Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω Χ.

Αναλυτικά το κείμενό του:

Συμπολίτες μου Αμερικανοί,

Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο ως Έθνος. Σήμερα, η Αμερική έχει την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Κάναμε ιστορικές επενδύσεις στην ανοικοδόμηση του έθνους μας, στη μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και στην επέκταση της προσιτής υγειονομικής περίθαλψης σε αριθμό ρεκόρ Αμερικανών. Παρέχουμε την απαραίτητη περίθαλψη σε ένα εκατομμύριο βετεράνους που εκτέθηκαν σε τοξικές ουσίες. Ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των όπλων εδώ και 30 χρόνια. Διορίσαμε την πρώτη Αφροαμερικανίδα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και περάσαμε τον πιο σημαντική νομοθεσία για το κλίμα στην ιστορία του κόσμου. Η Αμερική δεν ήταν ποτέ καλύτερη σε θέση να ηγηθεί από ό,τι σήμερα.

Ξέρω ότι τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς εσάς, τον αμερικανικό λαό. Μαζί, εμείς ξεπεράσουμε μια πανδημία που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα και τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση. Προστατέψαμε και διαφυλάξαμε τη Δημοκρατία μας.

Και αναζωογονήσαμε και ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας σε όλο τον κόσμο. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η δική μου πρόθεση να διεκδικήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας για μένα να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου.

Θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφασή μου. Προς το παρόν, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να με δουν επανεκλεγώ. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις που ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης σε όλες τις σε όλη αυτή τη δουλειά. Και επιτρέψτε μου να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Πιστεύω σήμερα αυτό που πάντα πίστευα: ότι δεν υπάρχει τίποτα που η Αμερική δεν μπορεί να κάνει - όταν το κάνουμε μαζί. Πρέπει απλώς να θυμόμαστε ότι είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έχει καταφέρει ο Μητσοτάκης και ίσως έχει να κάνει με το μέγεθος των κρίσεων που έλαχαν στα πέντε χρόνια που κυβερνά, οι οποίες, όπως και να το κάνουμε είναι πρωτοφανείς.

Αν δεις για παράδειγμα τι λέει σύσσωμη η αντιπολίτευση (Αριστερή, Κεντροαριστερή, ακροαριστερή, ultra δεξιά και ακροδεξιά) για τις πρωτοβουλίες που θα πήρε για τα τιμολόγια της ΔΕΗ και για την φορολόγηση των εταιριών ενέργειας θα νομίζεις ότι κυβερνά ένας συνδυασμός Θάτσερ και Πινοσέτ. Πάει ο "νεοφιλελευθερισμός" και ο "ανάλγητος καπιταλισμός" σύννεφο!

Φυσιολογικά πράγματα θα πει κάποιος που ξέρει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Έλα όμως που δεν συμφωνούν και οι...ενδιαφερόμενοι!

Για παράδειγμα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil διαμαρτυρήθηκε για την έκτακτη φορολογία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στα διυλιστήρια!

Πως δικαιολόγησε την... αδικία; Μα με το ότι τα περισσότερα κέρδη της εταιρείας προέρχονται από τις εξαγωγές της και μόνο το 24% των πωλήσεων της εταιρείας αφορά την ελληνική αγορά! Άρα δεν συζητάμε για φορολόγηση των υπερκερδών, αλλά για υπερφορολόγηση των κερδών!

"Δεν είναι σωστό να τιμωρείται η Motor Oil επειδή κάνει εξαγωγές και απ΄ αυτό κερδίζει η ελληνική οικονομία. Θα πει κάποιος ότι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη δεν μπορεί να πάρει το διυλιστήριο και να φύγει. Σωστά. Αλλά μπορεί ο υποψήφιος επενδυτής να δραπετεύσει και να φύγει τρέχοντας, βλέποντας τι έχει συμβεί στον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Και ας μην έχουμε αμφιβολίες. Έτσι θα γίνει!", έγραψε γνωστός αρθρογράφος που εννοείται ότι διάκειται φιλικά προς την κυβέρνηση αλλά δεν κρύβει και ότι πιστεύει στον καπιταλισμό!

Καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει παράπονα γιατί αντιμετωπίζει...αριστερές πολιτικές και όταν ο, υποτιθέμενος, φιλικός σου τύπος σε κράζει γιατί ζητάς λεφτά από τα ολιγοπώλια...

Από την άλλη, δεν είναι παράξενα όλα αυτά αν σκεφτείς ότι η δεξιά αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη είναι απολύτως κατά της επιχειρηματικότητας και υπέρ του οικονομικού (και εθνικού) απομονωτισμού.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα εικονικό μοντέλο που ονομάζεται «Mindy», το οποίο δείχνει πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι το 3000 ως αποτέλεσμα της εξάρτησής μας από την τεχνολογία.

Με κυρτή πλάτη, φαρδύ λαιμό, μικρότερο εγκέφαλο, παχύ κρανίο, αγκώνα 90 μοιρών και «παλάμη πληκτρολόγησης» καθώς τα δάχτυλα δεν θα κλείνουν και θα παραμένουν αγκυλωμένα στη θέση με την οποία πληκτρολογούμε στο κινητό μας και ακόμη και δεύτερο σετ βλεφάρων, η Mindy «θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος του 3000 μ.Χ».

Η Mindy δημιουργήθηκε από το Toll Free Forwarding ως ένας τρόπος οπτικοποίησης του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία επηρεάζει το σώμα μας.

«Κάναμε επιστημονική έρευνα και πήραμε γνώμες ειδικών για το θέμα, πριν συνεργαστούμε με έναν 3D σχεδιαστή για να δημιουργήσουμε έναν μελλοντικό άνθρωπο του οποίου το σώμα έχει αλλάξει λόγω της συνεπούς χρήσης smartphone, φορητών υπολογιστών και άλλης τεχνολογίας», εξήγησε.

Τα χρόνια που κοιτάμε από ψηλά τα smartphone μας ή ψηλά στις οθόνες των υπολογιστών θα έχουν ως αποτέλεσμα μια καμπουριασμένη στάση, σύμφωνα με το μοντέλο.

Εν τω μεταξύ, τα χέρια μας θα διαμορφωθούν μόνιμα σε σχήμα νύχι αφού κρατάμε σταθερά τα smartphone μας.

Μιλώντας στο Toll Free Forwarding, ο Dr Nikola Djordjevic από το Med Alert Help εξήγησε: «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπορεί να προκαλέσει πίεση σε ορισμένα σημεία επαφής – προκαλώντας το σύνδρομο γνωστό ως cubital tunnel (ωλένια νευρίτιδα).

Επίσης οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βιώσουν στον αγκώνα τους μια μόνιμη γωνία 90 μοιρών που προκαλείται από την τυπική τοποθέτηση του χεριού όταν κρατάει μια συσκευή.

«Το να κρατάς τον αγκώνα λυγισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα – τις περισσότερες φορές, ενώ κρατάς το τηλέφωνό σου – μπορεί να τεντώσει το νεύρο πίσω από τον αγκώνα και να του ασκήσει πίεση», πρόσθεσε ο Δρ Τζόρτζεβιτς.

Οι ώρες που κοιτάμε κάτω στα τηλέφωνά μας δεν θα προκαλέσουν μόνο κυρτές πλάτες, αλλά και παχύτερο λαιμό, σύμφωνα με το μοντέλο.

«Όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή ή κοιτάζετε κάτω το τηλέφωνό σας, οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού πρέπει να συστέλλονται για να κρατήσουν το κεφάλι σας ψηλά», εξήγησε ο Δρ Κ. Daniel Riew από το New York-Presbyterian Orch Spine Hospital. .

«Όσο περισσότερο κοιτάς κάτω, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψουν οι μύες για να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά.

Αυτοί οι μύες μπορεί να κουραστούν και να πονέσουν υπερβολικά όταν κοιτάμε τα smartphone και τα tablet μας από ψηλά ή όταν περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας μας σε υπολογιστές».

