Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021

«Πάνω απ’ όλα είμαστε ΠΑΣΟΚ» λέει ο βουλευτής – Στηρίζει Λοβέρδο ο Δ. Κωνσταντόπουλος

Σαφή θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, στις επικείμενες εκλογές του κόμματος (5 και 12 Δεκεμβρίου) πήραν οι βουλευτές της παράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Λεωνίδας Γρηγοράκος, στις ομιλίες τους στην Κ.Ε. της παράταξης.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στην ομιλία του ενώπιον των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ζήτησε ανοικτά αλλαγή ηγεσίας.

Και υπογράμμισε: «Με απόλυτο σεβασμό και πλήρη εκτίμηση σε όλους τους υποψηφίους προέδρους δηλώνω ανοικτά ότι στηρίζω την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Τον στηρίζω για την επιστημοσύνη του, τις ικανότητες του, την κοινοβουλευτική του διαδρομή, την εμπειρία του. Στηρίζω τις θέσεις της πολιτικής του διακήρυξης για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε πως «ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να σηκώσει το βάρος της παράταξης. Η πατρίδα χρειάζεται πολιτικούς σαν τον Ανδρέα Λοβέρδο». «Καλή μας επιτυχία με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μας, με ενότητα, με ενότητα, με ενότητα. Πάνω απ’ όλα είμαστε ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Κ. Καραγκούνης: Θα γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
  • Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Κ. Καραγκούνη στο «Δυτικά Fm 92,8»
  • Θετική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου από το βουλευτή της ΝΔ, ωστόσο επισημαίνει ότι «χρειάζεται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Δυτικά Fm 92,8» και την εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» παραχώρησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κ. Καραγκούνης μιλώντας για την εικόνα της κυβέρνησης, τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και για τα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνοντας μια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου τη διετία που πέρασε και σημειώνοντας πως θέλει να βλέπει το… ποτήρι μισογεμάτο, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Όπως κι αν τις μελετήσει κανείς υπάρχει μια μεγάλη πολιτική κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ και ταυτόχρονα υπάρχει μια στασιμότητα της αντιπολίτευσης, κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Οπότε υπάρχει μια μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, γιατί έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία τα ζητήματα της πανδημίας, της οικονομίας, αλλά και τα εθνικά θέματα».

Ο Κ. Καραγκούνης κάνοντας αυτή την αποτίμηση σημείωσε ότι «δεν ήταν μια εύκολη περίοδος για καμία χώρα στον κόσμο, διότι οι προκλήσεις ήταν τεράστιες». Ωστόσο πρόσθεσε ότι «προφανώς αυτή την περίοδο υπήρξαν και αδυναμίες και προβλήματα» και παραδέχθηκε ότι ένα από αυτά ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές, όπου «φάνηκαν και εγγενείς αδυναμίες πολλών ετών».

Ο Κ. Καραγκούνης εκτίμησε πάντως ότι η επόμενη περίοδος θα είναι δύσκολη και στα ζητήματα της οικονομίας. «Βλέπουμε ένα πληθωρισμό που χτυπά όλη την Ευρώπη και όλες οι οικονομίες θα πιεστούν πολύ» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραγκούνης.

«Χρειάζεται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων»

Η κυβέρνηση πλασάρει την οικονομία ως το ισχυρό χαρτί της, τις μεταρρυθμίσεις και το φιλοεπενδυτικό της προφίλ, μολοταύτα η Ελλάδα βρίσκεται, για παράδειγμα, «κολλημένη» στη 79η θέση του Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Υπάρχουν εγγενείς αδυναμίες πολλών ετών και χρειάζεται μια επανάσταση μεταρρυθμίσεων και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων» σημείωσε ο Κ. Καραγκούνης προσθέτοντας ότι «είναι στα θετικά η ψηφιακή μεταρρύθμιση που γίνεται και βοηθά πάρα πολύ στις επενδύσεις, όπως και οι αλλαγές που γίνονται στον εργασιακό χώρο, για να υπάρξει και ένας ανταγωνισμός με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χώρες, πρώην κομμουνιστικές έχουν εφαρμόσει πολύ δυναμικά φιλελεύθερα μοντέλα και κατάφεραν, όπως η Ρουμανία, να τριπλασιάσουν το ΑΕΠ τους και να έχουν χαμηλή ανεργία. Η Ευρώπη σε αυτά τα ζητήματα είναι σε κάποια σημεία πιο συντηρητική, υπάρχει ένας μεγαλύτερος υπερπροστατευτισμός καλώς σε ορισμένα σημεία –γιατί πρέπει να προστατεύεται και ο εργαζόμενος- κακώς σε κάποια άλλα και αυτό δημιουργεί ένα θέμα.

