Σάββατο, 28η Ιανουαρίου 2023  3:53: πμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις υποψηφιότητες τους καθώς η προθεσμία έληξε στις 6 το απόγευμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε, υπό τα φλάς των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε και πάνω από 10 χιλιάδων μελών του κόμματος, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης ενώ από τη πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές ενώ ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης. Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ήδη από το πρωί της Πέμπτης, 21.10.2021, πως αποσύρει την δική του υποψηφιότητα -όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει όταν «έσκασε» η είδηση πως στο «παιχνίδι» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ήταν πιθανό να μπει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το χρονικό και οι υπογραφές

Υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου υπογράφουν 84 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ ξεπερνώντας κατά πολύ τον απαιτούμενο αριθμό των 45. Ταυτόχρονα από χτες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα υπογραφών στην προσωπική σελίδα του Γιώργου Παπανδρέου στο facebook οι υπογράφοντες υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού πλησιάζουν τους 20.000.

Επίδειξη δύναμης από τον Ανδρουλάκη

20.000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ 7.000 υπογραφές στήριξης κατέθεσε ο Παύλος Χρηστίδης για τη δική του υποψηφιότητα και αντίστοιχα ο Παύλος Γερουλάνος 6.245 υπογραφές στήριξης.

Πλέον στην κούρσα για τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 5 Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα συμμετέχουν έξι υποψήφιοι, οι τέσσερις προαναφερθέντες συν οι Αντρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης που είχαν καταθέσει εδώ και μέρες τις υπογραφές στήριξης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου χάριν της υποψηφιότητας Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κεγκέρογλου είχε βρει και καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης της δικής του υποψηφιότητας.

Ανδρουλάκης: Να προχωρήσουμε κοιτάζοντας μπροστά

«Kατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τονίζει δε ο κ. Ανδρουλάκης ότι «το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται. Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης».

Και ο κ. Ανδρουλάκης καταλήγει στη δήλωσή του: «Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη. Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!».

«Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων», συνεχίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Χρηστίδης: Restart για τη μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη

Για «restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας»», έκανε λόγο ο Παύλος Χρηστίδης μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης ενώ όπως επισημαίνουν συνεργάτες του «καμία όχληση δεν έχει γίνει από το στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου στον Παύλο Χρηστίδη».

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη έχει ως εξής:

«7000 τιμητικές υπογραφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

– για κοινωνική δικαιοσύνη

– για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

– για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

– για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

»Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δυσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

»Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με οραμα και σχεδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας».

Γερουλάνος: Να γίνει η παράταξη ξανά δύναμη ελπίδας

«Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο», επισημαίνει από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση «φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας».

»Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους», επισημαίνει ακόμη ο κ. Γερουλάνος.

»Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι», καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: elefhterostypos.gr

Στις κάλπες για την εκλογή της νέας διοίκησης, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων τους στην τοπική και κλαδική Ομοσπονδία, πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Αρτοποιών Αγρινίου και Περιχώρων.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων της επόμενης θητείας, διεξήχθη στα γραφεία του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών στο Αγρίνιο επί της οδού Μπαιμπά με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί και έκλεισαν αργά το μεσημέρι.

Το ψηφοδέλτιο είναι ένα, ενώ το ποια θα είναι η ημερομηνία στην οποία θα συνεδριάσουν οι εκλεγέντες για να συγκροτήσουν το νέο Δ.Σ. του συλλόγου δεν έχει ακόμη οριστεί!

