Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:03: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021

”Αν έρθει κάποιος και μου πει να κάνω το εμβόλιο ή να μην το κάνω; Ξέρετε τι απαντάω εγώ; Ρωτήστε τον γιατρό σας”, είπε ο Μητροπολίτης

Τη σταθερή του στάση υπέρ της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Ξάνθης. Στο περιθώριο της υποδοχής των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα εμβόλια, τη χρήση μάσκας, την πρόσφατη εμπειρία του από τον κορονοϊό αλλά και τη στάση που διατηρούν ορισμένοι ιερείς.

“Η Βόρεια Ελλάδα και η περιοχή μας βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο από την πανδημία. Ο κορονοϊός έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους στον ουρανό, καθήλωσε στα Νοσοκομεία εκατομμύρια ανθρώπους και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Το πιο σημαντικό όμως και πιο επικίνδυνο είναι ότι ο ιός μας έχει διχάσει, σαν κοινωνίες αλλά ακόμη και σαν οικογένειες.

Βέβαια εγώ δεν είμαι αρμόδιος, ούτε κανένας ρασοφόρος είναι, να μιλήσουμε για ιατρικά θέματα. Μιλάμε για πνευματικά θέματα. Αν έρθει κάποιος και μου πει να κάνω το εμβόλιο ή να μην το κάνω; Ξέρετε τι απαντάω εγώ; Ρωτήστε τον γιατρό σας. Εκείνος ξέρει το ιστορικό σας, ξέρει τι έχετε και εκείνος θα σας συστήσει τι να κάνετε” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

”Πολλοί ρασοφόροι έχουν πάρει κόσμο στο λαιμό τους”

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη στάση που κρατούν ορισμένοι ιερείς, που δεν συνάδει με τη “γραμμή” της εκκλησίας, ενώ τόνισε πως εκφράζοντας απόψεις κατά της πανδημίας και των εμβολίων “παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους”.

“Η εκκλησία έχει παρεξηγηθεί αυτή την περίοδο, ότι δήθεν συμπορευόμαστε με την πολιτεία. Η εκκλησία ενδιαφέρεται για την πνευματική και σωματική υγεία του λαού.

Δεν είμαι εγώ ο ρασοφόρος αρμόδιος να αποφανθώ για το εμβόλιο, αλλά η ιατρική επιστήμη, και δυστυχώς κάποιοι από εμάς τους ρασοφόρους έχουμε γίνει λοιμωξιολόγοι και έχουμε πάρει ανθρώπους στον λαιμό μας.

Έχουμε και εδώ στην περιοχή μας ανθρώπους 45 χρόνων που έφυγαν γιατί άκουσαν έναν ιερέα και αφήνουν πίσω τους μικρά παιδιά.

Εγώ διερωτώμαι και λέω με αγάπη και πόνο προς τους ιερείς αυτούς, δεν έχουμε ευθύνη; Με πολλή αγάπη προς τους κληρικούς εκείνους που έχουν τις δικές τους απόψεις, τους λέω ότι τις σεβόμαστε, αλλά κρατήστε τες για τον εαυτό σας, μην παίρνετε στον λαιμό σας άλλους ανθρώπους”.

“Πέρασα κορονοϊό σαν μια ελαφριά γρίπη”

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στη δική του περιπέτεια, καθώς πρόσφατα νόσησε από κορονοϊό (αν και εμβολιασμένος), τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε το εμβόλιο στη θωράκιση του οργανισμού του.

“Εγώ πέρασα αυτή τη δοκιμασία, την πέρασα σαν μια ελαφριά γρίπη. Μου είπαν οι γιατροί επειδή έχω μια κάποια ηλικία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν δεν είχε προηγηθεί το εμβόλιο.

Βέβαια έκανα την προσευχή μου, έβρεχα το μέτωπο μου με αγιασμό όταν είχα πυρετό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιφρονούμε τους γιατρούς” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση της μάσκας λέγοντας πως είναι “μεγάλη πλάνη” να ισχυρίζονται ορισμένοι ιερείς πως η χρήση μάσκας μέσα σε Ναούς είναι προσβολή προς τον Θεό.

“Αυτή η μάσκα δεν προσβάλει το Θεό. Μία άλλη μάσκα που φοράμε σε όλη μας τη ζωή, η μάσκα της υποκρισίας, εκείνη είναι που προσβάλει τον Χριστό. Εάν εγώ δεν φοράω μάσκα και σκανδαλίζω τους αδελφούς μου που φορούν δεν έχω ευθύνη; Δεν είμαι υποκριτής;” τόνισε ο Μητροπολίτης.

Πηγή: thestival.gr /thetoc.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Γ.Βαρεμένος: Γιατί δεν προηγήθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, αλλά πετσόκοψαν την προκαταβολή;

Σοκ έχει προκαλέσει στους παραγωγούς, σύμφωνα με το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένο, η μειωμένη κατά 60% και παραπάνω προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης.

Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε είναι κατά 63 εκατ. ευρώ μικρότερο ακόμη και σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση αναφέρει ως λόγο την σύγκριση μεταξύ των δηλωμένων εκτάσεων στο Ε9 και στον ΟΣΔΕ.

«Αν αυτός είναι πράγματι ο λόγος, το ερώτημα είναι γιατί δεν προηγήθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ώστε οι παραγωγοί να κληθούν να αναπροσαρμόσουν τις δηλώσεις τους, αλλά τους πετσόκοψαν την προκαταβολή και μετά ας πάνε να βρουν το δίκιο τους μέσα σε μία καθορισμένη προθεσμία;»

διερωτάται με νόημα ο Γ. Βαρεμένος και συμπληρώνοντας εκτιμά ότι: «ανατρέπονται έτσι οι προϋπολογισμοί των παραγωγών, σε μία δραματική συγκυρία, με τις τεράστιες αυξήσεις στα κόστη παραγωγής και διαβίωσης, που οδηγούν σε νέα φτωχοποίηση τα ήδη φτωχότερα στρώματα, που φλερτάρουν πλέον με το αδιέξοδο.

