Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  12:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Εξοπλίστε το καινούργιο σας νοικοκυριό ή ανανεώστε το ήδη υπάρχον με τις πιο συμφέρουσες τιμές και την κορυφαία ποιότητα που μόνο στα Starkstores μπορείτε να βρείτε! Κατσαρόλες σε προσφορές που δεν ξανάγιναν και αντικολλητικό τηγάνι επώνυμης ποιότητας και μοναδικής αντοχής σε όλες τις θερμοκρασίες, αλλά και ολόκληρα σετ με κατσαρόλες και τηγάνια, σας περιμένουν να τα αποκτήσετε σε τιμές σοκ!

Σημαντικό όταν επιλέγετε καινούργια κουζινικά είναι όχι μόνο η χαμηλή τους τιμή, αλλά και η υψηλή αποδοτικότητα και η αντοχή που έχουν στη χρήση τους, και τους εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα σετ κατσαρόλες και τηγάνια κορυφαίας ποιότητας που θα βρείτε στο starkstores είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για κάθε σπίτι.

Μαγειρεύουμε τα πάντα με τέλεια αποτελέσματα

Οι κατσαρόλες που επιλέγουμε για το μαγείρεμα έρχονται σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις και μεγέθη, διαφορετικά καπάκια και φυσικά ανάλογες δυνατότητες, που εξασφαλίζουν τέλειο αποτέλεσμα σε κάθε τύπο φαγητού. Βγάλτε τον σεφ που κρύβετε μέσα σας χωρίς να σας κοστίσει ακριβά, αφού κατσαρόλες σε προσφορές σας περιμένουν στο Starkstores να τις αποκτήσετε και να εξοπλίσετε την κουζίνα σας με την τελευταία λέξη στα οικιακά είδη.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κατσαρόλες με αντικολλητική επίστρωση διαμαντιού, τη νέα επαναστατική τεχνολογία που εγγυάται υγιεινό μαγείρεμα, ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας και υψηλή αντοχή, αλλά και κατσαρόλες με κεραμική επίστρωση, ανθεκτική σε όξινα ή αλκαλικά τρόφιμα, καθώς και μαρμάρινη αντιβακτηριαδιακή επίστρωση που απαιτεί λιγότερο λάδι, ώστε να κάνετε οικονομία στο μαγείρεμα.

Στυλ που σε κολλάει σχεδιασμός που ξεκολλάει!

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι απαραίτητα σε κάθε σύγχρονη κουζίνα προκειμένου να είναι αποτελεσματικά και αποδοτικά σε κάθε σας μαγειρική δημιουργία! Το φαγητό δεν μένει στον πάτο του τηγανιού και δεν αλλοιώνεται η γεύση του, ενώ παραμένει ασφαλές και υγιεινό χωρίς να έχουν ξεκολλήσει υπολείμματα από τον πάτο του σκεύους.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα starkstores θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αντικολλητικά τηγάνια, με κεραμική επίστρωση, μαρμάρινη ή και αδαμάντινη, ανάλογα τις δικές σας ανάγκες και τις ιδιότητες που θέλετε να επιτύχετε στο πιάτο σας!

Επισκεφθείτε σήμερα το e-shop starkstores και βρείτε σετ κατσαρόλες και τηγάνια, κατσαρόλες σε μοναδικές προσφορές και ειδικά αντικολλητικά τηγάνια κορυφαίας ποιότητας για να εξοπλίσετε το σπίτι σας!

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 18:39

Έρχεται το πιο σκληρό lockdown στην Ευρώπη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι μεταλλάξεις κορονοϊού αλλά και οι καθυστερήσεις των εμβολίων οδηγούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στη λήψη νέων αυστηρών μέτρων.

Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη ανακοινώνουν αυστηρότερα μέτρα και μεγαλύτερης διάρκειας lockdown εν μέσω φόβων για τόσο για το νέο κύμα του κορονοϊού όσο και για το νέο στέλεχος της νόσου που θεωρείται πιο μεταδοτικό και ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Βρετανία, με τους εμβολιασμούς να μην αναμένεται να προσφέρουν και μεγάλη βοήθεια για ακόμα δύο με τρεις μήνες και τον ΠΟΥ να προειδοποιεί ότι δεν θα επιτευχθεί φέτος συλλογική ανοσία.

Η Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα μετά από προειδοποιήσεις επιστημόνων ότι η αποφυγή μετακινήσεων είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της εξάπλωσης στη χώρα πιο μεταδοτικών παραλλαγών της Covid-19. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε σε σύσκεψη του CDU ότι οι αεροπορικές πτήσεις πρέπει να περιοριστούν «στον βαθμό που απλά δεν θα μπορεί κανείς να πάει πουθενά».

