Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:48: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 18:49

Σε Φεστιβάλ Πολιτικής και Ιδεών στις Βρυξέλλες ο Κ. Καραγκούνης

Σε Φεστιβάλ Πολιτικής και Ιδεών στις Βρυξέλλες ο Κ. Καραγκούνης

Ο  Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, συμμετείχε σε ένα Φεστιβάλ Πολιτικής και Ιδεών που οργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Friends of Europe στις Βρυξέλλες στις 13-14/10.

Σε αυτό το συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων εξέχουσες προσωπικότητες όπως  ο  Johannes Hahn, Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό, ο Etienne Davignon, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Celine Gauer, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ο Jamie Shea, πρώην Αναπληρωτής Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο κος Mathew Burrows, Διευθυντής της Πρωτοβουλίας Προοπτικής, Στρατηγικής και Κινδύνων στο Ατλαντικό Συμβούλιο και πολλοί βουλευτές από όλη την Ευρώπη.

Μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν η δύσκολη επιστροφή στην κανονικότητα, που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά ενέργειας, αλλά και τα βήματα που παίρνει η Ευρώπη συνολικά αλλά και το κάθε κράτος ξεχωριστά για αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης

Η κλιματική αλλαγή αλλά και η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050 καθώς και οι πολιτικές που ετοιμάζονται ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος σταδιακά. Συζήτηση έγινε για την ανάγκη να παραμείνει η ένωση στήριγμα για τις οικονομίες των κρατών- μελών όπως είναι μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχίσουν οι δημόσιες δαπάνες σε συγκεκριμένους τομείς που τελικά αποφέρουν οφέλη στην οικονομία συνολικά όπως η παιδεία, η υγεία και η καινοτομία. Ζητούμενο ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο προορατικό και δυναμικό. Μια Ευρώπη που δεν νομοθετεί αναδρομικά αλλά προορατικά. Μια νέα Ευρώπη.

sinidisi.gr