Κυριακή, 26η Μαρτίου 2023  9:00: μμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Αναφορά προς τους κ. Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου «ο Ερμής» με θέμα: «Δυσοίωνο το μέλλον των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της αγοράς».

Ο κ. Μωραΐτης ζητά απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Αναπληρωτή Υπουργό, αλλά κι ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν για τη στήριξη και την προστασία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νομού.

Στην επιστολή, ο εμπορικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας διαμαρτύρεται για τη συνεχή «αδιαφορία της πολιτείας, παρά τα συνεχή αιτήματα του εμπορικού κόσμου για μέτρα στήριξης». Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με την αύξηση στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών δημιουργούν ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα στην αγορά», ενώ «οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την επανεκκίνηση της αγοράς στις αρχές Απριλίου δεν επιβεβαιώθηκαν». Τονίζει, δε, ότι «το γεγονός ότι μόλις 25.000 επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση σε σύνολο 850.000 δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας».

Ζητάται «διαγραφή μέρους των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις, καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, επιστροφή του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος» και «χορήγηση επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όσους συναδέλφους κλείνουν τις επιχειρήσεις τους».

Όπως τονίζει ο κ. Μωραΐτης, «η κυβερνητική αδιαφορία πλέον αποδεικνύεται επικίνδυνη. Δε νοείται να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση μόλις 25.000 από τις 850.000 επιχειρήσεις της χώρας και ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάζει ως λύση τα μέτρα –ασπιρίνες. Τη στιγμή, μάλιστα, που τα οικονομικά μεγέθη για τη χώρα είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα, θα περίμενε κανείς να δημιουργήσει δίχτυ προστασίας. Τουναντίον, το σχέδιο του Πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρο: αποσκοπεί στην οικονομική εκκαθάριση εις βάρος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας ως λύση… τις εκβιαστικές συγχωνεύσεις. Ναρκοθετεί ξεκάθαρα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη θωράκιση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής. Με επιδόματα αντί ενισχύσεων, με δημοσιονομικό χώρο να βρίσκεται για εκεί που βολεύει, αλλά για εκεί που δεν υπάρχουν τα ντιλς με ημετέρους να ‘έχουμε έλλειμμα’, είναι βέβαιο πως η πλειοψηφία της κοινωνίας οδεύει προς τον γκρεμό».

Κλείνοντας, υπογράμμισε:

«Έχουμε ξεπεράσει το σημείο μηδέν. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα για το τι προτίθεται να κάνει, ώστε να στηρίξει το Νομό μας. Κι απαιτούμε να το κάνει ΤΩΡΑ».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μία υπογραφή ήταν του ίδιου του Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος στήριζε τον εαυτό του, για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Κατά δύο μειώθηκαν οι υπογραφές των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ.

Αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός το απόγευμα της Πέμπτης (21/10) κατέθεσε 84 υπογραφές μελών της ΚΠΕ που τον στηρίζουν, κατά τη διάρκεια του ελέγχου τους μειώθηκαν κατά δύο.

Συγκεκριμένα η αρμόδια επιτροπή εντόπισε δύο υπογραφές που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η μία υπογραφή ήταν του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος στήριζε τον εαυτό του, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από το καταστατικό και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να γίνει δεκτή.

Η δεύτερη υπογραφή είχε ελλιπή στοιχεία. Έτσι λοιπόν η ΕΔΕΚΑΠ κάλεσε το συγκεκριμένο πρόσωπο για διευκρινίσεις. Ωστόσο κατά την επικοινωνία των δύο πλευρών προέκυψε ότι το μέλος της ΚΠΕ δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού.

agrinionews.gr

Νικάκης, Τσιτσέλη και Μιμμής διεκδικούν την προεδρία

Σε εκλογές οδεύει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου για την ανάδειξη του νέου εννεαμέλους Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, που ας μην λήσμονείται ότι πρόκειται και για εφετειακό σύλλογο, διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Νικάκης, που θα επιδιώξει την επανεκλογή του, η Βασιλική Τσιτσέλη που τεθεί εκ νέου απέναντι στο Δ. Νικάκη, καθώς και ο Γιάννης Μιμμής.

Το γεγονός ότι υπάρχει μια τρίτη υποψηφιότητα δίνει μια διαφορετική διάσταση σε αυτές τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, αφού αν δεν υπήρχε, τότε το σκηνικό των εκλογών θα ήταν το ίδιο με αυτό της διαδικασίας του 2017, όταν ο Δ. Νικάκης επικράτησε της Β. Τσιτσέλη (συγκεντρώνοντας το 60% των ψήφων).

Η ύπαρξη τρίτης υποψηφιότητας εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τη διαδικασία στη δεύτερη Κυριακή, αφού θεωρείται αρκετά δύσκολο στο πρώτο γύρο των εκλογών να συγκεντρώσει κάποιος το ποσοστό του 50% συν μια ψήφο. Τούτου δοθέντος η μάχη των υποψηφίων για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των σχεδόν 200 μελών του Συλλόγου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς οι σκέψεις πολλών γίνονται σε συνδυασμό με την εκτίμηση για το τι πρόκειται να πράξει στο δεύτερο γύρο ο υποψήφιος που θα καταταγεί τρίτος στον πρώτο γύρο. Πάνω σε αυτή τη σκέψη το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές συζητήσεις και διεργασίες στις τάξεις των νομικών του Αγρινίου. Διεργασίες που τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις 28 Νοεμβρίου αναμένεται να ενταθούν.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας» Αγρινίου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17/10/2021 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: ΓΑΜΒΡΟΥΛΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
Αντιπρόεδρος: ΚΑΚΑΒΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Γεν. Γραμματέας: ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
Ταμίας: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Έφορος: ΤΖΑΜΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κοσμήτορας: ΚΩΤΣΑΡΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
Μέλη: ΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Διαφημιστικό τμήμα EklogesDytika.gr
Υπέυθυνος: Εταιρεία RESET - Αρης Αγραφιώτης - τηλ. 6940650401
Διαχείρηση περιεχομένου
Υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Σαμψών - τηλ. 6932210099