Η Βρετανία οδεύει σε παράταση του lockdown “τουλάχιστον” ως τις 8 Μαρτίου, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να διαψεύδει τις προσδοκίες για άνοιγμα των σχολείων από τον Φεβρουάριο. Όπως είπε, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα πάει «χέρι-χέρι» με την σταδιακή μείωση των περιορισμών, ανάλογα με την πορεία των εμβολιασμών και στην μείωση των κρουσμάτων.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει μια νέα αυστηρή καραντίνα, καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετά αποτελεσματική.

Βρετανία: Lockdown με κλειστά σχολεία ως τις 8 Μαρτίου

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (27/1) ότι θα επιβάλει καραντίνα σε ξενοδοχείο στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που έρχονται από χώρες που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου για COVID-19, αυστηροποιώντας τη δράση της ώστε να αποτρέψει την εισαγωγή παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού τα οποία ενδεχομένως είναι ανθεκτικά στα εμβόλια.

Το μέτρο αφορά ταξιδιώτες που έρχονται από 22 χώρες όπου παραλλαγμένα στελέχη “παρουσιάζουν έναν κίνδυνο”, όπως η Νότια Αφρική, η Πορτογαλία και οι χώρες της Νότιας Αμερικής. Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές απαγορεύονται ήδη σε άτομα που δεν κατοικούν στο ΗΒ.

“Θα απαιτήσουμε από όλους όσοι φθάνουν στους οποίους δεν μπορεί να απαγορευθεί η πρόσβαση να απομονώνονται σε καταλύματα που θα παρέχει η κυβέρνηση, όπως ξενοδοχεία, για 10 ημέρες χωρίς εξαίρεση”, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι ταξιδιώτες αυτοί θα παραλαμβάνονται στο αεροδρόμιο και θα “μεταφέρονται απευθείας” εκεί όπου θα κάνουν την καραντίνα τους, διευκρίνισε ο ηγέτης των Συντηρητικών.

Όσοι έρχονται στο ΗΒ, την πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από την Covid-19, πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν αρνητικό τεστ και να κάνουν καραντίνα δέκα ημερών.

Το μέτρο αυτό δεν πάει τόσο μακριά όσο η καραντίνα σε ξενοδοχείο για όλες τις αφίξεις, μια πρόταση που είχε μελετηθεί προηγουμένως αλλά είχε απορριφθεί.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα πως η επαναλειτουργία των σχολείων, που προβλεπόταν για μετά τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, θα μετατεθεί. Θα λάβει χώρα από τις 8 Μαρτίου, αν ο σκοπός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό 15 εκατ. ανθρώπων που κρίνεται ότι ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας, εκ των οποίων οι άνω των 70 ετών, έως τα μέσα Φεβρουαρίου έχει επιτευχθεί.

Μετά το άνοιγμα των σχολείων, μια προοδευτική χαλάρωση του λοκντάουν θα μπορεί να ξεκινήσει.

“Άλλοι οικονομικοί και κοινωνικοί περιορισμοί θα αρθούν στη συνέχεια στον βαθμό που τα δεδομένα θα το επιτρέψουν”, είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση υπολογίζει στην εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών προκειμένου να εξέλθει από την υγειονομική κρίση και να άρει τους περιορισμούς. Τουλάχιστον 6,8 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει ήδη μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Γαλλία: Εξετάζεται μια “πολύ αυστηρή” καραντίνα

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, μεταξύ άλλων εκείνο μιας νέας αυστηρής καραντίνας, καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας που εφαρμόζεται αυτήν τη στιγμή δεν είναι αρκετά αποτελεσματική.

Αυτά τα «σενάρια» κυμαίνονται «από την τήρηση του υφιστάμενου πλαισίου έως μια πολύ αυστηρή καραντίνα», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και της συνεδρίασης του συμβουλίου υγειονομικής προστασίας.

Αν και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε «επιπρόσθετες αναλύσεις» επί των διαφορετικών αυτών σεναρίων προτού αποφασίσει, «η τήρηση του υφιστάμενου πλαισίου μοιάζει λίγο πιθανή», παραδέχθηκε ο Ατάλ.

