Παρασκευή, 8η Δεκεμβρίου 2023  3:20: πμ
  rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η υποψηφιότητα του κ. Τσούνη πρέπει να εγκριθεί κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Εάν ξεπεραστεί ο σκόπελος με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έγκριση των διορισμών, εκτιμάται ότι ο Τζορτζ Τσούνης θα μπορέσει να αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα στην αρχή του νέου έτους.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη του νέου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον αλλά και την αναμενόμενη υπογραφή της νέας Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Ο κ. Τσούνης έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες και συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως «Hilton», «Marriott» και «Intercontinental».

Θεωρείται γέννημα θρέμμα του Μεγάλου Μήλου, της πόλης δηλαδή στην οποία μεγάλωσε και σπούδασε, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια αποκτώντας πτυχίο νομικής από το St. John’s University. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Αϊλαντ, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μένει στη συγκεκριμένη περιοχή με τη γυναίκα του Όλγα και τα τρία παιδιά τους.

Ισχυρές διασυνδέσεις με τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ

Το 2013, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε εξεταστεί η πιθανότητα της τοποθέτησής του στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία, μιας προσπάθειας, όμως, που τελικά δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο κ. Τσούνης είχε την ευκαιρία να αναλάβει μια σειρά ρόλων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, αποκομίζοντας νέες εμπειρίες που εκτιμάται ότι θα ισχυροποιήσουν τη νέα του υποψηφιότητα. Ειδικότερα, η εμπειρία του στο τιμόνι της Chartwell Hotels αλλά και η ανάληψη της διεύθυνσης της Arbor Realty Trust και της New York’s Signature Bank, δύο εταιριών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, του έχει δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξει σημαντικές επαφές στα υψηλότερα κλιμάκια της επενδυτικής κοινότητας της Νέας Υόρκης.

Εξίσου, όμως, σημαντικές θεωρούνται και οι πολιτικές διασυνδέσεις που διατηρεί ο 53χρόνος ομογενής στην αμερικανική πρωτεύουσα. Πρόκειται άλλωστε για έναν πολιτικό διορισμό, με δεδομένο ότι ο Τζορτζ Τσούνης δεν είναι διπλωμάτης καριέρας. Υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει να επισημανθεί η μακροχρόνια σχέση που διατηρεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν, καθώς στην προεκλογική μάχη του 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα-Μπάιντεν». Επιπλέον, γνωρίζεται καλά με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τον οποίο έχει αναπτύξει στενή φιλία. Παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται κυρίως στους χορηγούς του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ομογενής επιχειρηματίας διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας στο Καπιτώλιο με βουλευτές και γερουσιαστές από τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Παιδί» της ελληνικής ομογένειας ο Τζορτζ Τσούνης

Μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Αυτή τη στενή σχέση με την Εκκλησία και την ελληνοαμερικανική κοινότητα τη διατήρησε καθόλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI). Μάλιστα, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Επιπλέον, ο κ. Τσούνης έχει λάβει το Βραβείο «Justice for Cyprus» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανισμών που του απονεμήθηκε από τον πρώην Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και το βραβείο Athens-Wishner που απονέμει από κοινού η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αντί για εργασία επιδόματα - κουπόνια - εξάρτηση από την κυβέρνηση - Ο νεοκομμουνισμός του Great Reset είναι εδώ

Στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για το ποιες κοινωνικές ομάδες πρόκειται να λάβουν το επίδομα των Χριστουγέννων που έχει θεσπιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται από τη ΝΔ σε μία αποθέωση «νεοκομμουνιστικής» πολιτικής, όπου αντί οι πολίτες λόγω κυβερνητικής πολιτικής δεν ευημερούν, αλλά απλά «επιβιώνουν».

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση φέτος θα λάβει και την μορφή της καταβολής διπλής δόσης από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, δηλαδή αυτό που πρώτα ξέραμε σαν ΚΕΑ. 

Έτσι, διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ. Θα αφορά  273.000 ευάλωτα νοικοκυριά (482.335 ευάλωτους πολίτες) και θα περιλαμβάνει μονοπρόσωπα νοικοκυριά, άστεγους, φιλοξενούμενους και άλλες ευάλωτες κατηγορίες.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα έκτακτα βοηθήματα δεν είναι καλά ωστόσο δεν είναι δουλειά. Δεν είναι εργασία. Οι πολίτες και ειδικά οι νέοι χρειάζονται δουλειές. Αξιοπρεπείς δουλειές και όχι επιδόματα τα οποία ναι μεν βοηθούν κάποιον να περάσει την στενωπό αλλά σε βάθος χρόνου καλλιεργούν την αρρωστημένη νοοτροπία της εξάρτησης από το κράτος.

