Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  9:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024

Διαγράφηκε πριν από λίγο από τη ΝΔ ο βουλευτής και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το χαστούκι που «έριξε» σε υπάλληλο του αεροδρομίου, επειδή έχασε την πτήση του.

Κατόπιν της αθρογραφίας του pronews.gr, αλλά και των αναφορών υπαλλήλων, υπήρξε και επέμβαση εισαγγελέα, εν τέλει, αλλά όχι αυτεπάγγελτη:

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως:

  • Βία κατά υπαλλήλο
  • Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • Παράνομη βία
  • Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Στην περίπτωση που θα χρειαστεί παροχή εξηγήσεων από την πλευρά του κ. Αυγενάκη ή για την άσκηση δίωξης θα απαιτηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας.

(Αρχικό κείμενο 13.34): Η διαγραφή του έγινε με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ ο ίδιος παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. η οποία και θα την επικυρώσει.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης όπως αναμένονταν δεν παρέδωσε την έδρα του και είπε ότι σέβεται την απόφαση του κόμματος του.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης ο ίδιος σε ανάρτηση για την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ.Μητσοτάκης το πρωί, ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του βουλευτή και επί σειρά ετών συνεργάτη του, καθώς ο ίδιος ήθελε να δώσει το στίγμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ.

Γιατί δεν έχει κινηθεί ακόμα η Εισαγγελία Αθηνών; Δηλαδή οι πολιτικοί είναι «ανώτερο είδος» από τους υπόλοιπους πολίτες;

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος: Κάποιοι πολιτικοί από κάποιους πολιτικούς χώρους είναι «ανώτερο είδος» από κάποιους άλλους πολιτικούς, από άλλους πολιτικούς χώρους;

Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος μήπως και ο… ΟΗΕ; Διερωτώμεθα.

Πάντως η ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο) έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το χαστούκι στον υπάλληλο.

Σημειώνεται ότι ο  Λ.Αυγενάκης κλήθηκε νωρίτερα για εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και 15 λεπτά μετά αναχώρησε εκνευρισμένος.

Είχε επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη συναντήθηκε και με τον κ. Τασούλα. 

Ο ίδιος νωρίτερα σε ανάρτησή του αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ζήτησε μεν συγγνώμη αλλά δεν παραδέχθηκε την βιαιοπραγία ενώ είχε αρνηθεί να παραιτηθεί.

Ωστόσο, η διαγραφή του ήταν μονόδρομος μετά από αυτή την συμπεριφορά.

Αλλά όπως είπαμε το ζήτημα δεν είναι πλέον μόνο πολιτικό. Υπάρχει και η ποινική πλευρά και κάτι θα πρέπει να γίνει και με αυτό…

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι τεράστιες καταστροφές που έχουν υπάρξει ήδη από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα (και αυτό αφορά μόνο τον Ιούνιο), μόνο ανεξήγητες δεν είναι.

Η αεροπυρόσβεση που αποτελεί τον βασικό μοχλό της προσπάθειας αντιμετώπισης των πυρκαγιών, χαρακτηρίζεται, ειδικά εφέτος, από το τρίπτυχο: Ποιοτική ανεπάρκεια εναέριων μέσων, άθλιος σχεδιασμός, ήσσονος αξίας εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Ακόμα και η βελτίωση της έγκαιρης προειδοποίησης με την προσθήκη drones αφορά μόνο την Αττική!

Λες και η υπόλοιπη Ελλάδα δεν χρειάζεται έγκαιρη προειδοποίηση ανά νομό ή υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κόστος προμήθειας drones και μετάδοσης των στοιχείων στο κέντρο συντονισμού.

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει, με επανειλημμένα ρεπορτάζ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φυσικά «τα λεφτά είναι γλυκά»: Η περίφημη παραγγελία νέων πανάκριβων πυροσβεστικών αεροσκαφών Viking Canadair DHC-515, δεν υπάρχει πρακτικά για τον απλούστατο λόγο ότι η εταιρεία, δεν έχει γραμμή παραγωγής ανοικτή!

Και δηλώνει αδυναμία παράδοσης αν δεν παραγγελθούν τουλάχιστον 24 αεροσκάφη!

Και εμείς έχουμε ζητήσει (με «διακρατικές συμφωνίες» και άλλες τέτοιες ανοησίες που απλά νομιμοποιούν τις μίζες) μόλις 7!

Τα υπόλοιπα υποτίθεται ότι θα παραγγελθούν από άλλες χώρες της ΕΕ οι οποίες μέχρι τώρα «σφυρίζουν αδιάφορα» όπως και η Κομισιόν που θα χρηματοδοτήσει μέρος της προμήθειας.

Για τα οποία 7 CL-515 έχει προβλεφθεί κονδύλι 350 εκατ. ευρώ ενώ το πραγματικό κονδύλι αγοράς τους θα προσεγγίσει τα 800 εκατ. ευρώ!

Τα παραπάνω σε ότι αφορά την αδυναμία παράδοσης της παραγγελίας δεν είναι θεωρητικά, αλλά όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ΓΕΑ στο pronews.gr η ίδια η κατασκευάστρια καναδική εταιρεία δε υπάρχει γραμμή παραγωγής και για να ανοίξει πρέπει να λάβουν υπογεγραμμένο συμβόλαιο παραγγελίας άνω των 20 αεροσκαφών, συγκεκριμένα 24 αεροσκαφών!

Αλλά και αυτό να συμβεί (που δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν λάβει παραγγελίες και από άλλες χώρες η Viking), οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν σε… πέντε χρόνια! 

Το 2024 έχει χαθεί ήδη, το 2025 για να ξεκινήσει η κατασκευή τους θα πρέπει να πάρει 17 παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο! Πάμε δηλαδή για πρώτη παράδοση το 2030 (!!!) αν όλα πάνε καλά!

Μα μέχρι τότε, τα μόνα δάση που θα έχουν απομείνει στην Ελλάδα είναι αυτά… των ανεμογεννητριών!

Από εκεί και πέρα έχουμε το ζήτημα των λοιπών εναέριων μέσων.

Τα CL-215/-415 κάνουν για άλλη μια φορά «ότι μπορούν» με όλους τους δεδομένους κινδύνους και το ανθρώπινο λάθος να ελλοχεύει λόγω τεράστιας κόπωσης των πληρωμάτων.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα εναέρια μέσα, τα ελικόπτερα McDermott Aviation Bell 214ST και ο διάδοχος των PZL, τα Air Tractor AT-802 που επιχειρούν, είναι κυριολεκτικά ανεπαρκή.

