Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:17: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

Σκόπιμη καλλιέργεια ανασφάλειας στους πολίτες - Το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών ώστε ο κόσμος να δεχτεί το Great Reset και την παγκόσμια διακυβέρνηση

Για παλιούς καιρούς που δεν πρόκειται να επιστρέψουν αρχίζουν να μιλούν σιγά σιγά τα διεθνή μέσα επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που ισχυρίζονταν πως δεν θα υπάρχει επιστροφή στην προ Covid 19 εποχή άπαξ και παγιωθεί η λεγόμενη νέα κανονικότητα.

Έτσι, το CNN σε άρθρο του σχετικά  με τις ελλείψεις τροφίμων και άλλων βασικών ειδών, που οι Αμερικανοί έκπληκτοι παρατηρούν στα καταστήματα, χρησιμοποιεί την δυσοίωνη έκφραση  «Before times».

«Αν ελπίζατε ότι τα μπακάλικα αυτό το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα έμοιαζαν με τους Πρώτους Χρόνους, με απεριόριστες επιλογές στα ράφια όπως σνακ, ποτά, καραμέλες και κατεψυγμένα τρόφιμα, ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε με τα νέα», αναφέρει το άρθρο.

Ο στόχος τέτοιων άρθρων με την χρήση βαριών δυσοίωνων εκφράσεων είναι διττός. Πρώτον  να προκληθεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και δεύτερον να πειστούν αυτοί να ξεχάσουν την προηγούμενη πραγματικότητα της ζωής τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών του Great Reset, oι πολίτες πρέπει να συνηθίσουν στις διάφορες κρίσεις που οι ίδιοι οι εμπνευστές του σχεδίου, δημιουργούν τεχνηέντως. Κατόπιν οι παγκοσμιοποιητές, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν πιστά αλλά και τους υπερεθνικούς οργανισμούς, θα επιβάλλουν ως αναγκαιότητα από τις καταστάσεις επιβεβλημένη, την λύση της παγκόσμιας δια -κυβέρνησης, που πρώτος ένας δικός μας ( ο αλησμόνητος Γιώργος Παπανδρέου στο Κιότο) είχε επικαλεστεί. 

Πρώτα κρίση υγειονομική, που την βλέπουμε να εξελίσσεται εδώ και ήδη δύο χρόνια και τώρα κρίση ενεργειακή που μόλις αρχίζουμε να την καταλαβαίνουμε. Το επόμενο στάδιο είναι η επισιτιστική κρίση που πολλοί μελετητές έχουν προβλέψει πως θα ακολουθήσει τις άλλες δύο.

 Και στην χώρα μας θα νιώσουμε πολύ σύντομα όλες τις αλλαγές που η επιχείρηση του Great Reset θα επιφέρει. 

Ήδη τα εξαγορασμένα με τα «πακέτα Πέτσα» media, προετοιμάζουν τους πολίτες κάνοντας καθημερινά λόγο για την περίφημη «κλιματική κρίση » στην οποία επιχειρούν να φορτώσουν τα πάντα αποσείοντας από την κυβέρνηση τις ευθύνες της.

cnn 1 14 10 2021

cnn 2 14 10 2021

cnn 3 14 10 2021

pronews.gr

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τις επιστολές των προέδρων των κοινοτήτων Βασιλόπουλου και Καραϊσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου, κ. Παναγιώτη Πετρονικολού και κ. Λιγνού Αθανάσιου, για το Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας για τις συγχωνεύσεις, λόγω των εκπαιδευτικών κενών.

Ο κ. Μωραΐτης ζητά απάντηση από την αρμόδια Υπουργό, αλλά κι ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και τη διακοπή των συγχωνεύσεων.

Στην επιστολή σχετικά με το Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο αναφέρεται πως «την περασμένη Παρασκευή, (το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) ανακοίνωσε την υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων  και πρόκρινε και το Δημητρούκειο Δημοτικό  Σχολείο». Τονίζεται, δε, ότι «ο στόχος προφανής: Η μη – κάλυψη των υπαρχόντων κενών και οι περικοπές. Έτσι, αντί για νέες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, ψαλιδίζουμε τις υπαρκτές ανάγκες».

Στην επιστολή που αφορά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, υπογραμμίζεται πως «αντί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικές ανάγκες, προσπαθεί να καλύψει τα κενά με τεχνάσματα, που επιφέρουν αρνητικές παιδαγωγικές συνέπειες, με συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων».