Η Γαλλία εναλλάσσεται, από τα τέλη Οκτωβρίου, μεταξύ απαγόρευσης της κυκλοφορίας και καραντίνας, ανάλογα με την ανάλυση της διασποράς του ιού, του κορεσμού των νοσοκομείων, των οικονομικών και κοινωνικών αναγκών.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Ατάλ, έχει «σχετική αποτελεσματικότητα, που είναι πραγματική, όμως που δεν είναι επαρκής σε αυτό το στάδιο». Το μέτρο «επιβραδύνει τη διασπορά του ιού», ωστόσο ο κορονοϊός «συνεχίζει να κυκλοφορεί», την ώρα που τα «νέα στελέχη αναπτύσσονται με σημαντικούς ρυθμούς», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος, ιδιαίτερα μολυσματικό, αντιπροσώπευε το 9,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή του Παρισιού το διάστημα μεταξύ 11ης και 21ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους γιατρούς του Assistance publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), για τους οποίους η εξάπλωσή της προμηνύει μια «πολύ σημαντική» αύξηση, το επόμενο χρονικό διάστημα, του αριθμού των ασθενών.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται αυξήθηκε περαιτέρω χθες, στους 27.005, εκ των οποίων 2.006 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο. Επιπλέον, 3.071 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έναντι 2.829 μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Γαλλίας.

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης -σχεδόν στο μηδέν- των διεθνών πτήσεων

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εκμηδενίσει σχεδόν την διεθνή αεροπορική κυκλοφορία προς το γερμανικό έδαφος εξαιτίας της πορείας της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού απαιτεί να εξετάσουμε και να συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα», ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται «οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι, κυρίως στα σύνορα με ζώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης μείωση της αεροπορικής κυκλοφορίας προς την Γερμανία σχεδόν στο μηδέν, όπως κάνει αυτήν την στιγμή το Ισραήλ», δηλώνει ο Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild.

«Ο πληθυσμός που στην Γερμανία αποδέχεται σημαντικούς περιορισμούς» απέναντι στην πανδημία, «περιμένει από μας να τον προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από μία έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Γερμανία έχει φθίνουσα τάση, κάτω από το όριο των 10.000, έπειτα από την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, περί τους χίλιους ημερησίως, και οι αρχές ανησυχούν για αναζωπύρωση της επιδημίας εξαιτίας των πολλών μεταλλάξεων του ιού.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδεχόμενο διακοπής ή ισχυρής μείωσης των πτήσεων κατά την διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης με τους βουλευτές του κόμματός της.

Καθολικό κλείσιμο των συνόρων από το Ισραήλ

Η χώρα που κατόρθωσε να εμβολιάσει ένα εκατομμύριο πολίτες σε μόλις 12 ημέρες, σημειώνοντας το ταχύτερο ρεκόρ εμβολιασμού παγκοσμίως, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με υψηλούς αριθμούς νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας, το Ισραήλ αποφάσισε το πλήρες κλείσιμο των συνόρων του, τόσο για τους πολίτες της χώρας, όσο και για τους μετανάστες.

Από τον Μάρτιο, οι πολίτες μπορούσαν να ταξιδεύουν ελεύθερα αρκεί να συμμορφώνονταν με τους κανόνες καραντίνας κατά την είσοδο. Πλέον, δεν μπορούν να εισέλθουν ή να φύγουν από τη χώρα. Το αεροδρόμιο Ben Gurion έχει αναστείλει κάθε κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (24/1).

Ακόμη και νέοι μετανάστες, οι οποίοι συνέχισαν να φθάνουν στο Ισραήλ εν μέσω της πανδημίας παρά τα όρια της εισόδου σε μη πολίτες τους κράτους, θα πρέπει να περιμένουν έως ότου λήξει ο περιορισμός για να ταξιδέψουν στη χώρα.

Πηγή: news247.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Αγρινίου πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Με αφορμή την επίσκεψη σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας είχαν ενημερωθεί ότι οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό επρόκειτο να αρχίσουν στις 10 Φεβρουαρίου και ειδοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη ότι τελικά θα ξεκινήσουν άμεσα -την Τρίτη, δηλαδή, που μας πέρασε-, κατόρθωσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να προετοιμασθούν εκ των ενόντων.

Την πρώτη ημέρα εμβολιάσθηκαν άνω των 90 συμπολιτών μας, της ηλικιακής ομάδας άνω των 80 ετών και, εμβόλιμα, κάποιοι εκ των ενστόλων.

Παρατηρεί εξάλλου ο κ. Βαρεμένος πως παραμένει το πρόβλημα της αναβολής του εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι επρόκειτο να ακολουθήσουν αμέσως μετά τους νοσοκομειακούς συναδέλφους τους και ο σχεδιασμός αυτός ανατράπηκε για λόγους που δεν αφορούν το Κέντρο Υγείας.