Από την σημερινή διαδικασία εκλέγονται οι εξής:

Στην ελεγκτική Επιτροπή: Βασίλης Ράπτης, Γιώργος Γιαννόπουλος και Κών/νος Σιαπλαούρας

Στην τοπική και κλαδική ομοσπονδία: Παναγιώτης Ράπτης, Κων/νος Σάββας, Δημήτρης Σιαπλαούρας, Άγγελος Ντάσης και Φίλιππος Τσούνης

Στο Δ.Σ. του Συλλόγου Αγρινίου και Περιχώρων: Φίλιππος Τσούνης, Κων/νος Σάββας, Δημήτρης Σιαπλαούρας, Γιάννης Γρηγορίου και Βασίλης Κατσούπης.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

«Θα κάνουν και οι κάτω των 50 ετών» λέει ο Μ.Θεμιστοκλέους

Επιβεβαιώνεται (ξανά) το pronews.gr που υποστήριζε από τον Απρίλιο ότι τρίτη δόση του εμβολίου θα κάνουν όλοι οι πολίτες μετά το πέρας 6 μηνών από τον εμβολιασμό τους, καθώς ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε σημερινή του συνέντευξη υποστήριξε ότι την 3η δόση του εμβολίου θα κάνουν και πολίτες κάτω των 50 ετών. 

Όπως είπε ο Μ.Θεμιστοκλέους σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Φυσικά για την τρίτη δόση του εμβολίου δεν έχει δώσει κανείς άδεια, παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εμβολιάσει όλους του πολίτες και με τρίτη δόση, ώστε σύντομα να θεωρείται εμβολιασμένος μόνο όποιος έχει κάνει και τις τρείς δόσεις του εμβολίου, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει στο Ισραήλ. 

Από εκεί και πέρα ο Μ.Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην μελέτη που ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. «Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Βέβαια «κανονικότητα» με πιστοποιητικά εμβολιασμού και εμβολιασμό ανά περίπου 6 μήνες, δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς κανονικότητα. 

Διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.
 
pronews.gr
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές το φθινόπωρο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας.

Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνσηκαι η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.

Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα.Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.

Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του.

Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!

sinidisi.gr

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρει:
“Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μην συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές.

Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει τη Δημοκρατική Παράταξη και πάλι Πρωταγωνιστή.

-Καλώ όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές.

-Κάθε ψήφος μάς δίνει δύναμη”!

agriniopress.gr

«Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πια μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί και αν είμαι πρόεδρος», λέει ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Την θέση του για την επόμενη ημέρα μετά τις Εθνικές εκλογές, ξεκαθαρίζει μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε μιλώντας στον Alpha 989, «σε ότι,τι αφορά τη χώρα και τη διακυβέρνηση της σπεύδω να σας πω με βεβαιότητα ότι η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μία δήθεν συγκυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πια μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί και αν είμαι Πρόεδρος δεν θα γίνεται και συζήτηση γι’ αυτό».

andreas loverdos 21 10 2021

protothema.gr

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τα έβαλε ξανά με όσους δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και η ατάκα του στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης έχει γίνει ήδη viral.

«Αυτός που δεν εμβολιάζεται φταίει. Πολύ απλά. Υπάρχει ένας από τους αντιεμβολιαστές που δεν ξέρει που να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (20.10.2021) στο Kontra.

Κατά τον υπουργό Ανάπτυξης, οι ανεμβολίστοι πολίτες έχουν πλέον την αποκλειστική ευθύνη. «100%, ολομόναχος! Το κράτος έχει κάνει σποτ για την τηλεόραση, έχει βγάλει γιατρούς στα κανάλια, του έχει κάνει εκστρατεία ΕΟΔΥ, του έχει πάει κινητά συνεργεία στα χωριά, του έχει φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, του δίνει τα εμβόλια τζάμπα. Ε, με συγχωρείτε μην τον αθωώσουμε κιόλας, μην τον αθωώσουμε κιόλας» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε λίγο αργότερα: «Σας λέω, λοιπόν, πλέον προσωπικά κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα, πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται, όποιος εμβολιαστεί. Τέρμα, εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο, κουράστηκα. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνει το κράτος σε αυτό το θέμα, τα έχει κάνει όλα. Από δω και μπρος ο καθένας έχει ατομική ευθύνη. Σου λέει θέλω να εμβολιαστώ, δεν θέλω. Το κράτος δεν θα ξανακλείσει, η αγορά δεν θα ξανακλείσει, δεν θα κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Τελεία και παύλα».

