Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:19: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021

Χωρίς αποδοχή σε Ένοπλες Δυνάμεις και αστυνομία ο Τ.Μπάιντεν

Μία αποκαλυπτική δημοσκόπηση που έγινε χθες σε συνδυασμό με πληροφορίες υπηρεσιών για την σύνθεση του πλήθους που εισέβαλε χθες στο Καπιτώλιο δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για την επερχόμενη προεδρική θητεία του Τζο Μπάιντεν αλλά κυρίως για το μέλλον των ΗΠΑ, αφού πλέον λόγω της εκλογικής νοθείας του Νοεμβρίου η Αμερική έχει διχαστεί σε ακραίο βαθμό.

Αρχικά στην έρευνα βλέπουμε ότι το 56% των πολιτών -ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν- πιστεύουν ότι έγινε νοθεία στις εκλογές, σύμφωνα με παλαιότερες δημοσκοπήσεις στο 56% περιλαμβάνεται περίπου το 75-80% των Ρεπουμπλικανών και το 15-20% των Δημοκρατικών.

Αυτό που έχει όμως περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι το 45% των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει την εισβολή στο Καπιτώλιο! Δηλαδή περίπου 40 εκατομμύρια πολίτες υποστηρίζουν την βίαια κατάληψη του κοινοβουλίου της χώρας.

Ποιοι όμως έκαναν την εισβολή στο Καπιτώλιο;

Σύμφωνα με πηγές υπηρεσιών πληροφοριών η εισβολή ήταν μία καλά οργανωμένη επιχείρηση από την παραστρατιωτική πτέρυγα της δεξιάς των ΗΠΑ και όχι από τους «οπαδούς του Τραμπ» όπως έλεγαν τα κανάλια. Αυτό είναι ενδεικτικό της ομοιόμορφης περιβολής τους και του ότι εισέβαλαν από 3 εισόδους ταυτόχρονα διασπώντας τη γραμμή άμυνας των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες αιφνιδιάστηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ενώ υπήρχαν τουλάχιστον 200.000 πολίτες χθες στην Ουάσιγκτον μόνο μερικές χιλιάδες μπήκαν στο Καπιτώλιο κι ακόμα πιο λίγοι στα γραφεία γερουσιαστών, στις αίθουσες συνεδριάσεων κτλπ.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το μιλιταριστικό αυτό κομμάτι των Ρεπουμπλικανών προέρχεται σε ένα μεγάλο ποσοστό από απόστρατους αλλά και τα σώματα ασφαλείας και εκπαιδεύεται σχεδόν καθημερινά στα όπλα. Δεν είναι ενιαίο αλλά αποτελείται από πολλές τοπικές πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Μπορεί να μη χρησιμοποίησαν τα όπλα στο Καπιτώλιο σεβόμενοι των χώρο αλλά δεν είναι σίγουρο πως αν αγριέψουν τα πράγματα, ειδικά αν ο Μπάιντεν πάρει κάποιες ακραίες αποφάσεις (καραντίνα, αυστηροποίηση αδειών οπλοφορίας, κτλπ) δεν θα τα χρησιμοποιήσουν.

Άλλωστε λόγω της εισβολής στο Καπιτώλιο, έχουν παραγνωριστεί 2 πολύ σημαντικά περιστατικά. Οι 2 βόμβες που εντοπίστηκαν στα γραφεία των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, κάτι που σημαίνει πως η ένοπλη δράση δεν είναι κάτι το μακρινό.

Επιπλέον οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτές τις ομάδες έχουν μία σχεδόν θρησκευτική αντίληψη της πολιτικής, όπου επηρεασμένοι από την Αποκάλυψη περιμένουν τη στιγμή όπου θα γίνει δικτατορία στις ΗΠΑ από το «βαθύ» κράτος ώστε να ξεκινήσει η δεύτερη αμερικανική Επανάσταση.

