Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:43: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 21:51

ΗΠΑ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο

Διαδηλωτές υπέρ του Ρεπουμπλικανού παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν – O Τραμπ ζήτησε, νωρίτερα, από τον Πενς να ακυρώσει το αποτέλεσμα της κάλπης – Ο Μπάιντεν τον «άδειασε»

Πρωτόγνωρες σκηνές για τη Δημοκρατία των ΗΠΑ εκτυλίσσονται στην Ουάσινγκτον ύστερα από την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ που ενέτεινε τον διχασμό. Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ.

Διαδηλωτές υπέρ του Ρεπουμπλικανού παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

usa a 6 1 2020

Σε ένα κλίμα πόλωσης και αναβρασμού, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ που πραγματοποιούν σπάνια κοινή συνεδρίαση, άρχισαν να εξετάζουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας αριθμός Ρεπουμπλικανών και από τα δύο Σώματα δήλωσαν ότι θα αμφισβητήσουν την πιστοποίηση μιας χούφτας Πολιτειών σε μια τελευταία προσπάθεια είτε να αρνηθούν τη νίκη του Μπάιντεν είτε να καθυστερήσουν την πιστοποίηση της νίκης του.

usa b 6 1 2020

usa c 6 1 2020

Άλλοι Ρεπουμπλικανοί είπαν ότι η προσπάθεια είναι λανθασμένη και θα μπορούσε να βλάψει το έθνος μακροπρόθεσμα.

Έκαναν έκκληση για την ταχεία πιστοποίηση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να ορκιστεί ο Μπάιντεν πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου.

Οποιαδήποτε πρόκληση αναμένεται να απορριφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Στα άκρα ο Τραμπ: Δεν θα αφήσουμε τον Μπάιντεν να κυβερνήσει

Επικίνδυνα κλιμακώνει το ήδη τεταμένο κλίμα στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδίδεται σε συνεχή παραληρήματα μιλώντας για δική του νίκη, αλλά και νοθεία.

Ζήτησε, δε, την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος λίγο πριν από την επικύρωση της ήττας από το Κογκρέσο. Σε προκλητικό τόνο, στην Ουάσινγκτον, όπου συνωστίστηκε πλήθος κόσμου ύστερα από το κάλεσμα του Τραμπ, για την αμφισβήτηση της διαδικασίας, ο Ρεπουμπλικανός διεμήνυσε, σε κάθε τόνο, ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της κάλπης.

Χωρίς να υπολογίζει τη λαϊκή ετυμηγορία και τις κρίσιμες συνθήκες πανδημίας, έκανε λόγο για προστασία της Δημοκρατίας, ενώ μίλησε ανοιχτά για κλοπή από μέρους των Δημοκρατικών. «Πιστεύει κανείς ότι ο Μπάιντεν έλαβε 80 εκατομμύρια ψήφους;», αναρωτήθηκε ο Τραμπ, ενώ τόνισε πως με τον Μπάιντεν θα καταστραφεί η χώρα και ότι αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή.

«Έχουν χάσει τον έλεγχο, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, επικαλούμενοι την πανδημία, τρέχουν με χαμηλωμένο το κεφάλι. Δεν θα το αφήσω να συμβεί. Οι Δημοκρατικοί είναι αξιοθρήνητοι», τόνισε ο Τραμπ, ανεβάζοντας τους τόνους.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και το σύνταγμα μας. Οι πολιτείες θέλουν επανεκλογή. Ο Μάικ Πενς να κάνει το σωστό αμφισβητώντας την εκλογική διαδικασία. Με εμενα θα είστε πιο ευτυχισμένοι», συμπλήρωσε με σαφή επίκληση στο συναίσθημα, εστιάζοντας και πάλι στην υποτίμηση από τη μεριά Μπάιντεν του μότο «η Αμερική πάνω από όλα».

«Άδειασμα» Πενς σε Τραμπ: «Δεν προδίδω τον όρκο μου»  

Ο Πενς έστειλε, από τη μεριά του, επιστολή σε 535 Γερουσιαστές λέγοντας ότι θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη Συνταγματική διαδικασία.

«Μοιράζομαι τις ανησυχίες εκατομμυρίων Αμερικανών για την ακεραιότητα αυτών των εκλογών», έγραψε στην επιστολή ωστόσο. Πάντως, σημείωσε ως αντιπρόεδρος ότι δεν έχει την εξουσία από το Σύνταγμα να αποφασίσει ποιες εκλογικές ψήφοι υπολογίζονται και ποιες όχι.