agriniopress.gr

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, για τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο “Μπάλος” στην Αιτωλοακαρνανία, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ερώτησης:

«Πολλές και σημαντικές είναι οι ζημιές από το πέρασμα της καταιγίδας “Μπάλος” από την Αιτωλοακαρνανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περιοχές που χτυπήθηκαν, είχαν υποστεί ζημιές και από προηγούμενες πλημμύρες και ιδίως τις πλημμύρες του 2017. Ήταν φυσικό ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο αφού κανένα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί από τότε μέχρι σήμερα.

Οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν σε περιοχές των Δήμου Αγρινίου και Μεσολογγίου με πιο σημαντικές αυτές που καταγράφονται:

Στο Δήμο Αγρινίου:

• Στην Τοπική Κοινότητα Καινούριου και στα ίδια σημεία που είχε χτυπηθεί το 2017 σημειώθηκαν εκ νέου μεγάλες καταστροφές αφού πλημμύρισαν σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές αποθήκες και καλλιέργειες, έχει καταστραφεί αγροτική και κοινοτική οδοποιία.
• Στην Τοπική Κοινότητα Κλεισορρευμάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό που συνδέει το χωριό με την εθνική οδό στην κατεύθυνση προς Μεσολόγγι αφού έχει διαβρωθεί το υπόστρωμα του δρόμου, με αποτέλεσμα αυτός να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, από τα νερά του ρέματος που βρίσκεται δίπλα στο δρόμο και που το 2017 είχε πλημμυρίσει το χωριό με μεγάλες καταστροφές.
• Στην Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου έσπασε σκεπασμένο ρέμα που περνά μέσα από το χωριό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια ενώ στην ίδια περιοχή έχουν καταστραφεί κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτική οδοποιία και καλλιέργειες.

Στο Δήμο Μεσολογγίου:

• Στην πόλη του Μεσολογγίου πλημμύρισαν σπίτια όπως και στο Αιτωλικό.
• Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στις τοπικές κοινότητες Κατοχής και Λεσινίου σε κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές καλλιέργειες και αγροτική οδοποιία.
• Τέλος, ζημιές έχουν συμβεί σε όλη την έκταση του νομού και ιδίως στο δίκτυο της επαρχιακής και αγροτικής οδοποιίας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
• Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί.
• Να απαλλαγούν οι πληγέντες από φόρους και τέλη.
• Να υπάρξει αναστολή πληρωμής οφειλών για όλους τους πληγέντες.
• Να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών και να ξεκινήσουν τώρα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τετάρτη 20/10/2021 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, η συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Αγίας Τριάδας Αγρινίου.

Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν εκτενώς οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της ανεργίας, της παιδείας και της ακρίβειας στην αγορά.

Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και σχεδιάστηκαν οι μελλοντικές κινήσεις της οργάνωσης, τονίζοντας το επιτυχές άνοιγμα στην κοινωνία με τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας και την ανάγκη επιπλέον εξωστρέφειας που θα συσπειρώσει τον κεντροαριστερό πολιτικό χώρο.

Οι δράσεις της Ο.Μ θα είναι πολυδιάστατη με βάση τη συλλογική εργασία των μελών και πάντα με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 20 Οκτωβρίου ξεκίνησε η δίκη των κατηγορούμενων ως δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου και της Zackie Oh. Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τη δολοφονία της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος, πολύτιμοι σύμμαχοι στην οικογένεια του θύματος ήταν και είναι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και οι καλλιτέχνες. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πολύ περισσότερα καλλιτεχνικά έργα αφιερώθηκαν στη μνήμη του θύματος ή εμπνεύστηκαν από τη δολοφονία του. Η τέχνη κατάφερε καλύτερα από τον κάθε έναν από μας να εκφράσει τα συναισθήματα οργής, πένθους, αγανάκτησης και της ανάγκης για δικαιοσύνη.