Με λίγα λόγια η εισβολή δεν έγινε για να κρατηθεί ο Τραμπ στην εξουσία αλλά για να μην ανέβει ο Μπάιντεν, τον οποίο όπως είδαμε σχεδόν το 50% των ΗΠΑ θεωρεί ουσιαστικά δικτάτορα, αφού πήρε παράνομα την εξουσία!

Δηλαδή, για ένα μεγάλο μέρος της δεξιάς ο Μπάιντεν δεν έχει καμία νομιμοποίηση κάτι που σημαίνει πως γι' αυτούς η δικτατορία ήρθε και γι' αυτό η αποφασιστικότητα που έδειξαν χθες ήταν πρωτοφανής. Η εμπειρία λέει ότι συνήθως χρειάζονται μέρες ταραχών για να χτυπηθούν στόχοι όπως ένα Κοινοβούλιο αλλά εκείνοι το κατάφεραν σε 1 ώρα.

Επίσης κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι ότι αυτές οι ομάδες έχουν σχέσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και τον Στρατό, και ότι η μεγαλύτερη μάζα των αστυνομικών και το 80% του στρατού είναι στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικά οι τελευταίοι υποστηρίζουν Τραμπ γιατί δεν ενέπλεξε τις ΗΠΑ σε καμία ένοπλη σύγκρουση και τους απέσυρε από τα «σφαγεία» του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Αυτό σημαίνει πως σε μία ενδεχόμενη μεγάλη αναταραχή ή κάποιο αντιλαϊκό μέτρο που θα προσπαθήσει να περάσει ο Τζό Μπάιντεν ίσως να μην έχει τη στήριξη που περιμένει από τις δυνάμεις ασφαλείας, κάτι που θα τον φέρει αντιμέτωπο με πρωτοφανή γεγονότα και αντιδράσεις που θα συνταράξουν συθέμελα την κοινωνική και πολιτειακή συνοχή των ΗΠΑ.

Άλλωστε περίμενε κανείς ότι χθες θα αλωθεί το Καπιτώλιο;

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μηδαμινές είναι, σύμφωνα με το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένος, οι αποζημιώσεις που έχουν καταλογιστεί από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν πληγεί από τον “Ιανό”.

“Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος μιλώντας για την περίπτωση της Λάρισας έριξε τις ευθύνες στον εκεί ΕΛΓΑ, στον οποίο καταλόγισε αστοχίες, αδυναμίες και αβελτηρίες.Για την Αιτωλοακαρνανία ούτε φωνή ούτε ακρόαση” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρεμένος και προσθέτει: “Το να κάνουν οι αγρότες ενστάσεις ενέχει την προοπτική να πέσουν πάλι σε τοίχο αδιαφορίας και να μείνουν τελικά με την ζημιά του δεύτερου παραβόλου που θα πληρώσουν για μια καταστροφή που τείνει να καταλήξει σε αδιέξοδο.Οι υπέυθυνοι πρέπει να δώσουν μια συγκεκριμένη απάντηση μακριά από την την τακτική της παραπομπής από τον Άννα στον Καϊάφα”.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απευθύνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναφορικά με την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας σε υγειονομικό προσωπικό.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Η υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19 είναι πρωτόγνωρη και εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς ασκώντας αφόρητη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μεταξύ των νοσοκομείων στα οποία ασκείται αφόρητη πίεση είναι το νοσοκομείο Αναφοράς Covid19 του Αγρινίου, το οποίο υποδέχεται επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού και από γειτονικές περιοχές, όπως για παράδειγμα από την Άρτα και την Πρέβεζα. Μάλιστα, ένα μείζον ζήτημα είναι ότι καθώς το Νοσοκομείο του Αγρινίου δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή, τα δείγματα που λαμβάνονται από τους ασθενείς στέλνονται στο Ρίο, αλλά λόγω φόρτου και έλλειψης αντιδραστηρίων καθυστερούν σημαντικά οι απαντήσεις.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί, ότι το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι ένα νοσοκομείο σύγχρονων προδιαγραφών, σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Χωρίς ωστόσο τους αναγκαίους πόρους, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές αυτές.