Υπάρχει όμως και ένας ανταγωνισμός που είναι παγκόσμιος και στην Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε δουλειές… Δεν είναι δυνατόν χώρες όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα να έχουμε ανεργία πάνω από 15%, είναι ανεπίτρεπτο αυτό».

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, η οικονομία πηγαίνει καλά»

«Ο Μητσοτάκης δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές» απάντησε ο Κ. Καραγκούνης σχετικά με το αν παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού αλλάξουν οι σχεδιασμοί από το τερματισμό της δημοσιονομικής και νομισματικής χαλάρωσης της Ε.Ε. εντός του 2022.

«Ο Πρωθυπουργός διαθέτει μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό και έχει απέναντί του μια αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν μπορεί να σταθεί στα ποσοστά που είχε στις προηγούμενες εκλογές. Η κυβέρνηση έχει δείξει αξιοπιστία και θα τηρήσει τη δέσμευσή της για εκλογές στο τέλος της τετραετίας» είπε ο Κ. Καραγκούνης.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι «η οικονομία πηγαίνει καλά, ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021 θα είναι πάνω από 5,9%, άρα η χώρα δημοσιονομικό «τράτο» και έχει τη δυνατότητα να δανειστεί με πολύ χαμηλά επιτόκια. Έτσι όλα συντείνουν να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

«Περαιτέρω παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Πρόκληση χαρακτήρισε ο Κ. Καραγκούνης την αντιμετώπιση του κύματος των ανατιμήσεων, που τροφοδοτείται από την αύξηση του κόστους της ενέργειας. Υπογράμμισε ότι μια πρώτη απάντηση δόθηκε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ωστόσο καθώς «τρέχουν» και οι επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και οι πληθωριστικές τάσεις, τόνισε ότι «θα είναι στοίχημα να μπουν γρήγορα στην αγορά τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης».

«Πιστεύω χωρίς να θέλω να προαναγγείλω τίποτα, ότι θα γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ανακοινώθηκε ήδη η παρέμβαση στο πετρέλαιο θέρμανσης και στους λογαριασμούς του ρεύματος. Έχουν γίνει ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για μείωση της φορολογίας και εισφορών και θα αξιολογήσουμε πως χτυπά το κύμα της ακρίβειας την οικονομία, για να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις, αν χρειαστεί» ανέφερε ο Κ. Καραγκούνης.

«Αμαύρωσε την εικόνα η ΜΕΘ Αγρινίου, αλλά έχουμε ένα καταπληκτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»

Ένα από σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτό του Νοσοκομείου Αγρινίου και την ΜΕΘ. «Δυστυχώς ζήσαμε κάποιες άσχημες στιγμές, που αμαυρώσαν την εικόνα, με τα όσα συνέβησαν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, όμως η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε ένα καταπληκτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στα δύο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες εγγενείς αδυναμίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί το έργο αυτών των ανθρώπων» σχολίασε ο Κ. Καραγκούνης, ενώ σε σχέση με τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν μετά το μέτρο της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Υγείας κάνει συντονισμένες ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Μετά τις εφημερίες στο Κ.Υ. Κατούνας και ασθενοφόρο στο Κ.Υ Χαλκιόπουλου

Υπάρχουν και άλλες όμως δημόσιες δομές υγείας στην Αιτωλοακαρνανία και ο Κ. Καραγκούνης στάθηκε στο γεγονός ότι μετά από χρόνια επανέρχεται σε εφημερίες το Κέντρο Υγείας Κατούνας, ενώ αποκάλυψε ότι με παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου ένα νέο ασθενοφόρο, που θα καλύψει τις ανάγκες μιας πολύ μεγάλης περιοχής.

Αξιοσημείωτη ήταν η επισήμανση του Κ. Καραγκούνη πως θα πρέπει να δοθούν οικονομικά και φορολογικά κίνητρα στους γιατρούς να παραμείνουν στη χώρα και να καλύψουν κενές θέσεις στο σύστημα υγείας, κάτι που ήδη συζητούν τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

«Επιμένω στο αυτόνομο Πανεπιστήμιο»

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και το ζήτημα των πανεπιστημιακών Τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας ο Κ. Καραγκούνης εκτίμησε ότι «είναι μια κατάφορη αδικία για την οποία φέρουν ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις». «Δημιουργήσαμε ένα αυτόνομο Πανεπιστήμιο, αλλά αντί να ενισχυθεί, άρχισε μια αποψίλωση από καθηγητές γιατί υπήρχαν συμφέροντα δεξιά και αριστερά και από άλλες περιοχές.

