Κυριακή, 26η Μαρτίου 2023  9:20: μμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. Με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι θα συναντηθεί με όλους τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου  σε ανακοίνωσή του  αναφέρει ότ  «επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης», θα έχει επαφές με Χριστουδουλάκη και Κεγκέρογλου, καθώς και με τους Ανδρουλάκη, Γερουλάνο, Καστανίδη, Λοβέρδο και Χρηστίδη

Αναλυτικά, από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

agrinionews.gr

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη και με τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο.

Ο Βουλευτής μετέφερε και στους δυο, την κατάσταση που επικρατεί στον νομό και τους ενημέρωσε για τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί οι περιοχές ευρύτερα του Δήμου Αγρινίου (παλιοί Δήμοι Θεστιέων, Παρακαμπυλίων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Αγγελοκάστρου κτλ.) καθώς και του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου και του Αιτωλικού από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο κ. Στυλιανίδης μετέφερε, ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα προσπαθήσει να αποδεσμεύσει κονδύλια είτε εθνικά είτε κοινοτικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη καταστροφών, σε μια περιοχή που συχνά πυκνά υφίσταται τέτοιους κινδύνους και προβλήματα.

Ο κ. Τριαντόπουλος από την άλλη, μετέφερε στον κ. Καραγκούνη ότι θα πρέπει να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων γιατί οι ζημιές που δεν εμπίπτουν σε άλλα υπουργεία (πχ. ΕΛΓΑ) και αφορούν κυρίως καταστροφές θερμοκηπίων αλλά και άλλων θα μπορούν να αποκατασταθούν άμεσα από την κρατική αρωγή του Υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα συμφωνήθηκε να υπάρξει και άμεση συνάντηση και συνεννόηση όλων των αρμοδίων φορέων που εμπλέκονται για την περαιτέρω παρακολούθηση της πορείας αποκατάστασης των ζημιών.

Τέλος υπήρξε επικοινωνία του Βουλευτή τόσο με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη όσο και με τους Δημάρχους του Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνου Λύρου και του Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου οι οποίοι από την πλευρά τους θα πρέπει να προχωρήσουν στη καταγραφή των ζημιών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες στο νομό θα περιοδεύσει αύριο, Κυριακή 17 Οκτώβρη, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διαφημιστικό τμήμα EklogesDytika.gr
Υπέυθυνος: Εταιρεία RESET - Αρης Αγραφιώτης - τηλ. 6940650401
Διαχείρηση περιεχομένου
Υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Σαμψών - τηλ. 6932210099