Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:13: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Με αρνητικό τεστ και επταήμερη καραντίνα όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα – Τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά παρά τις αντιδράσεις

Ο πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ., που ισχύει ήδη σε 25 περιοχές, θα επεκταθεί τώρα σε ολόκληρη τη Γαλλία από αυτό το Σάββατο.
«Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες», είπε. Οι εξαιρέσεις θα είναι ίδιες με αυτές που έχουν ήδη ισχύουν.

«Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», αναφέρει ο Jean Castex, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν απαιτεί να θέσουμε σε εφαρμογή άλλους περιορισμούς, υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι αυτή η επιλογή δεν αποκλείεται αν τα πράγματα χειροτερέψουν.

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Τα σχολεία θα πρέπει επίσης να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και που της ζητά να κλείσουν,κριτική που επικεντρώνεται στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παιδιών. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφαση να τα κρατήσει ανοικτά, αναφέροντας συγκεκριμένα τις συστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου στην επικράτεια: όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Ακολούθως θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα στο τέλος της οποίας θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία ως μια κατάσταση που είναι υπό έλεγχο και σε καλύτερο σημείο από αυτό των γειτονικών χωρών, ωστόσο επισήμανε ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει καθώς ο ιός βρίσκεται παντού. Παράλληλα τόνισε πως η μεταδοτικότητα από οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι ακόμη πιο επικίνδυνες.

Πηγή:protothema.gr
Φωτογραφία:athensvoice.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 19:41

Ώρα για πολιτική στροφή

Γράφει ο Δημήτρης Η. Κρανιάς

Αφού ξεπεράστηκε το αρχικό σοκ από την έλευση της Covid19 προχωρήσαμε στην ενσωμάτωση της στην καθημερινότητά μας και τη συμβίωση με μια πανδημία διαρκείας. Η αυταπάτη μιας οριστικής λύσης του θέματος με τα εμβόλια διακινδυνεύει την εμπιστοσύνη στην επιστημονική και πολιτική ηγεσία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ως ηγέτης στην προσπάθεια ανάπτυξης της δημόσιας υγείας έχει υποστεί ήδη σοβαρό πλήγμα από το τρόπο που χειρίστηκε το θέμα αρχικά. Γι’ αυτό άλλωστε και στη συνέχεια υπήρξε πολύ μετρημένος στις ανακοινώσεις του. Σήμερα επιμένει στην παράλληλη ενίσχυση των 3Τ (track, trace, treatment) ενώ η πληροφόρηση για φάρμακα θεραπείας είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Η ελπίδα για τη δημιουργία της νέας κανονικότητας είχε διαρκείς διακυμάνσεις μέσα στο χρόνο που πέρασε ξεκινώντας από το καλοκαίρι, μεταφέροντας την προσδοκία  τα Χριστούγεννα, το Πάσχα του 2021 το έχει υποθηκεύσει ήδη στα αντι-covid μέτρα και το επόμενο χρονικό σκαλοπάτι είναι προς το παρόν το επόμενο καλοκαίρι. Παρά τα διαρκή κατασταλτικά μέτρα, ούτε στη χώρα μας αποφύγαμε το τίμημα της πανδημίας. Αποφύγαμε βέβαια την ανέλεγκτη καταστροφή, που έχουν υποστεί προηγμένες δυτικές χώρες με ισχυρά συστήματα υγείας. Η προσωρινή όμως και ρυθμιστική διαχείριση της κρίσης δεν τελειώνει εδώ. Ούτε τα προσωρινά μέτρα ανακούφισης αποδυναμώνουν τα ερωτήματα για ένα νέο κύμα φτωχοποιημένων άνθρώπων, για την κυριαρχία του φόβου, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, για την αύξηση των ψυχικών διαταραχών, για τη συρρίκνωση των ανθρωπίνων σχέσεων, για τα ελλείμματα των διακυβερνητικών οργανισμών περιλαμβανομένης της Ε.Ε., για την αναποτελεσματικότητα των ασκούμενων πολιτικών.

Μαζί με το ότι πλέον (σχεδόν ένα χρόνο μετά0 γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για τον ιό, γνωρίζουμε και την ανάγκη για μια μακρόπνοη πολιτική υποδομών και πόρων που να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές κρίσεις και ειδικά τις έκτακτες. Η έλλειψη αλληλεγγύης εντός της Ε.Ε., κυρίως με τις συμφωνίες της Γερμανίας από την πίσω πόρτα, επιτάσσουν στροφή της πολιτικής αντιμετώπισης στη διαχείριση των κρίσεων, ίσως δε και γενικότερα. Η διαφάνεια είναι ανύπαρκτη και η λογοδοσία αποτελεί ένα απλό διακοσμητικό σε όλα τα κείμενα που ετοιμάζονται, για να συνταχθούν αποφάσεις χωρίς  εφαρμογή.