«Η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη, η διάλυση του τμήματος ένταξης, καθώς και η έλλειψη σχολικού νοσηλευτή για μαθητή με παιδικό διαβήτη» συνιστούν τεράστιο πρόβλημα και σαφώς υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και το ίδιο το σχολείο.

Ο κ. Μωραΐτης, που κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τα εκπαιδευτικά κενά στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στις 8/10/2021, δήλωσε ότι «το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών κενών, δεν ενημερώνει τις αρμόδιες Ομοσπονδίες, υποβαθμίζει διαρκώς τη Δημόσια Παιδεία, με θράσος κάνει λόγο για ‘επιστροφή στην κανονικότητα’, αλλά και σέρνει τους εκπαιδευτικούς στις δικαστικές αίθουσες, με βάση τον αντιαπεργιακό Νόμο Χατζηδάκη, με σκοπό να κάμψει τις αντιστάσεις τους».

«Τη στιγμή που η πανδημία μαίνεται, που επιστρατεύει ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών στις τάξεις, που η ανάγκη για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα είναι επιτακτική, η κ. Κεραμέως κάνει σόου μονολόγων στα τηλεοπτικά κανάλια κι απ’ το παράθυρο συγχωνεύει τμήματα και σχολεία, αντί να προσλάβει προσωπικό», τόνισε.

Συμπλήρωσε δε, ότι, «βάσει υπολογισμών, τα εκπαιδευτικά κενά στην Αιτωλοακαρνανία είναι περί τα 60. Μέχρι στιγμής, ξέρουμε πως τουλάχιστον τέσσερα σχολεία του Νομού –μεταξύ των οποίων το Δημητρούκειο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, το οποίο δε διαθέτει ούτε σχολικό νοσηλευτή- υφίστανται συγχωνεύσεις εξπρές». Υπογράμμισε πως «γνωρίζουμε ότι ετοιμάζονται νέες συμπτύξεις τμημάτων σε πολυθέσια σχολεία του Νομού και υποβάθμιση των ολιγοθέσιων, με παράλληλο κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων».

«Απαιτούμε να καλυφθούν όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών.  Απαιτούμε τα παιδιά μας να έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και να βιώνουν την παιδαγωγική διαδικασία σωστά. Αρκετά υποβαθμίστηκε ο Νομός μας από τις εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές», είπε ο κ. Μωραΐτης, κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τη μία κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών κενών, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο Νομό μας, κι από την άλλη προχωρά σε αθρόες συγχωνεύσεις και περικοπές.

Όχι μόνο δεν ενημερώνει τις αρμόδιες Ομοσπονδίες, όχι μόνο υποβαθμίζει διαρκώς τη Δημόσια Παιδεία και με θράσος κάνει λόγο για ‘επιστροφή στην κανονικότητα’, αλλά και σέρνει τους εκπαιδευτικούς στις δικαστικές αίθουσες, με βάση τον αντιαπεργιακό Νόμο Χατζηδάκη, με σκοπό να κάμψει τις αντιστάσεις τους.

Τη στιγμή που η πανδημία μαίνεται, που επιστρατεύει ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών στις τάξεις, που η ανάγκη για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα είναι επιτακτική, η κ. Κεραμέως κάνει σόου μονολόγων στα τηλεοπτικά κανάλια κι απ’ το παράθυρο συγχωνεύει τμήματα και σχολεία, αντί να προσλάβει προσωπικό. Εν καιρώ πανδημίας αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον μείωσε το 2015 από 28 σε 22, με σκοπό να μειωθούν σε 20 στη συνέχεια.

Δεν είναι αδιαφορία για την παιδαγωγική διαδικασία και μέθοδο: Είναι αποστροφή για τη Δημόσια Παιδεία, το Δημόσιο Σχολείο, την εκπαιδευτική κοινότητα –την οποία αντιμετωπίζει με ρεβανσισμό και φτηνή αξιολόγηση.

Βάσει υπολογισμών, τα εκπαιδευτικά κενά στην Αιτωλοακαρνανία είναι περί τα 60. Μέχρι στιγμής, ξέρουμε πως τουλάχιστον τέσσερα σχολεία του Νομού –μεταξύ των οποίων το Δημητρούκειο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, το οποίο δε διαθέτει ούτε σχολικό νοσηλευτή- υφίστανται συγχωνεύσεις εξπρές.

Επίσης γνωρίζουμε ότι ετοιμάζονται νέες συμπτύξεις τμημάτων σε πολυθέσια σχολεία του Νομού και υποβάθμιση των ολιγοθέσιων, με παράλληλο κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων.