Έτσι, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απευθύνθηκε στους ανθρώπους της τέχνης, ώστε να δηλώσει ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh. Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα έξοδα της δίκης.

Παρατίθενται παρακάτω τα σχετικά βίντεο, με τα οποία οι καλλιτέχνες θα καλούν όλο τον κόσμο σε ηθική και οικονομική συμπαράσταση. Παράλληλα, απαντούν ο κάθε ένας στο ερώτημα “γιατί αποφασίσατε να υποστηρίξετε αυτό τον σκοπό;”. Ακολουθούν αλφαβητικά οι απαντήσεις τους:

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (Σκηνοθέτης - Δημιουργός του Θεάτρου του Νέου Κόσμου): Οι εικόνες από τη βάρβαρη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, από δύο πολίτες με τη συνδρομή και μιας ομάδας αστυνομικών, δεν μπορούν να φύγουν από το μυαλό μου, τρία χρόνια τώρα. Ούτε και η σιωπηλή φιγούρα της μητέρας του.

Σε λίγες μέρες, αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ και υπάρχουν ανάγκες οικονομικές για αυτή τη δίκη. Το Θέατρο του Νέου Κόσμου αφιερώνει στη μνήμη του Ζακ, την πρεμιέρα της νέας παραγωγής του με το έργο "Τσέρνομπιλ - Ένα χρονικό του μέλλοντος" της Σβετλάνας Αλεξίεβιτς. Καλούμε τους αντιρατσιστές και αντιφασίστες φίλους μας, να έρθουν στην πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου, στηρίζοντας με το εισιτήριο τους αυτό το σκοπό.

Βίκυ Καρατζόγλου (ερμηνεύτρια): Γιατί νιώθω αδικία και θέλω αυτό το συναίσθημα να φύγει από μέσα μου. Ο Ζακ  δολοφονήθηκε μπροστά σε πλήθος κόσμου που καθότανε άπραγος και απλώς παρακολουθούσε. Και για μένα όλοι αυτοί που παρακολουθούσαν είναι συμμέτοχοι, είναι συνένοχοι. 

Κάθε κλωτσιά στον Ζακ από τους δολοφόνους του, είναι κλωτσιά προς όλους μας. Είναι κλωτσιά προς μία κοινωνία που μεγαλώνει ομοφοβικά παιδιά, που μεγαλώνει ρατσιστές, που μεγαλώνει φασίστες, που μεγαλώνει παιδιά και τους μαθαίνει να γυρίζουν το κεφάλι από την άλλη, να μην "μπλέκουν". 

Αυτό είναι το χειρότερο από όλα, αυτό είναι που σιχαίνομαι. Μεγαλώνω και εγώ ένα παιδί, είμαι μαμά και θέλω η κόρη μου να μεγαλώσει σε μία κοινωνία που να νιώθει ελεύθερη. Ελεύθερη να είναι ό,τι γουστάρει στη ζωή της. Ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της. Γιατί είναι δικό της. Γιατί δεν ανήκει σε κανέναν η ζωή της και το σώμα της. 

Και εύχομαι ο Ζακ, όπου και εάν βρίσκεται εκεί ψηλά, να χαρεί κάποια στιγμή. Να έρθει δικαίωση και να χαρεί. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι εδώ γύρω που παλεύουν για τη δικαιοσύνη. Υπάρχουνε άνθρωποι που παλεύουν για την αγάπη, που τόσο πολύ ο Ζακ υποστήριζε. Και ζούσε με αγάπη. Ζούσε μακριά από τη βία.

