Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 19:34

Οι αναπτυξιακές… ονειρώξεις για τις Δημοτικές Ενότητες

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για τα προβλήματα των Δημοτικών Ενοτήτων; Για την εγκατάλειψη της υπαίθρου; Για το γεγονός ότι δεν γίνονται έργα στα χωριά; Άκομη και η Δημοτική Αρχή έχει παραδεχτεί ότι θα προτιμούσε κάποιοι από το πόρους του ΕΣΠΑ που έρχονται στο Αγρίνιο, να είχαν κατευθυνθεί στα χωριά… Επίσης πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για τα ανεκμετάλλευτα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα; Για την Τριχωνίδα, για παράδειγμα, που συγκεντρώνει, τα περισσότερα οράματα…. των δημοτικών μας παραγόντων.

Κι όμως, όταν πρόσφατα ετέθη το ζήτημα των επιχωματώσεων στην Τριχωνίδα, αποκαλύφθηκε ποιος είναι ο πραγματικός “καημός” για τις Δημοτικές Ενότητες και την Τριχωνίδα. Μπροστά στην εικόνα μιας ξεκάθαρης υποβάθμισης του περιβάλλοντος η Δημοτική Αρχή δήλωσε ικανοποιημένη… που γίνονται καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφέρεια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης (ευτυχώς όχι όλοι) αναλώνεται στα αισθητικά ζητήματα των στεγάστρων των ηλεκτρικών ποδηλάτων… Ούτε φυσικά ίδρωσε κανενός το αυτί από το γεγονός ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τριχωνίδα τράβηξε το ενδιαφέρον της κάμερας ακόμη και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων… Είναι βέβαιο πως όταν κάποιος δεν βλέπει και δεν προβληματίζεται με αυτές τις εικόνες, τότε τα… οράματά του είναι αρκετά επικίνδυνα, αφού τον κρατούν σε απόσταση από την πραγματικότητα.

Tα αναπτυξιακά… οράματα μάλιστα ορισμένων για την Τριχωνίδα -ας επιμείνουμε σε αυτό το παράδειγμα- είναι τέτοια που δεν τους έχουν επιτρέψει να δουν ότι υπάρχουν παραλίμνιοι οικισμοί χωρίς ολοκληρωμένα αποχετευτικά δίκτυα και δεν έχουν συμμορφωθεί ακόμη με τις κοινοτικές οδηγίες για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Κατά τα λοιπά όλοι αυτοί θα μας αναπτύξουν… κι ας μην ασχολούνται με τις αυτονόητες προϋποθέσεις ανάπτυξης.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 701 φορές