Απαιτούμε να καλυφθούν όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε τα παιδιά μας να έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και να βιώνουν την παιδαγωγική διαδικασία σωστά.

Αρκετά υποβαθμίστηκε ο Νομός μας από τις εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο προϋπολογισμός διευρύνει τις ανισότητες και διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης για αυξήσεις διπλάσιες του ρυθμού ανάπτυξης στους κατώτατους μισθούς , δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Επειδή στην πολιτική τα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος σήμερα η κυβέρνηση δίνει αύξηση 2% στο μισθό. Δηλαδή 30-40 λεπτά αύξηση στο μεροκάματο. Με βάση την υπόσχεσή της όμως και αφού η ανάπτυξη είναι 6% θα προσδοκούσα ότι οι κατώτεροι μισθοί θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 12%. Άρα η ΝΔ άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Το ζητούμενο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο είναι αν με βάση αυτόν τον προϋπολογισμό και με την προβλεπόμενη ανάπτυξη 6% για το 2021 και 4,5% για τον επόμενο χρόνο, διευρύνονται ή μειώνονται οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες. Τη στιγμή που η πανδημία έχει βάλει ολόκληρη την κοινωνία σε δοκιμασία, με τη χώρα μας να έχει δυστυχώς το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε ηλικίες κάτω των 70 ετών, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση κόβει περίπου 900 εκατ. ευρώ υγειονομικών και έκτακτων δαπανών καταπολέμησης της πανδημίας. Ενώ θα έπρεπε όχι μόνο να αυξήσει τις δαπάνες αυτές, αλλά να προχωρήσει στη μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας στο ΕΣΥ από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για τους υγειονομικούς και να δώσει επιτέλους το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Αυτό θα έπρεπε να είναι μέριμνα για να πιστέψουμε ότι αυτό το 6% της ανάπτυξης αφορά και αυτόν τον κόσμο».

«Ο προϋπολογισμός για την Πρόνοιας το 2022 προβλέπεται 3,7 δις ευρώ, μειούμενος κατά 300 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2021. Ας με διαψεύσει ο κ. υπουργός και ας μας πει πόσα ήταν τα λεφτά αυτά το 2015 και πόσα ήταν το 2019. Για να δούμε πώς αντιλαμβάνεται κανείς το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής. Έχει μειωθεί η φτώχεια ή με τερτίπια περικόπτονται δαπάνες από το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με συνέπεια μέσα δύο χρόνια οι 270.000 δικαιούχοι να γίνουν 217.000; Όταν οι Ρομά, έχουν αφεθεί στην τύχη της και στην απελπισία τους; Όταν 170 χιλιάδες άνθρωποι με αναπηρία 67% και άνω, άνεργοι λαμβάνουν επίδομα 330 ευρώ και για να το πάρουν αυτό το επίδομα πρέπει να μην έχουν κανένα άλλο εισόδημα, δεν υπήρξε καμία μέριμνα γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς στο τεράστιο κύμα της ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι «ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα τελευταία πρόσφατα μέτρα σηματοδοτεί το πώς οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, η κυβέρνηση επιμένει ότι έχει δώσει αυτά που έχει δώσει, δεν μειώνει το ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, με συνέπεια να πλήττονται τα λαϊκά στρώματα, ούτε μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, ούτε και υποχρεώνει τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος να απορροφήσουν ένα μέρος της ακρίβειας, όπως έχει γίνει στο εξωτερικό».

Ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για διωγμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την απαίτησή της να συνενωθούν για να λάβουν στήριξη. Πρέπει να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση αν πράγματι αναγνωρίζουμε ότι αυτή αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», είπε.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του επεσήμανε «ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία και θα πρέπει να αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες και όχι να βαίνουν μειούμενες. Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ βλέπουμε ότι οι έμμεσοι φόροι διευρύνονται. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουν οι πλατιές μάζες και όχι οι έχοντες και κατέχοντες», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Παύλο Γερουλάνο να είναι ο νέος «παίκτης» στη μάχη των εσωκομματικών εκλογών μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας από την Φώφη Γεννηματά!

Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου και νυν επικεφαλής του «Αθήνα Είσαι Εσύ» είναι το νέο πρόσωπο που θα συμπληρώσει το «καρέ» των υποψηφιοτήτων στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου (ενώ παραμένει ανοιχτό αν τελικά θα υπάρξει και υποψηφιότητα Κεγκέρογλου).