Γιώργος Καρκάς (ηθοποιός): Σε λίγες μέρες ξεκινάει στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, Κάποιοι επιμένουν να το λένε ατυχές συμβάν, η αλήθεια είναι ότι είναι μία δολοφονία από πολίτες και αστυνομικούς όπως φαίνεται ξεκάθαρα στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Από εκεί κι έπειτα υπενθυμίζω, είναι ανάγκη μου να υπενθυμίσω ότι από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει προφυλακιστεί κανείς μέχρι σήμερα διότι κάποιοι λειτουργοί της ελληνικής δικαιοσύνης αποφάσισαν ότι... δεν προκύπτουν στοιχεία (!;) για την ενοχή τους διότι, επί της ουσίας ,αυτός είναι ο λόγος προφυλάκισης. Άρα κανένας από τους έξι δεν έχει προφυλακιστεί μέχρι και σήμερα.

Από κει κι έπειτα να πω ότι παρακολουθώντας, προσωπικά εγώ,  το βίντεο...τα βίντεο από εκείνη την ημέρα στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι, όπου διαπράχθηκε μία δολοφονία... μου θύμισε λίγο κάτι παλιές ιστορίες όπου συλλάβανε κάποιον σε ένα νοσοκομείο... κάποια στιγμή! Το κοινό αυτών των δύο υποθέσεων όπως το έβλεπα, των δύο στιγμών πιο σωστά... ήτανε ποιο;  Ότι ήταν ένας όχλος που πήγαινε καταπάνω σε κάποιον άνθρωπο που δεν είχε κάνει τίποτα αλλά το κοινό ήταν ότι ήταν ο «πρεζάκιας», ο «ναρκομανής» ο «χρήστης» της υπόθεσης, άρα θα είχε κάνει!

Από εκεί κι έπειτα ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε άλλες εκατό φορές μετά το σωματικό του θάνατο, επιχείρησαν και τον κοινωνικό του θάνατο δηλαδή.

Η δίκη ξεκινάει στις 20 του Οκτώβρη και πρέπει να έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στις αστυνομικές αρχές, πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη όπως έχουμε στην οικογένειά μας.

Εμένα αφήστε με να λέω ότι θέλω, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κτλ, εγώ είμαι εγώ… Ωστόσο κι εγώ θα πω ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στις αστυνομικές αρχές όπως έχουμε στην οικογένειά μας. Η οικογένεια του Κωστόπουλου, η οικογένεια του Ζακ, η οικογένεια της Zackie ζητά δικαίωση, ζητά απαντήσεις!

Σταμάτης Κραουνάκης (συνθέτης - ερμηνευτής): 

Ο Ζακ, παιδί φευγάτο

Μια ζωή δικιά του.

Αυτονομημένος. Ποιητής. Αρθρογράφος.

Ακτιβιστής. Μάχη για το AIDS, για τα δικαιώματα, για τη σεξουαλικότητα, πολιτευτής. Μαχόμενη ψυχή της κοινότητας των ανθρώπων που διαλέγουν τη σεξουαλικότητά τους.

Εθελοντής για τους οροθετικούς.

Εκτεθειμένος στα γούστα του, στα ρούχα του, στην επιλογή του. Ψευδώνυμο Zackie Oh. Σε "ατυχές συμβάν", σ' ένα κοσμηματοπωλείο ποδοπατήθηκε από τους συμπατριώτες του. 21.9.2018.

Στη Γλάδστωνος. Ποδοπατήθηκε πάνω σε σπασμένα γυαλιά μέχρι που παρέδωσε, ενώ ένα άλλο τμήμα της κοινωνίας έκανε χάζι από το απέναντι πεζοδρόμιο, ακίνητο, χωρίς κανένας να παρέμβει, συναινώντας σιωπηλά στην ανθρωποθυσία.

Ναι. Ήταν ελεύθερη ψυχή.

Γούσταρε και ντυνόταν κορίτσι. Με όλα τα αξεσουάρ κι έκανε παραστάσεις ντραγκ.

Ναι, ζούσε όπως του άρεσε.

Ναι, δεν ήταν της διπλανής πόρτας.