Με τις επιδοματικές πολιτικές ο πολίτης μαθαίνει να εξαρτάται από την κυβέρνηση. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο γίνεται ένας πρόθυμος ψηφοφόρος.  Οι πολιτικές των επιδομάτων και των κουπονιών θυμίζουν κομμουνιστικές χώρες. 

Σε λίγο στον νεοκομμουνισμό που ονειρεύονται οι εμπνευστές του Great Reset θα μας πληρώνουν για να καθόμαστε...

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η κυβέρνηση υψώνει ασπίδα προσρασίας για τους καταναλωτές από την οικονομική απειλή της ενεργειακής κρίσης, τόνισε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας.

Συνομιλώντας με τη δημοσιογράφο Αρετή Μπίτα, ο κ. Φεύγας εκτίμησε πως η ενεργειακή αυτή κρίση, δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη που προβλέπεται για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, ανάπτυξη η οποία αναμένεται να είναι σημαντική και σταθερή. Όπως υποστήριξε, οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης αλλά και η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο με συστηματική δουλειά από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία δύο χρόνια και η προσέλκυση επενδύσεων, μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι.

Επιπροσθέτως, τόνισε πως η Κυβέρνηση, όπως ήταν δίπλα στους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι και τώρα, θα είναι δίπλα στους Έλληνες πολίτες και καταναλωτές.
Όσον αφορά την κύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας ανάμεσα στη χώρα μας και τη Γαλλία, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι με τη συμφωνία αυτή, η χώρα μας, από κομπάρσος, γίνεται συνδιαμορφωτής των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό διότι, η εν λόγω συμφωνία είναι σημαντική για δύο λόγους. Ο πρώτος, έχει να κάνει με την αναβάθμιση των εξοπλιστικών μας δυνατοτήτων, με όπλα νέας γενιάς και σύγχρονης τεχνολογίας, ικανά να παράξουν τη μέγιστη προστασία από κάθε κίνδυνο. Ο δεύτερος, διότι σε ένα γεωπολιτικό πεδίο που αλλάζει, η Ελλάδα αποκτά έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, δείχνοντας τον δρόμο και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους για μια σειρά θεμάτων που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, όπως η κοινή άμυνα της γηραιάς ηπείρου και ο ευρωστρατός.

Τέλος, αναφερόμενος στα ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας και ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου ο κ. Φεύγας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία εγγραφών νέων μελών οι οποίες όπως είπε παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις αλλά και οι ανανεώσεις των συνδρομών των υφιστάμενων μελών οι οποίες πηγαίνουν εξίσου καλά.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνος Μωραΐτης: «Η ελληνογαλλική Συμφωνία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, είναι ανισοβαρής και πρόχειρη. Αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας»

Στην εκπομπή KONTRA24 και την Αναστασία Γιάμαλη εμφανίστηκε χτες βράδυ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του είναι τα εξής:

Για την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας:

– Δεν εξυπηρετεί συνολικά τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν είναι μια Συμφωνία μεταξύ ισότιμων εταίρων, είναι ανισοβαρής και άρα δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «ιστορική».
– Η ρήτρα αμυντικής συνδρομής δημιουργεί την υποχρέωση αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε περιοχές, όπως το Σαχέλ. Αυτό θα κληθούμε να το καλύψουμε εμείς με βάση το άρθρο 18 τη συμφωνίας.
– Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας: απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής μας, που ίσχυαν τις τελευταίες τέσσερεις δεκαετίες.
– Από πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή, η Ελλάδα μετατρέπεται βολικό και δεδομένο σύμμαχο στα εκάστοτε σχέδια των μεγάλων δυνάμεων.

– Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες στη Βουλή διχαστικός και πολωτικός, χωρίς να απαντήσει στα δύο βασικά μας ερωτήματα:
1. Πρώτον γιατί σταμάτησε την ισότιμη διαπραγμάτευση που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ από το 2015 και που συνεχίστηκε μέχρι το 2019 επί προεδρίας Μακρόν.
2. Δεύτερον γιατί στο άρθρο 2 της Συμφωνίας δεν περιλαμβάνεται η υποχρέωση αμυντικής συνδρομής της Γαλλίας προς την Ελλάδα σε περίπτωση αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Για τη διαγραφή του κ. Μπογδάνου:

– Η ακροδεξιά με κοστούμια είναι στην κυβέρνηση: Ο κ. Μητσοτάκης έχει τρεις υπουργούς που προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς, οι οποίοι διαδήλωναν μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματός του ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλιεύοντας ψήφους από το ακροδεξιό ακροατήριο.
– Στις εκδηλώσεις μίσους στο Βίτσι, Πρωθυπουργός και κυβέρνηση εκπροσωπήθηκαν από την επικεφαλής του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη, κ. Δημητρίου, και τον βουλευτή του κόμματός του, κ. Τζηκαλάγια. Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί αποκλειστικά με βάση τις εσωκομματικές ισορροπίες, προκειμένου να προχωρούν ανενόχλητα οι…μπίζνες του «Μαξίμου Α.Ε.».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και το νέο κύμα ακρίβειας:

– Το 2019 το ΕΦΚΑ διέθετε επαρκές προσωπικό για την έκδοση των συντάξεων. Οι συμβάσεις των εργαζομένων δεν ανανεώθηκαν, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το σύστημα με 400.000 εκκρεμείς συντάξεις, εκ των οποίων οι 160.000 αφορούν στην κύρια σύνταξη.
– Η κυβέρνηση παρουσιάστηκε φέτος στη ΔΕΘ με μια δήθεν δέσμη μέτρων για την ακρίβεια, την οποία δεν είδαμε ποτέ. Δε φρόντισε να προετοιμάσει ένα εμπροσθοβαρές σχέδιο, όπως είχαμε προτείνει εμείς ήδη από τις πρώτες αυξήσεις στις τιμές, ώστε να προλάβει το νέο και μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΕΠΑΜ, πιστό στις πεποιθήσεις του για την αυτοδιάθεση του προσώπου και της Αξίας του Ανθρώπου, στέκεται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων και συμπαραστέκεται στον αγώνα που κάνουν το υγειονομικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στην ΕΜΑΚ όπως και όλοι οι εργαζόμενοι που υπερασπίζονται τα θεμελιώδη έννομα αγαθά, το δικαίωμα τους στη ζωή, την αξιοπρεπή εργασία και τη συμμετοχή τους στην κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Με αφορμή την σημερινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των εργαζομένων ενάντια στις ναζιστικής έμπνευσης αναστολές εργασίας, ελπίζει ότι το ΣΤΕ θα κάνει το καθήκον του υπερασπιζόμενο το Σύνταγμα και κυρίως το άρθρο 2 παρ. 1 που θέτει ως υπέρτατο έννομο αγαθό τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου και θα εκδώσει απόφαση που θα προστατεύει την Δημοκρατία από τις αυθαιρεσίες των διοικούντων.

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2021
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος φτάνουν να χαρακτηρίζουν τις Οινούσσες, οι τουρκικές εφημερίδες δείχνοντας μεγάλη ενόχληση για τη φωτογραφία του κ. Χαρδαλιά στις Οινούσσες, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του σε νησιά του Αιγαίου για την άσκηση Παρμενίων

Οργή επικρατεί στον τουρκικό τύπο για τη φωτογραφία του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά με φόντο τα τουρκικά παράλια.

Οι Οινούσσες έγιναν …Sozcu

«Κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος φτάνουν να χαρακτηρίζουν τις Οινούσσες, οι τουρκικές εφημερίδες δείχνοντας μεγάλη ενόχληση για τη φωτογραφία του κ. Χαρδαλιά στις Οινούσσες, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του σε νησιά του Αιγαίου για την άσκηση Παρμενίων.

«Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο υπό κατοχή νησί μας» αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Sozcu, σχολιάζοντας πως ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς «πόζαρε με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος».

sozcu 8 10 2021 1

Πόζες με φόντο τη Σμύρνη

Σε ανάλογο παραλήρημα και η Γενί Σαφάκ, που μιλάει για επιστροφή της Ελλάδας σε προκλήσεις και «άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας» εγκαλώντας τον Έλληνα υφυπουργό Άμυνας για «πόζες με φόντο τη Σμύρνη».

sozcu 8 10 2021 2

Ξανά θέμα κυριαρχίας

Επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε πρόσφατα στα ακριτικό επιτηρητικό φυλάκιο των Οινουσσών, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21». Ο ίδιος φωτογραφήθηκε με αξιωματικούς και οπλίτες, έχοντας μπροστά τους την ελληνική σημαία.

Tα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα φιλοξενούν δηλώσεις του πρώην Γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Συνταγματάρχη ε.α., Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος υποστήριξε πως : «η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο Πέλαγος και το καθεστώς αποστρατικοποίησης» που -σύμφωνα με τον ίδιο- προβλέπονται με διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η χώρα μας «δεν έχει την κυριαρχία αυτών των νησιών, αλλά μόνο το δικαίωμα χρήσης τους». Θέση που εξέφρασε και επίσημα πρόσφατα στον ΟΗΕ η Τουρκία.

Πηγή: in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