Η πανδημία που διατρέχουμε αποτελεί μάθημα ζωής για πολίτες, πολιτικούς και πολιτικές. Η επόμενη πανδημία η κρίση πρέπει να μας βρει προστατευμένους από τα κενά και τις ελλείψεις που ζούμε. Η δημόσια υγεία παραμένει αγαθό και υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Οι διορθώσεις δεν μπορούν να είναι προσωρινές αλλά πρέπει να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Δεν αφορούν απλά κάποιες προσλήψεις η αύξηση των οικονομικών πόρων για την υγεία. Αφορούν ευρύτερες αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική αντίληψη που θα αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως το πραγματικό κεφάλαιο  επένδυση. Αλλαγές στην αποτίμηση αξιών που ως τώρα δεν αξιολογούσαμε αναλόγως, παιδεία με κοινωνικές αναφορές πέρα από την απλή μεταφορά γνώσης, ουσιαστικό σεβασμό στο περιβάλλον, ανασχεδιασμό των πόλεων και γιατί όχι σχεδιασμό νέων πόλεων με συμμετοχή αυτών που θα ζήσουν σε αυτές, εμπιστοσύνη στο κράτος, στήριξη κοιωνικών θεσμών όπως η οικογένεια. Αλλαγές στα κοινωνικά αιτούμενα και προφανείς απαντήσεις σε ψεύτικα διλήμματα. Σε μια εποχή κρίσης σαν τη σημερινή απαιτείται ένα ισχυρό κράτος που δεν θα οδηγεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν τον τρόπο που θα πεθάνουν, διαλέγοντας ανάμεσα στην πείνα και την πανδημία. Ένα κράτος που δε θα μεταφέρει τη δική του ευθύνη στους γιατρούς, ώστε να φτάνουν στο σημείο να επιλέξουν σε ποιον ασθενή θα δώσουν ένα απαραίτητο φάρμακο και ποιον θα αφήσουν αβοήθητο. Ένα κράτος που θα λειτουργεί με ισχυρές δομές  που θα παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες  στην ασφάλεια, την υγεία και την παιδεία.

Η εποχή απαιτεί στροφή σε καθαρούς και εφαρμόσιμους  στόχους. Απεχθάνεται τις διαχειριστικές ρυθμίσεις. Δεν θα γυρίσουμε στην κανονικότητα όπως την ξέραμε γιατί και αυτή είναι μέρος του προβλήματος  Σταθήκαμε αδύναμοι και ευάλωτοι απέναντι σε μια πανδημία  εξ αιτίας πολιτικών που επεδίωκαν κοντόφθλμα να ευημερούν οι αριθμοί και νας δυστυχούν οι άνθρωποι. Χρειαζόμαστε πολιτικές με την ισχυρότερη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Πλήρη διαβούλευση και ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας. Είμαστε σε μια εποχή διαρκών μεταβολών και αυτήν τη φορά απαιτούνται δραστικές κινήσεις . Αυτήν τη φορά δεν πρέπει να μας προλάβουν τα γεγονότα.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για τα προβλήματα των Δημοτικών Ενοτήτων; Για την εγκατάλειψη της υπαίθρου; Για το γεγονός ότι δεν γίνονται έργα στα χωριά; Άκομη και η Δημοτική Αρχή έχει παραδεχτεί ότι θα προτιμούσε κάποιοι από το πόρους του ΕΣΠΑ που έρχονται στο Αγρίνιο, να είχαν κατευθυνθεί στα χωριά… Επίσης πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για τα ανεκμετάλλευτα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα; Για την Τριχωνίδα, για παράδειγμα, που συγκεντρώνει, τα περισσότερα οράματα…. των δημοτικών μας παραγόντων.

Κι όμως, όταν πρόσφατα ετέθη το ζήτημα των επιχωματώσεων στην Τριχωνίδα, αποκαλύφθηκε ποιος είναι ο πραγματικός “καημός” για τις Δημοτικές Ενότητες και την Τριχωνίδα. Μπροστά στην εικόνα μιας ξεκάθαρης υποβάθμισης του περιβάλλοντος η Δημοτική Αρχή δήλωσε ικανοποιημένη… που γίνονται καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφέρεια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης (ευτυχώς όχι όλοι) αναλώνεται στα αισθητικά ζητήματα των στεγάστρων των ηλεκτρικών ποδηλάτων… Ούτε φυσικά ίδρωσε κανενός το αυτί από το γεγονός ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τριχωνίδα τράβηξε το ενδιαφέρον της κάμερας ακόμη και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων… Είναι βέβαιο πως όταν κάποιος δεν βλέπει και δεν προβληματίζεται με αυτές τις εικόνες, τότε τα… οράματά του είναι αρκετά επικίνδυνα, αφού τον κρατούν σε απόσταση από την πραγματικότητα.

