Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί και αφορά σε ανάρτηση στο Twitter με προσβλητικό χαρακτηρισμό κατά του ΣΥΡΙΖΑ, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρινίζονται τα εξής:

Προφανέστατα πρόκειται περί λάθους του αρμόδιου συντάκτη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν, ως εξής:

«Εκ μέρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συντάκτρια Αγγελική Μπούμπουκα (@aboubouka) θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η λανθασμένη ανάρτηση που έγινε νωρίτερα σήμερα μέσω του @amna_news με hashtag υβριστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικό μου λάθος. Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα, καθώς το λάθος έγινε λόγω αυτόματης αλλαγής του hashtag #SYRIZA όταν κάποιος πατήσει το enter αμέσως μετά».

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση διορθώθηκε άμεσα και ζητήθηκαν το ίδιο άμεσα εξηγήσεις από τη διοίκηση, η οποία εκφράζει τη λύπη της και διαβεβαιώνει ότι για το συγκεκριμένο και τυχόν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Στόχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε κάθε περίπτωση παραμένει η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και της ενημέρωσης.

sinidisi.gr

Την παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ μετά το tweet με το hashtag «ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλες» που έκανε την εμφάνισή του στον λογαριασμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου στο twitter, ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εν λόγω hashtag εμφανίστηκε στην είδηση του ΑΠΕ για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες, από την κακοκαιρία, περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Το tweet κατέβηκε μεν αλλά είχε προλάβει να «κυκλοφορήσει» και να προκαλέσει σάλο και αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως ξεπεράστηκε κάθε όριο χυδαιότητας, πως το κρατικό πρακτορείο έχει μετατραπεί σε τρολ και πως αναμένει την παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ άμεσα γιατί «είναι το ελάχιστο».

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν με απόφαση του κ. Μητσοτάκη η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, ήμασταν σίγουροι ότι θα μετατραπούν σε σκληρούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και επιβεβαιωθήκαμε. Στο δε ΑΠΕ ο νέος του πρόεδρος, με εντολή Μαξίμου, το μετατρέπει σε “γαλάζιο τσιφλίκι ” με χρυσοπληρωμένους συμβούλους και αθρόες προσλήψεις. Όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Δεν περιμέναμε όμως ότι θα ξεπερνούσαν κάθε όριο χυδαιότητας μετατρέποντας το κρατικό Πρακτορείο σε τρολ. Σήμερα το πρωί συνόδευσαν την είδηση για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Εύβοια με χυδαίο χάσταγκ. Η παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη είναι το ελάχιστο και την αναμένουμε άμεσα».

Πηγή: newsit.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανία χαιρετίζει, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, τους εκατοντάδες σκεπτόμενους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του Σωματείου, αλλά και όσους για κάποιο λόγο δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία . Οι εκλογές έγιναν από 20-09-2021 έως και 30-09-2021 στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία, το Αιτωλικό, την Ναύπακτο , το Καινούργιο και τον Αστακό.

Συνολικά ψήφισαν 604 μέλη (102 μέλη περισσότερα από τις προηγούμενες εκλογές).

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για ό,τι μας έχει αφαιρεθεί . Για αυξήσεις στις συντάξεις, 13η και 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ. Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας.

Τέλος, από τις πρόσφατες εκλογές εκλέχτηκαν κατ’ αλφαβητική σειρά για Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή, Αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ελλάδας οι παρακάτω :

*Φωτογραφία αρχείου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 19:05

Νέα όπλα και κατευνασμός;

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Η ελληνογαλλική συμφωνία όσο κακοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί να μην δεχθεί ότι συνιστά κάτι πολύ σπάνιο, κάτι εξαιρετικό για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Συνιστά τη στρατιωτική και όχι μόνο υποστήριξη από μια πολύ μεγάλη δύναμη. Μια δύναμη που είναι στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβαθμισμένη μετά το Brexit, τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια πυρηνική δύναμη και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτά και μόνο αρκούν.

Το ερώτημα, αν η Γαλλία θα συνδράμει την Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία στείλει ένα γεωτρύπανο 100 ναυτικά μίλια νοτίως του Καστελόριζου, ίσως περιττεύει όταν η Τουρκία θέτει θέμα για τη “στενή” κυριαρχία. Όταν δηλαδή η Τουρκία θέτει θέμα αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου και συνδέει την αποστρατικοποίησή τους με το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, όταν κάνει υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, είναι πραγματικά κρίμα που στη Βουλή δεν υπήρχε σύμπνοια -κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ- στην υπερψήφιση αυτής της συμφωνίας, που ενισχύει την αποτροπή στα δικαιώματα κυριαρχίας της χώρας.

