Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021

Ο πιλότος του Beriev, Παναγιώτης Καπετάνης, επιχείρησε αυτό το καλοκαίρι σε όλες τις φωτιές… Είναι συντονιστής, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, με 19 χρόνια εμπειρίας στα Canadair και 9 σε αεροσκάφη PZL.

Ήταν 6 Αυγούστου όταν οι πύρινες γλώσσες έφταναν προς τα πρώτα σπίτια του οικισμού των Θρακομακεδόνων. Ο πιλότος Παναγιώτης Καπετάνης που πιλόταρε το ρωσικό αεροσκάφος ήταν σίγουρος ότι από τη μανία της φωτιάς δε θα γλίτωνε το σπίτι του.

«Αυτό που έβλεπα από ψηλά ήταν πραγματικά μία κόλαση εκείνη την ημέρα. Παντού υπήρχαν μεγάλα μέτωπα από φωτιές και στο τέλος είδα ότι το μέτωπο προσεγγίζει τον οικιστικό ιστό της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων» σημείωσε στο Mega

Εκείνος όμως δεν εγκατέλειψε. Συνέχισε τη δουλειά του και αφού προσγειώθηκε με το τελευταίο φως, πήρε τη μηχανή του και πήγε προς το σπίτι του.

«Εγώ βρισκόμουν στο σπίτι μέχρι και δύο τρία λεπτά πριν περάσει η φωτιά από το σπίτι. Μέχρι και τελευταία στιγμή προσπαθούσα με ένα λάστιχο να καταβρέξω τον περιβάλλοντα χώρο. Μόλις είδα όμως ότι το μέτωπο ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα σκέφτηκα να εγκαταλείψω γιατί φοβήθηκα για την ίδια μου τη ζωή. Ήμουν σίγουρος ότι το σπίτι μου είχε γίνει στάχτη» πρόσθεσε.

«Η ζωή συνεχίζεται…»

Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα τυχερός θα πει σήμερα αφού μπορεί το σπίτι του να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ωστόσο το εσωτερικό δεν έχει καταστραφεί, όμως για την ώρα δεν είναι κατοικήσιμο.

«Η ζωή είναι τέτοια που την αμέσως επόμενη στιγμή , με ψυχραιμία κάθισα και σκέφτηκα ότι κοίταξε να δεις , η ζωή έχει συνέχεια , η ζωή συνεχίζεται είμαι δυνατός και ό,τι και να έγινε θα τα καταφέρω» ανέφερε ο πιλότος.

Την επόμενη κιόλας ημέρα πιλόταρε και πάλι το αεροσκάφος. Αυτή την ψυχική δύναμη μεταφέρει καθημερινά και στη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά 11, 12 και 14 ετών. Που είναι περήφανοι για εκείνον αλλά νιώθουν το καρδιοχτύπι κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι για να βρεθεί στους αιθέρες.

enikos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Κάρολος πραγματοποίησε την πιο ισχυρή, σύμφωνα με τη Daily Mail, παρέμβασή του μέχρι σήμερα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας στους επιχειρηματικούς ηγέτες της Βρετανίας ότι πρέπει να βοηθήσουν, αλλιώς ο πλανήτης «έχει καταστραφεί».

Λόγω των οικογενειακών του σχέσεων με την Ελλάδα που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές, ο πρίγκιπας κάνει έκκληση στις μεγάλες επιχειρήσεις να δράσουν «πριν να είναι τελικά αργά». Ο διάδοχος του θρόνου λέει ότι η «μόνη ελπίδα» της ανθρωπότητας είναι οι επικεφαλής επιχειρήσεων να ενωθούν με τους παγκόσμιους ηγέτες σε μια «επική μάχη» για την αποφυγή της «κλιματικής καταστροφής».

Γράφοντας αποκλειστικά για τη Daily Mail, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας δηλώνει ότι ο επιχειρηματικός τομέας «με τα τρισεκατομμύρια δολάριά του» έχει έναν «απολύτως κρίσιμο» ρόλο. Λέει ότι η επένδυση στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσε να επιφέρει μια «πράσινη μετάβαση που αλλάζει το παιχνίδι».

Θλιμμένος όταν είδε τη γη όπου γεννήθηκαν ο πατέρας και ο παππούς του να «καταπίνονται από άγριες φλόγες»

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που καταστρέφουν την αγαπημένη του Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, λέγοντας ότι οι σκηνές ήταν «τρομακτικές και εφιαλτικές». Μίλησε για τη θλίψη του όταν είδε τη γη όπου γεννήθηκαν ο πατέρας και ο παππούς του να «καταπίνονται από άγριες φλόγες» και προειδοποίησε ότι «ο χρόνος τελειώνει γρήγορα».

