Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:10: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Επιτροπής για Σχέδιο το Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας  κ. Σταύρο Μπένο είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, στο ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ ζεστό κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκε το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης  της Β. Εύβοιας, το οποίο αφορά στο σύνολο του παραγωγικού και κοινωνικού τομέα, όλους τους πολίτες,  και  έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Οριοθετήθηκε ο ρόλος και η συμβολή του ΥΠΑΑΤ καθώς και του εποπτευόμενου Οργανισμού ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο σχεδιασμό, την οικοδόμηση καθώς και στο φορέα λειτουργίας του προγράμματος, ώστε η ανάπλαση της Β. Εύβοιας να έχει όλα τα στοιχεία της δημιουργίας ενός εθνικού υποδείγματος. 

Οι κύριοι Λιβανός και Μπένος  συμφώνησαν στο πλαίσιο συνεργασίας και όρισαν τα επόμενα βήματα για την αγροδιατροφή στην Εύβοια, ακολουθώντας με συνέπεια τον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος : ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤΑΤ Κώστας Μπαγινέτας, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητής κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν  και ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού  Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αν. καθηγητής Γρηγόρης Βάρας, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν  Κωνσταντακόπουλου Ξενοφών Κάππος και ο υπεύθυνος Προγραμμάτων του Σωματείου «Διάζωμα»  Ευδόκιμος  Φρέγκογλου.

Μεγάλη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ σημειώθηκε πριν λίγη ώρα, όπως επιβεβαίωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγη ώρα έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ καθώς συνεχίζεται η διαδικασία εκκένωσης.

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο μόλις επιβεβαίωσε ότι υπήρξε έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο ενώ δε διευκρινίστηκε αν υπάρχουν θύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην ανατολική πύλη έξω από το αεροδρόμιο με πυροβολισμούς να σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τραυματίες και νεκρούς ενώ Αφγανός δημοσιογράφος ανέφερε στο Twitter πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

sputniknews

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