Ανάμεσα στα προβλήματα που επισημαίνονται είναι η έλλειψη ενός ψυγείου φαρμάκων η ανάγκη για το οποίο είναι επείγουσα.
«Γενικότερα μιλώντας, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εμβολιασμοί έχουν καθυστερήσει δραματικά, καθότι μέχρι τώρα έχει καλυφθεί μόνο το 1,7% του πληθυσμού», σημειώνει ο βουλευτής.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, οι νομοθετικές αλλαγές που αφορούν την εκλογή στην τοπική αυτοδιοίκηση

Όπως τόνισαν οι Μάκης Βορίδης και Στέλιος Πέτσας, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιλύεται μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του νόμου της λεγόμενης «απλή αναλογικής» (Κλεισθένης) στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

«Αποτέλεσμα της ρύθμισης εκείνης ήταν να μην έχουν στη συντριπτική πλειοψηφία των Ο.Τ.Α. της χώρας, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης την πλειοψηφία στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και καμία δυνατότητα άσκησης της πολιτικής για την οποία ψηφίστηκαν από το εκλογικό Σώμα», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης σε ενημέρωσή του για τα όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

«Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η Κυβέρνηση αμέσως μετά την εκλογή της με νομοθετικές πρωτοβουλίες κατάφερε να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α.. Εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Παράλληλα, μεταφέρθηκε σειρά κρίσιμων αρμοδιοτήτων στις επιτροπές του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ απαλείφθηκε ο κίνδυνος οι Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού να μείνουν χωρίς τεχνικό πρόγραμμα και χωρίς προϋπολογισμό με σοβαρές επιπτώσεις στη καθημερινή λειτουργία τους» πρόσθεσε ο κ. Ταραντίλης.

Η ανάρτηση του Στέλιου Πέτσα

Σημειώνεται ότι η αντικατάσταση της λεγόμενης «απλής αναλογικής» και η επαναφορά της πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη στο Συμβούλιο ήταν κεντρική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Το νέο εκλογικό σύστημα για την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, το οποίο θα εφαρμοστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 εγγυάται αυξημένη νομιμοποίηση του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη και εξασφάλιση πλειοψηφίας στα αιρετά όργανα.

Στα βασικά σημεία του νόμου προβλέπεται:

Επαναφέρεται η 5ετής θητεία για τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες που θα εκλεγούν τον Οκτώβριο του 2023.
Μειώνεται οριακά ο αριθμός των μελών του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο τίθεται στο 43%, 1% μεγαλύτερο από αυτό που ίσχυσε στις εκλογές του 2006.
Εξασφαλίζεται κατά κανόνα τουλάχιστον η εκλογή των 3/5 των μελών του Συμβουλίου στον νικητή των εκλογών.
Τίθεται όριο 3% για τη εκλογή Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβούλου, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο με το ισχύον στις βουλευτικές εκλογές.
Καταργείται η ξεχωριστή κάλπη για την εκλογή των «κοινοτικών Αρχών» η οποία δημιούργησε έναν de facto τρίτο βαθμό αυτοδιοίκησης παρά τη ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος.
Εναρμονίζεται η πλειοψηφία του Δημάρχου στα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων με πληθυσμό μεγαλύτερο των 500 κατοίκων.
Σε μικρότερες Δημοτικές Κοινότητες ο εκπρόσωπός τους εκλέγεται από ενιαία λίστα υποψηφίων και εκτός συνδυασμών.
Τίθεται καταληκτική ημερομηνία η 30η Ιουνίου για την κατάρτιση των συνδυασμών, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των εκλογικών δαπανών και να είναι εγκαίρως γνωστοί στο εκλογικό Σώμα οι υποψήφιοι.

Πηγή: iefimerida.gr

«Τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό μας, αποδεικνύουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, τώρα! Για να μην έχουμε ξανά καταστροφές, να μην έχουμε στο μέλλον θύματα».

Τα ανωτέρω αναφέρει σε ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό. Αναλυτικά:

«ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ;»

…2016,2017,2018,2019,2020 τώρα και το 2021.

Μεσολόγγι, Ζευγαράκι, Αιτωλικό, Ξηρόμερο, Οινιάδες, Αμφιλοχία, Στράτο, Θέρμο, Ορεινή Ναυπακτία, τώρα σε όλο το νομό…!

Τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό μας, αποδεικνύουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, τώρα! Για να μην έχουμε ξανά καταστροφές, να μην έχουμε στο μέλλον θύματα.