Για τα McDermott Aviation Bell 214ST ευθύνεται 100% ο σχεδιασμός του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ «έχει βρει τον μήνα που θρέφει τους έντεκα» για να το πούμε κομψά και δεν αγοράζεται ούτε παπάκι χωρίς να πέσουν μίζες.: Πήραν ένα ελικόπτερο που είναι μεταφορικό και το χρησιμοποιούν για πυροσβεστικό!

Σαφώς και χρειάζονται κάποια ελικόπτερα που να έχουν την δυνατότητα μεταφοράς δασοπυροσβεστών, αλλά όταν ΟΛΑ τα ελικόπτερα μεταφέρουν 10 (+2 το πλήρωμα) δασοπυροσβέστες είναι μια τεράστια σπατάλη για τον απλούστατο λόγο ότι σε λιγότερο από το 20% των αποστολών μεταφέρονται δασοπυροσβέστες και αυτό μόνο όταν πρόκειται για απόκρημνες περιοχές.

Άλλωστε το να μεταφέρεις προσωπικό είναι εύκολο, το να διασφαλίσεις ότι δεν θα παγιδευτούν, δεν θα καούν ζωντανοί και θα τους επιστρέψεις ασφαλείς στις βάσεις τους είναι το δύσκολο!

Για τον λόγο αυτό οι αποστολές με δασοπυροσβέστες είναι περιορισμένες.

Και πόσο νερό, τελικά, μεταφέρουν; Το πολύ 2 τόνους! Υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, γιατί το παίρνουν με σωλήνα! Πόσο νερό πέφτει επάνω στην φωτιά; Από το ύψος που το ρίχνουν, ελάχιστο! Ίσως και καθόλου!

Τι ίσχυε μέχρι πέρσι; Χρήση κάδων και μεταφορική ικανότητα 4+ τόνων νερού από τα ελικόπτερα ανατολικής προέλευσης και τα CH-47D της Αεροπορίας Στρατού. Από τα πρώτα ενοικιάστηκαν μόνο 5 εφέτος και τα δεύτερα αποσύρθηκαν γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά!

Και το ανέκδοτο του «αντιπυρικού σχεδιασμού» φτάνει στην κορύφωσή του με τα αεροσκάφη Air Tractor.

Τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα παλιά πολωνικά PZL, δηλαδή ψεκαστικά που μετατράπηκαν σε πυροσβεστικά και ο ελληνικός λαός πληρώνει εκατομμύρια από την τσέπη του, απλώς για να μπαίνουν στις τσέπες των επιτήδειων!

Τα Air Tractor AT-802  στην Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι 16 και τα 4 είναι με ρόδες. Δηλαδή αυτά τα τέσσερα πρέπει να προσγειωθούν σε αεροδρόμιο και να πέρουν νερό από σωλήνες!

Τα αεροσκάφη μεταφέρουν μόνο μέρος του νερού που μπορούν να φέρουν τα το μισό φορτίου του CL-415 και λιγότερο από το μισό που μεταφέρουν με απόλυτη ευστοχία λόγω κάδου τα ανατολικής προέλευσης ελικόπτερα.

Πιο συγκεκριμένα το Air Tractor μεταφέρει πρακτκά μόνο 2 τόνους νερού την στιγμή που το CL-415 μπορεί να μεταφέρει πάνω από έξι, το Be-200 (το ρωσικό «θηρίο» που έσβηνε τις πυρκαγιές και έσωσε το αεροδρόμιο του Τατοΐου πριν η φωτιά της Βαρυμπόμπης το κάψει το 2021), 12 τόνους και το έτερο ρωσικό «θηρίο» Il-76 ξεπερνά τους 16 τόνους!

Ακόμη και το «αρχαίο» πολωνικό PZL μπορεί να φέρει 2,2 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υλικού!

Έτσι η κυβέρνηση αντί να αναζητήσει πραγματικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θεώρησε σωστό να αναζητήσει λύσεις σε ένα ελικοφόρο αεροσκάφος το οποίο πρακτικά δεν μπορεί να σβήσει ούτε… ψησταριά.

Εκτός των άλλων το AT 802 είναι ένα αργό αεροσκάφος αφού αναπτύσσει μεγίστη ταχύτητα 350 χ.α.ω. και όταν φυσούν ισχυροί άνεμοι, όπως το περασμένο Σάββατο απλά δεν επιχειρούν! Και ο κανόνας λέει ότι οι πυρκαγιές ξεσπούν και γιγαντώνονται όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι! Δηλαδή είναι άχρηστα!

Το εντυπωσιακό: Έχουν βάλει στην «τούρτα» του ΑΙΓΙΣ, την αγορά 25 Air Tractor AT-802! Καλοφάγωτα!

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού κοινοβουλίου στον ΟΑΣΕ, μαζί με ομάδα Ελλήνων βουλευτών, συμμετείχε στην κρίσιμη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε το πιεστικό ζήτημα της κατάστασης των ανθρώπων που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου που προκλήθηκε από την εισβολή και την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας τονίζοντας τις ανυπολόγιστες συνέπειες που έχει προκαλέσει αυτή η σύγκρουση. 

«Ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων και η εκτόπιση εκατομμυρίων ανθρώπων επιβαρύνουν βαριά τη συλλογική μας συνείδηση. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας και υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της. Η ουσία αυτής της σύγκρουσης δεν είναι απλώς γεωπολιτική πάλη είναι πάνω απ' όλα μια ανθρώπινη τραγωδία».

 Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτες ομάδες σε εμπόλεμες περιοχές και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει αποφασιστικά: «Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να είναι ανεμπόδιστη σε κάθε εμπόλεμη περιοχή. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που βρίσκονται απροστάτευτοι θα λάβουν τροφή, ιατρική βοήθεια και στέγη. Κάθε καθυστέρηση, κάθε εμπόδιο έχει ανθρωπιστικό κόστος. Η Ελλάδα καλεί σε μια ανανεωμένη δέσμευση για διάλογο και διπλωματία. Πρέπει να επιδιώξουμε μια ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. Οι αρχές του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να μας καθοδηγούν».

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βουκουρέστι συμμετείχε στις συσκέψεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος ενώ με την Ελληνική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο του ΟΑΣΕ Pia Kaouma, με την Ισραηλινή αντιπροσωπεία, με τους εκπροσώπους του Forum για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και με την Ελληνίδα Πρέσβη κ. Ευαγγελία Γραμματίκα στο ιστορικό κτίριο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής κοινότητας.