Ταυτόχρονα, πίεση από κανονικά περιστατικά non-covid ασκείται και στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, το οποίο δεν είναι και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς λόγω δεδομένων ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ, αξονικό τομογράφο και απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό (αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, λοιμωξιολόγοι).

Ζητούμενο και μέριμνα όλων είναι η καλύτερη διαχείριση της κατάστασης, τόσο για τους ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό, όσο και για τους υπόλοιπους ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο νοσοκομεία και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Αγρινίου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, πρέπει να ενισχυθούν με υγειονομικό προσωπικό. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου καταβάλλουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια με σεβασμό στο λειτούργημά τους. Ωστόσο, η υποστελέχωση και η έλλειψη των αναγκαίων πόρων δεν επιτρέπουν στο Νοσοκομείο να λειτουργήσει άρτια, καλύπτοντας τις ανάγκες των ασθενών, ενώ παρατηρούνται σοβαρές δυσλειτουργίες ιδίως στην Παθολογική Κλινική, στην Κλινική δηλαδή που διαχειρίζεται και τα περιστατικά covid-19. Με τα δεδομένα αυτά, το Υπουργείο καλείται να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποστελέχωση του Νοσοκομείου.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Σκοπεύει το Υπουργείο να ενισχύσει το Νοσοκομείο Αναφοράς Covid19 του Αγρινίου με υγειονομικό προσωπικό;
Σκοπεύει το Υπουργείο να ενισχύσει το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου ώστε να διασφαλιστεί η κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη σε non-covid ασθενείς;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εισβολείς στο κτίριο του Καπιτωλίου ήταν δεκάδες και όλοι θερμοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ – Τρεις από αυτούς ξεχώρισαν κυρίως για την εκκεντρική τους ενδυμασία και τις πράξεις τους

Οι πρωτοφανείς εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ κάνουν από χθες τον γύρο του κόσμου και προκαλούν αποτροπιασμό, καθώς πρόκειται για μια απόπειρα κατάλυσης της αμερικάνικης δημοκρατίας, υποκινούμενη από τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Το ερώτημα που προκύπτει μεταξύ όλων των άλλων είναι και αυτό που αφορά την ταυτότητα των ανθρώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Ουάσιγκτον, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο και έγιναν οι πρωταγωνιστές της τραγικής αυτής ημέρας, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Ολοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά και αυτό δεν θεωρείται τυχαίο. Είναι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου, πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας και δεν δέχονται τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που μπήκαν στο κτίριο είναι πολλοί, ωστόσο τρεις είναι οι βασικές φιγούρες που ξεχώρισαν -και των οποίων οι φωτογραφίες αναπαράχθηκαν κυρίως στα social media. Τα ονόματα και των τριών έχουν γίνει γνωστά.

Ο κερασφόρος φανατικός του Τραμπ

Οι φωτογραφίες του 32χρονου, Jake Angeli, έχουν αναπαραχθεί από χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ προσέλκυσε τα βλέμματα κυρίως για την εμφάνισή του. Ο άνδρας φορούσε μια προβιά με κέρατα, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, είναι οπαδός του ακροδεξιού κινήματος, QAnon, που είναι μια γνωστή διαδικτυακή κοινότητα θεωριών συνωμοσίας που θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ήρωα και που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να διεξάγει έναν κρυφό πόλεμο εναντίον μιας ελίτ παιδόφιλων που υποστηρίζουν τον σατανά. Συστήνεται ως τραγουδιστής και ηθοποιός.

Ο Αngeli ήταν ένας από τους πρώτους που εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας, φωνάζοντας με στόμφο πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών. Ο εκκεντρικός άνδρας ζει στην Αριζόνα, ενώ δηλώνει πεπεισμένος μαζί με άλλους πως όταν η μάχη αυτή κορυφωθεί θα οδηγήσει σε μια τελική αναμέτρηση, στην οποία θα συλληφθούν άτομα όπως η Χίλαρι Κλίντον.

