Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Σε Φεστιβάλ Πολιτικής και Ιδεών στις Βρυξέλλες ο Κ. Καραγκούνης

Ο  Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, συμμετείχε σε ένα Φεστιβάλ Πολιτικής και Ιδεών που οργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Friends of Europe στις Βρυξέλλες στις 13-14/10.

Σε αυτό το συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων εξέχουσες προσωπικότητες όπως  ο  Johannes Hahn, Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό, ο Etienne Davignon, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Celine Gauer, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ο Jamie Shea, πρώην Αναπληρωτής Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο κος Mathew Burrows, Διευθυντής της Πρωτοβουλίας Προοπτικής, Στρατηγικής και Κινδύνων στο Ατλαντικό Συμβούλιο και πολλοί βουλευτές από όλη την Ευρώπη.

Μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν η δύσκολη επιστροφή στην κανονικότητα, που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά ενέργειας, αλλά και τα βήματα που παίρνει η Ευρώπη συνολικά αλλά και το κάθε κράτος ξεχωριστά για αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης

Η κλιματική αλλαγή αλλά και η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050 καθώς και οι πολιτικές που ετοιμάζονται ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος σταδιακά. Συζήτηση έγινε για την ανάγκη να παραμείνει η ένωση στήριγμα για τις οικονομίες των κρατών- μελών όπως είναι μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχίσουν οι δημόσιες δαπάνες σε συγκεκριμένους τομείς που τελικά αποφέρουν οφέλη στην οικονομία συνολικά όπως η παιδεία, η υγεία και η καινοτομία. Ζητούμενο ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο προορατικό και δυναμικό. Μια Ευρώπη που δεν νομοθετεί αναδρομικά αλλά προορατικά. Μια νέα Ευρώπη.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου απευθύνει με γραπτή της δήλωση η Παρασκευή Παπαλέξη, υποψήφια πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αγρινίου. 

Ολόκληρη η δήλωση

Με την Κυβέρνηση, τους Κυβερνητικούς, τους Βουλευτές μας, τους Αυτοδιοικητικούς, τους Πολιτευτές μας, το Μητρώο Στελεχών, τα εκλεγμένα Στελέχη και Μέλη μας σε Συλλόγους και Φορείς με εξέχοντα ρόλο στη Δημόσια Σφαίρα, με την ΔΑΠ ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ ,γίναμε μια γροθιά για την Πατρίδα.

Σε μια πρωτόγνωρα δύσκολη υγειονομική συγκυρία για την ανθρωπότητα, όλες και όλοι μαζί, δώσαμε τον καλό αγώνα για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα.

Από την Πανδημία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βγαίνουμε Νικητές!

Πρωταγωνιστές στο Παγκόσμιο Στερέωμα!

Συμμετέχουμε μαζικά στις Εσωκομματικές Εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

ζητώ την ψήφο Σας αυτή την Κυριακή.

Προχωράμε μαζί! Ενωμένοι Νικάμε!

Με τιμή,

Παπαλέξη Γρ. Παρασκευή

Υποψήφια Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγρινίου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο 11ο Διεθνές Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με θέμα «Δημογραφική Πρόκληση-Ο ρόλος των Πολύτεκνων Οικογενειών και το Μέλλον της Ευρώπης» απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η Συνομοσπονδία επί 70 χρόνια παρεμβαίνει με τις πρωτοβουλίες της διαρκώς, στο ζήτημα της οικογένειας. «Η οικογένεια για εμάς τους Έλληνες, υπήρξε πάντα ένα μικρό κοινωνικό κράτος, ένα μοντέλο κοινωνικής πρόνοιας, που εξέπεμπε αλληλεγγύη και παρενέβαινε ιδιαίτερα στις δυσκολίες των στενών και των ευρύτερων μελών της. Αυτό συνέβαλε στην κοινωνική συνοχή της οικογένειας», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και τόνισε την πολύ σημαντική συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας σε όλη αυτή την προσπάθεια συνοχής και ανάπτυξης της χώρας.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι «Οι οικογένειες που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά δεν το κάνουν για τις παροχές από το κράτος, αλλά επειδή πιστεύουν στην αξία των πολλών παιδιών κι έτσι αποφασίζουν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος αυτής της προσπάθειας». Αναφέρθηκε στην προσωπική του συμβολή στην βοήθεια των πολυτέκνων, και στην προώθηση των διεκδικήσεων της Συνομοσπονδίας, από τις θέσεις ευθύνης που είχε, με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί, όπως είπε, μια σταθερή σχέση με τους θεσμούς των πολυτέκνων.