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, των σ/ν:

1. «Κύρωση της Διευθέτησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με το καθεστώς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας».
2. «Κύρωση της Συμφωνίας Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας».

 

Επειδή πριν από λίγο έμαθα ότι έχουμε μια νέα φωτιά στην Κάντζα και τα Γλυκά Νερά, θα ήθελα να ευχηθώ να πάνε όλα καλά, γιατί μετά το Σ/Κ, αποδείχθηκε ότι δεν είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε εφοδιαστεί με αντιπυρικό υγρό. Θα το πάρουμε τον Σεπτέμβριο!

Θα ήθελα όμως να κάνω ένα σχόλιο. Εγώ ξέρω ότι οι Κρητικοί είναι λεβέντες. Αλλά κάποιοι είναι τραμπούκοι. Η ουσία δεν είναι ότι τον διέγραψε η ΝΔ, αλλά ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το κόμμα. Ο ένας κρατάει τον άλλο. Και αναφέρομαι στο σκάνδαλο με τα πλαστά ΑΦΜ και όταν ενεπλάκη στο επεισόδιο περίμενε να δει αν ο πρωθυπουργός θα τον διέγραφε. Και πρέπει να το δει ο πρωθυπουργός γιατί ο Αυγενάκης θέλει να έχει ασυλία για το σκάνδαλο αυτό. Και ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να τον καλύψει.

Η ΝΔ κατέστρεψε την αμυντική μας ομπρέλα με την αποστολή των Patriot στην Σαουδική Αραβία. Από πού έφυγαν οι Patriot; Από τη Β.Ελλάδα. Το κενό που δημιουργήθηκε στην αντιπυραυλική μας ομπρέλα δεν το καλύψατε. Σήμερα κυρώνονται 2 συμφωνίες με την Σ.Αραβία, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν ότι η Ελλάδα παραιτείται για κάθε ζημιά στους Patriot, καθώς και για τον τραυματισμό ή τον θάνατο ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού στην Σ.Αραβία, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων, θα πρέπει να τρέχουν μόνοι τους σε δικαστήρια της Σ.Αραβίας για να βρουν το δίκιο τους. Η ετεροδικία που είναι; Και αν κάποιες γυναίκες θέλουν να πάνε στην Σ.Αραβία να δουν τους συζύγους τους πώς θα πάνε; Με μπούργκα ή άνευ μπούρκας; Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα δούμε. Θα πάρουμε πετρέλαιο από εκεί δωρεάν; Όχι. Εκεί στείλαμε τους Patriot για τα συμφέροντα των Αμερικανών. Και αφού τους δώσαμε τους Patriot, γιατί δεν τους λέμε να δεχθούν τους Μουσουλμάνους αδελφούς τους που έχουν έρθει στη χώρα μας. Γιατί δεν πηγαίνουν εκεί; είδατε τι έγινε με το Ελληνόπουλο στη Γερμανία που σκότωσαν το παιδί επειδή φορούσε σταυρό.

Αποψιλώσατε από οπλικά συστήματα στο Αιγαίο. Ο πρωθυπουργός ψευδόταν εδώ στην βουλή ασύστολα, λέγοντας πως τα οπλικά συστήματα θα αντικατασταθούν. Δεν αντικαταστάθηκε τίποτα. Απογυμνώσατε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ανοίξατε κερκόπορτα, όπως έκανε ο Ιωαννίδης στην Κύπρο.  .

Δυστυχώς όμως φτιάξατε ένα πολιτικό σύστημα σάπιο, αδρανές, ασπόνδυλο. Που δεν δηλώνει τα χρήματα που έχει. Κανείς πολιτικός αρχηγός δεν έχει δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Πώς να μην σκέφτεται ο πολίτης ότι στη βουλή υπάρχουν μόνο κλέφτες και ασπόνδυλα; Φτιάξατε ένα πολιτικό σύστημα, που οι βουλευτές μπαίνουν στο κοινοβούλιο φτωχοί και βγαίνουν πλούσιοι. Πώς γίνεται το 2019 και το 2020 να έχεις 2 σπίτια και το 20224 να έχεις 22 σπίτια;

Και πάμε στον πρωθυπουργό. Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός με το ΙΧ αεροσκάφος που αγόρασε με λεφτά του ελληνικού λαού, πήγε για ένα δροσερό Σ/Κ στο Πάπιγκο, εκεί που αγόρασε με 70.000 ευρώ 2 οικόπεδα με ακίνητο και δεν το πέρασε στο «πόθεν έσχες», διότι χάλασε η πλατφόρμα; Είναι αλήθεια αυτή η είδηση; Πώς χαρακτηρίζετε έναν πολιτικό που καίγεται η Αθήνα και αυτός πηγαίνει διακοπές; Εν πάση περιπτώσει εκείνο που με ενόχλησε περισσότερο είναι ότι οι πυροσβέστες και οι πεζοναύτες που συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών κοιμόνταν στο νεκροταφείο! Ταυτόχρονα ήταν εξαφανισμένος και ο περιφερειάρχης!

Πάμε και στον κο Σαμαρά, ο οποίος επί 5 χρόνια δυστυχώς στήριζε τον κο Μητσοτάκη, δεν εμφανίστηκε πουθενά, δεν ακούσαμε καμμία κουβέντα του, όσο εμείς παλεύαμε μόνοι μας στη βουλή. Ο κος Σαμαράς αναφέρθηκε σε καρτέλ, σε ολιγάρχες (χωρίς βεβαίως να πει ονόματα), στον γάμο των ομοφυλοφίλων, στην σημιτοποίηση της ΝΔ, στα ελληνοτουρκικά. Ό,τι λέμε εμείς δηλαδή εδώ και 5 χρόνια! Το χειρότερο δε είναι ότι έκλεψε την δική μας πρόταση -και το έκανε χωρίς αιδώ- στηλιτεύοντας το μέτρο της κυβέρνησης για την πριμοδότηση με 8.000 ευρώ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με μόλις 2.000 ευρώ των παιδιών. Το είχα καταθέσει εδώ πριν 3 μήνες. Έκλεψε ό,τι είχα πει εγώ από το βήμα της βουλής.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κος Σαρακιώτης και είπε: «Δεν αντιλαμβάνομαι σε τι διαφέρουν όσα είπε χθες ο κος  Σαμαράς, από ό,τι λέει ο κος Βελόπουλος. Αφού ο κος Σαμαράς καταχειροκροτήθηκε από τους υπουργούς της ΝΔ, φαντάζομαι ότι τις επόμενες μέρες θα χειροκροτήσουν και τον κο Βελόπουλο στην βουλή». Τα ίδια είπε και ο κος Πορτοσάλτε.