Βεβαίως κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Οι διεθνείς σχέσεις ήταν, είναι και θα είναι ένα δούναι και λαβείν. Φυσικά και οι Γάλλοι θα πάρουν αρκετά χρήματα για τα όπλα που μας πουλάνε, φυσικά και η συμφωνία αυτή κατέστη δυνατή ως αντιστάθμισμα των Αμερικανών στους Γάλλους, για τη ανατροπή της συμφωνίας τους για τα υποβρύχια των Αυστραλών. Φυσικά και η Ελλάδα δεν είχε το σθένος να υπογράψει αυτή τη συμφωνία τον Ιούλιο του 2020, χωρίς το αμερικανικό “ok”. Φυσικά και η Ελλάδα θα μπορεί να έχει πολλά περισσότερά οφέλη σε περίπτωση που επιλέξει να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Σαχέλ ή σε άλλους τόπους γαλλικών συμφερόντων. Όπως, αν είχε συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ τα προηγούμενα χρόνια, στο βαθμό που το έκανε π.χ. η Τουρκία, η ουδετερότητα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών δεν θα διατυπώνονταν με το “βρείτε τα”, που συνιστούσε μια ευμενή ουδετερότητα υπέρ της Τουρκίας.

Το βασικότερο όμως ζητούμενο για την Ελλάδα δεν είναι τι θα κάνουν οι Γάλλοι ή οι Αμερικανοί. Το βασικό ζητούμενο είναι τι θα κάνει η Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει την πολιτική του κατευνασμού. Όμως δεν τον έχει εγκαταλείψει ακόμη, όταν οι υπερπτήσεις των τούρκων συνεχίζονται, όταν τα τουρκικά αλιευτικά έχουν κάνει λιμάνι του τα Κύθηρα, όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέραμε να βάλουμε θέσουμε όρους και προϋποθέσεις για την τελωνιακή ένωση Ε.Ε – Τουρκίας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι σε πια περίπτωση η Ελλάδα θα επιλέξει την στρατιωτική απάντηση. Το Oruc Reis έκανε έρευνες στην περιοχή που διεκδικούμε ως ΑΟΖ, έκανε έρευνες και στην περιοχή 6 με 12 ναυτικών μιλίων, που ακόμη και αν δεν έχουμε επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια είναι μια περιοχή, που δεν δικαιούται η Τουρκία να κάνει έρευνες. Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων είναι στην καθημερινή ατζέντα. Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό επειδή παραβίασε τον εναέριο χώρο της για 18 δευτερόλεπτα, η Ελλάδα σε περίπτωση θα αποφασίσει να καταρρίψει όχι ένα μαχητικό, που θα συνοδευτεί και από ανθρώπινη απώλεια, αλλά ένα μη επανδρωμένο (UAV) τουρκικό αεροσκάφος; Απάντηση σε αυτό δεν έχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Το παράδοξο των νέων όπλων, που υποτίθεται ότι θα προσφέρουν υπεροχή και της υποχωρητικότητας «χτυπάει» πολύ. “Κόκκινη γραμμή” δυστυχώς δεν υπάρχει. Όταν υπάρξει, τότε ολοκληρωτικά η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τον κατευνασμό.

Και η καλύτερη πράξη για να εγκαταλείψουμε τον κατευνασμό είναι μετάθεση της “κόκκινης γραμμής” προς τα μπρος, με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Τώρα, αν πράγματι υπάρχουν οι γαλλικές πλάτες, ανοίγει ένα ρεαλιστικό παράθυρο η Ελλάδα να αναντήσει στο παράνομο casus belli.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, μαζί με άλλους επτά βουλευτές του κόμματος, αναφορικά με τα εκπαιδευτικά κενά στην Αιτωλοακαρνανία και μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των προσλήψεων.

Όπως αναφέρει, «τα κενά, την προηγούμενη σχολική χρονιά, προσέγγισαν τις 53.000», ενώ «κατά την πρώτη φάση έγιναν περί τις 25.000 προσλήψεις, κατά τη δεύτερη περί τις 6.500» κι «εάν σε αυτές προστεθούν και οι 11.500 διορισμοί», αρχές Οκτώβρη «τα δεδομένα αποκαλύπτουν τεράστια δυσκολία στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς τα εκπαιδευτικά κενά, ακόμα και τώρα, παραμένουν πάνω από 7.000».

Τονίζει, δε, ότι «το Υπουργείο Παιδείας κρατά από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς τον ακριβή αριθμό των κενών ως επτασφράγιστο μυστικό, δίχως να ενημερώνει τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ενώ η κ. Υπουργός κάνει λόγο για ‘επιστροφή στην κανονικότητα’».