Tα αναπτυξιακά… οράματα μάλιστα ορισμένων για την Τριχωνίδα -ας επιμείνουμε σε αυτό το παράδειγμα- είναι τέτοια που δεν τους έχουν επιτρέψει να δουν ότι υπάρχουν παραλίμνιοι οικισμοί χωρίς ολοκληρωμένα αποχετευτικά δίκτυα και δεν έχουν συμμορφωθεί ακόμη με τις κοινοτικές οδηγίες για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Κατά τα λοιπά όλοι αυτοί θα μας αναπτύξουν… κι ας μην ασχολούνται με τις αυτονόητες προϋποθέσεις ανάπτυξης.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Το κόσμημα είναι μια επιλογή που αφορά και τους άντρες. Είναι αυτό που προσδίδει κύρος και κομψότητα σε κάθε outfit. Παρακάτω θα βρεις μοντέρνες επιλογές για να χαρίσεις το καλύτερο δώρο στον σύντροφο σου!

Μια ιδανική επιλογή για ανδρικό κόσμημα αποτελούν οι σταυροί. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χρυσοί αλλά και οι ασημένιοι, ανάλογα τα γούστα και τις απαιτήσεις του κάθε άντρα και είναι διαχρονικοί και μοντέρνοι. Μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε σχέδια αλλά και μεγέθη. 

stayros-unmd018-apo-ashmi-843377_2048x2048.jpg

Μια ακόμα επιλογή αποτελούν τα ανδρικά βραχιόλια. Είναι ένα κόσμημα που κολακεύει το ανδρικό χέρι και κάνει τον άνδρα να ξεχωρίζει με το κομψό αλλά και διακριτικό στυλ του. Μπορείς να τα βρεις σε δερμάτινα, από ατσάλι, με χάντρες, αλλά και σε στυλ χειροπέδας. Μια ακόμη μοντέρνα επιλογή είναι και το βραχιόλι από ύφασμα και με την κομψή άγκυρα για αξεσουάρ!

paul-hewitt-ph-ph-n-n-braxioli-me-mple-yfasma-750921_2048x2048.jpg

Επίσης καλή αλλά και πρακτική επιλογή αποτελούν τα ανδρικά ρολόγια που μπορεί να είναι μοντέρνα και συνάμα διαχρονικά! Τα ανδρικά ρολόγια είναι το ιδανικό αξεσουάρ που απογειώνει το στυλ, προσφέροντας υψηλή αισθητική! Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κορυφαία brands και να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει! Οι επιλογές είναι πολλές και απευθύνονται σε ρολόγια με δερμάτινο λουράκι, ρολόγια με μπρασελέ και πολλά άλλα!

casio-mtp-1310pd-2bvef-collection-stainless-steel-watch-326889_2048x2048.jpg


Αν θέλεις κι εσύ να ξεχωρίζεις με το στυλ σου, επισκέψου το ηλεκτρονικό κατάστημα Goldy και επίλεξε όλα τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ που δίνει άλλο αέρα στο στυλ σου!

Ο επαγγελματικός σου χώρος θα πρέπει να είναι προσεγμένος και να αποπνέει ποιότητα, εμπιστοσύνη και καλαισθησία. Βασικό κομμάτι αυτού του χώρου είναι τα έπιπλα γραφείου.  Παρακάτω θα βρεις ιδέες για το διευθυντικό σου γραφείο, σε πολλά στυλ και επιλογές!

Διευθυντικά γραφεία 

Τα διευθυντικά γραφεία αποπνέουν κύρος και ξεχωρίζουν με το εκλεπτυσμένο design τους. Μπορείς να επιλέξετε ανάμεσα σε γυάλινα, ξύλινα, κλασσικά, μοντέρνα ή γωνιακά διευθυντικά γραφεία, σε ποικιλία διαστάσεων και χρωμάτων. Επίσης, μπορείς να τα συνδυάσεις με μοντέρνες πολυθρόνες γραφείου, για άνεση και ξεκούραστη δουλειά, στις καλύτερες τιμές. 