Τουλάχιστον ο Καραμανλής δεν στηρίζει τη ΝΔ. Άφησε την έδρα, έντιμα, κάνει κριτική. Ο Σαμαράς όμως είναι βουλευτής της ΝΔ!! Και μάθατε όλοι να μιλάτε για το Δημοκρατικό Τόξο. Ποιο δημοκρατικό τόξο; Εσείς αποτελείτε το φασιστικό τόξο!

Τρίτο παράδειγμα ο κος Τσίπρας, ο οποίος προφανώς δεν γνωρίζει ότι ο Ράχμι Κοτς κατασκευάζει τα όπλα της Τουρκίας, τα οποία θα σκοτώσουν Έλληνες σε περίπτωση πολέμου. Και ο κος Τσίπρας τόλμησε να μιλήσει από την Τουρκία, ως «καθηγητής» διορισμένος από τον κο Κοτς! Και μίλησε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, όταν ο ίδιος και το κόμματα είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα ίδια βέβαια έκανε και ο κος Μητσοτάκης, που έδωσε στην εταιρεία του Κοτς 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να φέρει ο Κοτς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας AVIS.

Είναι όλοι επικίνδυνοι για τη χώρα!

Μιλάμε για την Ελλάδα που καταδυναστεύει τους πολίτες με την ακρίβεια. Κανένας όμως δεν τολμά να μιλήσει για την βιομηχανία τροφίμων και τους μεσάζοντες. Ουδείς γνωρίζει γιατί και πώς έχουμε ακρίβεια. Από το βήμα της βουλής είχα καταγγείλει τις τριγωνικές συναλλαγές και πωλήσεις από τις πολυεθνικές, μια πρακτική που καθιστά άχρηστα τα πλαφόν στο κέρδος που θέτει η κυβέρνηση. Εκεί πρέπει να γίνει έλεγχος, αλλά ποιος θα τον κάνει; Ο τιμητής και ο υπηρέτης των πλουσίων;

Ακούσατε τι είπε χθες η κα Ντόρα Μπακογιάννη; Είπε ότι «δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας»! Όταν τα λέγαμε εμείς αυτά μας λέγατε Ρωσόφιλους. Αυτό όμως λέγεται πολιτικός οπορτουνισμός. Γιατί η κα. Μπακογιάννη βλέπει ότι έρχεται ο Τραμπ ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και ετοιμάζεται να πάρει θέση υπέρ της νέας κατάστασης. Και η σωστή πλευρά της ιστορίας που μας έλεγε ο πρωθυπουργός τι έγινε; Τι έγιναν τα χρήματα που δώσατε στην Ουκρανία; Τι έγιναν τα όπλα που της δώσατε; Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ετοιμάζεστε να δώσετε και F16 στην Ουκρανία; Γιατί; Δικά σας είναι; Γιατί να τα δώσετε; Μα βέβαια γιατί ο κος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για την θέση του επιτρόπου άμυνας στην ΕΕ! Μιλάμε όμως για μία κυβέρνηση που από τη μια κάνει μποϊκοτάζ στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και από την άλλη παίρνει φυσικό αέριο από τον Turk Stream, ο οποίος μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο. Και τι κάνουμε; Και ρωσικό φυσικό αέριο αγοράζουμε τελικά και το πληρώνουμε ακριβότερα, με τα χρήματα να πηγαίνουν στην Τουρκία.

Ένα θα σας πω: 250 BAYRAKTAR και 50 AKINCI φτιάχνουν οι Τούρκοι κάθε μήνα. Η εταιρεία BAYKAR έχει μια ομάδα εργασίας 4.500 ατόμων (2.000 είναι οι μηχανικοί και 2.500 οι τεχνικοί). Τα ΜΜΕ δεν μιλούν γι’ αυτό.

Αυτό που πέτυχε η ΝΔ του κου Μητσοτάκη είναι να διαλύσει την αντιπολίτευση και να φτιάξει υποκομματίδια που τα στρέφουν εναντίον μας. Βάλατε τα κόμματα να σκοτώνονται μεταξύ τους. Ακολουθείτε το διαίρει και βασίλευε. Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χαμός. Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται χαμός. Σε όλη την αντιπολίτευση επικρατεί εσωστρέφεια και γίνονται αλληλο-μαχαιρώματα. Το επιχειρήσατε και με εμάς αλλά δεν σας βγήκε.

Ο μητσοτακισμός μας μισεί γιατί μιλάμε ελεύθερα, χωρίς εξαρτήσεις. Θα σας πούμε ένα μύθο, για το φίδι που κυνηγούσε μια πυγολαμπίδα. Όταν την έπιασε και ήταν έτοιμο να την φάει, εκείνη το ρώτησε: «σου έχω κάνει κάτι;». «Όχι», απάντησε το φίδι. «Ανήκω στην διατροφική σου αλυσίδα;», ρώτησε η πυγολαμπίδα. «Όχι», απάντησε το φίδι. «Τότε γιατί θέλεις να με φας;», ρώτησε η πυγολαμπίδα. «Γιατί δεν αντέχω να σε βλέπω να λάμπεις», απάντησε το φίδι.

Εσείς λοιπόν μπορεί να είστε το φίδι, αλλά εμείς δεν είμαστε μόνον η πυγολαμπίδα, είμαστε ο αετός που θα κάνουμε τους Έλληνες να πετάξουν ψηλά.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 05/03/2024