Ο «λευκός εθνικιστής» που εισέβαλε στο γραφείο της Πελόζι

Η εικόνα του 60χρονου, Richard «Bigo» Barnett με τα πόδια πάνω στο γραφείο της ήταν επίσης μία από αυτές που απασχόλησαν ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης ύστερα από την εισβολή που σημειώθηκε στο Καπιτώλιο. Ο Barnett από το Αρκάνσας έχει εκφράσει την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης το 2022.

Ο εκκεντρικός άνδρας είπε στους New York Times πως έκατσε αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου της Πελόζι, ενώ έδειξε και έναν φάκελο που έκλεψε ως αναμνηστικό, χωρίς καμία ντροπή. Αμέσως μετά την εισβολή, πανηγύρισε έξω από το Καπιτώλιο λέγοντας: «άφησα ένα άσχημο σημείωμα στην Πελόζι, έβαλα τα πόδια μου στο γραφείο της και έξυσα τα α@@@α μου». Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως έναν «λευκό εθνικιστή».

Ο κλέφτης που έγινε… φάντασμα

Ακόμα ένας από τους πρωταγωνιστές της εισβολής στο Καπιτώλιο ακούει στο όνομα Adam Johnson. Ο άνδρας ήταν αυτός που κυκλοφόρησε να κρατά ένα κομμάτι της ξύλινης πινακίδας που βρισκόταν κάποτε στην πόρτα του γραφείου της Δημοκρατικής πολιτικού, η οποία αποτελεί κόκκινο πανί για τους φαν του Τραμπ. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι φωτογραφίες του που τον έδειχναν να ποζάρει δίπλα από μια πινακίδα που γράφει «κλειστό για όλες τις περιηγήσεις» μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου, εξαφανίστηκαν λίγες ώρες έπειτα από την εισβολή.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νίκος Κωστακόπουλος θα είναι νέος διευθυντής στο γραφείο του υπουργού στο ΥπΑΑΤ, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου.

Πρόκειται για δικηγόρο – νομικό σύμβουλο του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και νυν υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού.

Ανήκει στο στενό πυρήνα συνεργατών του νέου υπουργού.

Γενικοί γραμματείς στο ΥπΑΑΤ παραμένουν οι Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας, όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Τρίτη, με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με θέμα την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Ο νέος υπουργός τώρα σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζει τη στελέχωση του επιτελείου του, ενώ ενημερώνεται ταυτόχρονα για όλα τα θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του.

Μπίκας Αλέξανδρος-agrotypos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τάχιστη αποτίμηση, τάχιστες αποζημιώσεις προανήγγειλε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 

Στις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που «χτυπήθηκαν» από την έντονη βροχόπτωση της περασμένης Δευτέρας (04/01/21) και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, βρέθηκε ανήμερα των Θεοφανείων (06/01/21) η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Σερρών ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η Σερραία Υφυπουργός, η οποία από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της θεομηνίας είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τους τοπικούς φορείς, τους συναρμόδιους Υπουργούς και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, προγραμμάτισε και πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία της Διοίκησης του Οργανισμού, συνοδεία υψηλόβαθμου υπηρεσιακού κλιμακίου.

«Το μήνυμα είναι σαφές και ισχυρό: η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και βεβαίως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εδώ. Υπάρχει η βούληση, υπάρχει η κτηθείσα εμπειρία αντιμετώπισης μεγάλων καταστροφών, τα γρήγορα αντανακλαστικά και η ταχύτητα πληρωμών, που έχει επιδείξει ο ΕΛΓΑ τους τελευταίους 18 μήνες» δήλωσε η κ. Αραμπατζή. 