Άλλα αλλόκοτα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε περιλαμβάνουν ένα παχύτερο κρανίο και μικρότερο εγκέφαλο, καθώς και ένα δεύτερο βλέφαρο για την πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης στο φως.

«Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος όπως πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο», είπε ο Kasun Ratnayake από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.

pronews.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του, εκτός του ότι έδωσε τα εύσημα (αλίμονο!) στην σκανδαλώδη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας,  την οποία πλήρωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ οι φορολογούμενοι, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά με την παραδοχή του ότι και οι δύο τράπεζες βρίσκονταν στα όρια της κατάρρευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τράπεζα Αττικής απορροφάται από μία… ΕΠΕ! Την «THRIVEST HOLDING LTD! Πάλι καλά που δεν είναι ΙΚΕ!

Γιατί όμως ο Κ.Μητσοτάκης στηρίζει την συγχώνευση; Γιατί όπως αναφέρει και ο ίδιος, «τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα δύο πιστωτικά ιδρύματα ήταν πολλά και απειλητικά για τη συνέχιση της ύπαρξής τους. Η λύση που επιτεύχθηκε ήταν η βέλτιστη, καθώς εξουδετερώνει τον κίνδυνο τυχόν κατάρρευσής τους, διασφαλίζει καταθέτες και επιχειρήσεις προστατεύοντας την αξία της συμμετοχής του δημόσιου στη μία εξ αυτών».

Απίστευτα πράγματα! Δηλαδή η Παγκρήτια Τράπεζα, υπό την διοίκηση των Μπάκου-Καϋμενάκη και Εξάρχου, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται «αντιμετώπιζε πολλά και απειλητικά για την συνέχιση της ύπαρξής της προβλήματα».

Και τώρα έδωσαν σε αυτούς που είχαν οδηγήσει την Παγκρήτια Τράπεζα στα όρια της κατάρρευσης και μια άλλη Τράπεζα που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης!

«Η συμφωνία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα θα κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση».

Να δούμε ποιοι θα υπερασπιστούν στην Βουλή τα χρήμα το χρήμα των πολιτών που δόθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής και πώς «διασώθηκε» η Παγκρήτια Τράπεζα που στα χέρια των Εξάρχου-Μπάκου και Καϋμενάκη που από γαριδάδικα και μεταφορτώσεις πετρελαίου στον Κόλπο, έγιναν ιδιοκτήτες Τράπεζας.

Σε μεταγενέστερο σημείο θα δούμε και την σκανδαλώδη συμφωνία τους με την ΔΕΗ στην Ρουμανία, την σκανδαλώδη πώληση των «αιολικών πάρκων» και πολλά άλλα.

Ο όμιλος προσπαθούσε να γίνει «χρήσιμος» για την κυβέρνηση αγοράζοντας ή αποκτώντας την διαχείριση στα περιφερειακά κανάλια Action24 και Attica Tv, ενώ αγόρασε και την φiλομητσοτακική ιστοσελίδα iefimerida.gr, ενώ η συμφωνία για το «Πρώτο Θέμα» χάλασε στο «παρά 1’».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, 23 Ιουλίου θα τεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».

Αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

Oι Έλληνες φορολογούμενοι (Δημόσιο) θα μετάσχουν με επιπλέον 350 εκατομμύρια σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενώ τελικά θα βρεθεί, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των warrants, να κατέχει μειοψηφικό πακέτο της Τράπεζας Αττικής!

Έτσι αποτυπώνεται η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας Τhrivest (συμφερόντων Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη).

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 23 πρόσωπα κατά των οποίων έχει ασκήσει ποινικές διώξεις η Ευρωπαία εισαγγελέας για τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717, η οποία αν είχε εκτελεστεί θα είχε αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Έξαρχου Διευθύνων Σύμβουλος, Αντιπρόεδρο και μέτοχος της Intrakat που πλέον ανήκει στον ισχυρό επιχειρηματικό πόλο των Μπάκου-Καϋμενάκη.

Στον Α.Εξάρχου επιβλήθηκε εγγύηση 500.000 ευρώ χωρίς απαγόρευση εξόδου.