Ιδιαίτερα σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής ότι «σε μια εποχή που πολλοί θεσμοί αποθεσμοποιούνται, είναι εξαιρετικά χρήσιμο οι πολίτες, με τη συμμετοχή τους, να στηρίζουν τους φορείς που τους εκπροσωπούν, εν προκειμένω τη Συνομοσπονδία και τους συλλόγους πολυτέκνων. Η δυναμική συμμετοχή στους φορείς ενισχύει τους θεσμούς και αναγκάζει την Πολιτεία να «ακούει» καλύτερα τα αιτήματα. Η συμμετοχή ενισχύει τους φορείς και ενδυναμώνει τη φωνή τους, οπότε το πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να κάνει».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «Η χώρα έχει μεγάλο ζήτημα υπογεννητικότητας και πρέπει φορείς και πολιτεία, όλοι μαζί, να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα για να βρούμε λύσεις». Σημείωσε ότι έχει προτείνει να δοθούν δωρεάν, πλασματικά συντάξιμα χρόνια, στις νέες μητέρες, καθώς και δωρεάν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Χρειάζεται μία δέσμη μέτρων που θα δώσει κίνητρο στα νέα ζευγάρια, να κάνουν έστω κι ένα παιδί, γιατί εκεί έχει μετατοπιστεί το πρόβλημα σήμερα.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του σε κάθε πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Συνέδριο και πρότεινε να γίνει συνάντηση, μετά το τέλος των εργασιών, με αντικείμενο την πληρέστερη δυνατή αξιοποίηση των συμπερασμάτων, πέραν κάθε κομματικής λογικής.

«Η υπόθεση της οικογένειας, της πολυτεκνίας, της παρατεταμένης εφηβείας που σήμερα αναγκάζονται να βιώνουν οι νέοι, αφού δεν μπορούν να μετακομίσουν σε δικά τους σπίτια και να ανοίξουν τα φτερά τους, πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού, έξω από κομματικές λογικές, γιατί αφορούν στον τόπο», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

agriniopress.gr

Με βιτριολικό τρόπο σχολίασε ο σκιτσογράφος της «Καθημερινής», Δημήτρης Χαντζόπουλος, τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και τις αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινώσει προσεχώς ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος.

Στο σκίτσο δυο άνθρωποι στρώνουν ένα κόκκινο χαλί, προφανώς για να υποδεχθούν τον κ. Παπανδρέου, με τον διάλογο να είναι ο εξής:

-Του είπα «κ. Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψετε στην πολιτική σκηνή. Πρέπει να βγάλετε τον χώρο μας από την παρακμή και τη μιζέρια».

-Του ανέφερες ότι είσαι γελοιογράφος;

-Όχι, το άφησα φλου…

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από την εφημερίδα «Καθημερινή» έσπευσε να αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος . «Ο Χαντζόπουλος σήμερα στην “Καθημερινή”. Πιο ανελέητος από ποτέ», ήταν το σχόλιο του Πέτρου Τατσόπουλου.