Οι κυβερνήσεις, οι διοικήσεις περιφερειών-δήμων αλλάζουν, όμως τα προβλήματα του λαού μένουν! Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει πολιτική επιλογή, να ενισχύει σταθερά με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους, από την άλλη εμείς, το 2021, πνιγόμαστε κάθε τόσο από τα νερά της βροχής.

Το 2021, δεν μπορεί να λέμε ότι είμαστε γενικά έρμαια των καιρικών φαινομένων. Υπάρχουν οι επιστημονικές-τεχνικές δυνατότητες για την κατασκευή των αναγκαίων έργων, που να ανταποκρίνονται στην ανάγκη της προστασίας των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Είναι γνωστό όμως, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, δε χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα, γιατί δεν αποδίδουν εύκολα και μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιαίτερα μετά την περάτωση τους. Παράλληλα, κατευθύνει τις κυβερνήσεις με οδηγίες της, η όποια κατασκευή τους, να εντάσσεται στη λογική «κόστους-οφέλους», με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας.

Οι διοικήσεις, της περιφέρειας και των δήμων, έχουν σοβαρή ευθύνη που ακολουθούν την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό και οι αντοχές της οικονομίας μεγάλες…

  • όταν φτιάχνει σχέδια, για διοχέτευση δεκάδων δις, στην ανάκαμψη των κερδών των λίγων (βλ. “σχέδιο Πισσαρίδη”),
  • όταν πρέπει να ενισχύσει την καταστολή, να επιβάλει “σιγή ιχθύος”, βρίσκει 30 εκ ευρώ (βλ. νόμος για Πανεπιστημιακή αστυνομία)
  • όταν πληρώνει 2,5 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς που αφορούν πρωτίστως το στόχο του ΝΑΤΟ για τους ανταγωνισμούς του και τις δολοφονικές επιχειρήσεις κατά λαών και χωρών (βλ. αγορά “Rafalle” κ.α.)

…αλλά είναι αναποτελεσματικό και οι αντοχές της οικονομίας ανύπαρκτες

  • όταν πρέπει να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα
  • όταν πρέπει να εξασφαλιστεί η υγείας μας
  • όταν πρέπει να ανοίξουν σχολεία και Πανεπιστήμια με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όταν τα τελευταία είναι ένα χρόνο κλειστά
  • όταν πρέπει να ανακουφιστούν με έκτακτο επίδομα 600 ευρώ, όλοι οι άνεργοι, όπως πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή
  • όταν πρέπει να ανακουφιστούν οι βιοπαλαιστές αγρότες-κτηνοτρόφοι και ΕΒΕ, όπως πάλι πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή με νομοσχέδιο.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές σε οδικά δίκτυα, δίκτυα άρδευσης κλπ
  • Άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές σε περιουσίες κατοίκων και να αποζημιωθούν
  • Τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους του νομού να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς τους, να διεκδικήσουν, την κατασκευή των αναγκαίων έργων. Δε μένουμε άλλο θεατές!

Τομεακή Επιτροπή  Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 18:01

Έτος Επανάστασης!

Είναι πασιφανές ότι η χώρα μας διέρχεται μια απίστευτη πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πνευματική και ηθική κρίση. 

Οι θεσμοί υπονομεύονται, οι αξίες διαβρώνονται, οι αρετές μυκτηρίζονται (περιφρονούνται και κατακρίνονται περιγελώντας τες), οι συνειδήσεις δοκιμάζονται και οι πολίτες διασύρονται και εμπαίζονται.

Επικρατούν παντού η δημαγωγική κενολογία, η αδίστακτη καπηλεία των ιδεών, οι λεκτικοί μύδροι, το αγοραίο υβρεολόγιο και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί.

Κυριαρχούν σήμερα η απάνθρωπη προπαγάνδα, η τρομοκρατία των συστημικών ΜΜΕ, ο φόβος του θανάτου, η πολιτική και ιδεολογική παραπλάνηση, η αδίστακτη δημαγωγία, η εμετική κολακεία, η κυνική αδιαφορία και ο ηθικός ξεπεσμός.

Η Ελλάδα μας βρίσκεται υπό κορωνοϊκή καταστολή που έχει παραλύσει κάθε σοβαρή πολιτική ενέργεια, η μεταναστευτική λαίλαπα συνεχίζει σαρώνοντας την εθνική και κοινωνική μας συνοχή, η οικονομική καταστροφή διαλύει τις ελληνικές επιχειρήσεις και φτωχοποιεί τους Έλληνες πολίτες, ενώ παράλληλα η γνωστή εχθρική Τουρκία συνεχίζει και κλιμακώνει τις απειλές χρήσης βίας, δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα, ως αποτέλεσμα της ελληνικής συνεχούς υποχωρητικότητας και των δυτικών εξαρτήσεων. Όλα αυτά, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι κάτι θα αλλάξει προς το θετικό και αυτό έχει γεμίσει με ηττοπάθεια το μείζον των πολιτών της χώρας και τους έχει αδρανοποιήσει σε παραλυτικό βαθμό.