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου του Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών
ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Υγείας. Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
ΘΕΜΑ:           «Σε απαξίωση και υπολειτουργία το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και τη Δημόσια Υγεία»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Σε προβληματισμό και περίσκεψη βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας με αφορμή την υποβάθμιση και μερική λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) της περιοχής τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η εν λόγω δομή ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις και με προορισμό να προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης (φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες) σε ενήλικες αλλά κυρίως σε παιδιά με βαριές αναπηρίες (εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγίες, νοητική υστέρηση, αυτισμός, σύνδρομο Down κλπ) καθώς και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Παράλληλα είχε σαν καθήκον να προσφέρει κοινωνικό έργο στην περιοχή υλοποιώντας προγράμματα πρόληψης, αγωγής υγείας, ψυχολογικής-κοινωνικής υποστήριξης, αυτόνομης διαβίωσης, προ-επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης με σκοπό την ομαλή ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό του τόπου διαβίωσής τους. Δυστυχώς όλα αυτά κινδυνεύουν να μείνουν φρούδες και ανεκπλήρωτες προθέσεις, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο Κέντρο είναι υποστελεχωμένο και απαξιωμένο εδώ και καιρό δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες ακόμη και για οριστικό κλείσιμό του. Αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί, γεγονός που έχει επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις για τη ζωή και την καθημερινότητα δεκάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι καταδικάζονται σε κοινωνική απομόνωση και περιθωριοποίηση βυθισμένοι στα προβλήματα που η αναπηρία τους δημιούργησε. Οι κάτοικοι της Αμφιλοχίας μετ’ επιτάσεως ζητούν από την Πολιτεία να ενσκήψει στο σοβαρό αυτό ζήτημα και να φροντίσει να ενισχύσει την εν λόγω Δομή, όχι μόνο με το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό, γεγονός που θα βοηθήσει, όχι μόνο τους επισκέπτες του Κέντρου, αλλά και θα συμβάλλει στην συνολική ανάταση και αναβάθμιση του συστήματος Υγείας της περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να βελτιώσετε την λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και να μην κινδυνέψει αυτό με οριστικό κλείσιμο;
  2. Προτίθεσθε να ενισχύσετε το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας με όλο το αναγκαίο, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και την πλήρη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του;
  3. Για ποιους λόγους εδώ και χρόνια συντελέστηκε μια άνευ προηγουμένου απαξίωση για το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και δεν λήφθηκε υπ’ όψιν ο κοινωνικός του ρόλος και η προσφορά στην τοπική κοινωνία;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Σε απάντηση της με αρ. 3604/5-3-2024 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα «Σε απαξίωση και υπολειτουργία το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και τη Δημόσια Υγεία», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Αποθεραπείας–Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες» Αμφιλοχίας, που συστάθηκε και λειτουργούσε δυνάμει των διατάξεων των Π.Δ. 364/89 (Α΄162) και 255/1996 (Α΄190), καταργήθηκε ως ΝΠΔΔ και μετονομάστηκε σε Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και εντάχθηκε στο ΓΝ Αγρινίου (ν. 4025/11, άρθρο 11 και ν. 4052/2012, άρθρο 27).

Σύμφωνα με τον Οργανισμό του ΓΝ Αγρινίου, τα ΚΕΦΙΑΠ (Αγρινίου και Αμφιλοχίας) βρίσκονται σε άμεση επιστημονική, νοσηλευτική, εκπαιδευτική και λειτουργική σύνδεση με το ΓΝ Αγρινίου, στο οποίο υπάγονται οργανικά και διοικητικά. Βρίσκονται σε άμεση επιστημονική και εκπαιδευτική διασύνδεση με όλα τα ΚΕΦΙΑΠ της χώρας, καθώς και με το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό, υφίστανται τα ακόλουθα Τμήματα, προσφέροντας υπηρεσίες σε όλες τις ηλικίες (ενήλικες/παιδιά) :

  • Εξωτερικά Ιατρεία Ορθοπεδικού
  • Φυσικοθεραπείες ενηλίκων και παίδων
  • Λογοθεραπείες παίδων και ενηλίκων
  • Κοινωνική Υπηρεσία
  • Νοσηλευτική Υπηρεσία

Η διεπιστημονική ομάδα απαρτίζεται από έναν (1) Ιατρό Ορθοπεδικής, έναν (1) ΤΕ Φυσικοθεραπείας, έναν (1) ΤΕ Λογοθεραπευτών, έναν (1) ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και δύο (2) ΤΕ Νοσηλευτών.

Την λειτουργία του υποστηρίζουν δύο (2) άτομα ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού, ένα (1) άτομο ΔΕ Επιμ. Πρόνοιας, ένας (1) ΥΕ Κλητήρων, τρεις (3) ειδικότητας Νυχτοφυλάκων, εκ των οποίων ο ένας ΔΕ Νυχτοφυλάκων, ο δεύτερος ΥΕ Νυχτοφυλάκων (με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ επικουρικό προσωπικό επικουρικό) και ο τρίτος ΥΕ Νυχτοφυλάκων ΣΟΧ και

Σελίδες απάντησης: 2 Σελίδες συνημμένων: Σύνολο σελίδων: 2

ένα (1) άτομο προσωπικό καθαριότητας (με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ επικουρικό προσωπικό).

Η νοσολογική κίνηση ανά τμήμα κατά το έτος 2023 εμφανίζεται παρακάτω:

ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 2023

ΙΑΤΡΟΣ (ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ)

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

1963

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

1963

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

240

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

2410

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ

250

ΕΠΑΦΕΣ

553

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΠΑΦΕΣ

62

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

362

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, συστάθηκαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας σαράντα δύο (42) συνολικά θέσεις ειδικότητας Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4600/2019, εκ των οποίων κατανεμήθηκαν δύο (2) θέσεις στο Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας –Ν.Μ. Αγρίνιου, δυνάμει της υπ΄αρ. Γ2α/35627/3-11-2021 (ΦΕΚ5199/10-11-2021ΤΒ’). Η μια (1) θέση έχει ήδη καλυφθεί για τις ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ Αγρίνιου και παραμένει κενή μια (1) θέση, η οποία θα δοθεί για έγκριση προκήρυξης το επόμενο διάστημα για τις ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ.

Επιπρόσθετα, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας – Ν.Μ. Αγρινίου, για τη συντήρηση υποδομών του, όπως επισκευή στεγάστρου υποδοχής, επισκευή στέγης, αντικατάσταση τηλεφωνικού κέντρου, ελαιοχρωματισμός εσωτερικών χώρων, στο πλαίσιο των οδηγιών και κατευθύνσεων της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω, γίνεται κατανοητό ότι όχι μόνο δεν υφίσταται θέμα διακοπής λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ, αντιθέτως υπάρχει πρόθεση της 6ης ΥΠΕ για την περαιτέρω ενίσχυσή του, αναγνωρίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή και στέκεται αρωγός σε οποιοδήποτε αίτημα συνιστά τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιων παθήσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο

ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ:

Γρ. Υπουργού

Γρ. Αναπλ. Υπουργού

Γρ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Οι πρώτες σοβαρές πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία είναι γεγονός για φέτος, όπως είδαμε με τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Νέα Μαλεσιάδα, Αγγελόκαστρο και Ρίγανη καθώς και στις περιοχές Μολύκρειο και Πλατανίτης Ναυπακτίας. Η δοκιμασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη πλέον, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα να καταλήγουν σε επώδυνα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση όφειλε να είχε θωρακίσει τη χώρα μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων και τη φετινή χρονιά πόσον μάλλον όταν έχουν ξεσπάσει από νωρίς οι πρώτες πυρκαγιές.