tatsopoulos 19 10 2021

iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 14/10/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τoν κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Τoν κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τoν κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ:    «Θα αποκτήσει η Ελλάδα αεροσκάφη για νυχτερινές ρίψεις νερού ένεκα των αναγκών επείγουσας και εκτεταμένης πυρόσβεσης;»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Με τις δασικές πυρκαγιές να αποτελούν μία από τις βασικότερες απειλές της χώρας, όπως αποδεικνύεται, δυστυχώς, κάθε χρόνο, είναι σαφές ότι η πατρίδα μας χρειάζεται να αποκτήσει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά από την άποψη των αεροσκαφών πυρόσβεσης, λαμβανομένης υπόψη, πάντα και της οικονομικής παραμέτρου. Πριν την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ανακοινώσατε την πρόθεση της κυβέρνησης να αγοραστούν οκτώ σύγχρονα αεροσκάφη «Canadair CL-515», τα οποία, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία (“Viking Air”), έχουν την δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και σχετικών ρίψεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», ειδικότερα, προαναγγείλατε την απόκτηση των εν λόγω αμφίβιων αεροσκαφών, αντικαθιστώντας τα γηραιότερα “Canadair 215”.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Πότε ακριβώς θα υλοποιήσετε την παραπάνω ανακοινωμένη πρόθεσή σας, περί προμήθειας οκτώ σύγχρονων αεροσκαφών τύπου «Canadair CL-515», ώστε να εκλείψουν οι ανησυχίες του ελληνικού λαού που βρίσκεται σε περιοχές υψηλού κινδύνου καταστροφής από πυρκαγιά, αφού, τρεχόντως, εκλείπει η δυνατότητα πυρόσβεσης από τα υπάρχοντα αεροσκάφη, μετά την δύση του ηλίου, καθώς, μέχρι στιγμής, δεν βρισκόμαστε ούτε στην φάση της παραγγελίας προς την αρμόδια εταιρεία των ανωτέρω σύγχρονων ενδεδειγμένων για νυχτερινή πυρόσβεση αεροσκαφών;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Σπήλιος Λιβανός απεχθάνεται το διχασμό και τον λαϊκισμό

Η ασχολία του με την πολιτική δεν ήταν τυχαία. Το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν αρκετό για να διαμορφώσει τις πεποιθήσεις του.

Τα γεγονότα που τον καθόρισαν και δημιούργησαν αναπόδραστες ατραπούς στη σκέψη και την πορεία του ήταν η δικτατορία, ο διχασμός που ένιωσε ότι ενυπήρχε στην κοινωνία τότε και η φυλάκιση και εξορία του πατέρα του Διονύση Λιβανού και του θείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο αγώνας για μια ενωμένη δημοκρατική κοινωνία έγινε ακούσια, για τον νεαρό Σπήλιο, μια αγωνία ζωής. Άλλο μεγάλο γεγονός που χάραξε τους ορίζοντες της ζωής του σε προσωπικό επίπεδο ήταν αναμφίβολα ο γάμος του με τη Δόμνα Κυρζοπούλου και ο ερχομός των τριών παιδιών τους: του Διονύση, της Δανάης και της Αλίκης…

Όπως λέει στους φίλους του, «ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο ρόλος αυτός θα με “υποχρέωνε” γλυκά και αθόρυβα να προσπαθώ συνεχώς για την καλύτερη εκδοχή μου».

Ο θάνατος του πατέρα του Διονύση Λιβανού και του θείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου ήταν δύο γεγονότα που τον λύγισαν.

Παρ’ όλα αυτά, προχώρησε μπροστά, γιατί είναι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Φίλους δεν αλλάζει εύκολα. Οι καλύτεροί του φίλοι είναι από τη νηπιακή του ηλικία και όταν τον ρωτούν δηλώνει πραγματικά τυχερός που συμπορεύεται με τους ίδιους φίλους σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Λόγω του φόρτου εργασίας δεν έχει τη δυνατότητα να τους βλέπει καθημερινά, αλλά με έναν μοναδικό τρόπο είναι πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο σε όλες τις σημαντικές στιγμές.
Είναι κοντά στους φίλους του και στα όμορφα και στα άσχημα, γιατί οι σχέσεις τους έχουν σφυρηλατηθεί από την παιδική ηλικία και καθώς η ζωή προχωράει «τα βλέμματα γλυκαίνουν, γιατί έχουν ταλαιπωρηθεί και τώρα το μαθαίνουν», όπως έχει πει και ο Σαββόπουλος.