Κοινή όμως πεποίθηση είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν νοείται η χώρα αυτή, που πέρασε τόσες και τόσες εθνικές περιπέτειες και επέζησε, να μείνει τώρα «με σταυρωμένα τα χέρια» αναμένοντας τον θάνατό της. Τι απαιτείται;

Απαιτείται μια νέα πολιτική Επανάσταση!

Απαιτείται ριζική ανανέωση, αλλαγή νοοτροπίας και χάραξη νέας πορείας. Απαιτείται μια νέα Πολιτεία. Απαιτούνται νέοι θεσμοί. Σήμερα, επιβάλλεται να επικρατήσει στη χώρα μας μια νέα έκφραση της γνήσιας πολιτικής Δημοκρατίας στο χώρο του ανόθευτου δημοκρατικού ιδεώδους, που θα εμπνέεται από τον ανθρωπισμό και θα συμπληρώνεται με τον κοινωνισμό. Μια Δημοκρατία, που θα απορρίπτει τις δικτατορίες του σκληρού συντηρητισμού και του αθεϊστικού μαρξιστικού κομμουνισμού και προ παντός την καπηλεία των ιδεών, τον πολιτικό φενακισμό και τον αδίστακτο αμοραλισμό των δημαγωγών και των επαγγελματιών του «προοδευτισμού». Μια Δημοκρατία, που θα αρνείται τον διαλεκτικό υλισμό και τον αθεϊσμό. Θα στηρίζεται στον ανθρωπισμό, την χριστιανική ηθική και την ελληνική φιλοσοφία του μέτρου και του άριστου.

Νέα όμως οικοδομήματα δεν χτίζονται με παλιά και φθαρμένα υλικά. Για  να ξαναβρεί η Πατρίδα μας το δρόμο της, η απαλλαγή μας το ταχύτερο δυνατόν από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι μονόδρομος. 

Απαιτείται μια νέα Πατριωτική Πολιτική Παράταξη! Μια Παράταξη, πλαισιωμένη από νέα πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία και όχι επαγγελματίες και κηφήνες της πολιτικής! Μια Παράταξη, η οποία να αναλάβει τα ηνία του τόπου και να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, το επάγγελμα και την οικονομική τους κατάσταση. Να είναι αδογμάτιστη, ριζοσπαστική και ανανεωτική. Να υπηρετεί μόνο τα ιδεώδη του Ελληνισμού και να ατενίζει στους θόλους της εθνικής κιβωτού. Εκεί όπου οι πατέρες μας έστησαν την Ελευθερία μαζί με την Πίστη και δίπλα τους τοποθέτησαν την Ισονομία, την Αδελφοσύνη, την Αξιοπρέπεια και την Αρετή των Ελλήνων.

Άμεσος πολιτικός στόχος αυτής της Παράταξης θα πρέπει να είναι η βαθιά και ριζική ανανέωση του δημόσιου βίου, η εισαγωγή ενός νέου πολιτικού ήθους, η ανόρθωση των αξιών, η αναμόρφωση των λειτουργιών της Πολιτείας με νέο Ελληνοκεντρικό Σύνταγμα, θεσμικές αλλαγές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Ήρθε λοιπόν η ώρα όσοι αισθάνονται ότι έχουν την ηθική δύναμη και την αναγκαία δυναμική να οδηγήσουν το λαό, να εξέλθουν από τα χαρακώματα της εκ του ασφαλούς κριτικής και της έλλειψης θάρρους, να ενωθούν και να οδηγήσουν την πατρίδα στο δρόμο της σωτηρίας

Ήρθε η ώρα όλοι οι Έλληνες πατριώτες που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στις αξίες της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, να ενώσουν τις φωνές τους και να οργανωθούν πολιτικά συγκροτώντας την πολιτική ελπίδα της χώρας! 

Ήρθε η ώρα για μια πραγματική πολιτική Επανάσταση! Αυτή που θα εξασφαλίσει το μέλλον της Ελληνικής Δημοκρατίας!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Μετά την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, οι δικηγόροι του αποκάλυψαν κατά την είσοδο τους στο λιμεναρχείο της Ερέτριας ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό το οποίο αποδεικνύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας.