vip-λευκή-λάκα.jpg

Τα είδη των γραφείων ποικίλουν και μπορείς να επιλέξεις ένα πτυσσόμενο (αναδιπλούμενο γραφείο) ή οποιοδήποτε άλλο στυλ ταιριάζει στο χώρο και τις ανάγκες σου. Τα πτυσσόμενα γραφεία είναι η ιδανική λύση για επαγγελματικά γραφεία, είναι ελαφριά και μετακινούνται εύκολα. Μπορείς να διαλέξεις το ιδανικό χρώμα και το σχήμα που χρειάζεσαι, το οποίο θα αποτελέσει και την ποιοτική και πρακτική λύση για το εργασιακό σου περιβάλλον. 

xenia.jpg

Αν θέλεις τα επαγγελματικά γραφεία σου να ξεχωρίζουν για την εργονομία και ποιότητα κατασκευής τους, επισκέψου το ηλεκτρονικό κατάστημα του Dromeas και επίλεξε τα καλύτερα, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικής ποιότητας! 

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Όταν, για παράδειγμα, σε πονάει το γόνατο, θα πας στον ορθοπεδικό να σε εξετάσει και όταν το αυτοκίνητό σου έχει πρόβλημα με λάστιχα θα πας στο βουλκανιζατέρ. Πότε δεν θα πας για το γόνατο στο βουλκανιζατέρ…

Αυτό σκέφτηκα, όταν διάβασα το κείμενο 900 «πανεπιστημιακών», που δεν θέλουν τάξη και ασφάλεια στα πανεπιστήμια και αντιδρούν στη δημιουργία «πανεπιστημιακής αστυνομίας», που θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία. Δυστυχώς οι «πανεπιστημιακοί» δεν έχουν αντιληφθεί ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων αφορά αποκλειστικά τα αμιγώς ακαδημαϊκά θέματα. Η εικόνα όμως ασφάλειας των πανεπιστημίων τις τελευταίες δεκαετίες, που έχουν γίνει εργοστάσια παραγωγής μολότοφ και άσυλο στη διακίνηση ναρκωτικών, είναι θέμα της αστυνομίας. Σε λίγο οι εν λόγω «πανεπιστημιακοί» θα μας πουν ότι και η πολεοδομία που θα εγκρίνει την άδεια για ένα νέο πανεπιστημιακό κτίριο, παραβιάζει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Στο κείμενό του μάλιστα οι εν λόγω «πανεπιστημιακοί» δεν μας λένε φυσικά τι προτείνουν για να αλλάξει η εικόνα ασφάλειας των πανεπιστημίων. Μάλλον δεν θα θέλουν να αλλάξει τίποτα… Μας λένε ότι αντιδρούν στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Αντιδρούν φυσικά στο ό,τι η «πανεπιστημιακή αστυνομία» θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ και θα προτιμούσαν τουλάχιστον να υπάγεται στα ίδια τα πανεπιστήμια. Δηλαδή, σα να λέμε προτιμούν το ΣΔΟΕ να υπάγεται στα δασαρχεία και να δίνει εντολές, να προΐσταται των φορολογικών ελέγχων ο δασάρχης.

Το έτερο «πάνσοφο» επιχείρημα των «πανεπιστημιακών» είναι ότι η «πανεπιστημιακή αστυνομία» δεν θα πρέπει να επιβαρύνει των προϋπολογισμό των Πανεπιστημίων. Δηλαδή, κακώς οι καθαρίστριες των νοσοκομείων πληρώνονται από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων….

Δυστυχώς όλοι αυτοί οι «πανεπιστημιακοί» που πρόσκεινται φυσικά στην Αριστερά, από την εξωκοινοβουλευτική του Ανταρσύα μέχρι το ΚΙΝΑΛ, θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, να είναι το τσιφλίκι τους. Όταν τα πανεπιστήμια τα πληρώνει ο φορολογούμενος δεν μπορούν να γίνουν τσιφλίκι των «πανεπιστημιακών», ούτε βήμα για πουλάνε τρέλα. Γράφει μια εκ των προστατών στην «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» ότι η «πανεπιστημιακή αστυνομία»«συνδέεται με γενικότερους μετασχηματισμούς που αφορούν την αναδιάταξη του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου στο πλαίσιο της αγοράς, την απομάκρυνση από συνταγματικά δημοκρατικά κεκτημένα, την αποδιάρθρωση των υπηρεσιών φύλαξης και την ανάθεσή τους σε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας».

