Παρασκευή, 22η Σεπτεμβρίου 2023  2:09: πμ
  rss button fb button fb button

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ SQUARE

κωστακοπουλος χρηστος

μαριαννα τσιντζου ροζικ

σελιμας γιαννης

κωστας πιστιολας

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη @ ysterografa.gr

Όπου και να κοιτάξεις, τη… μαύρη εποχή Σημίτη βρίσκεις μπροστά σου σε αυτή τη χώρα. Με τις μοιραίες συνέπειές της για το μέλλον του τόπου. Από την εθνική λεηλασία, τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την υποστολή της σημαίας εθνικής αξιοπρέπειας και το “γκριζάρισμα” των εθνικών συμφερόντων, μέχρι τις… πυρκαγιές.

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, με την Ελλάδα να καίγεται κάθε καλοκαίρι όλο και περισσότερο, η απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη το 1998, να αφαιρέσει τη δασοπυρόσβεση από τα Δασαρχεία, και να την εντάξει στην Πυροσβεστική, είχε μοιραίες και μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Οι δασοφύλακες, οι δασολόγοι, οι δασοπυροσβέστες, εκείνοι που είχαν πολυετή εμπειρία στη διαχείριση μιας πυρκαγιάς σε δάσος, παραμερίστηκαν και τέθηκαν υπό τις οδηγίες των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, δηλαδή ανθρώπων που είχαν εκπαιδευτεί και συνηθίσει να αντιμετωπίζουν φωτιές μέσα στον αστικό ιστό. Όχι στην ιδιομορφία του τοπίου ενός δάσους.

Οι δασοφύλακες γνώριζαν τη μορφολογία της περιοχής που τους είχε ανατεθεί. Την παρακολουθούσαν και επικαιροποιούσαν τη γνώση τους, σε συνεργασία με τους κατοίκους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και άλλους υπηρεσίες, όπως τους αγροφύλακες. Ήξεραν τα μονοπάτια, και πού θα έπρεπε να παρέμβουν και να επιχειρήσουν άμεσα.

Όλα αυτά χάθηκαν. Το 1998. Με την υπογραφή της κυβέρνησης Σημίτη. Τη συνέχεια τη ζούμε ως εθνική τραγωδία. Και δυστυχώς, δεν είναι… μακέτο.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της διάθεσης 100.000 ευρώ από τη ΒΙΑΝΕΞ για την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξαναχτύπησε από τον λογαριασμό dpg7000 με μηνύματα για αλληλεγγύη αλλά και ενός restart ή όπως θα λέγαμε ένα νέο Great Reset που είναι της μοδός αλλά που θα βασίζεται στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»…

Διαβάστε τις αναρτήσεις του προέδρους της ΒΙΑΝΕΞ για το πως θέλει να γίνει το restart στην Ελλάδα και όχι όπως θέλουν κάποιοι:

«Ίσως να χρειαζόμαστε ένα restart, αλλά όχι όπως το ονειρεύονται κάποιοι. Ένα restart που θα είναι βασισμένο πάνω στα θεμέλια που υπάρχουν επί αιώνες σε αυτή τη χώρα;;;

Στην Πατρίδα που σήμερα έγινε στάχτη. Στην Θρησκεία που θυμόμαστε πλέον μόνο σε τέτοιες μέρες καταστροφής παρακαλώντας τον Θεό να βρέξει. Αλλά και στην Ελληνική παραδοσιακή οικογένεια που μέσα από τις αξίες της σε μαθαίνει να βοηθάς τον συνάνθρωπο».

«Σε τέτοια καταστροφή όποιος μπορεί να βοηθήσει και δεν το κάνει είναι συνένοχος. Από οικονομική ενίσχυση, από εθελοντισμό, από το αντισταθεί με την φωνή του σε ό,τι αδικεί τους ανθρώπους που βάζουν μπροστά τη ζωή τους για εμάς, μέχρι μια απλή καλή πράξη στον όποιο συνάνθρωπο την έχει ανάγκη».

 
pronews.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