Όπως ανέφεραν πριν λίγο ο Γιώργος Σπύρου και ο κ. Φωτάκης ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει ως δεύτερος νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του πολιτικού, στη δικογραφία πλέον που σχηματίζεται από τις λιμενικές αρχές θα ενταχθούν και δύο βίντεο τα οποία αποδεικνύουν την εμπλοκή ενός αλιευτικού σκάφους στο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Το ένα από αυτά τα βίντεο έχει τραβηχτεί από ιδιώτη, ενώ το άλλο σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έχει καταγραφεί από κάμερες περιοχής.

Όλα αυτά την ώρα που στο λιμεναρχείο της πόλης της Εύβοιας έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής τέσσερις ιδιοκτήτες αλιευτικών, καθώς τα σκάφη τους ταιριάζουν με τις περιγραφές του αυτόπτη μάρτυρα. Όλοι τους κατέθεσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη με το συμβάν, ενώ κάποιοι από αυτούς ανέφεραν στους άνδρες του λιμενικού ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα την περασμένη Κυριακή.

Οι εξελίξεις όσο περνούν οι ώρες είναι ραγδαίες, ενώ από το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας είχε προϊδεάσει μέσω του newsit.gr ότι θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις.

Πηγή: Θανάσης Γερασιμίδης-newsit.gr
Φωτογραφία: ert.gr

Γνωστός για την οικολογική του ευαισθησία ο κ. πρωθυπουργός -σύμφωνα με δική του ομολογία- διάλεξε την κατάλληλη συγκυρία για να επισκεφθεί τα Τρίκαλα και τη Μεσοχώρα: λίγο καιρό μετά τη νέα ακύρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΥΗΕ Μεσοχώρας από το ΣτΕ και εν μέσω πανδημίας, με απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων και των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Να ελπίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης, βλέποντας από το ελικόπτερο την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου του άνω ρου του Αχελώου και της Μεσοχώρας, αν και χειμώνας, να αλλάξει γνώμη; Λίγο δύσκολο το βρίσκουμε, αν πάρουμε υπόψη τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου και άλλων επιφανών κυβερνητικών στελεχών.

Επειδή αγνοούν προκλητικά την προϊστορία του έργου, είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη και στους διάφορους τεχνοκράτες και επαγγελματίες αλιείς ψήφων Θεσσαλών ότι: 

  • Το ΥΗΕ Μεσοχώρας δεν είναι έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  • Η Ελλάδα, επειδή δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσον αφορά την προστασία των περιοχών Natura, έχει καταδικαστεί πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το λόγο αυτό.
  • Υπάρχει πληθώρα απορριπτικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, για όλα τα «σενάρια», που κατά καιρούς επιστρατεύτηκαν.
  • Το συγκεκριμένο μοντέλο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας και των αρδευτικών αναγκών της Θεσσαλίας, έχει τεκμηριωθεί ότι είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά επιζήμιο.

Του συνιστούμε, λοιπόν, να μη σπεύσει να εξαγγείλει, για πολλοστή φορά, τη μερική εκτροπή του Αχελώου και τη λειτουργία του ΥΗΕ Μεσοχώρας. Διότι το μόνο που θα πετύχει είναι να καταγραφεί ως ένας ακόμη «αποτυχημένος» πρωθυπουργός, που δεν τα κατάφερε με τον Αχελώο.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό δεν θα μπορέσουμε να είμαστε κι εμείς εκεί. Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι οι Μεσοχωρίτες και οι Μεσοχωρίτισσες θα τον υποδεχθούν «φιλόξενα» και θα του απαντήσουν «καταλλήλως» σε αυτά που θα εξαγγείλει.

