Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα 27/01/2021 ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα με αφορμή τις καταστροφές που συνέβησαν από τις έντονες καιρικές συνθήκες στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στο Δήμο Αγρινίου και στο Δήμο Ξηρομέρου.

Ο κ. Πέτσας μετέφερε στον κ. Καραγκούνη ότι εκκρεμεί η κήρυξη των ανωτέρω Δήμων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μετέπειτα το Υπουργείο δεσμεύεται για   την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι μεγάλες ζημίες που υπέστησαν οι υποδομές,το οδικό δίκτυο,πολλές κατοικίες αλλά και καλλιέργειες.

Περεταίρω ο κ. Καραγκούνης επανέφερε το ζήτημα της έκτακτης  επιχορήγησης τόσο του δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου όσο και του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για την  αποκατάσταση των ζημιών που έλαβαν χωρά τον Οκτώβρη του 2019 και στις αρχές του 2021 αντίστοιχα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι από πλευράς του το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα αφού γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες στην χορήγηση των απαραίτητων κονδυλιών για την αποκατάσταση των ζημιών.

karagkounis petsas

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Όπως είπε ο κ. Μωραΐτης, «η κυβέρνηση αφήνει τις μισές επιχειρήσεις εκτός, τάζει ψίχουλα σε μία οικονομία που καταρρέει, δεν έχει ενεργοποιήσει κανένα εργαλείο απευθείας ρευστότητας και σφυρίζει αδιάφορα στα λουκέτα».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Αδιαφορία και ξεκάθαρη μικροπολιτική διαχείριση της ρευστότητας είναι η μόνη επιλογή της, την ώρα που όλοι οι φορείς κρούουν καμπανάκι λουκέτων και υπερχρέωσης.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 

το χρέος επιχειρήσεων και πολιτών εκτοξεύεται
το εισόδημα περισσότερων από τους μισούς εργαζόμενους καταρρέει
200.000 επιχειρήσεις του  λιανικού εμπορίου βρίσκονται μπροστά στην καταστροφή και 160.000 εργαζόμενοι στο κενό
μία στις δύο επιχειρήσεις στην εστίαση μπροστά στο λουκέτο, 300.000 εργαζόμενοι μπροστά στην ανεργία
το 40% των επιχειρήσεων σε αναστολή δε θα ανοίξουν καθόλου φέτος
Οι επαγγελματίες χαρακτηρίζουν κοροϊδία τα ποσά των δανείων, συγκριτικά με τις υποχρεώσεις που καλούνται εξυπηρετήσουν μετά από μήνες μηδενικών εσόδων

Από τις συνολικά 732.968 αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, οι  371.080 απορρίφθηκαν.

Η κυβέρνηση παρά τις κορώνες για τη στήριξη της αγοράς, μειώνει ακόμα περισσότερο τα ήδη αναιμικά μέτρα στήριξης. Φτάνει με τις προθέσεις.

Πρέπει εδώ και τώρα:

➠ να μετατρέψει την επιστρεπτέα σε μη- επιστρεπτέα ενίσχυση

➠να ενεργοποιήσει το κρίσιμο εργαλείο των μικροχρηματοδοτήσεων που έχουμε προτείνει από την αρχή της πανδημικής κρίσης, για να δοθεί ρευστότητα, κυρίως στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις

➠να υλοποιήσει στοχευμένα κλαδικά και περιφερειακά προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων

➠να μεριμνήσει, προκειμένου να φτάσει στην πραγματική οικονομία η πρωτοφανής πρόσβαση των τραπεζών στη ρευστότητα

➠να θεσμοθετήσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων

➠να προχωρήσει σε κούρεμα και γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

➠να αποσύρει το Νέο Πτωχευτικό

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για να ανταπεξέλθετε στις δυνατές και απαιτητικές προπονήσεις και φυσικά να φαίνεστε και να αισθάνεστε πάντα στα καλύτερά σας, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, είναι από τα συμπληρώματα διατροφής που θεωρούνται απαραίτητα σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές με εξαντλητικό πρόγραμμα προπονήσεων.

Με μεγάλη συμβολή στην αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας, η καθαρή πρωτεΐνη ορού γάλακτος whey, θεωρείται η πιο δημοφιλής και φυσική πρωτεΐνη όγκου που προτιμούν οι ειδικοί στο χώρο, για άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς επιβάρυνση του οργανισμού, αφού μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Στο Active Body.gr θα βρείτε πρωτεΐνη whey από επώνυμα brands σε ασυναγώνιστες τιμές και μπορείτε να τις παραλάβετε στον χώρο σας με ένα κλικ.

Ένας πανίσχυρος σύμμαχος

Η καθαρή πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα μείγμα πρωτεϊνών που απομονώνονται από τον ορό γάλακτος (whey), δηλαδή το υγρό μέρος του γάλακτος που διαχωρίζεται κατά την παραγωγή τυριού.