Σχετικά με την Αιτωλοακαρνανία, «συνολικά τα εκπαιδευτικά κενά είναι πλέον άνω των 60 -και πάλι δίχως επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο», αφού, «σύμφωνα με υπολογισμούς και δίχως μέχρι τώρα να έχουν δοθεί από το Υπουργείο στοιχεία, έως την πρώτη φάση τα κενά στο Νομό συνολικά ήταν περί τα 115, από τα οποία τα 80 αφορούσαν στη Γενική Παιδεία και τα 35  ήταν Τεχνικών Ειδικοτήτων», ενώ «μετά τη δεύτερη φάση, έγιναν 27 προσλήψεις στη Γενική Παιδεία και καμία πρόσληψη Τεχνικών Ειδικοτήτων».

Ο κ. Μωραΐτης αναφέρει στην Ερώτηση πως, λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων και της τεράστιας έκτασης της Αιτωλοακαρνανίας «είναι ιδιαίτερα δύσκολο για μαθητές και μαθήτριες να μεταβαίνουν σε σχολεία όπου δεν υπάρχουν κενά και κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως δεν ευνοεί την αποκέντρωση, οδηγώντας σε συμπιεσμένα αστικά κέντρα». Υπογραμμίζει, δε, ότι «τα κενά πρέπει να καλυφθούν παντού, προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάλυψη, να εκμηδενιστούν οι ανισότητες εντός του Νομού και να έχουν όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές ίσες ευκαιρίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους».

Τέλος, τονίζει πως «τα εκπαιδευτικά κενά, ο εξαιρετικός συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες και η παροχή μηδενικής διευκόλυνσης στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, απειλούν, τόσο τη δημόσια υγεία σε ολόκληρο το Νομό, αλλά απαξιώνουν και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας», ειδικά «εν μέσω πανδημίας, με την Αιτωλοακαρνανία να εξακολουθεί να κατέχει την τελευταία θέση στους εμβολιασμούς στην 6η ΥΠΕ».

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο κ. Μωραΐτης και οι λοιποί βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν, μεταξύ άλλων το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων:

  • Κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί εικόνα «κανονικότητας» η ύπαρξη τουλάχιστον 7.000 εκπαιδευτικών κενών, με βάση τους υπολογισμούς των Ομοσπονδιών.
  • Για ποιο λόγο αρνείται το Υπουργείο Παιδείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς να ανακοινώσει επίσημα τον αριθμό των κενών σε όλη την Επικράτεια, με βάση, τουλάχιστον, τις δικές του λογιστικές προσεγγίσεις;
  • Πότε σκοπεύει να καλύψει τα σοβαρά εκπαιδευτικά κενά στην Αιτωλοακαρνανία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να εξασφαλιστεί η παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και την Παιδεία σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Νομού.

Ολόκληρη η Ερώτηση του κ. Μωραΐτη:

Αθήνα,  8 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς την κ. Υπουργό

  • Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Εξακολουθούν να υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά στην Αιτωλοακαρνανία και μετά τη δεύτερη φάση προσλήψεων»

Φτάσαμε τις αρχές Οκτώβρη και πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν τεράστια δυσκολία στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς τα εκπαιδευτικά κενά, ακόμα και τώρα, παραμένουν πάνω από 7.000.

Κατά την πρώτη φάση έγιναν περί τις 25.000 προσλήψεις, ενώ κατά τη δεύτερη περί τις 6.500. Εάν σε αυτές προστεθούν και οι 11.500 διορισμοί, έχουμε, με ως το πλέον αισιόδοξο σενάριο, 7.000 εκπαιδευτικές θέσεις κενές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα κενά, την προηγούμενη σχολική χρονιά, προσέγγισαν τις 53.000 ( τα 45.000 εξ αυτών καλύφθηκαν από τους αναπληρωτές και τα 8.000 αφορούν τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν).

Το Υπουργείο Παιδείας κρατά από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς τον ακριβή αριθμό των κενών ως επτασφράγιστο μυστικό, δίχως να ενημερώνει τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ενώ η κ. Υπουργός κάνει λόγο για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος δεν εγκρίθηκαν πολλά ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ κι ΕΠΑΛ, εξακολουθούν να στοιβάζονται 25 και πλέον μαθητές σε πολλές σχολικές τάξεις.

Σε αντίθεση, δε, με την περσινή χρονιά, δεν υπήρξε καμία διευκόλυνση σε ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, τη στιγμή που η πανδημία μαίνεται, παρουσιάζοντας πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα.

Σε πολλά Ειδικά Σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν κενά, η κάλυψη των οποίων είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των δομών αυτών, ενώ πολλοί γονείς αναγκάζονται πλέον να καταφεύγουν σε ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη για τα παιδιά τους, λόγω των πολύ σοβαρών κενών.

Στην Αιτωλοακαρνανία τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα, με σοβαρά κενά, ακόμα και με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς και δίχως μέχρι τώρα να έχουν δοθεί από το Υπουργείο στοιχεία, έως την πρώτη φάση τα κενά στο Νομό συνολικά ήταν περί τα 115, από τα οποία τα 80 αφορούσαν στη Γενική Παιδεία και τα 35  ήταν Τεχνικών Ειδικοτήτων.