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολιορκείται και πάλι η μαρτυρική και ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου από αστυνομικές δυνάμεις με τους 118 μοναχούς να προειδοποιούν ότι θα θυσιαστούν για να μην αρπάξει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης την περιουσία τους.

Αυτή την στιγμή εκατοντάδες αστυνομικοί με βαρέα οχήματα έχει πλησιάσει την Μονή και αναμένεται η τελική διαταγή για έφοδο.

Πρόκειται για γέροντες οι οποίοι από το 1972 κρατούν σκληρή στάση έναντι της ηγεσίας της Ορθοδοξίας έχοντας διακόψει  κάθε επαφή  με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διαφωνώντας για τις συναντήσεις με εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Από την περίοδο εκείνη, στο μοναστήρι κυματίζει το λάβαρο «Ορθοδοξία ή Θάνατος».

Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη (16/7) όταν ο Αστυνομικός Σταθμός Καρυών απέστειλε έγγραφο προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, με το οποίο ζητούσε  άδεια ώστε να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση έξωσης σε χώρους του Άθω, με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και βαρέων οχημάτων – μετά από αίτημα που υπέβαλε δικαστικός επιμελητής.

Ένα σύνθημα το οποίο για τους ίδιους, αποτελεί στάση ζωής.

Από το 2002 η παλιά αδελφότητα κηρύχτηκε «παράνομη» και έως και σήμερα για την ελληνική δικαιοσύνη, οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου χαρακτηρίζονται ως «καταληψίες» και τους έχει ζητηθεί  να αποχωρήσουν από το Μοναστήρι.

Την ίδια ώρα έχουν αποκλειστεί από τους κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια αναγνωρίζει επίσημα ως νόμιμη τη νέα αδελφότητα της Εσφιγμένου, η οποία έχει έδρα τις Καρυές, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα ή προνόμιο από τα παλιά μέλη.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου»

Ο γέροντας Μεθόδιος -ένας από τους καταδικασθέντες σε… 18 χρόνια κάθειρξη από την πολιορκία του 2013- δήλωσε στο τοπικό μέσο ότι «σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια».

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου, εδώ είναι η πνευματική μας πατρίδα. Εδώ γεννηθήκαμε πνευματικά και εδώ θα πεθάνουμε.

Οι αστυνομικοί το μόνο που κάνουν είναι υπάλληλοι, δεν τους παρεξηγώ. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό που τους λένε. Και κυνηγούν εμάς. Εμείς έχουμε γεροντάκια που ζουν εδώ 50, 60,70 χρόνια.

Μάς απαγορεύουν να βγούμε από το μοναστήρι να πάμε να πάρουμε τρόφιμα. Κουβαλάμε πράγματα στην πλάτη και περπατάμε 1,5 χιλιόμετρο. Να αφήσουμε τα γεροντάκια να πεθάνουν επειδή το θέλουν δύο άτομα; Προς Θεού, πού βρισκόμαστε;» διερωτάται.

«Ας έρθουν»

Σύμφωνα με τον γέροντα Μεθόδιο, «Ας έρθουν και ό,τι θέλει ας γίνει. Άμα οι αστυνομικοί με τραβάνε και με σέρνουν, θα κάτσουν οι μοναχοί με δεμένα τα χέρια;

Ή αν δουν κάποιος αξιωματικός να χτυπά κάποιον μοναχό, θα καθίσουν οι πατέρες να τους βλέπουν; Θα γίνουν εγκλήματα και αυτά τα παρακινούν οι Μοναχοί αυτοί που δεν έχουν σκοπό».

«Εμείς δεν πειράξαμε ποτέ κανέναν – Λένε ψέματα»

Τόσο το 2006 όσο και το 2013 το Άγιο Όρος σημαδεύθηκε από τις επιθέσεις της ΕΛΑΣ στη Μονή.

«Δεν έχουμε κάτι ούτε με την Ιερά Κοινότητα ούτε με το Πατριαρχείο. Τα έχουμε με τους ανθρώπους. Εμείς δεχόμαστε μόνο αυτά που άφησαν οι Άγιοι Πατέρες.