Το γάλα περιέχει στην πραγματικότητα δύο βασικούς τύπους πρωτεϊνών: την καζεΐνη (80%) και τον ορό γάλακτος (20%), ο οποίος βρίσκεται στην υδαρή μερίδα του γάλακτος. Όταν παράγεται το τυρί, τα λιπαρά μέρη του γάλακτος πήζουν και ο ορός γάλακτος διαχωρίζεται από αυτά ως υποπροϊόν.

Αφού διαχωριστεί κατά την παραγωγή τυριού, ο ορός γάλακτος περνά από διάφορα στάδια επεξεργασίας για να φτάσει να γίνει η πρωτεΐνη όγκου που επιλέγουν οι περισσότεροι αθλητές, αυτό που λέμε καθαρή πρωτεΐνη ορού γάλακτος whey. Είναι σε μορφή σκόνης και χρησιμοποιείται σε shakes, συμπληρώματα διατροφής αλλά και μπάρες πρωτεΐνης.

Έχει αποδειχθεί ότι ο ορός γάλακτος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του σώματος – θυμάστε που μας λέγανε μικροί να πίνουμε γάλα για να είμαστε γεροί και δυνατοί;- αλλά και στην ταχύτερη αποβολή περιττού λίπους και δημιουργία άλιπης και δυνατής μυϊκής μάζας.

Επιλέξτε επώνυμα brands

Επιλέγοντας καθαρή πρωτεΐνη ορού γάλακτος whey, κάνετε ουσιαστικά το επόμενο βήμα στις προπονήσεις σας και έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα και μεγαλύτερη αντοχή. Εμπιστευθείτε τους ειδικούς και αναζητήστε την πρωτεΐνη όγκου που χρειάζεστε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία από επώνυμα brands κορυφαίας ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών στο activebody.gr

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά το σχέδιο που αφορά στα επόμενα βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.

Ο κ. Λιβανός, άλλωστε, από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, έχει υπογραμμίσει τη σημασία και τα οφέλη της τεχνολογίας στον τομέα της παραγωγής.

Ήδη έγινε το πρώτο βήμα με την ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ, η οποία συνιστά ένα αποφασιστικό άλμα προς το μέλλον, καθώς διασφαλίζει την άμεση εκτίμηση των ζημιών με τρόπο ακριβή και δίκαιο.

Το επερχόμενο τρίτο lockdown θα αφήσει στον δρόμο χιλιάδες Έλληνες!

Από χθες βρίσκονται στην Αθήνα οι θεσμοί της ΕΕ για την 9η αξιολόγηση και διαπραγματεύονται με την ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον της χώρας μετά την πανδημία, το οποίο διαγράφεται ζοφερό, καθώς θεσμοί και κυβέρνηση δείχνουν αμείλικτοι για το θέμα των πλειστηριασμών των σπιτιών των Ελλήνων οι οποίοι θα ξεκινήσουν Ιούνιο ή Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνουν και χρέη που δημιουργήθηκαν από τα lockdown της κυβέρνησης, αφού η προστασία θα είναι περιορισμένη και ελάχιστη.  

Οι τραπεζίτες αλλά και οι δανειστές επιμένουν να τρέχουν οι παράλληλες διαδικασίες για τον πλειστηριασμό (σσ. εννοείται και της πρώτης κατοικίας), παρά το πάγωμά τους. Η κυβέρνηση επιμένει ότι αυτό δεν είναι εφικτό αφού δεν μπορεί να ακυρωθεί ο Νόμος Κατσέλη, αν πρώτα δεν εφαρμοστεί το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο.

Σε αυτό που συμφωνούν πάντως, είναι ότι αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας θα ξεκινήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί και μένει να φανεί, αν αυτό θα είναι τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο.

Όπως αντιλαμβανόμαστε σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει την εφαρμογή τρίτου Lockdown θα έχει ως συνέπεια χιλιάδες ακόμα Έλληνες να χάσουν τα σπίτια τους, αφού όπως όλα δείχνουν σοβαρή βοήθεια μετά την πανδημία δεν θα υπάρξει.

Σχετικά με τα χρέη που δημιουργήθηκαν από το lockdown ΕΕ και κυβέρνηση δεν κατέληξαν σε συμφωνία, καθώς οι θεσμοί απαίτησαν να μην υπάρχει καμία ελάφρυνση ούτε βοήθεια. Με λόγια λόγια ιδιώτες και επιχειρηματίες που χρεοκόπησαν λόγω των lockdown πολύ πιθανόν από Ιούνιο ν αρχίσουν να χάνουν τα σπίτια τους! 