Για τον λόγο αυτό κατέθεσα εξάλλου έγκαιρα ερώτηση μέσα στον Μάιο μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη και Ανδρέα Πουλά, σχετικά με την ανισοκατανομή και τις αβλεψίες στα προγράμματα για την πυροπροστασία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξαίρεση δήμων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας από τα 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με πόρους από το πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον λόγο που αυτό συνέβη.

Επειδή η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια επιδεινούμενη ετήσια πρόκληση με ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα και ταυτόχρονα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κάθε άλλο παρά θετικά είναι, ζητάμε άμεσα πειστικές απαντήσεις των αρμοδίων στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς και τη συνεχή επαγρύπνηση τους, ώστε να μην βιώσουμε και φέτος ανυπολόγιστες πληγές από τις πυρκαγιές όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο δίνει στη δημοσιότητα την από 3/7/2024 κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία ζητείται η άμεση διερεύνηση το περιστατικού, να συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί – καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη, καθώς και να διερευνηθεί αν το συγκεκριμένο συμβάν κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας του αεροδρομίου από τη στιγμή που επιλήφθηκε αστυνομία του. Αν όχι, να διερευνηθεί ποιοι λόγοι οδήγησαν στη καταγραφή και την απόκρυψη ενός τέτοιου γεγονότος.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

FEDERATION OF SERVICES AND COMMERCE EMPLOYEE UNIONS

Αθήνα, 3.7.2024

Προς: Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Κοιν: Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, ΓΣΕΕ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Μεταφορών
Θέμα: «Σχετικά με περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζομένου από πρώην Υπουργό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος»
 

Τις τελευταίες ώρες μια σοβαρότατη καταγγελία έχει φτάσει στην Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε, σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης σε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρονται πρόκειται για ένα επεισόδιο που φαίνεται να έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή πρώην Υπουργό και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου. Το περιστατικό φαίνεται να συνέβη το διάστημα μεταξύ 24/6 και 1/7/2024.

Ο πρώην Υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας. Στη συνέχεια προκάλεσε

φθορές σε καθίσματα και σκεύη της αίθουσας αναμονής, προκαλώντας γενικότερη αναστάτωση στο χώρο του αεροδρομίου και παρακωλύοντας το συγκοινωνιακό έργο.

Όμως ακόμα και μπροστά στα όργανα, όπως μας μεταφέρουν, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε «τσαμπουκά» απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε «μην με ακουμπάτε έχω ασυλία». Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό περιστατικού, να συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί – καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης. Ειδικά ζητάμε να ελεγχθούν εκείνες οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού πτήσεις, στις οποίες επέβαιναν πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης.

Ζητάμε επίσης να διερευνήσετε αν το συγκεκριμένο συμβάν κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας του αεροδρομίου και αν όχι, ποιοι λόγοι οδήγησαν στην απόκρυψη ενός τέτοιου γεγονότος.

Για τη διευκόλυνση του έργου σας επισυνάπτουμε link με τα σχετικά δημοσιεύματα στα οποία παρουσιάζεται και σχετικό βίντεο:

https://www.libre.gr/2024/07/03/salos-me-ton-lefteri-avgenaki-cheirodi/
https://cretatimes.gr/i-osefpe-katangellei-avgenaki-vinteo-ntokoumento-apotyponei-viaiopragia-se-ypallilo-tou-eleftherios-venizelos/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-osefpe-katangellei-avgenaki-vinteo-ntokoumento-apotyponei-viaiopragia-se-ypallilo-tou-eleftherios-venizelos
https://www.zougla.gr/greece/vinteo-sok-me-ton-ntai-lefteri-avgenaki-na-chastoukizei-ypallilo-tou-aerodromiou-el-venizelos/

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να μη γίνει η Ελλάδα η χωματερή του Κοζλοντούι

 

Ασάφειες, τεράστια ξενόγλωσσα κείμενα, βιασύνη, αποφυγή δημοσιότητας και μεθοδεύσεις πυροδοτούν βάσιμες ανησυχίες στα Περιφερειακά Συμβούλια της Ελλάδας, που καλούνται να γνωμοδοτήσουν θετικά για τη διαχείριση των πυρηνικών αποβλήτων της Βουλγαρίας, θέμα για το οποίο δεν έχουν ενημερωθεί ούτε για την ουσία ούτε για τη σκοπιμότητά του.
Όπως είχαν καταγγείλει ήδη από τον Απρίλιο οι «Πράσινοι-Οικολογία», η κυβέρνηση έχει διαβιβάσει στις Περιφέρειες της Ελλάδας έναν τεράστιο όγκο υλικού 550 σελίδων στα αγγλικά με υποτιθέμενα μέτρα και στοιχεία και έχει ζητήσει να γνωμοδοτήσουν θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου «διαχείρισης των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας». Για να αποφύγει την ουσιαστική συζήτηση με την κοινωνία και τους φορείς, το ΥΠΕΝ έθεσε προθεσμία 30 ημερών (από τις 5 Μαρτίου), για μια τυπική, χωρίς δημοσιότητα και τελικά άκαρπη διαβούλευση επί ενός δυσνόητου υλικού.
Αρκετά Περιφερειακά Συμβούλια έχουν αρνηθεί να απαντήσουν θετικά ή έχουν αναβάλει επ’ αόριστον τη γνωμοδότηση επί του θέματος (Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Κ. Μακεδονίας, Στερεάς, Θεσσαλίας κ.α.). Κάποια Συμβούλια δήλωσαν «αναρμοδιότητα» εφόσον ούτε καν η ΕΕΑΕ δεν έχει εκφραστεί θετικά. Κάποια Συμβούλια όμως συνέπλευσαν με τις κυβερνητικές εντολές (Ηπείρου, Αττικής), υπό όρους αλλά χωρίς σοβαρή έρευνα και τεκμηρίωση της άποψής τους.