Μας κατηγορούν για πράγματα που δεν ισχύουν, ότι εμείς… εκπαιδεύουμε Ρώσους κομάντο!

 Εμείς όποιος και να έρθει θα τον φιλοξενήσουμε, θα του δώσουμε ένα κομμάτι ψωμί να φάει. Και Τούρκος να είναι, θα του προσφέρουμε ένα ποτήρι νερό. Και αυτό γίνεται με τον δικό μας τον κόπο, γιατί μας έχουν πάρει τα πάντα.

Πολλές φορές δεν έχω ούτε 5 ευρώ να πάρω κάτι για το γεροντάκι. Υποχρεώνω τους άλλους αδελφούς που μας βοηθάνε», αναφέρει.

Και συμπληρώνει:

«Τι ήρθαν να κάνουν στο Άγιο Όρος; Εδώ δεν ήρθαμε να μαζέψουμε χρήματα όπως αυτοί, να παίρνουν όλα τα έσοδα της Μονής δύο άτομα. Τι τα κάνουν;

Εμένα με έχουν δικάσει 65 φορές. Είναι αυτό κατά Θεόν; Είναι αυτοί Μοναχοί στο Άγιο Όρος; Εμείς δεν πειράξαμε ποτέ κανέναν.

«Ο κόσμος μάς στηρίζει πάρα πολύ και το μήνυμά μου που δίνω, είναι: Να μείνουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι και να επιστρέψουμε στα ήθη και στα έθιμά μας. Και να μπορέσουμε να ζήσουμε σαν έθνος – γιατί κάθε έθνος που καταστρέφει και τα ήθη και τα έθιμα, είναι προδιαγεγραμμένο για αφανισμό», καταλήγει.

Η μονή Εσφιγμένου διέκοψε το 1972 κάθε σύνδεση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο κι έκτοτε οι σχέσεις τους παραμένουν διαρρηγμένες παρά τις προσπάθειες προσέγγισης έχουν γίνει κατά καιρούς από την πλευρά του Πατριαρχείου.

Το 2005 το Συμβούλιο Επικρατείας αναγνώρισε ως νόμιμη τη νέα αδελφότητα του Εσφιγμένου, η οποία έχει έδρα στις Καρυές και αποτελείται από μοναχούς, τους οποίους αναγνωρίζει και επίσημα η Ιερή Κοινότητα του Αγίου Όρους, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα ή προνόμιο προς τους «παλαιούς».

Οι σχέσεις των παλαιών και των νέων μοναχών της Εσφιγμένου οδηγήθηκαν σε οξύτατη αντιπαράθεση το καλοκαίρι του 2013. Μέλη της νέας κοινότητας προσπάθησαν τότε να εκδιώξουν τους μοναχούς που εγκαταβιώνουν στο κονάκι της μονής στις Καρυές, ενώ η εικόνα με έναν από τους μοναχούς της παλιάς μονής να κρατάει στο χέρι ένα φλεγόμενο μπουκάλι-μολότοφ, κατέκλυσε πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης.

Σε βάρος των μελών της παλαιάς μονής εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς και αποφάσεις απέλασης από το Άγιο Όρος, εκείνοι δηλώνουν ανυποχώρητοι.

Ο ηγούμενος της Μονής, Μεθόδιος, παραμένει ακλόνητος στα πιστεύω του: Είναι κέρδος να διώκεται κάποιος για την πίστη του».

Ο ίδιος ο γέροντας Μεθόδιος αναφέρει: «Έχουμε δεχτεί ένα διωγμό πρωτοχριστιανικό. Όχι από εχθρούς, αλλά από τον ίδιο τον Πατριάρχη, ο οποίος θα έπρεπε να είναι ο πατέρας μας, καθώς και από την Ιερά Κοινότητα.

Επίσης δεν διατηρούμε σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος. Κι αυτό γιατί το Άγιο Όρος δεν ανήκει στην κρατούσα Εκκλησία, αλλά στο Πατριαρχείο. Η διαφορά μας με τον Πατριάρχη είναι πνευματική», σπεύδει να διευκρινίσει. «Δεν τον θεωρούμε ορθόδοξο με αυτά που κάνει, δεδομένου ότι με τις πράξεις του είναι αντίθετος προς την Ορθόδοξη Εκκλησία και γι’ αυτό δεν τον μνημονεύουμε».