Η πόρτα του Ζακ είχε αρχικά μυθιστορήματος.

Η δίκη των ενόχων αναβάλλεται κατ' εξακολούθηση λόγω Covid.

Ο Ζακ έγινε έθιμο, διαδήλωση.

Η μάνα του αγκαλιά με τη μάνα του Φύσσα.

Η πιο μεγάλη φρίκη είναι το απέναντι πεζοδρόμιο. Αυτό το τμήμα του λαού που είναι θεατής και διονυσιάζεται με τη βία που τσακίζει ένα σπουργίτι, καθησυχάζοντας τον εαυτό του ότι «δεν το ’κανα εγώ».

Εγώ απέναντι και τράβηξα και λίγο βίντεο.

Την ώρα της εκπνοής.

Να γίνει η δίκη.

Να πληρώσουν οι ένοχοι.

Αυτό είναι το αίτημα.

Ο Ζακ, ό,τι και να φοράει, δεν θα ξανάρθει.

Μόνο θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας, με τα φτερά όλο παγέτα, μέχρι να ησυχάσει η ψυχή του από μια εφήμερη ανθρώπινη δικαιοσύνη και να πάει ψηλά στη θέση της.

Είναι υποχρέωσή μας να καθαρίσουμε την κοινωνία από τους δολοφόνους του. Κυκλοφορούν ελεύθεροι και μεγαλώνουν παιδιά.

Οι εκτελεστές του και το άθλιο απέναντι πεζοδρόμιο.

Σπύρος Μπιμπίλας (ηθοποιός - πρόεδρος ΣΕΗ και ΤΑΣΕΗ): Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί την ζωή ενός άλλου ανθρώπου που είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον καθένα μας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ευελπιστούμε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ και στην απόδοση ευθυνών.

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να πάψει να είναι ρατσιστική και ομοφοβική.

Ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο!

Πάνος Μπούσαλης (τραγουδοποιός): Η δολοφονία του Ζακ, της Zackie Oh, έφερε στην επιφάνεια όλα τα πιο σκοτεινά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας. Συμμετέχω και εγώ στον αγώνα για τη δικαίωση του/της και για το σκοπό αυτό θα σας πω το "Στο παζάρι του ληστή" ένα σπαρακτικό τραγούδι, σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Γιώργος Νταλάρας (ερμηνευτής - μουσικός):

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσες ελευθερίες, ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Δικαιώματα αναφαίρετα και αδιαπραγμάτευτα.

Δημοκρατία και Δικαιοσύνη οφείλουν, να είναι παρούσες κάθε φορά που καταπατούνται.

Πένυ Ξενάκη (ερμηνεύτρια): Ενώνω και εγώ τη φωνή μου και συμμετέχω στην πρωτοβουλία που οργάνωσε η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τον Ζακ και τον άδικο χαμό του. Για έναν κόσμο, όπου κανείς άνθρωπος πια δεν θα είναι μόνος του. Άνθρωποι Μονάχοι, Γιάννης Σπανός, Γιάννης Καλαμίτσης.

Ναταλία Ρασούλη (ερμηνεύτρια - μουσικός): Συμμετέχω κι εγώ στην πρωτοβουλία συμπαράστασης στην οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh, με ένα τραγούδι, ίσως από τα πρώτα που γράφτηκαν στο ελληνικό τραγούδι για τη διαφορετικότητα, του Μανώλη Ρασούλη και του Νίκου Ξυδάκη το "Φίλε, αδελφή ψυχή" και το αφιερώνω στην άμεση δικαίωση της μνήμης του Ζακ.

Το αφιερώνω και σε όλους τους ανθρώπους που μαρτυρούν καθημερινά για να υπερασπιστούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην προσωπικότητά τους και την ζωή τους.

Γιατί είναι χρέος όλης της κοινωνίας να υπερασπίζεται τις επιλογές, το δίκαιο και την προσωπικότητα του κάθε πλάσματος στον πλανήτη.