 

Είναι λογικός, λοιπόν, ο φόβος μήπως γίνει η Ελλάδα η χωματερή των πυρηνικών αποβλήτων της Βουλγαρίας. Και ενώ είναι διακρατική υπόθεση, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στην Αυτοδιοίκηση.
Καμία υπεύθυνη πληροφόρηση δεν υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση και για το αν και τι είδους συμφωνία διαπραγματεύεται από το 2022 με τη βουλγαρική για έμμεση ελληνική χρηματοδότηση νέας πυρηνικής μονάδας στο Κοζλοντούι, μέσω εγγυημένης απορρόφησης της ηλεκτροπαραγωγής της από τη χώρα μας για 30 χρόνια. Έμεινε αδιευκρίνιστο το θέμα της διαχείρισης των πυρηνικών αποβλήτων, που οι Βούλγαροι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα τους, όπως αποκάλυψε σε εκδήλωση των Βαλκάνιων Πράσινων (5.5.2022) ο Πράσινος, τότε αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Borislav Sandov.
Ήδη η Βουλγαρία, στην προσπάθειά της να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία, η οποία έπαιρνε μέχρι τώρα τα πυρηνικά της απόβλητα, εκτός από τις λειτουργούσες μονάδες 5 και 6 συνολικής ισχύος 2160 MWe, προχωρά μέχρι το 2045 στην κατασκευή των μονάδων 7 και 8 στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι -1.000 μεγαβάτ η καθεμιά -με δυτική τεχνολογία.Επίσης, σχεδιάζει την κατασκευή δύο πυρηνικών μονάδων στο Μπέλενε έως το 2035/2040. Ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί στον έναν αντιδραστήρα πυρηνικά καύσιμα της αμερικάνικης Westinghouse με 10ετή σύμβαση ενώ στον δεύτερο θα τροφοδοτείται από το 2025 με καύσιμα της γαλλικής Framatome. Σχεδιάζει, ακόμη, την κατασκευή δύο πυρηνικών μονάδων στο Μπέλενε (στον Δούναβη) ως το 2035/2040. Τι θα κάνει με τα πυρηνικά απόβλητα;
Η Βουλγαρία έχει κλείσει μια συμφωνία με τη Γαλλία για μεταφορά τουλάχιστον 77 τόνων πυρηνικών αποβλήτων δυο φορές τον χρόνο για μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία. Επειδή όμως αυτό θα γίνει μετά το 2030, ψάχνει να ξεφορτωθεί και αυτά των παλιών μονάδων αλλά και τα νέα απόβλητα που θα παραχθούν.
Το παλιάς ρωσικής τεχνολογίας πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι έχει λειτουργήσει ως «χρυσοφόρα αγελάδα» για τη Βουλγαρία και έχει απορροφήσει τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια. Οι Πράσινοι το 2010 είχαν ζητήσει στο ευρωκοινοβούλιο (Ρεβέκκα Χάρμς) η Βουλγαρία να χρησιμοποιήσει τα 120 από τα 300 εκ € της αποζημίωσης που θα έπαιρναν από την ΕΕ για να κλείσουν τους 4 επικίνδυνους αντιδραστήρες, για να κατασκευάσει αποθήκες ασφαλούς φύλαξης των πυρηνικών αποβλήτων του Κοζλοντούι. Οι Βούλγαροι αντέδρασαν και χαρακτήρισαν ως «απαράδεκτη» την πρόταση αυτή αλλά υποσχέθηκαν ότι θα κατασκευάσουν αποθήκη «φύλαξης» των πυρηνικών αποβλήτων κοντά στο Κοζλοντούι μέχρι το 2015. Η κατασκευή του άργησε, ώστε να γίνει με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης από το γερμανικό κονσόρτσιουμ RWE NUKEM-GNS. Ακόμη και τώρα η Βουλγαρία συνεχίζει να αναζητεί χώρους ταφής των ραδιενεργών αποβλήτων και των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων.

Δεν υφίστανται στη χώρα εγκαταστάσεις για τη μετατροπή, τον εμπλουτισμό και την παραγωγή πυρηνικών καυσίμων, ούτε για την επεξεργασία εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων.
Τα εξαντλημένα πυρηνικά καύσιμα από τις δύο λειτουργούσες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αποθηκεύονται σε ειδικές λεκάνες εξαντλημένων καυσίμων (SFP), στον αντιδραστήρα, και σε εγκατάσταση υγρής αποθήκευσης (WSFSF) στους χώρους του Κοζλοντούι. Το επικαιροποιημένο Σχέδιο, το οποίο αφορά και η τωρινή ΣΜΠΕ, γίνεται επειδή πρόκειται να χωροθετηθούν και νέες εγκαταστάσεις, όπως επιβάλλει η ΕΕ. Στο «Εθνικό Αποθετήριο Πυρηνικών Αποβλήτων», στη θέση «Radiana» του χωριού Χάρλετς, 3 χλμ από το Κοζλοντούι, προβλέπεται η αποθήκευση ραδιενεργών αποβλήτων από τους παροπλισμένους αντιδραστήρες και εγκατάσταση αποτέφρωσης απορριμμάτων στον χώρο των μονάδων 1-4 του Κοζλοντούι. Στον Δήμο Ελίν Πελίν προβλέπεται το εξειδικευμένο τμήμα του «Μόνιμου αποθετηρίου ραδιενεργών αποβλήτων του Νόβι Χαν», 35 χλμ ΝΑ της Σόφιας. Προβλέπεται και η κατασκευή εγκατάστασης παραγωγής συσκευασιών τύπου StBK από τον Κρατικό Φορέα «Πυρηνικά Απόβλητα», που θα τεθεί σε λειτουργία το 2025. Στη ΣΜΠΕ γίνεται αναφορά και σε άλλες εγκαταστάσεις, οι οποίες όμως είναι σε επίπεδο μελέτης σκοπιμότητας ή απλής ιδέας.
Η ΣΜΠΕ αναφέρει σαφώς ότι μόνον από το 2030 και μετά θα ισχύσει η συμφωνία με τη Γαλλία. Γι’ αυτό εξετάζεται η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Γαλλίας αλλά και με άλλες χώρες για υπογραφή συμφωνίας για την πιθανή επεξεργασία των εξαντλημένων πυρηνικών αποβλήτων από την προηγούμενη και τη μελλοντική λειτουργία του αντιδραστήρα WWER-1000 για την περίοδο 2024-2029. Και παρόλο που η ευρωπαϊκή οδηγία 2011/70/ΕΥΡΑΤΟΜ επιβάλλει σε κάθε χώρα να φροντίσει για τα δικά της πυρηνικά απόβλητα, στην ΣΜΠΕ αναφέρεται σε πολλά σημεία η μεταφορά και η «μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία σε άλλες χώρες». Δεν αναφέρει ποιες θα είναι αυτές οι τρίτες χώρες ούτε από ποιες χώρες θα διέρχονται τα πυρηνικά απόβλητα κατά τη μεταφορά τους, ούτε πού θα αποθηκευτούν μετά την επιστροφή τους από τη Γαλλία.
Στη Γαλλία αναλαμβάνει η Framatome, θυγατρική του γαλλικού κολοσσού Électricité de France SA (EDF), που έχει υπογράψει τραπεζικά δάνεια συνολικού ύψους 5,8 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της παράτασης ζωής των πυρηνικών της Γαλλίας, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή ταξινόμηση, που ψήφισε τον Ιούλιο του 2022 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για «πράσινο ξέπλυμα» των πυρηνικών, που τα εντάσσουν στις «πράσινες» μορφές ενέργειας μαζί με το ορυκτό αέριο, ως υποτιθέμενες «εναλλακτικές λύσεις» για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. 