Όπως εξηγεί, οι κανόνες της Εκκλησίας «απαγορεύουν τη συμπροσευχή με αιρετικούς. Είτε με προτεστάντες και καθολικούς, είτε με αλλόθρησκους όπως κάνει ο Βαρθολομαίος, ο οποίος υποστηρίζει ότι όλες οι θρησκείες κρύβουν ένα κομμάτι αλήθειας. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι παρά ένα ψέμα. Από τους Πατέρες μάθαμε πως η μόνη αλήθεια είναι η Ορθοδοξία και ότι εκεί μόνο μπορούμε να σωθούμε».

«Δούρειος Ίππος οι χρηματοδοτήσεις για να μπουν ακόμα και γυναίκες στο Άγιο Όρος»
«Θεωρούμε άλλωστε ότι τα ευρωπαϊκά χρήματα αποτελούν το Δούρειο Ίππο, ο οποίος θα καταστρέψει το Άγιο Όρος. Κάποιοι έσπευσαν να πουν: “Γιατί δεν αφήνετε τις γυναίκες να μπαίνουν στο Άγιο Όρος. Αφού τα χρήματα που λαμβάνετε προέρχονται και από γυναίκες φορολογούμενες”. Εγώ απαντώ ότι εάν αποδεχτούμε τα ποσά που εγκρίνει το ελληνικό Δημόσιο και η Ε.Ε. για τις μονές, είναι σαν να δεχόμαστε να μας τραβούν από τη μύτη κάποιοι, όπως συμβαίνει σήμερα με το ελληνικό κράτος.

Οι μονές απορροφούν διαρκώς χρήματα με αποτέλεσμα να έρθει η Ε.Ε. μελλοντικά, ζητώντας να ανοίξει το Άγιο Όρος στις γυναίκες. Γι’ αυτό προσπαθούμε και βασιζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις, συντηρούμε και τα κειμήλια της μονής αλλά και το μοναστήρι, αποκλείοντας τα αργύρια των Εβραίων

Δηλώνουμε Έλληνες μέχρι το κόκκαλο και αρνούμαστε να παραδώσουμε στους Εβραίους την πνευματική κληρονομιά των Ελλήνων, την οποία αποκτήσαμε με αίμα και με θυσίες.

Μην ξεχνάτε ότι πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ο διεθνής Σιωνισμός, ο οποίος προσφέρει άφθονα χρήματα για να μπορεί να μας ελέγχει. Έτσι και οι αξιολογήσεις που επικαλούνται.

Όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο παραμύθια. Όπως είχε πει κάποια στιγμή ο Κίσινγκερ “οι Έλληνες δεν πολεμούνται εύκολα. Πρέπει να τους χαλάσεις τη θρησκεία, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα για να μπορείς να τους κάνεις ό,τι θέλεις”».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στην Ελλάδα του σήμερα, όπου η ακρίβεια και ο πληθωρισμός με τις κυβερνητικές ευλογίες θεριεύουν καθημερινά, αποτελεί κοινό τόπο ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Το σκηνικό χαρακτηρίζεται από ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, γραφειοκρατικό αλαλούμ και πολυνομία, διαρκείς μεταβολές του φορολογικού πλαισίου, υψηλό εργοδοτικό κόστος που δεν αντιστοιχεί σε ικανοποιητικούς μισθούς για το προσωπικό, δυσκολία ένταξης σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και ένα εχθρικό για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τραπεζικό σύστημα. Συγκεκριμένα η διαφορά στα επιτόκια καταθέσεων και δανείων από τις ελληνικές τράπεζες είναι διπλάσια από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, καθιστώντας έτσι την πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, το Ταμείο Ανάκαμψης που έπρεπε να είναι ένα εργαλείο που θα καθιστούσε την ελληνική οικονομία ανταγωνιστικότερη, εξασφαλίζοντας δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη, μετατράπηκε συνειδητά από την κυβέρνηση σε ένα εργαλείο αθέμιτου ανταγωνισμού, χρηματοδότησης, δανείων και «κουρεμάτων» μόνο για τους μεγάλους και τους ισχυρούς, ενισχύοντας την ανισότητα και την ανισονομία εις βάρος των αναγκών των μικρότερων και κρίσιμων επιχειρήσεων και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.  Μέχρι σήμερα μόλις 287 εταιρείες έχουν λάβει 4,8 δισ. ευρώ με πολύ ευνοϊκούς όρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι μικρομεσαίες δεν εντοπίζονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς, στα δάνεια κάτω του 1 εκατ. ευρώ συμμετέχουν μόλις 20 ΜμΕ (0,4% των πόρων), ενώ στα δάνεια από 1 έως 5 εκατ. ευρώ άλλες 48 (5% των πόρων), με το 86% των δανείων να έχουν δοθεί σε 36 μεγάλες επιχειρήσεις. Με αφορμή εξάλλου την τελευταία έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, οι μισές μικρομεσαίες δεν αντέχουν περισσότερο από ένα μήνα αν δεν «πιάσουν» τον στόχο του τζίρου. Το «κανόνι» είναι η πιθανότερη κατάληξη, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται σε οικονομικοκοινωνικό επίπεδο.