Πηγές αναφέρουν ότι μία τελευταία απόπειρα από την κυβέρνηση θα γίνει αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας, δηλαδή θεωρητικά γύρω στον Απρίλιο, αλλά δύσκολα θα έχει τύχη.

Στις τεχνικές συζητήσεις που έγιναν για το «Γέφυρα 2», δηλαδή το πρόγραμμα επιδότησης αποκλειστικά επιχειρηματικών δανείων, φάνηκε, οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες εξέφρασαν εξαρχής επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα και τη στρατηγική του προγράμματος, κάτι που προοιωνίζεται αυστηροποίηση των κριτηρίων υπαγωγής.

Παρόλα αυτά δείχνουν να υπάρχει μία καταρχήν μερικώς συμφωνία, υπό την προϋπόθεση η επιχείρηση να έχει πληγεί αποδεδειγμένα από την πανδημία. Βέβαια το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και αφορά μόνο επιχειρηματικά δάνεια και η συνολική επιδότηση θα είναι μόλις 300 εκατ. ευρώ και για 9 μήνες αντί για 900 εκατ. ευρώ για 12 μήνες που ήθελε η κυβέρνηση.

πηγή: pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έπαιξε ύποπτο ρόλο στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς ήταν μπροστάρης σχεδόν σε όλα τα αμφιλεγόμενα μέτρα, από τα lockdown και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μέχρι τα εμβόλια mRNA αλλά και mDNA(!), ενώ παράλληλα έβγαλε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, τώρα δηλώνει πως είναι το θύμα «τρελών και κακόβουλων θεωριών συνωμοσίας, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», τις οποίες θέλει να σταματήσει με... έλεγχο της συμπεριφοράς των ανθρώπων! 

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters, ο Γκέιτς δήλωσε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο ίσως βρήκαν εν μέρει απήχηση λόγω «του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ. Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες» σχολίασε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για κάτι που του προκαλεί μεγάλη εντύπωση. «Ελπίζω να ξεθυμάνει (το φαινόμενο)» υπογράμμισε.

«Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς.

«Ειλικρινά, πρέπει να εκπαιδευτούμε πάνω σε αυτό, ώστε να κατανοήσουμε πώς προέκυψε η αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων και πως θα μπορούσαμε να την περιορίσουμε» πρόσθεσε.

Με λίγα λόγια για τον «φιλάνθρωπο»  κ.Γκέιτς οι συμπεριφορές των ανθρώπων που στρέφονται εναντίον εκείνου και των πολιτικών που θέλει να επιβάλλει (lockdown, πιστοποιητικών εμβολιασμού κτλπ) θέλουν «περιορισμό» και ρύθμιση συμεριφοράς. Με ποιον τρόπο όμως; 

Παράλληλα, ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Φράνσις Κόλινς, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους και υπέροχους ανθρώπους».

Όπως είπε, ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν (σσ. τι έκπληξη). 

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν, για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση» σχολίασε και δήλωσε ικανοποίηση που οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Ο δρ. Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται πλέον», επεσήμανε.

πηγή: pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Από τις 18 Μαρτίου ως τις 31 Δεκεμβρίου του ’20, στην διάρκεια δηλ. της πανδημίας, οι 1.000 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αύξησαν τις περιουσίες τους κατά 3,9 τρισεκατομμύριαδολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που άντλησε η οργάνωση Oxfamαπό το περιοδικό Forbes και την ελβετική Τράπεζα CreditSuisse. Σχεδόν, δηλαδή, 4 τρισεκατομμύριαδολάρια, την ώρα που οι φτωχότεροι θα χρειασθούν 10 ολόκληρα χρόνια για να συνέλθουν από τις συνέπειες της κρίσης. Στην Γαλλία, την ίδια περίοδο, οι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν 175 δισ. επιπλέον. Δηλαδή, νέο παλιρροϊκό κύμα βίαιης φτωχοποίησης και έκρηξης των ανισοτήτων, ενώ η μεσαία τάξη, αντί για τον υπεσχημένο παράδεισο, φλερτάρει έντονα με το καμίνι της κόλασης.

Η ζοφερή αυτή κατάσταση, ωθεί διακεκριμένους οικονομολόγους να επαναφέρουν το αίτημα για αύξηση των φορολογικών συντελεστών στις μεγάλες περιουσίες. Ο Εμμανουέλ Μακρόν, που κατάργησε το 2018 τον φόρο  προς τον μεγάλο πλούτο, αποκλείει την επαναφορά του.

Ποιο είναι το φάρμακο απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση; Η ένταση της αστυνόμευσης! Να παίρνεις άδεια από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για το πώς θα διαμαρτυρηθείς, ενώ τους ίδιους πρέπει να ρωτούν και οι δημοσιογράφοι για το τί πρέπει να δουν και τί να καταγράψουν. Εργαλείο, δηλαδή, η πανδημία για την υποβάθμιση της δημοκρατίας, αντί να αποτιμηθεί ως μία ανθρώπινη περιπέτεια που οδηγεί σε νέες ανισορροπίες, οι οποίες απειλούν την κοινωνική συνοχή και οδηγούν στην ανθρωποφαγία.