«Δεν έχουμε πλέον εναλλακτική λύση, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας απομένει για να αποφύγουμε την τεράστια κλιματική καταστροφή που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει το πρόσωπό της με τους πιο τρομακτικούς τρόπους», έγραψε, σημειώνοντας ότι υπάρχει χρόνος για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά «πρέπει να δράσουμε».

Ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει κορυφαίες εταιρείες να εγγραφούν στο «Terra Carta», μια από τις πρωτοβουλίες του σύμφωνε με την οποία δεσμεύονται να θέτουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο όλων των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Σκοπός η δημιουργία ενός χάρτη για τις επιχειρήσεις ώστε να κινηθούν προς ένα φιλόδοξο και βιώσιμο μέλλον έως το 2030.

«Δοκιμάζουμε τον κόσμο μας…»

«Δοκιμάζουμε τον κόσμο μας, τον καταστρέφουμε», ανέφερε και τώρα «εναπόκειται σε όλους μας να συμμετάσχουμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής». Και τόνισε, σύμφωνα με την Daily Mail, τον σπαραγμό του βλέποντας την καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, μια χώρα με την οποία αισθάνεται συναισθηματική σύνδεση, τη γενέτειρα του αείμνηστου πατέρα του πρίγκιπα Φιλίππου και του παππού του, πατέρα πρίγκιπα Ανδρέα από την Ελλάδα και τη Δανία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόσφατα μια σημαντική ιδιωτική δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να βοηθήσει στην ανθρωπιστική του δράση στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στην Ελλάδα.

«Είναι πραγματικά εφιαλτικό να βλέπεις τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς οι άγριες φλόγες, προκάλεσαν την τραγική απώλεια ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών τόσων πολλών ανθρώπων», σχολίασε σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Έχω ακούσει πρόσφατα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές. Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι οι συνάδελφοί τους που μάχονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και από τη δυτική ακτή στα λιβάδια στον Καναδά, θα έλεγαν το ίδιο. Έχω χάσει τον αριθμό των καταστροφών που σχετίζονται με τον καιρό που έπληξαν τόσες πολλές χώρες».

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Δημ.Ψαθας” καλεί όλα τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 10:30 π.μ στο δημοτικό κατάστημα Αγίου Κων/νου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) Λογοδοσία Δ.Σ. περί της διαχειρίσεως και των πεπραγμένων αυτών.
2) Διενέργεια αρχαιρεσιών.
3) Προγραμματισμός δραστηριοτήτων του Συλλόγου και άλλα θέματα.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας ,σε εφαρμογή του άρθρου 23 του καταστατικού συγκαλείται νέα Γενική Συνέλευση την επόμενη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου (καταληκτική ημερομηνία) στον ίδιο τόπο και χρόνο με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης χωρίς άλλη πρόσκληση ή δημοσίευση και βρίσκεται σε απαρτία οσαδήποτε μέλη του συλλόγου και αν παρευρίσκονται.

Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν των ΦΕΚ 2366,2476  από 5/6/2021 και 10/6/2021 αντίστοιχα περί απαγόρευσης Γ.Σ και εκλογών.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Συνταγματικό έκρινε το Δικαστήριο του Κιλκίς το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται. Η γυναίκα επικαλέστηκε την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, σύμφωνα με το eidisis.gr, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Κιλκίς

Την ίδια, στο Κιλκίς, έγινε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς στο κέντρο της πόλης, χθες Παρασκευή.

Η πορεία κατέληξε με συνθήματα κάτω από τα γραφεία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη, που είχαν ψηφίσει το νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ιατρών και νοσηλευτών, όλου του προσωπικού (υγειονομικού, διοικητικού, υποστηρικτικού) των ιδιωτικών και δημοσίων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με το eidisis.gr η συγκέντρωση έγινε έξω από τα γραφεία του διοικητή του νοσοκομείου, με ομιλία του γενικού γραμματέα του συλλόγου, Αχιλλέα Καλεμκερίδη και χαιρετισμούς από συνδικαλιστές νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση εκτός από νοσηλευτές και γιατρούς του νοσοκομείου συμμετείχαν και εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές του νομού και απλοί πολίτες που διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα και άλλοι που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ακολούθησε η πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους του Κιλκίς: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «Κάτω η χούντα των πολιτικών», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», «Μία είναι η αιτία, δεν θέλανε ποτέ δημόσια υγεία», «Κυριάκο Μητσοτάκη άκου το καλά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά»…

Η πρώτη μεγάλη στάση έγινε κάτω από τα γραφεία των βουλευτών Γεωργαντά και Φραγγίδη, όπου διαβάστηκε η απόφαση και το ψήφισμα του συλλόγου, ενώ δεν έλλειψαν και τα συνθήματα για την καταψήφισή τους στις επόμενες εκλογές. Η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην πλατεία Ειρήνης με χαιρετισμούς και άλλων συνδικαλιστών.

newsit.gr

foto intime
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