Παράλληλα, απουσιάζει ένας ουσιαστικός μηχανισμός που θα έδινε κίνητρα για συνέργειες, συνενώσεις και δικτύωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν αντίθετα οι ολιγοπωλιακές καταστάσεις σε τομείς όπως τα τρόφιμα και τα καύσιμα παράγουν πολλές φορές αισχροκέρδεια. Με βάση εξάλλου δημοσίευμα του Politico τον περασμένο Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνούσε διαγωνισμούς στην Ελλάδα για €2,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης που έχουν χορηγηθεί σε δέκα εταιρείες. Μάλιστα τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι συντριπτική πλειονότητα των διαγωνισμών του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα διεξάγονται με μόνο μία προσφορά.

Όσο η κυβερνητική πολιτική της ολιγαρχίας στοχεύει να βοηθάει μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους μικρομεσαίους, για το ΠαΣοΚ αποτελεί εθνική αναγκαιότητα η άμεση συγκρότηση ενός Εθνικού Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε σαν χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνονται προτάσεις όπως η στροφή της Αναπτυξιακής Τράπεζας στην χρηματοδότηση των επενδύσεων της μικρομεσαίας επιχείρησης, η τριετής απαλλαγή από τον φόρο πραγματοποιούμενων κερδών, οι ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις – ένα παράδειγμα αντίστοιχο με αυτό που έγινε στην Πορτογαλία - με έμφαση σε επενδύσεις στην καινοτομία, την ενεργειακή προσαρμογή, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και ρυθμίσεις σε 120 δόσεις με κούρεμα 30% για τους συνεπείς, ως προς τα "σωρευμένα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία. Ταυτόχρονα, πρωτοβουλίες όπως η καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν βραχυπρόθεσμα στα προβλήματα ρευστότητας, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας, με προστασία της πρώτης κατοικίας σε αυτούς που αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, καθώς και κίνητρα για νέες προσλήψεις προσωπικού με πλήρη απασχόληση και με επιδότηση επί τέσσερα έτη των εργοδοτικών εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση, αποτελούν μια δέσμη λύσεων που μπορούν να βγάλουν από το τέλμα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ευκαιρίες για να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη τα απαραίτητα εργαλεία υπάρχουν. Με την αξιοποίηση μάλιστα και των νέων τεχνολογιών, η χώρα μας μπορεί να διαμορφώσει μία νέα επιχειρηματική κουλτούρα που θα δίνει βάση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου προς όφελος της κοινωνίας με ποιοτικές θέσεις εργασίας και δυνατότητες ισχυρής πρωτογενής και βιομηχανικής παραγωγής. Για μια κοινωνία με ευκαιρίες υπέρ των πολλών και όχι των λίγων και ευνοημένων.