Στην Αργεντινή, η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή φόρου στον μεγάλο πλούτο, προκειμένου να αντλήσει 3 δισ. για την ανακούφιση των πληγέντων από την πανδημία. Πάντα υπάρχει ένας άλλος δρόμος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμβλυνση των αντιθέσεων και την αποτροπή εσωτερικών και εξωτερικών πολέμων. Ωστόσο, τα συσσωρευμένα τρισεκατομμύρια οδηγούν στην αλαζονεία και την αναλγησία της δύναμης.

ΥΓ: Τα στοιχεία προέκυψαν από την συζήτηση εν όψει του Φόρουμ του Νταβός, στο οποίο κάποτε βρεθήκαμε στα πλαίσια δημοσιογραφικής αποστολής που συνόδευε τον τότε πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου. Ο Τουργκούτ Οζάλ μας είχε καλέσει σε πρόγευμα, διερευνώντας τους τρόπους να έλθουν πιο κοντά οι δύο χώρες. Φαινόταν ειλικρινής. Δυστυχώς, η διερεύνηση συνεχίζεται άκαρπα, ενώ χρειάσθηκε να γίνει εκταφή του μακαρίτη Τουργκούτ για να διαπιστωθεί αν δολοφονήθηκε.

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής     τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το όνομα του διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, φιγουράρει ανάμεσα στα ονόματα των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, όπως παρουσιάζεται στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα για δεύτερη συνεχή χρονιά από το mononews.gr.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη σκιαγράφηση της προσωπικότητάς του που περιγράφεται στο ΜΟΝΟΝΕWS100, ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν επιδιώκει τη δημοσιότητα. Αλλά και δεν απασχολεί με προσωπικές δηλώσεις την κοινή γνώμη, εκτός αν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος. Όπως έγινε, για παράδειγμα, όταν 10 νοσηλεύτριες ανταποκρίθηκαν εθελοντικά στο προσκλητήριο «αλά Μπέργκαμο» από τη Θεσσαλονίκη, στη χειρότερη στιγμή της πανδημίας. Τότε ο έκανε μία ολιγόλογη ανάρτηση, μιλώντας για «ειλικρινή σεβασμό» σε αυτές τις νέες γυναίκες που πήγαν από την Κρήτη στην συμπρωτεύουσα για να σώσουν ζωές…

Κατά τα άλλα, είναι από τα ισχυρότερα πρόσωπα στο σημερινό σύστημα εξουσίας. Κάποιοι μάλιστα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, συνοψίζουν το «επιτελικό κράτος» σε δύο λέξεις: Γρηγόρης Δημητριάδης. Όντας εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βρέθηκε από την αρχή πιο κοντά στον πολιτικό Κυριάκο και η ανάληψη της διεύθυνσης του πρωθυπουργικού γραφείου ήλθε μάλλον φυσιολογικά και αυτονόητα.

Με σημαντικές περγαμηνές ως δικηγόρος ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι παράλληλα «ταγμένος» στον πρωθυπουργό, έχοντας αναλάβει ουκ ολίγες «επικίνδυνες αποστολές». Στο πλαίσιο εκείνων που «γίνονται και δεν λέγονται» στην πολιτική, σύμφωνα με το διαχρονικό απόφθεγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μία από αυτές που λέγονται ήταν η υπόθεση της επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα της πανδημίας. Και όχι σε κάποια άλλη ενδιαφερόμενη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο, στο Νταβός, αλλά ο Γρηγόρης Δημητριάδης χρειάστηκε να κάνει πολλές ώρες τηλεδιάσκεψης με τα στελέχη της εταιρίας, ακόμα και για νομοθετικές αλλαγές, προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα οι προθέσεις της επένδυσης. Και όλα αυτά σε συνθήκες εμπιστευτικότητας, μιας και οι ενδιαφερόμενες χώρες δεν ήταν και λίγες…

Πολλοί έχουν να λένε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης φεύγει κάθε βράδυ τελευταίος από το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας λάβει προηγουμένως μέρος σε αρκετές συσκέψεις, όπου σταθμίζονται οι αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα της διακυβέρνησης. Έχοντας ξεκαθαρίσει στους άλλους, αλλά κυρίως στον εαυτό του, ότι δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες στην πολιτική. Αν και μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα ως (συν)διαμορφωτής πολιτικής, αλλά και σαν «πυροσβέστης», όταν συγκρούονται πρόσωπα και στρατηγικές.

Φωτογραφία: protothema.gr