 

Η Ελλάδα φλερτάρει με τα πυρηνικά εργοστάσια και τα απόβλητα και δεν ακολουθεί το υπόδειγμα της Γερμανίας, όπου πέρυσι έκλεισαν τα τελευταία πυρηνικά εργοστάσια μετά από δεκαετίες αγώνων των Πράσινων. Και αντί να προβάλλει το αίτημα για Βαλκάνια και Μεσόγειο χωρίς πυρηνικά, με πολιτικές για ένα ασφαλέστερο, ειρηνικό και καθαρότερο μέλλον, συζητά ακόμη και με τον Ερντογάν, ο οποίος πρότεινε να πουλήσει στην Ελλάδα ηλεκτρική ενέργεια από τους πυρηνικούς σταθμούς της Τουρκίας και μάλιστα αυτόν που θα κατασκευάσει στην Ανατολική Θράκη. Η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε ούτε πριν ούτε μετά την ολοκλήρωση του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, απέναντι από την Κύπρο, σε έντονα σεισμογενή περιοχή.
Η κυβέρνηση, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί στροφής και επιτυχιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, φαίνεται πως ακολουθεί την πεπατημένη της εξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια και αυτό γίνεται στο ημίφως. Το θέμα είναι άκρως σοβαρό, γνωστού όντος ότι δεν γνωρίζουν σύνορα οι επιπτώσεις πυρηνικών ατυχημάτων ή και αστοχιών στη διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων. Διαφαίνεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποσπαστεί η σύμφωνη γνώμη των Περιφερειών μακριά από τη δημοσιότητα και κατά ένα γενικό και ασαφή τρόπο. 
Επειδή με τα πυρηνικά δεν παίζουμε και κανείς δεν δικαιούται να «δέσει» τη χώρα σε επικίνδυνες επιλογές, οι Πράσινοι - Οικολογία:

  • Διεκδικούν Ανοιχτά Δεδομένα και πλήρη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση. 
  • Δεν αποδέχονται τη διέλευση ούτε την αποθήκευση και τη διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων στην Ελλάδα.
  • Ζητούν να μάθουν τι μέτρα έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση για την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που σχετίζονται με τις παραπάνω δραστηριότητες (π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος).
  • Ζητούν να μάθουν τι σχέση έχουν τα πυρηνικά απόβλητα με την κατασκευή στην Τανάγρα μονάδας Ταφής Βιομηχανιών Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΒΕΑ).

Επικοινωνία: 6976448442

 

Αίσθηση προκαλεί βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να χτυπάει εργαζόμενο σε πύλη εξόδου αφού, σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΟΣΕΥΠΕ), είχε χάσει την πτήση του.

Κατά την καταγγελία της Ομοσπονδίας, «ο πρώην υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού, το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας».

Ερωτηθείς για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις και αναμένοται ανακοίνωση του πρώην υπουργού διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι «συμπεριφορές του τύπου "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" δεν γίνονται ανεκτές». «Δεν νομίζω ότι επιδέχεται πολλών ερμηνειών το βίντεο. Είναι αυτονοητη τουλάχιστον μια συγγνώμη. Περιμένουμε τη θέση του βουλευτή. Θα βγάλει ανακοίνωση. Αλλά θα σας πω ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου να δίνεται χρόνος, αλλά συμπεριφορές κρίνονται ακαριαια και συμπεριφορές "ξέρεις ποιος είμαι εγώ"» δεν είναι αποδεκτές» είπε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ερώτημα, δε, αν θα υπάρξει διαγραφή του κ. Αυγενάκη, ο κ. Μαρινάκης απάντησε «ας περιμένουμε τις εξηγήσεις του και θα δείτε την αντίδρασή μας».

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου

Η καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ

Υπήρξε ΝΑΙ ή ΌΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην Υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος;

Τις τελευταίες ώρες μια σοβαρότατη καταγγελία έχει φτάσει στην Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε, σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης σε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρονται πρόκειται για ένα επεισόδιο που φαίνεται να έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή πρώην Υπουργό και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου.

Ο πρώην Υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας.

Όμως και μπροστά στα όργανα, όπως μας μεταφέρουν, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε «τσαμπουκά» απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε «μην με ακουμπάτε έχω ασυλία». Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί.

Εμείς απλά ρωτάμε δημόσια: Υπήρξε ΝΑΙ ή ΌΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην Υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος;

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης. Ειδικά ζητάμε να ελεγχθούν εκείνες οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού πτήσεις, στις οποίες επέβαιναν πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης.

Καλούμε τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο, εφόσον αυτό το περιστατικό έχει λάβει χώρα και αναγνωρίζει τον εαυτό του στις καταγγελίες, να βρει το πολιτικό θάρρος και το σθένος να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό, αναλαμβάνοντας την πλήρη πολιτική και ποινική ευθύνη της πράξης του. Καλούμε επίσης την αεροπορική εταιρεία, για την οποία μας μεταφέρουν ότι έχει ήδη ενημερωθεί η ανώτατη διοίκησή της, να λειτουργήσει (εφόσον επιβεβαιώνεται το περιστατικό) προστατευτικά για το μέλος του προσωπικού της και όχι υπέρ του πρώην υπουργού και της συγκάλυψης.

Για το θέμα, αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία που ήδη συλλέγουμε. Ελπίζουμε όλοι να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους και να ρίξουν φως σε ένα περιστατικό για το οποίο έχουν περάσει αρκετά εικοσιτετράωρα στο σκοτάδι…

prototthema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