Μετά τη δεύτερη φάση, έγιναν 27 προσλήψεις στη Γενική Παιδεία και καμία πρόσληψη Τεχνικών Ειδικοτήτων.

Συνολικά, λοιπόν, τα εκπαιδευτικά κενά στην Αιτωλοακαρνανία είναι πλέον άνω των 60 -και πάλι δίχως επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο.

Δεδομένου ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας Νομός με πολλές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και τεράστια έκταση, γίνεται κατανοητό ότι πολλές φορές οι μετακινήσεις –και ειδικά από τις παρυφές του Νομού και τα πιο απομακρυσμένα χωριά- δεν είναι καθόλου εύκολες.

Είναι, επομένως, ιδιαίτερα δύσκολο για μαθητές και μαθήτριες να μεταβαίνουν σε σχολεία όπου δεν υπάρχουν κενά και κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως δεν ευνοεί την αποκέντρωση, οδηγώντας σε συμπιεσμένα αστικά κέντρα. Τα κενά πρέπει να καλυφθούν παντού, προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάλυψη, να εκμηδενιστούν οι ανισότητες εντός του Νομού και να έχουν όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές ίσες ευκαιρίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους.

Εν μέσω, ειδικά, της πανδημίας, με την Αιτωλοακαρνανία να εξακολουθεί να κατέχει την τελευταία θέση στους εμβολιασμούς στην 6η ΥΠΕ, γίνεται κατανοητό ότι τα εκπαιδευτικά κενά, ο εξαιρετικός συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες και η παροχή μηδενικής διευκόλυνσης στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, απειλούν, τόσο τη δημόσια υγεία σε ολόκληρο το Νομό, αλλά απαξιώνουν και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επειδή η διαφάνεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Δημοκρατία κι επομένως το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ενημερώνει τις αρμόδιες Ομοσπονδίες με όλα τα στοιχεία.

Επειδή η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σεβασμό, αλλά και προσοχή, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία μαίνεται.

Επειδή ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας εγκαταλείπεται μέρα με τη μέρα από την κυβέρνηση και ειδικά στο θέμα της Παιδείας και της εκπαίδευσης έχει δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από την ακαδημαϊκή του συρρίκνωση.

Επειδή τα εκπαιδευτικά κενά, ο εξαιρετικός συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες και η παροχή μηδενικής διευκόλυνσης στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, απειλούν, τόσο τη δημόσια υγεία σε ολόκληρο το Νομό, αλλά απαξιώνουν και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επειδή είναι ολοφάνερο ότι μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή ούτε να συνιστά «κανονικότητα», πολλώ δε μάλλον να παραμείνει ως έχει.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1) Κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί εικόνα «κανονικότητας» η ύπαρξη τουλάχιστον 7.000 εκπαιδευτικών κενών, με βάση τους υπολογισμούς των Ομοσπονδιών;

2) Για ποιο λόγο αρνείται το Υπουργείο Παιδείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς να ανακοινώσει επίσημα τον αριθμό των κενών σε όλη την Επικράτεια, με βάση, τουλάχιστον, τις δικές του λογιστικές προσεγγίσεις;

3) Πότε σκοπεύει να καλύψει τα σοβαρά εκπαιδευτικά κενά στην Αιτωλοακαρνανία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να εξασφαλιστεί η παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και την Παιδεία σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Νομού;

Οι ερωτώντες βουλευτές                         

Μωραΐτης Θάνος

Βαρδάκης Σωκράτης

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Ραγκούσης Γιάννης

Σαρακιώτης Ιωάννης

Χρηστίδου Ραλλία

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η φωτογραφία με τον διανομέα να δίνει μία σακούλα με φαγητό σε άστεγο στην Πάτρα, έχει γίνει viral.

Μαθήματα ανθρωπιάς έδωσε ένας διανομές στην Πάτρα, δείχνοντας πως ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάποιοι σκέφτονται τον δίπλα τους που αντιμετωπίζει μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά λοιπόν, το βράδυ της Τετάρτης, στα Ψηλαλώνια βρισκόταν ένας ηλικιωμένος άστεγος που καθόταν μόνος του σε ένα παγκάκι.

Ένας διανομεάς με το μηχανάκι της δουλειάς του, τον πλησίασε και του άφησε μία σακούλα με φαγητό, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Όπως και να’ χει όμως, η κίνηση μετράει. Για αυτό και η φωτογραφία αυτή από το Facebook Group του Patras Events έχει γίνει viral στα social media, με όλο τον κόσμο να τον αποθεώνει τον ντελιβερά.

Πηγή: gazzetta.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