Επιμένω ότι πρέπει να τεθεί το ζήτημα του αυτόνομου Πανεπιστημίου, είναι μια πρόταση που αξίζει να την πολεμήσουμε. Λύση δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ, αν δεν έχουμε την αυτονομία, που πρέπει να έχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η  βασική διαφορά μεταξύ της σημερινής Κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι:  Αξιοπιστία vs Αναξιοπιστία. Συνέπεια vs Ασυνέπεια, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, παρουσιάζοντας το βιβλίο του Κώστα Μπαγινέτα «Δύο Θητείες – Ένας στόχος». Ο ΥΠΑΑΤ σημείωσε ότι η διαφορά αυτή γίνεται αντιληπτή από την ανάγνωση του βιβλίου στο οποίο ο συγγραφέας παρουσιάζει την πορεία του από την προεκλογική ΝΔ, στην οποία ο κ. Μπαγινέτας ήταν Γραμματέας Αγροτικού και την Κυβέρνηση της ΝΔ στην οποία, από την πρώτη μέρα είναι Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ.

Το βιβλίο παρουσίασαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Αντιπαραθέτει τα στοιχεία του σχεδιασμού, του προγράμματος, στο πρώτο μέρος του βιβλίου, με τα δεδομένα της εφαρμογής, της υλοποίησης των πολιτικών κατά την περίοδο από τον Ιούλιο 2019 έως ον Ιανουάριο 2021, στο δεύτερο μέρος του βιβλίου. Μπορεί, λοιπόν, ο αναγνώστης μέσα από το βιβλίο αυτό να δει «τι είπαμε», «τι κάναμε» και «τι κάνουμε» και να διαπιστώσει τη συνέπεια λεγομένων και πράξεων», σημείωσε ο κ. Λιβανός. 

Και πρόσθεσε: 

«Για παράδειγμα τα όσα σημειώνει για την απαιτούμενη μετάβαση, για τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγή και συμπυκνώνονται σε μια παράγραφο από την Εισαγωγή του Κώστα στο βιβλίο του «Δύο θητείες – Ένας στόχος». Όλες μας οι ενέργειες, όλες μας οι προσπάθειες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνονται «για τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα μας που θα έχει επίκεντρο τον αγροτικό τομέα, που θα στηρίζεται στους νέους και θα προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που θα διασφαλίζει τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας, τη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητά της, την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και σε κάθε είδους κρίσεις, την επισιτιστική επάρκεια και τη διατροφική ασφάλεια, την ποιότητα και ταυτότητα των αγροτικών μας προϊόντων, τις διακλαδικές συνδέσεις, τις συνεργασίες και τις δικτυώσεις του αγροδιατροφικού μας συστήματος, που θα αξιοποιεί τους πόρους της ΚΑΠ και θα εγγυάται αξιοπρεπές εισόδημα και βιοτικό επίπεδο στους παραγωγούς μας, πρόοδο και ανάπτυξη στις αγροτικές μας περιοχές και την ελληνική περιφέρεια.  Αυτό ακριβώς το απόσπασμα από το βιβλίο τα λέει όλα για τους στόχους μας και τις προτεραιότητές μας στο Υπουργείο, αλλά και για τις σύγχρονες προκλήσεις του αγροτικού τομέα».

Ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε τον κ. Μπαγινέτα εκτός από στενό συνεργάτη και προσωπικό του φίλο και ευχήθηκε ότι και από τη νέα του θέση στο ΥΠΑΑΤ ως Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων να επιτύχει καθώς είναι υπεύθυνος για την ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης. «Σίγουρα θα έχει πολλά να γράψει και για την τρίτη θητεία του, τη σημερινή του στο Υπουργείο. Θα το περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί αυτή η περίοδος θα είναι και ένας απολογισμός για μένα.  Και είμαι σίγουρος ότι ο Κώστας θα έχει να γράψει και πολλά ακόμα βιβλία για τις θητείες του στο μέλλον, γιατί αξίζει τα καλύτερα.  Διαθέτει όλα τα εφόδια, την επιστημονική κατάρτιση, την τεχνοκρατική ματιά αλλά και το πολιτικό αισθητήριο, για την ανοδική πορεία που ακολουθεί».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω COVUD-19 από το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, οι εκλογές του Συλλόγου μας θα διεξαχθούν κανονικά το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08.00 έως 19.00 στις αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου οδός Π.Σούλου 19 έναντι των γραφείων του Συλλόγου μας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του Συλλόγου μας που έχουν θεωρημένο το βιβλιάριο πολυτεκνικής ιδιότητας (ένας από τους δύο γονείς) και αστυνομική ταυτότητα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμοδίου Υπουργείου ΦΕΚ 3 Οκτωβρίου 2021 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4577 το οποίο περιλαμβάνει την υπ΄Αριθ Δ1α/ΓΠ.ΟΙΚ.60400 ΥΑ συμμετοχή στις εκλογές έχουν αυστηρά όσοι επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή Rapid Test των τελευταίων ωρών και φυσικά με χρήση μάσκας.

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