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε κάθε σταθμό της περιοδείας της φρόντισε να ενημερώσει θεσμικούς και πληγέντες για τη γρήγορη διαδικασία αποζημίωσης, που θα ακολουθηθεί.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές σε φυτικό & ζωικό κεφάλαιο, που καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει: 

  • τάχιστη αποτύπωση της ζημιάς με επιπλέον εκτιμητικά συνεργεία, αν χρειαστεί, καθώς και
  • άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο «μοντέλο αποζημίωσης», που αφορά στις ζημιές οι οποίες μέχρι πρότινος αποζημιώνονταν μέσω Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (πρώην ΠΣΕΑ).

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ήδη σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Τριαντόπουλο θα συσταθεί επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών με τον ΕΛΓΑ και την Αντιπεριφέρεια Σερρών για την αποτίμηση των ζημιών σε πάγιο κεφάλαιο, εξοπλισμό, αποθηκευμένα προϊόντα, προκειμένου να αποζημιωθούν με το μοντέλο «ΙΑΝΟΣ» κι όχι με τις συνήθεις χρονοβόρες διαδικασίες των ΚΟΕ. 

«Επειδή ο αγροτικός κόσμος στο παρελθόν, όταν άκουγε για αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είχε πάντοτε την αγωνία ότι θα αργήσουν και τον φόβο ότι δεν θα αποζημιωθούν στο ύψος της απώλειας, που έχουν υποστεί θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε συνεννόηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αποκατάστασης με εξαιρετικά ευέλικτα χαρακτηριστικά» ανέφερε η  Υφυπουργός και διευκρίνισε επίσης ότι η νέα αποζημιωτική διαδικασία θα περιλάβει και όσες ζημιές δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα ούτε από τον ΕΛΓΑ ούτε από τις ΚΟΕ, τονίζοντας πως «Όλες οι ζημιές οι οποίες υπάγονται στο πλαίσιο των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων αλλά και ζημιές, που δεν καλύπτονται ούτε από τον ΕΛΓΑ, ούτε από τις ΚΟΕ, όπως αγροτικός, μηχανολογικός εξοπλισμός (π.χ. πομώνες, αντλιοστάσια,), έγγειο κεφάλαιο κ.λ.π, θα αποζημιωθούν σύμφωνα με εκτιμήσεις, που θα πραγματοποιηθούν από την σχετική επιτροπή του ΥΠ.ΟΙΚ., του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας».

Τόνισε επίσης ότι σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, οι τρεις πληγέντες Δήμοι, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά και Νέας Ζίχνης μπορούν να αιτηθούν από σήμερα αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων για έξι μήνες.

Η περιοδεία της Υφυπουργού στις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ξεκίνησε από τον Δήμο Εμμανουήλ Παπά, όπου την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νότας και συνεχίστηκε στους Δήμους Νέας Ζίχνης και Βισαλτίας, όπου η κ. Αραμπατζή με τους Δημάρχους κ.κ. Παντελή Μπόζη και Αθανάσιο Μασλαρινό αντίστοιχα, βρέθηκε στις πληγείσες εκμεταλλεύσεις, συνομίλησε με τους παραγωγούς όπως και στην επιχείρηση παραγωγής βιοντίζελ στο Παραλίμνιο Σερρών. 

Την Υφυπουργό συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς, η Τομεάρχις του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Λίτσα Λαχουρά, ο Προϊσταμένος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών κ. Νικόλαος Ρόιδος και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚ. 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το τελευταίο καρφί στο πολιτικό φέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ μπήκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ που επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι και με την βούλα ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά από μια συνεδρίαση που διακόπηκε από την εισβολή στο Καπιτώλιο και επαναλήφθηκε ώρες αργότερα, η εκλογή του Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις είναι πλέον εγκεκριμένη από το Κογκρέσο.

Σε κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου,  επικυρώθηκε με 270 ψήφους η εκλογή Μπάιντεν και Χάρις.

Το τραγικό όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί πλέον να τουιτάρει αντιδρώντας σε αυτό το αποτέλεσμα αφού όλοι οι λογαριασμοί του στα social media έχουν κατεβεί.

Πηγή:newsit.gr
Φωτογραφία:skai.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