28.1.2021

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Ώδινεν όρος και έτεκε μυν. Πληθωρισμό λόγων και λιτότητα πιστώσεων έχει το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας» δήλωσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικής Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι οι νησιώτες να κινδυνεύουν να μείνουν ξεχασμένοι για ακόμα μια φορά. «Διότι, ενώ η κυβέρνηση οφείλει χρήματα από την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τώρα τάζει λαγούς με πετραχήλια, χωρίς να έχει εξασφαλίσει πιστώσεις. Άρα δεν έχουμε νομοσχέδιο, έχουμε έκθεση ιδεών. Τέτοια κείμενα χωρίς πιστώσεις θα μείνουν στα αζήτητα της ιστορίας, αφού δε θα μπορούν να υλοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε: «Η κυβέρνηση επιδεικνύει πάλι αλλεργία στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, την οποία εγκαταλείπει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την είχε ενισχύσει με τη θεσμοθέτηση 72 μονίμων θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού.  Η κυβέρνηση της ΝΔ, 20 μήνες στην εξουσία δεν έχει προσλάβει ούτε έναν. Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε διαθέσει 8,5 εκατομμύρια για την αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία των Ναυτικών Ακαδημιών και επιπλέον σύστησε την Ακαδημία στην Κάλυμνο», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Για την απαλλαγή από την υποχρέωση πλοηγού, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε το ενδεχόμενο να βυθιστεί πλοίο συμφερόντων χώρας ανταγωνιστικής προς την Ελλάδα, μπροστά σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως ο Ναύσταθμος, αν το πλοίο δεν έχει πλοηγό. Για τη διαχείριση των αποβλήτων ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε ότι «η διαφάνεια που υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ βυθίστηκε στα στερεά απόβλητα  των λιμανιών». «Δεν έρχονται πλοία στα ελληνικά λιμάνια, γιατί είναι μεγάλο το κόστος της διαχείρισης των αποβλήτων από το μονοπώλιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ο κ. Πλακιωτάκης είχε έτοιμη διάταξη από τον ΣΥΡΙΖΑ βάσει του  κανονισμού 352 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά  προτίμησε τις συνεχείς παρατάσεις. Και όταν τελείωσαν οι παρατάσεις έφτασε στο αποκορύφωμα των παρεκκλίσεων και παρανομιών, νεκρανασταίνοντας συμβάσεις που έχουν λήξει, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Και το κάνει χωρίς να δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε άλλους παρόχους, ώστε να μειωθεί το κόστος. Κύριε Πλακιωτάκη ρωτήστε την Ένωση Ακτοπλοΐας να σας πει αν συμφωνεί», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Για την απαλλαγή των προγραμμάτων θαλάσσιας επιτήρησης από την υποχρέωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι η δικαιολογία πως πρόκειται για προγράμματα εθνικής άμυνας, κινδυνεύει να τα θέσει εκτός ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, αν η ΕΕ τα θεωρήσει αμυντικά.  «Εμείς τα στηρίξαμε κι εσείς τα αφήσατε να λιμνάζουν στο γραφείο σας», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κατάργηση της ΔΑΛ, μολονότι σε όλα τα ιδιωτικοποιημένα Λιμάνια στην Ευρώπη, υπάρχουν αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες για να ελέγχουν τους ιδιώτες επενδυτές.  Για την αποδυνάμωση της ΡΑΛ, δήθεν λόγω επικάλυψη αρμοδιοτήτων, δήλωσε:  «Πείτε μας ένα σημείο επικάλυψης, αλλά και έναν φορέα του Λιμανιού που δεν έχει αναγνωρίσει την αξία της ΡΑΛ, την οποία αποδυναμώνετε γιατί έχει άλλη γνώμη από εσάς. Η κυβέρνηση των «αρίστων» έχει γίνει κυβέρνηση των αρεστών» είπε.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής  ζήτησε από συγκεκριμένο συνδικαλιστή  του  Λιμενικού Σώματος, ο οποίος όπως είπε, υπονόμευε τις  μεταρρυθμίσεις  στο  Σώμα, να αποδείξει τα λεγόμενά του για «ναρκοπέδιο» που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

sinidisi.gr

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε μια συγκυρία πολύ άσχημη για την πραγματική οικονομία μιας και η κατάσταση στην αγορά είναι σε οριακό σημείο σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

Φάνηκε λοιπόν αναξιόπιστη στις ίδιες της τις εξαγγελίες και αφήνει χωρίς καμία απολύτως στήριξη και ρευστότητα επιχειρήσεις και αγορά μη καταβάλλοντας τον 5ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής σε μια χρονική στιγμή που κατατέθηκαν 732.000 αιτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το οικονομικό αδιέξοδο των ανθρώπων   αυτών και κατ’ επέκταση των οικογένειών τους. Φτάνει πια η κοροιδία.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένες ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις εμμένοντας με κάθε τρόπο σε αυτές:

-Αύξηση του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής στα 5,5 δις το 2021 και όχι στα 2,2 δις που προγραμματίζει η κυβέρνηση και το 70% με μορφή ενίσχυσης και όχι δανείου.

-Εφαρμογή του μοντέλου 50% ενίσχυση-50% δάνειο και για τους 3 πρώτους κύκλους του 2020.

-Χαλάρωση των πιστοδοτικών κριτηρίων από τις Τράπεζες για χορήγηση δανείων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Φωτογραφία: sofokleousin.gr

Σελίδα 1 από 2