Άσε που τα θύματα της μειωμένης προκαταβολής τρέφουν ένα σωρό υποψίες εκτός από το ενδεχόμενο το επιτελικό κράτος να πάτησε τα κορδόνια του, με αποτέλεσμα να γκρεμοτσακίζονται οι ίδιοι.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους ηγέτες που συμμετέχουν στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία – Επί τάπητος και το σχέδιο για την πράσινη μετάβαση

Στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που θα πραγματοποιείται στη Γλασκόβη συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στην κρίσιμη διάσκεψη ενώ στο περιθώριο της συνόδου αναμένεται να έχει σειρά διμερών επαφών με ξένους ηγέτες. Στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης Θα τονίσει:
– Τους στόχους απολιγνιτοποίησης
– Τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα
– Τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί
– Την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία
– Την προστασία των οικοσυστημάτων και τα μέτρα που λαμβάνονται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.

Η πολυαναμενόμενη 26η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα ξεκίνησε  σήμερα στη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και όπως δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από τη Ρώμη πρόκειται για «τη στιγμή της αλήθειας για τον πλανήτη».

Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν 120 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων μεταξύ των οποίων οι Μπάιντεν, Μέρκελ, Μακρόν,
Ντράγκι, Σάντσεθ, Τριντό.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Σάββατο, στη Γλασκόβη προκειμένου να πιέσουν τους ηγέτες όλου του κόσμου να αναλάβουν δράση για το κλίμα, παραμονή της έναρξης της κρίσιμης συνόδου COP26 του ΟΗΕ.

Στην πόλη της Σκωτίας έφθασε και η «οδηγός» του αγώνα υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ.

protothema.gr

«Αυτό που συμβαίνει στις Οινιάδες τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά τον “Μπάλλο” δεν έχει προηγούμενο και οι, συσκεπτόμενοι ή μη, υπουργοί είναι ζήτημα να έχουν αντιληφθεί την έκτασή του», υπογραμμίζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Η ανακοίνωσή του, εν συνεχεία, τονίζει:

«Μεγάλο περιβόλι έχει μεταβληθεί σε λίμνη, όπου παρεπιδημούν φλαμίνγκο. Με το υπερυψωμένο αγροτικό “πλέουμε” στον χωμάτινο δρόμο λες και πρόκειται για αμφίβιο αποβατικό σκάφος του στρατού. Στις ροδιές, τα νερά έχουν φθάσει στα φυλλώματα των δένδρων, όταν υποτίθεται επρόκειτο να γίνει η συγκομιδή. Σε άλλη λίμνη που καλύπτει καλλιέργειες, εμφανίσθηκαν δύο πάπιες. Παραδίπλα στον βάλτο επιπλέει το καρούλι για το τριφύλλι.

Κοπάδια προβάτων μετεγκαταστάθηκαν βίαια, με αποτέλεσμα κτηνοτρόφος που έπαιρνε 160 κιλά γάλα την ημέρα, μα βρεθεί με 50 κιλά μετά το σοκ που έχουν υποστεί τα ζώα. Μεγάλη σύγχρονη μονάδα χιλίων προβάτων κινδύνεψε να αφανισθεί, ενώ οι σπαρμένες εκτάσεις γύρω έχουν μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη, με τις μπάλες τριφυλλιού πεταγμένες, την στιγμή που οι τιμές των ζωοτροφών έχουν φτάσει στον θεό.

Πανταχόθεν τα νερά έχουν λιμνάσει και μυρίζουν, ενώ δισεκατομμύρια κουνούπια το δειλινό απειλούν να διασπείρουν αρρώστιες στα ζώα. Η μηχανή του ΤΟΕΒ στάλθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο για επισκευή και έκτοτε αγνοείται η τύχη της. Ένα κουφάρι στέκει παραπέρα. Μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο επιστρατεύθηκαν αντλίες ιδιωτών, τα καύσιμα των οποίων, που κοστίζουν 1500 ευρώ την ημέρα, τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι παραγωγοί.

Σημειωτέον ότι:

1ον: Τα δένδρα που βρίσκονται κάτω από το νερό και δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία, είναι σαν να μην υπάρχουν για τον ΕΛΓΑ.

2ον: Σε περιοχές του Αγρινίου με ροδιές, όπου μπόρεσαν να προσεγγίσουν οι εκτιμητές, οι ζημιές που καταγράφηκαν φθάνουν στο 100%.

Αν επαναληφθεί η πρακτική του ΕΛΓΑ να μειώνει δραματικά τα ποσοστά, θα είναι τραγική ειρωνεία.

Η κατάσταση στις Οινιάδες είναι τραγικά άσχημη και επικίνδυνη και, αν οι αρμόδιοι την χειρισθούν επικοινωνιακά, θα πολλαπλασιάσουν την οργή και την απελπισία».

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη, στις 14:30, έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

«Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται ως απάντηση, για τον εμπαιγμό που δείχνει η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή, στα επαναλαμβανόμενα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι του νομού μας, όντας απροστάτευτοι από τα φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να χάνονται καλλιέργειες και λαϊκές περιουσίες, να πλημμυρίζουν σπίτια και χωράφια», υπογραμμίζει η σχετική ενημέρωση.

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, απαιτεί:

  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
  • ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΟ 100%, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