Γιατί είναι χρέος όλων μας η προστασία της ελευθερίας, της αγάπης, της επιλογής, της ίδιας της ζωής.

Γιατί είναι καιρός πια η κοινωνία να αλλάξει προς το φως και το δίκαιο.

Τέλλος Φίλης (συγγραφέας): 

Zackie Oh

O φόβος Ζακ, ο φόβος

ο φόβος τους κι ο φόβος σου

κι ανάμεσά τους άνθρωποι πολλοί περίκλειστοι

μιας πολύ πιο πολύ από σένα άρρωστης κοινωνίας

που δεν το καταλαβαίνει πως το μόνο γιατρικό της είναι η

κ α τ α ν ό η σ η

γιατί ο φόβος κάνει τα αρνιά, αγρίμια

τους αλλιώτικους, εχθρούς

και τους πραγματικά ασθενείς, περιθώριο

οι σύγχρονοι Καιάδες είναι παντού

να, μια σπρωξιά να δώσεις

πετάς στον γκρεμό

ό,τι πιστεύεις ότι δεν σου μοιάζει

ό,τι δεν θες να υπάρχει δίπλα σου

να, έτσι

και μ’ έναν χορό εξίσου φοβισμένων να επικροτεί στην αγορά

σε εξαφανίζουν

ανίκανοι να σε φροντίσουν,

να σε θεραπεύσουν,

να σε αποδεχτούν,

να σε κατανοήσουν,

να σε βοηθήσουν

ανίκανοι

μια ολόκληρη κοινωνία ανικάνων

και οι Καιάδες λίγοι – και γεμάτοι –

Οι γκρεμοί τους καθενός, πολλοί

κι όλοι μπροστά μας

«του φοβερού βήματός» μας, αναμένοντες…

Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ευχαριστεί τους παραπάνω καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους, όπως και τον Μποσκοΐτη Αντώνη για τον καλλιτεχνικό συντονισμό και τον Νίκο Σούλη για τη σκηνοθετική επιμέλεια. Και δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε εδώ. 

Η δράση αυτή συμπαράστασης θα γίνει ένας πραγματικός μαραθώνιος, με ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή των ανθρώπων της τέχνης.

Θα παρακολουθήσουμε καθημερινά τη διαδικασία της δίκης, δίνοντας συνεχώς το “παρών” και σαν αποκορύφωμα κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων θα διοργανώσουμε μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με την παρουσία κοινού, η οποία θα μεταδοθεί και από το διαδίκτυο με τη συμμετοχή τραγουδιστών, ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών. Ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι: Θόδωρος Γρηγοριάδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελένη Καρακάση, Γιάννης Κότσιρας, Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρης Μητσοτάκης, Αναστασία Μουτσάτσου, Λάκης Παπαδόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης, Τάνια Τσανακλίδου, Idra Kayne, Magic De Spell.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube ( https://www.youtube.com/channel/UCq1epDHM3YYK5zBrZLZhoww ) ώστε να ενημερώνεστε άμεσα με τις νέες συμμετοχές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Εναλλακτικά ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας δίκτυα:

https://www.facebook.com/loatkiplus

https://instagram.com/loatkiplus

https://twitter.com/loatkiplus

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης μέσω του συνδέσμου https://gogetfunding.com/justice-for-zak, ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh, είναι ακόμη εν ισχύ και υπάρχει ανάγκη για οικονομική στήριξη. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο.

Παρακολουθείστε ζωντανά την εξέλιξη της δίκης από το Παρατηρητήριο ZackieOh Justice Watch μέσω των social media και του site https://zackieohjustice.watch

Κοινός μας στόχος είναι η δικαίωση του/της Ζακ/Zackie Oh.

#ΔικαιοσύνηΓιαΤονΖακ #ΔικαιοσύνηΓιαΤηνZackieOh #loatkiplus

φωτο: aygi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2