Πρόσθεσε ότι οι αντιπρόεδροι στο παρελθόν διεξήγαγαν «τις διαδικασίες με ομαλό τρόπο, ακόμη και όταν η καταμέτρηση είχε ως αποτέλεσμα την ήττα του κόμματός τους».

«Θεωρώ ότι ο όρκος μου να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα με εμποδίζει να διεκδικήσω μονομερή εξουσία για να καθορίσω ποιες εκλογικές ψήφους πρέπει να μετρηθούν και ποιες όχι », σημείωσε.

«Συνεδριάζει η Σύνοδος του Κογκρέσου σήμερα, θα κάνω το καθήκον μου να φροντίσω να ανοίξουμε τα πιστοποιητικά των εκλογέων, ακούμε αντιρρήσεις από Γερουσιαστές και Αντιπροσώπους και μετράμε τις ψήφους του Σώματος των Εκλεκτόρων για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο κατά τρόπο σύμφωνο με το Σύνταγμα, τους νόμους και την ιστορία μας. Βοήθησέ με, λοιπόν, Θεέ μου», συμπλήρωσε, ακόμη, ο Πενς.

Πηγή:protothema.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Όλοι μα όλοι οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης, ακόμη και όταν βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμο, όχι μόνο όταν κάθονταν στα «εύκολα» έδρανα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.

Όλοι μα όλοι οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης όμως όσο κι αν πίστευαν σε αυτό, έπρατταν αντίθετα. Και το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου συνεχώς μεγάλωνε. Μας προέκυψε μάλιστα και τα τελευταία χρόνια η χρόνια η «εφεύρεση» του Αναπληρωτή Υπουργού και πράγμα ξέφυγε.

Το ευέλικτο σχήμα αποδείχθηκε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια φορά ακόμη όνειρο απατηλό. Είναι ίσως η πλέον πολυπληθής κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών αφού φτάνει τα 58 μέλη (μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη). «32 μέλη έχει το υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία και μόλις 16 στη Γερμανία» έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. «Το άθροισμα δεν φτάνει τα μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου. Κάποιο λάθος κάνουμε…»

Στην Ελλάδα όμως ισχύουν άλλα δεδομένα, από αυτά των… κουτόφραγκων… Στην Ελλάδα θα πρέπει να ικανοποιηθούν οι διάφορες γεωγραφικές περιφέρειες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα ειδικά εκλογικά κοινά, που ενόψει εκλογών,  θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους εκπρόσωπο στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Σε αυτό το επίπεδο οι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης – δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο – ικανοποίησαν τις απαιτήσεις.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 21:22

Αηδιασμένος και όχι Αγιασμένος...

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣγράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος
 
 
- ΑΥΤΑ που έγιναν σήμερα την ημέρα των Θεοφανείων, καμία σχέση δεν έχουν με τη βάπτιση του Χριστού και τον αγιασμό των υδάτων. Φανερώθηκε ο φαρισαϊσμός των εκπροσώπων Αυτού που βαπτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό, με τον πιο ταπεινό τρόπο. Φανερώθηκε και ο δικός μας φαρισαϊσμός, αυτών που πιστεύουν βεβαίως, γιατί υπάρχουν κι εκείνοι που δεν πιστεύουν. Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση κι ο καθένας/καθεμιά έχει τους δικούς του/της κανόνες για το τι πιστεύει και πώς. Ο ίδιος ο Χριστός μάς έδειξε το δρόμο, τον οποίο όμως, από πολύ νωρίς φρόντισαν οι εκπρόσωποί Του να τόν αλλάξουν και να φέρονται ως ηγεμόνες...
 
- ΝΟΜΙΖΩ πως σήμερα άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και σίγουρα έπεται συνέχεια. Με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνώντων, του Χρυσοχοϊδη, του Χαρδαλιά κι άλλων που υπηρετούν τον Μωυσή, αλλά πρωτίστως και πάνω απ' όλους του πρωθυπουργού μας. Ο οποίος, στο βωμό της εκλογικής του πελατείας, σύρθηκε πίσω απ' το εκκλησιαστικό κατεστημένο, αγνοώντας αυτά που ο ίδιος είχε αποφασίσει. Αγνοώντας επίσης και τους ειδικούς επιστήμονες! Για δεύτερη φορά, μετά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη! Και τώρα, με ποιο δικαίωμα αλήθεια θα "ρίχνουν" πρόστιμα, αν κι ο λαός κάνει το δικό του "αντάρτικο" και δεν εφαρμόζει τα μέτρα;; Πώς θα μάς πείθουν πλέον οι "άριστοι";;;
 