Ως φοιτητής έκανε όλες τις δουλειές. Έχει δουλέψει σε βενζινάδικο, σε μαγαζί αθλητικών ειδών αλλά και σε εφημερίδες («Βήμα» και «Ελευθεροτυπία») για να βγάλει χαρτζιλίκι.

Η κοσμοθεωρία του στηρίζεται στο σύνθημα «Ζήσε τη μέρα». Αγαπάει πολύ τη ζωή και προσπαθεί να στέκεται θετικά σε όλες τις εκφάνσεις και τα σκαμπανεβάσματά της. Και στα άσχημα και στα καλά. Πιστεύει πολύ στη ρήση «Κάθε εμπόδιο για καλό».
Ίσως για αυτό αγαπάει και την πολιτική, γιατί καμία μέρα δεν είναι ίδια και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις με ασφάλεια την επόμενη.

Όταν θέλει να ηρεμήσει, προτιμά τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας. Τη θάλασσα την
ευχαριστιέται στις Κυκλάδες, αν και, όπως λέει, του λείπει το κολύμπι, διότι δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο. Ειδικά αυτή την περίοδο δεν έχει καθόλου χρόνο ούτε για να μεταβαίνει στην εκλογική του περιφέρεια, την Αιτωλοακαρνανία.
Τον λιγοστό χρόνο που καταφέρει να ξεκλέβει τον αφιερώνει στη γυναίκα και τα παιδιά του. Το δικαιούνται, άλλωστε.

Κοιμάται και ξυπνάει με την ελπίδα ότι κάποτε θα κοπάσουν τα πράγματα και θα βρει χρόνο να χαθεί στα διαβάσματά του, να περπατήσει στο βουνό και να βγει για μια ωραία ποδηλατάδα. Να δει θέατρο, που το αγαπάει πολύ, και να γευματίσει με φίλους ανέμελα.
Δεν ζητάει πολλά, αλλά τα απλά και τα ωραία της ζωής! Έχει άριστες σχέσεις με τα παιδιά του και ακούει τη μουσική που του επιβάλλουν τα τρία «εφηβάκια» του σπιτιού του…. Μέσα του λατρεύει την κλασική μουσική και την τζαζ.

Συγκινείται εύκολα με τα ακούσματα της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού 1960-1970 των Θεοδωράκη - Ξαρχάκου και θεωρεί κορυφαίο τραγουδοποιό τον Διονύση Σαββόπουλο.

Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι ο Σπήλιος θέλει καθαρές κουβέντες. Απεχθάνεται το ψέμα, το δήθεν και τις άχρηστες κόντρες.

Σε πολιτικό επίπεδο τον τρομάζουν ο διχασμός και ο λαϊκισμός. Όλα τα παραπάνω τα αποφεύγει, γιατί έχει μάθει να μιλάει με τη δουλειά τουΑφιέρωμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό


O Σπήλιος Λιβανός απεχθάνεται το διχασμό και τον λαϊκισμό


Η ασχολία του με την πολιτική δεν ήταν τυχαία. Το οικογενειακό του περιβάλλον ήταν αρκετό για να διαμορφώσει τις πεποιθήσεις του.

Τα γεγονότα που τον καθόρισαν και δημιούργησαν αναπόδραστες ατραπούς στη σκέψη και την πορεία του ήταν η δικτατορία, ο διχασμός που ένιωσε ότι ενυπήρχε στην κοινωνία τότε και η φυλάκιση και εξορία του πατέρα του Διονύση Λιβανού και του θείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο αγώνας για μια ενωμένη δημοκρατική κοινωνία έγινε ακούσια, για τον νεαρό Σπήλιο, μια αγωνία ζωής. Άλλο μεγάλο γεγονός που χάραξε τους ορίζοντες της ζωής του σε προσωπικό επίπεδο ήταν αναμφίβολα ο γάμος του με τη Δόμνα Κυρζοπούλου και ο ερχομός των τριών παιδιών τους: του Διονύση, της Δανάης και της Αλίκης…

Όπως λέει στους φίλους του, «ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο ρόλος αυτός θα με “υποχρέωνε” γλυκά και αθόρυβα να προσπαθώ συνεχώς για την καλύτερη εκδοχή μου».

