Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 19:40

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την πιο ασφαλή αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι πλέον μια επέμβαση που επιλέγουν πολλές γυναίκες, κυρίως για αισθητικούς λόγους και αποτελεί την πιο δημοφιλή παγκοσμίως! Πάμε να μάθουμε μαζί κάποιες σημαντικές πληροφορίες, πάντα υπό το πρίσμα του ειδικού ιατρού!

ayxhtikh_mastou.png

Καταρχάς αξίζει να τονίσουμε ότι πρόκειται για τη χειρουργική τοποθέτηση ενθεμάτων στο στήθος και έχει στόχο την αύξηση της πληρότητας, τη βελτίωση της συμμετρίας των μαστών, καθώς και την αποκατάσταση του χαμένου όγκου που μπορεί να προκύψει μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη! 

Περιπτώσεις εφαρμογής αυξητικής στήθους

Συνήθως η αύξηση αφορά γυναίκες που δεν είναι ικανοποιημένες με το φυσικό μέγεθος του στήθους τους αλλά και αυτές που το στήθος τους έχει χάσει το σχήμα του ή αυτές που δεν είναι ικανοποιημένες με την όψη του! Επίσης εφαρμόζεται όταν υπάρχει ασυμμετρία μεταξύ των μαστών, καθώς επίσης και όταν ο ένας ή και οι δυο μαστοί δεν έχουν αναπτυχθεί φυσιολογικά.

Πως πραγματοποιείται η επέμβαση;

Η προσθετική στήθους πραγματοποιείται με ολική αναισθησία. Οι τομές γίνονται σε αφανή σημεία , προκειμένου η ουλή να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο εμφανής. Μπορεί να γίνουν στη μασχάλη, στη θηλή ή στην υπομάστιο πτυχή (εκεί που τελειώνει ο μαστός). 

Έπειτα, το ένθεμα τοποθετείται σε συγκεκριμένο ανατομικό πλάνο, ανάλογα και πάλι με τον σωματότυπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας.

thumb__1440_0_0_0_auto.jpg

Τι γίνεται μετά την επέμβαση;

Αμέσως μετά την επέμβαση, η γυναίκα έχει γάζες ή επιδέσμους στα σημεία των τομών, οι οποίες θα αρχίσουν να επουλώνονται αρκετά γρήγορα. Εάν κατά την διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιηθούν παροχετεύσεις (τα σωληνάκια που απορροφούν τα υγρά που συσσωρεύονται στο τραύμα), τότε θα αφαιρεθούν το πολύ μέσα σε 1-2 ημέρες.

Επίσης χρειάζεται να φορέσει έναν ειδικό ελαστικό στηθόδεσμο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το οίδημα και να διασφαλιστεί ότι το στήθος θα στηρίζεται κατάλληλα, κατά την διάρκεια της επούλωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της, το ίδιο κιόλας βράδυ.

Αν θέλεις κι εσύ να αλλάξεις την εικόνα και το μέγεθος του στήθους σου, επισκέψου το site του Dr. Νικολάου Ι. Καρμίρη και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου με τον ιατρό ώστε να λάβεις τις κατάλληλες πληροφορίες πριν την επέμβαση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 19:58

Στην ίδια κατηγορία