Η αναδιάταξη του πανεπιστημίου στο πλαίσιο της αγοράς. Γιατί, αυτοί προφανώς θέλουν τα πανεπιστήμια αποκομμένα από τον κόσμο, από τις εξελίξεις της οικονομίας και της αγοράς. Θέλουν να δίνουν πτυχία που να μην έχουν αντίκρισμα στη αγορά. Και αν κοιτάξουμε την παγκόσμια κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων σε κάποιο βαθμό το έχουν καταφέρει. Το απόγειο της τρέλας των εν λόγω «πανεπιστημιακών» είναι τα δημοκρατικά κεκτημένα, που είναι μάλιστα συνταγματικά. Που λέει το Σύνταγμα για μολότοφ, ναρκωτικά και τόσα άλλα άρθρα του ποινικού κώδικα ότι θα πρέπει να «ανθούν» στα πανεπιστήμια.

Οι εν λόγω «πανεπιστημιακοί» είναι πολύ τυχεροί που βρίσκονται στην Ελλάδα. Γιατί, ως πανεπιστημιακοί δεν θα μπορούσαν να σταθούν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Γαλλία. Εκεί θα αξιολογούνταν με βάσει τις επιστημονικές του δημοσιεύσεις και αν είχαν το απαραίτητο αριθμό δημοσιεύσεων, σίγουρα δεν θα είχαν χρόνο για να εκφράζουν τέτοιες απόψεις, οι οποίες σίγουρα σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, θα «φλέρταραν» με την απόλυση.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 05/01/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:    «Έξι χρόνια συνεχίζει να κατολισθαίνει η Κλεπά Ναυπακτίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Από το 2016, μέρος του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Κλεπά, της Ναυπακτίας, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Τα κατολισθητικά φαινόμενα πλήγωσαν τον οικισμό, με το πρόβλημα να παραμένει, μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει βρεθεί κάποια λύση. Με τον χειμώνα να είναι ακόμα μπροστά, μεγάλη είναι η αγωνία των κατοίκων για τα κατολισθητικά φαινόμενα, που συνεχίζονται. Το αίτημα για αποκατάσταση του φαινόμενου των κατολισθήσεων στην ανωτέρω κοινότητα έχει παραπεμφθεί στην Περιφέρεια, με ένα κόστος διπλάσιο του αρχικού, χωρίς, ωστόσο, να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες. Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, μετά το 2015, δεν έχει γίνει τίποτα, καθώς, απαγορεύεται η οποιαδήποτε δραστηριότητα, έως ότου ολοκληρωθεί η κατάλληλη σχετική μελέτη. Οι κάτοικοι του εν λόγω οικισμού, εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε μία καθημερινή αβεβαιότητα για τη ζωή τους και για τις περιουσίες τους, μέσα σε σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί, είτε κίτρινα, είτε κόκκινα, μη κατοικήσιμα και επικίνδυνα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να επιταχύνετε τις απαραίτητες διαδικασίες και να ενεργήσετε δεόντως για την αποκατάσταση του προβλήματος των κατολισθήσεων στην ως άνω περιοχή, φροντίζοντας να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και οι κανόνες ασφαλείας, καθώς, ελλοχεύει ο κίνδυνος διεύρυνσης του ανωτέρω κατολισθητικού φαινομένου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες που διαβιούν στην εν λόγω περιοχή;
  2. Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της εκπόνησης σχετικής μελέτης και η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσουν, το ταχύτερο δυνατόν, οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης της στατικότητας του υπεδάφους για την προστασία του ως άνω οικισμού;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι 300 αλλά 301 βουλευτές καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός για τους τελευταίους 18 μήνες (από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020), μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου που δικαίωσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αποτέλεσμα από χθες να αποτελεί και πάλι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, παίρνοντας τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ως γνωστόν ο κ. Κουρουμπλής, αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων έναντι του συνυποψηφίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας, Θανάση Παπαχριστόπουλου. Πράγματι, το εκλογοδικείο μετά από επανακαταμέτρηση έκρινε ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε λάβει τελικά 226 ψήφους παραπάνω από τον συνυποψήφιό του.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως είναι ότι ο πρώην υπουργός έχει τώρα το δικαίωμα να διεκδικήσει και βουλευτική αποζημίωση για το χρονικό διάστημα των 18 μηνών που έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών και όχι από χθες. Με άλλα λόγια, δικαιούται να λάβει μαζεμένα 18 ολόκληρα βουλευτικά μηνιάτικα (ήτοι περίπου 100.000 ευρώ) κι ας μην άσκησε την ιδιότητα του βουλευτή.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και δε θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Οπότε το κράτος και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός καλείται να μισθοδοτήσει έναν βουλευτή παραπάνω για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι διαφορετικό, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά τη συζήτηση του τι είναι νόμιμο και τι ηθικό.

Πηγή: newsbeast.gr