- ΑΠΟ ΟΛΑ αυτά που αναρτώνται απ' το πρωί εδώ μέσα, δε θα σταθώ καν στον Αμβρόσιο κι άλλους ιερείς που δεν εφάρμοσαν τα μέτρα, ούτε της πολιτείας αλλά ούτε και της Ιερής Συνόδου, δε θα σταθώ ούτε στον ιερέα που ψέκαζε με τη μάνικα του δήμου δεξιά κι αριστερά πάνω σε καρότσα αγροτικού, ούτε σε όσες κι όσους πήγαν να πάρουν αγιασμό ή και να κοινωνήσουν, γιατί, αφού δεν το απαγόρευε αυτό κανείς, έπραξαν σύμφωνα με τα πιστεύω τους. Θα σταθώ όμως σ' ένα μόνο βίντεο που δείχνει μία κυρία, υποτίθεται πιστή, να σηκώνει το μεσαίο δάκτυλο μπροστά στις κάμερες! Σα να έλεγε πως νίκησαν, πως έγινε το δικό τους...
 
- ΣΗΜΕΡΑ, τσαλαπατήθηκε μία απ' τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης, αυτό μένει. Φανερώθηκε επίσης και το "ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο" που αναρωτιόνταν κάποιος, κάποτε! Και για αιώνες τώρα, απ' την εποχή της τουρκοκρατίας ακόμα...
 

photo credits: pronews.gr

 
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Κ.Φαρσαλινός: «Ο κόσμος πρέπει να βγαίνει έξω - Αυτό που δεν πρέπει είναι να συγκεντρώνεται σε κλειστούς χώρους»

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος ζητάει, μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ξηρομέρου μετά και τις καταστροφές και τις πλημύρες σε όλο το δήμο από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ξηρομέρου:

Οι καταστροφές και οι ζημιές από τις πλημύρες σε όλο το δήμο Ξηρομέρου και κύρια στον Αστακό – Βασιλόπουλο – Αρχοντοχώρι – Βάρνακα – Χρυσοβίτσα – Πηγάδια , από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές σε χωράφια , κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οικισμούς και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του δήμου.

Δεν μπορεί εν έτη 2021, όπου η ανθρωπότητα και η επιστήμη έχει πετύχει μεγαλειώδη άλματα, κάθε φορά που βρέχει να είναι φυσικό επακόλουθο να προκαλούνται τέτοιες καταστροφές .

Η κυβέρνηση , η περιφέρεια και ο δήμος διαχρονικά και σήμερα δεν μπορούν να επικαλούνται τα καιρικά φαινόμενα για τις καταστροφές και τις πλημύρες . Όλα αυτά είναι απόρροια των μεγάλων ελλείψεων σε αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας. Είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις , ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΕ. Μια πολιτική η οποία βάζει τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Οι δαπάνες για τέτοια έργα χαρακτηρίζονται ως μη επιλέξιμες -«αντιπαραγωγικές» και πως έχουν μεγάλο «κόστος» , με αποτέλεσμα κάθε χρόνο με τις πρώτες βροχές να έχουμε αυτές τις καταστροφές.

Από την άλλη μοιράζουν απλόχερα εκατομμύρια για βιώσιμες αστικές αναπλάσεις , έργα βιτρίνας και υποδομές που εξυπηρετούν τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης (τουρισμός , μεταφορές) , δίνοντας ακόμα και ζεστό χρήμα με τη μορφή επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για μία ακόμα φορά φαίνονται τα εγκληματικά αποτελέσματα της λογικής «κόστους – οφέλους» της κυβέρνησης , που με γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών , αφήνει τον λαό απροστάτευτο μπροστά σε κάθε είδους καιρικά φαινόμενα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει:

• Να κυριχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη.
• Έκτακτη ενίσχυση για τις ανάγκες του συνόλου των πληγέντων , ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη (100%) αποζημίωση των ζημιών σε φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο , για τους μικρομεσαίος αγρότες και κτηνοτρόφους.
• Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αντιπλημυρικής προστασίας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
• Εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών
• Την απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη και φόρους.
Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ξηρομέρου

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανό ανάρτησε η ΚΟΒ Τριχωνίδας του ΚΚΕ, στα χωριά της περιοχής, με σύνθημα «LOCKDOWN στην πολιτική που θυσιάζει υγεία, δικαιώματα».

Το έκανε γνωστό η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ που υποστηρίζει πως «με αυτό τον τρόπο συνεχίζει την προσπάθεια να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε όλους τους κατοίκους της περιοχής για διεκδίκηση, άμεσων μέτρων θωράκισης του δημοσίου συστήματος υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