν, δε θα μάς τό πρόσταζε - ναι, πρόσταζε, σε προστακτική τό είπε - Εκείνος. Θέλει να περιορίσει κανείς την αγάπη που έχει για τον εαυτό του, για ν' αγαπήσει τον εχθρό του, πολλές φορές να τήν εκμηδενίσει! Και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Μάλιστα αυτό, η αγάπη προς τον πλησίον και τον εχθρό μας, που είναι το "ζουμί" της πίστης μας, τείνει να εκλείψει στις μέρες μας, όπου μάς φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ' τους εαυτούς μας! Κι εκτονωνόμαστε βρίζοντας χυδαία και καταριόμαστε "κακό ψόφο"!
 
Ναι, εντάξει, δεν είμαστε εμείς σαν το Χριστό, Εκείνος συγχώρησε τους εχθρούς του και πάνω απ' το σταυρό! Να τού μοιάσουμε όμως σε πολλά, μπορούμε. Αν θέλουμε φυσικά να ξεχωρίζουμε απ' τους Ταλιμπάν. Γιατί αλλιώς, σε τί θα διαφέρουμε από εκείνους;; Μια αυτοκριτική, χρειάζεται...
 
φωτο: tovima.gr
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Νίκο Παπαναστάση θα περιοδεύσει την Πέμπτη 19 Αυγούστου:

· Στις 7 μμ στις Φυτείες Ξηρομέρου

· Στις 9 μμ στη Παπαδάτου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