Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 18:48

Π. Κουρουμπλής: «Η Πολιτεία να θεσπίσει κίνητρα για να στηρίξει τη γεννητικότητα»

Στο 11ο Διεθνές Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με θέμα «Δημογραφική Πρόκληση-Ο ρόλος των Πολύτεκνων Οικογενειών και το Μέλλον της Ευρώπης» απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η Συνομοσπονδία επί 70 χρόνια παρεμβαίνει με τις πρωτοβουλίες της διαρκώς, στο ζήτημα της οικογένειας. «Η οικογένεια για εμάς τους Έλληνες, υπήρξε πάντα ένα μικρό κοινωνικό κράτος, ένα μοντέλο κοινωνικής πρόνοιας, που εξέπεμπε αλληλεγγύη και παρενέβαινε ιδιαίτερα στις δυσκολίες των στενών και των ευρύτερων μελών της. Αυτό συνέβαλε στην κοινωνική συνοχή της οικογένειας», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και τόνισε την πολύ σημαντική συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας σε όλη αυτή την προσπάθεια συνοχής και ανάπτυξης της χώρας.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι «Οι οικογένειες που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά δεν το κάνουν για τις παροχές από το κράτος, αλλά επειδή πιστεύουν στην αξία των πολλών παιδιών κι έτσι αποφασίζουν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος αυτής της προσπάθειας». Αναφέρθηκε στην προσωπική του συμβολή στην βοήθεια των πολυτέκνων, και στην προώθηση των διεκδικήσεων της Συνομοσπονδίας, από τις θέσεις ευθύνης που είχε, με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί, όπως είπε, μια σταθερή σχέση με τους θεσμούς των πολυτέκνων.

Ιδιαίτερα σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής ότι «σε μια εποχή που πολλοί θεσμοί αποθεσμοποιούνται, είναι εξαιρετικά χρήσιμο οι πολίτες, με τη συμμετοχή τους, να στηρίζουν τους φορείς που τους εκπροσωπούν, εν προκειμένω τη Συνομοσπονδία και τους συλλόγους πολυτέκνων. Η δυναμική συμμετοχή στους φορείς ενισχύει τους θεσμούς και αναγκάζει την Πολιτεία να «ακούει» καλύτερα τα αιτήματα. Η συμμετοχή ενισχύει τους φορείς και ενδυναμώνει τη φωνή τους, οπότε το πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να κάνει».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «Η χώρα έχει μεγάλο ζήτημα υπογεννητικότητας και πρέπει φορείς και πολιτεία, όλοι μαζί, να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα για να βρούμε λύσεις». Σημείωσε ότι έχει προτείνει να δοθούν δωρεάν, πλασματικά συντάξιμα χρόνια, στις νέες μητέρες, καθώς και δωρεάν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Χρειάζεται μία δέσμη μέτρων που θα δώσει κίνητρο στα νέα ζευγάρια, να κάνουν έστω κι ένα παιδί, γιατί εκεί έχει μετατοπιστεί το πρόβλημα σήμερα.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του σε κάθε πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Συνέδριο και πρότεινε να γίνει συνάντηση, μετά το τέλος των εργασιών, με αντικείμενο την πληρέστερη δυνατή αξιοποίηση των συμπερασμάτων, πέραν κάθε κομματικής λογικής.

«Η υπόθεση της οικογένειας, της πολυτεκνίας, της παρατεταμένης εφηβείας που σήμερα αναγκάζονται να βιώνουν οι νέοι, αφού δεν μπορούν να μετακομίσουν σε δικά τους σπίτια και να ανοίξουν τα φτερά τους, πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού, έξω από κομματικές λογικές, γιατί αφορούν στον τόπο», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

agriniopress.gr