Ένα… καρέ που φάνηκε να σπάει όταν προ διημέρου εντελώς αιφνιδιαστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά απέσυρε την υποψηφιότητά τους για να δώσει την μεγάλη μάχη στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Παύλος Γερουλάνος πήρε την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία κι απομένει το τυπικό της ανακοίνωσης, όπου θα ζητάει και παράταση στο θέμα της συγκέντρωσης των υπογραφών.

Το όνομα του άλλοτε Υπουργού, όλους τους περασμένους μήνες… πλασάρονταν ανάμεσα στους μνηστήρες του προεδρικού θώκου, αλλά τελικά δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά των Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Χάρη Καστανίδη.

Η τροπή που πήρε το ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών μετά την ανακοίνωση της κυρίας Γεννηματά, άλλαξε και τα πλάνα του Παύλου Γερουλάνου που προφανώς θεωρεί πως σχηματίζεται πλέον μια «δεξαμενή ψηφοφόρων» του Κινήματος που δεν εκφράζεται με καμία από τις παραπάνω υποψηφιότητες.

«Ημουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ»

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο κ. Γερουλάνος είναι υπέρμαχος της λογικής «επιστροφή σε όνομα και σύμβολα ΠΑΣΟΚ» (σ.σ βασικό ατού και της προεκλογικής εκστρατείας του Ανδρέα Λοβέρδου) αφού και στο παρελθόν τόσο μέσα από συνεντεύξεις του, όσο και με παρουσίες στα συνέδρια, τόνιζε πως «εγώ δεν ντρέπομαι να λέω πως είμαι ΠΑΣΟΚ. Ημούν, είμαι και θα είμαι πάντα».

Το who is who του Παύλου Γερουλάνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Μαρίνου Γερουλάνου, αυλάρχη της βασίλισσας Άννας Μαρίας, και της Αιμιλίας Καλλιγά, αρχαιολόγου και προέδρου του Μουσείου Μπενάκη.

Φοίτησε στο ελληνικό κολλέγιο του Λονδίνου. Σπούδασε ιστορία στο Κολλέγιο Ουίλιαμς και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT.

Εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής στην Photoelectron Corporation θυγατρική της Thermo Electron Corporation (1989-1992) και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays και με την επιστροφή του στην Ελλάδα (1994) ανέλαβε τη θέση του οικονομικού διευθυντή της οικογενειακής επιχείρησης ιχθυοτροφείων στην Κεφαλονιά και επόπτευσε την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Από το 2004 έως το 2006 εργάστηκε ως σύμβουλος στην Egon Zehnder International.

Η πρώτη του ανάμειξη με την πολιτική ήταν στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας ως συνεργάτης του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Γκρέβιλ Τζάνερ.

Το 1999 έγινε σύμβουλος του τότε υπουργού εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού μέχρι το 2004.

Από το 2006 έως το 2009 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τον Μάρτιο του 2008 έγινε γραμματέας του τομέα επικοινωνίας του κόμματος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 κατείχε την πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη βουλευτής. Με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ διατήρησε τη θέση του και στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, με αφορμή ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας. Η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο της Αθήνας όπου κατέγραψε ποσοστό 13.19% με τον συνδυασμό «Αθήνα είσαι Εσύ».

gazzetta.gr

Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος για το ζήτημα των ΕΛΤΑ Παναιτωλίου θίγοντας το θέμα της υπολειτουργίας του και ζητώντας τη λήψη μέτρων. 

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

“Το υπάρχον υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρότατων προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού και κυρίως αυτών που λόγω μεγάλης ηλικίας ή άλλων προβλημάτων, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν με άλλο τρόπο. Υπάρχει διάχυτη ανησυχία, πώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα, βρίσκεται λίγο πριν το κλείσιμο του.

Στην κατάσταση αυτή είναι μεταξύ των άλλων είναι συντείνει και το πρόσφατο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφάρμοσαν τα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα και άλλα περιφερειακά υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας να υπολειτουργούν (π.χ. Κατούνα, Θέρμο).

Όλα αυτά, είναι αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών σχεδιασμών, επιβαρύνουν δραματικά την καθημερινότητα του λαού και κυρίως αυτών που ζουν στην περιφέρεια, με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο, που ήδη βρίσκεται ένα βήμα πριν το οριστικό του κλείσιμο.

Ερωτάται ο κ Υπουργός, σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί, προκειμένου να στελεχωθεί πλήρως και να παραμείνει το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας ενεργό εξυπηρετώντας τους κατοίκους της περιοχής”.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