Ο θάνατος του πατέρα του Διονύση Λιβανού και του θείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου ήταν δύο γεγονότα που τον λύγισαν.

Παρ’ όλα αυτά, προχώρησε μπροστά, γιατί είναι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Φίλους δεν αλλάζει εύκολα. Οι καλύτεροί του φίλοι είναι από τη νηπιακή του ηλικία και όταν τον ρωτούν δηλώνει πραγματικά τυχερός που συμπορεύεται με τους ίδιους φίλους σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Λόγω του φόρτου εργασίας δεν έχει τη δυνατότητα να τους βλέπει καθημερινά, αλλά με έναν μοναδικό τρόπο είναι πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο σε όλες τις σημαντικές στιγμές.
Είναι κοντά στους φίλους του και στα όμορφα και στα άσχημα, γιατί οι σχέσεις τους έχουν σφυρηλατηθεί από την παιδική ηλικία και καθώς η ζωή προχωράει «τα βλέμματα γλυκαίνουν, γιατί έχουν ταλαιπωρηθεί και τώρα το μαθαίνουν», όπως έχει πει και ο Σαββόπουλος.

Ως φοιτητής έκανε όλες τις δουλειές. Έχει δουλέψει σε βενζινάδικο, σε μαγαζί αθλητικών ειδών αλλά και σε εφημερίδες («Βήμα» και «Ελευθεροτυπία») για να βγάλει χαρτζιλίκι.

Η κοσμοθεωρία του στηρίζεται στο σύνθημα «Ζήσε τη μέρα». Αγαπάει πολύ τη ζωή και προσπαθεί να στέκεται θετικά σε όλες τις εκφάνσεις και τα σκαμπανεβάσματά της. Και στα άσχημα και στα καλά. Πιστεύει πολύ στη ρήση «Κάθε εμπόδιο για καλό».
Ίσως για αυτό αγαπάει και την πολιτική, γιατί καμία μέρα δεν είναι ίδια και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις με ασφάλεια την επόμενη.

Όταν θέλει να ηρεμήσει, προτιμά τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας. Τη θάλασσα την
ευχαριστιέται στις Κυκλάδες, αν και, όπως λέει, του λείπει το κολύμπι, διότι δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο. Ειδικά αυτή την περίοδο δεν έχει καθόλου χρόνο ούτε για να μεταβαίνει στην εκλογική του περιφέρεια, την Αιτωλοακαρνανία.
Τον λιγοστό χρόνο που καταφέρει να ξεκλέβει τον αφιερώνει στη γυναίκα και τα παιδιά του. Το δικαιούνται, άλλωστε.

Κοιμάται και ξυπνάει με την ελπίδα ότι κάποτε θα κοπάσουν τα πράγματα και θα βρει χρόνο να χαθεί στα διαβάσματά του, να περπατήσει στο βουνό και να βγει για μια ωραία ποδηλατάδα. Να δει θέατρο, που το αγαπάει πολύ, και να γευματίσει με φίλους ανέμελα.
Δεν ζητάει πολλά, αλλά τα απλά και τα ωραία της ζωής! Έχει άριστες σχέσεις με τα παιδιά του και ακούει τη μουσική που του επιβάλλουν τα τρία «εφηβάκια» του σπιτιού του…. Μέσα του λατρεύει την κλασική μουσική και την τζαζ.

Συγκινείται εύκολα με τα ακούσματα της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού 1960-1970 των Θεοδωράκη - Ξαρχάκου και θεωρεί κορυφαίο τραγουδοποιό τον Διονύση Σαββόπουλο.

Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι ο Σπήλιος θέλει καθαρές κουβέντες. Απεχθάνεται το ψέμα, το δήθεν και τις άχρηστες κόντρες.

Σε πολιτικό επίπεδο τον τρομάζουν ο διχασμός και ο λαϊκισμός. Όλα τα παραπάνω τα αποφεύγει, γιατί έχει μάθει να μιλάει με τη δουλειά του.